Gyomorforgató trükközésbe kezdhet a kormány: nyugdíjcsökkentés jöhet Magyarországon

forrás: nepszava.hu

Idén 3158 milliárd forintot tartalmaz a nyugdíjkassza, ám a következő években ez kevés lehet, mivel öt év alatt eléri a nyugdíjkorhatárt a több mint félmillió embert felölelő Ratkó-generáció – kezdiháttércikkét a Világgazdaság. Így néhány év alatt zuhanni fog a befizetők száma, miközben megugrik a nyugdíjjogosultaké.

Meghökkentő hír a nyugdíjasokról – erre eddig senki sem gondolt

Valamit lépni kell erre válaszul. Az egyik lehetőség a nyugdíjkorhatár megemelése, ami jelenlegi is zajlik – a végeredmény 65 év lesz. A további emelés értelmét megkérdőjelezi, hogy az idősebb dolgozók nem olyan hatékonyak, mint a fiatalabbak, illetve ha csak várható életkoruk vége közelében mehetnek nyugdíjba az emberek, akkor nem fognak takarékoskodni – nem létező – nyugdíjas éveikre, azaz igyekezni fognak elkerülni a nyugdíjjárulék-fizetést.

Nagy meglepetést keltene a nyugdíjak csökkentése – fogalmaz a gazdasági napilap -, pedig ez sem zárható ki. Ez nem azt jelentené, hogy egyik hónapról a másikra kevesebb pénzt hozna a postás, hanem például azt, hogy a nyugdíjemelés elmaradna az inflációtól. Emellett módosíthatják az első nyugdíj megállapításának módját annak érdekében, hogy kevesebb pénzzel kezdjék nyugdíjas éveiket az emberek. írja a napi.hu

Nyugdíjasok ne hagyjátok magatokat

Egészen elképesztő, hogy ameddig Orbán Viktor 10 ezer forintos utalványokkal próbálja elhitetni magáról, hogy ő mekkora nyugdíjas barát, addig ezt megtennék. Attól, hogy valaki öreg még nem jelenti azt is, hogy hülye. Ne engedjenek a gátlástalan kizsigerelésnek, és ne higgyenek a fideszes meséknek sem.

Egy ilyen törvénymódosítása semmibe veszi egy élet munkáját. Semmibe veszi, hogy felépítették ezt az országot nekünk. Semmi veszi és megalázza Önöket.

 

 

167 Comments

 1. Bajnai kezdte a nyugdíjak 8%-os CSÖKKENTÉSÉVEL! Amikor a nettó jövedelemmel kezdték kiszámolni a ledolgozott évek befizetéseit!
  Holott mindenki bruttó bért kap.Úgy lesz belőle nettó,hogy levonják belőle a nyugdíj és az egészségügyi adókat!
  Azóta sem állították vissza a régi számítást!
  Sőt a Fidesz a svájci indexálást is eltörölte! Így csak az inflációval emelik a nyugdíjakat.

 2. Miért alázta meg őket?Akik ott csápoltak,kezet csókoltak Orbánnak,és helyeselték az intézkedéseket,hát tényleg fura nyugdíjasok voltak.(És finom voltam)

 3. Melyik az a pártprogram,ami a “nagysemmit” jobban tudná elosztani? És az melyik,ami mindenki megelégedettségére tudna intézkedni ? És az melyik,amelyik a választásmegnyerése után is ugyanazt tenné,amit csábításként megígért ?És az melyik,ami 4 évig kitartana az eredeti igérvényekkel,nem kellene azzal kezdenie a regnálását,hogy itt egykis módosítás,ott egy kicsit nagyobb változtatás…aztán már a nevük sem lenne az eredeti…Ugyan !!! Bocsánat, egy “mesekönyv” sorait nézegetem….

 4. Talán kevesebb stadion, megalomán beruházások, kevesebb lopás és pénzkimentés off-shore cégekbe, kevesebb államtitkár, miniszteri megbízott, biztosok, kamuintézméy, tanácsadó, összeollózott semmire kellő tanulmányok, plakátkampány, határon túliak szavazatvásárlása, fölösleges kutatóintézetek stb. és akkor telne a nyugdíjak kiegészítésére is.

 5. Annyira jól sikerült az agymosás “az emútt nyóc évben”,hogy sajnos esélyünk nincs ezeket az időseket észhez téríteni.Sajnos tulajdonképpen szintbe biztos és ezt Kubatov is tudná bizonyítani.Ők alkotják a nyáj legalább 80 százalékát!

 6. Én a csirkéből csak a csirkemell filét kedvelem. A halak közül is inkább a tengeri halakat részesítem lőnyben. A T-bone steaket sem igen szeretem. Sertést pedig egyáltalán nem fogyasztok.

 7. Sándor!
  Oszt’, aki így ír, mint Te, az az elbutító Orbán-rezsim szekértolója, nemde? Ilyen választókra van szüksége a fideSSnek!
  A szöveged hibáit nagybetűvel, vagy több vesszővel írom: Íme:

  „Ne hiGGYÉtek,,, mert ez egy hazugsÁg És fÉLre vezetÉs,,,
  amit iTT KItalÁltak, minden szavatok hazugsÁg…. /Pont a mondat végén!/
  “Így írunk mi”…. /Nem Karinthy Frigyes…./

 8. Mivel a magyar kormányok láthatóan nem igazán értenek egy működő piacgazdaság jogi hátterének megalkotásához, illetve a hazai piac védelméhez; a gazdaságunk nem elég nagy kitermelni a járadékokat. Hiába jár, nem fog jutni. Ez van. Lehet lázadozni, politikusokat kergetni, azok másban hibáztak. Üres kasszából nem lehet fizetni. Tehát jobb felkészülni a szűkösebb napokra. Vége a magyarok álmának, “ha majd nyugdíjba megyek, végre élek.” Aha. Nem.

 9. Tényleg nem látja az összefüggést, hogy minél több stadion épül 7 milliárd forintért, és kell fenntartani örökkön örökké, nagyon sok pénzért, annál kisebb lesz a nyugdíjakra a lehetőség? Az Önére is!!!!

  Tényleg nem látja?
  Akkor beszélgessen sokkal, de sokkal több emberrel a környezetében, és biztos kinyitják a most behunyt szemét!!!!!!

 10. Nem tudom immár, mi a becsületben megőszült, de hogy kigyelmed nem ilyen, arra Isten a tanú!
  Nem becsületben, hanem ártalomban és szarhányásban őszült meg, verje meg a keresztény Isten a gonosz lelkét, nőjön hártya az ujjai közt és rohadna meg az eltett befőttje!, s változzon kígyóvá minden gonosz gondolata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. Azért igazán felvállalhatnád az igazi arcod és neved, vagy ez nem szokás a fidesz nyaloncoknál? Ritka ócska dolog, de érthető, hogy takargatod szaros arcodat. Mélyre kell nyalni a gazdádnál.

 12. hooogyne nézd meg hitlernél is így volt vb , plakát leszedés ………………………… itt is ugyanez ! akkor ki is a náci ???

 13. A maga korában már visszataszító ez a perverzió. Ha ilyen hajlamai vannak hajlott kora ellenére, akkor látogasson el inkább valamilyen sex-oldalra. Vannak még olyan lecsúszott, aberrált alakok, akik vevők lehetnek az ön hajlamaira.

 14. Az ön helyében én valóban takargatnám az arcomat. Az önén látszik az alkoholos oedema, borvirágok, táskás szemek. Ne igyon annyit!

 15. Ezzel mellélőttél, utoljára szilveszterkor ittam alkoholt, egy pohár pezsgőt. Amit látsz, azok a stressz melléktünetei rajtam, mert narancs rezsimben élni normális, független emberként nem túl kellemes. De ezt majd a rendszer hívei is hamarosan megtapasztalják, a 2018-as választás után azonnal. 😀

 16. Ebben is tévedsz. De fideszes bértrollal időnként muszáj keménynek lenni, és megmutatni, hogy mennyire silány a stílusuk.

 17. nocsak az ILLIBSINEK is lehetne ügyvédje ..nem tudod hogy most illibsi kormány van illibsi bezony illibsi illibsi illibsi. illibsikém . he-he-he

 18. Az a helyzet, hogy most a mi kormányunk van szerencsére hatalmon. Ez a kormány nem liberális. Tessék sivalkodni!
  A liberális viszont már szégyen. Ha magára én azt mondanám, hogy “maga liberális”, azzal megaláznám. Maga se mondja magáról, hogy liberális, mert szégyen.

 19. Magának elég szegényes szókincse. Maga csak gyűlölködni jár az internetre. Mi lenne, ha én azt mondanám magának, hogy “Kovácsné, maga közröhej trágya”?

 20. Nem akartam megbántani. Tudom, hogy maguk prolik soha nem tudják helyesen kifejezni magukat. Mondja, volt tetoválása az apjának? (ha egyáltalán ismerte)

 21. Maga a gyűlölködő.
  Esetleg elvárná, hogy amikor sérteget a véleményem miatt, akkor azt megköszönjem magának? Pedig nem is mondtam önnek olyasmit, hogy “büdöslibsi”. Persze nem is szándékozom.

 22. Kedves Mária néni. Sajnos Kata NEM hazudik, és ez nem uszítás, hanem a nyilvánvaló igazság. Aminek nem örülünk. Én se, mint nyugdíjas. Ehelyett a tervezett lépés helyett (jegyzem volt már róla szó úgy 5 éve), talán inkább a költségvetést kellene átdolgozni, mivel a kormány(ok) állítása szerint a mi befizetett nyugdíj-járulékaink is odavándoroltak az évtizedek során. Hát akkor tessék szives lenni az államnak most szépen oda visszapakolni, akkor sem Ön, sem én nem fogunk éhen halni, vagy a gyerekeinkre szorulni. Tisztelettel: LE

 23. Maga mit gondolt, kikből lettek a legbuzgóbb komcsik? Hát a nyilasokból!
  Kikből lettek a legdemoktarább libsik? Hát a komcsikból!

 24. dehogy bántottál meg .. neeem az én apámnak nem tekója volt mint a tiednek .. az enyémnek bizonyítványa volt hogy tanult , iskolát végzett .. a tiednek a priuszán kívül mije volt ?? bár nem véletlen mondta anyád köszönj szépen minden bácsinak nem tudhatod ki az apád ..

 25. Kedves Limpekné!
  Ha már bele szeretné ásni magát a költségvetés és a nyugdíjkassza rejtelmeibe, akkor a legfontosabbat tartsa szem előtt:
  1. a befizetett nyugdíjjárulékok soha nem kerültek egyéni számlákra, amit maga régen és én most befizetek, azt nem kapjuk vissza, azt ugyanis azonnal kifizetik az éppen akkor nyugdíjasoknak.
  2. hosszú ideig a befizetett nyugdíjjárulékok nem voltak elegendőek a nyugdíjak kifizetésére, ezért az állam kiegészítette az álamkasszából.
  Remélem, megértette, hogy a maga befizetett nyugdíjjárulékai nem “vándoroltak” sehova az évtizedek során, hanem kifizették másoknak, akik akkor nyugdíjasok voltak.
  Ha nekem nem hisz, akkor olvasson utána.

 26. Maga náci, vagy libsi?
  Vagy túl korán tettem fel a kérdést, mert nemsokára az LMP és a Jobbik úgyis egyesül és maga mindkettő lesz?

 27. nem liberális !! ???? mi van nem vállalod gocorbánc vezetőd vallomását hogy ILLIBERÁLIS ..MÉRTNEM AZT ÍROD ?? ILLIBERÁLIS tehát ILLIBSI !! sokkal jobb liberálisnak mint ILLIBSINEK lenni ..nem értem mi a baj vele gecorbánc is LIBERÁLIS VOLT csak mára diktatorikussá vált lop csal hazudozik és herdálja a mi pénzünket vadidegeneknek hogy fenntarthassa a diktaturáját DE MEDDIG? mert csau is azt hitte aztán mi lett a vége !! a nép mindig meglépi amit kell ELŐBB VAGY UTÓBB , DE MEGLÉPI .. HIDD EL ..

 28. Na ez gyengére sikerült. Annyira szánalmas, hogy maguknak proliknak még fantáziájuk sincs.
  Biztosan stresszes környezetben tetszett felcseperedni. Mindig csak a szülei részeg kiabálását hallgatta és látta őket verekedni. Én megértem magát, hogy ilyen lett. Jól is teszi, hogy ezekkel a gyenge adottságokkal nácinak tetszett állni, máshová nem alkalmas.
  Esetleg a kommunizmusban lehetett volna verőlegény :-DDD

 29. ááááááááhá-há-há-há-há-há-há-há-há-há-há-háááááááááá.
  igazi fasisztafitymaszista vagy jót nevettem ..
  azért köszön szépen ugye minden bácsinak 😀 XD XD he-he -he.

 30. Látom, hogy kihoztam a sodrából. Tudom, hogy maguknál proliknál gyakran előfordul az ilyesmi. Nem tehet róla, az agykérge nem bírja kontrolálni a limbikus rendszerét, ezért vannak ezek a dühkitörései.
  Ha lenyugodott, akkor ingyen adok leckét: az il-liberális azt jelenti, hogy nem liberális, mert az “il” jelen esetben fosztóképző. Gondolom ez magának magas magának, mert ezt nem tanítják az elemiben.

 31. még a 2 farkú kutya párt is jobb mint az illibsi fasisztafitymaszista csürhebandacsorda ..tetszik vagy sem 😀 tetszik . tetszik 😀 há-há-há-há tetszik ..röhögök rajtad mert sajna de idióta vagy ..
  tetszik ?? illibsikém .. náci az nem arra kellene mondani aki úgy is cselekszik .. tudooood ?? vb , plakát tépkedés ?? hmm szerinted ???

 32. Látom, egyre jobban elveszíti az önuralmát. Magának mennyi osztálya van? Járt valamilyen szakmunkás képzőbe, vagy az már nagyon megterhelte volna szellemileg?

 33. nah megbántam hogy lesüllyedtem a szintedre .. ott vagy ahol a dajcsfürtompika .. de bánt hogy belementem ebbe a szellemi (?) szintbe na pááá faszarcú illibsi..

 34. nah megbántam hogy lesüllyedtem a szintedre .. ott vagy ahol a
  dajcsfürtompika .. de bánt hogy belementem ebbe a szellemi (?) szintbe ..
  na pááá vénasszony álarca mögé bújt faszarcú illibsi..

 35. Ez a márianéni nick soha nem fog igazat mondani. Azért rendelték ide, hogy az agymosásait terjessze. Itt van egy cikk, hogyan próbálták meg ezt a problémát áthidalni annak idején a magánnyugdíjpénztárak bevezetésével, és hogyan számolták fel és lopták el orbánék a magánnyugdíjpénztárakat, többek között ezzel is tönkretéve a magyar emberek jelenét és jövőjét, itt a világos magyarázat, klikkelj rá: https://kolozsvaros.com/2017/08/11/egyutt-fogjuk-megszivni/

 36. Ez inkább csak olyan 3-5 év lesz. Nem igazán bírja a gazdaság és a másfél millió piacból élő/termelő aktív polgár fenntartani O.V. narancs rezsimjét.

 37. Troll és bér szavak összevonása= olyan személy, aki pénzt kap, hogy internetes fórumokon játssza az eszét a kormány érdekében. Elég kellemetlen fajta, de csak annyira mint egy szúnyog.

 38. MARI EZ A TE PERVERZIÓD HOGY ADDIG MERÜLSZ A FENSÉGES SEGGBE AMEDDIG BÍRSZ. ITT JELEN PILLANATBAN TE VAGY AZ EGYETLEN SEGGNYALÓ.

 39. Olvasni tudtok? Már most 65 év a nyugdíjkorhatár, nem ez ” Az egyik lehetőség a nyugdíjkorhatár megemelése, ami jelenlegi is zajlik – a végeredmény 65 év lesz.”!

 40. koszonom a felvilagositast ,de en meg tanultam irni te meg tanulj meg olvasni ,es a lenyeget kel erteni nem hogy van irva , vagy tudod hogy igazam van es nincsen miben hogy kapjad a hibat ,igy vanak a ragalmazok nem tudjak hogy miben kajak a hibat

 41. nem lasa hogy hazudoznak it osze visza varja meg a vasart a napjaig mrt nem lesz nyugdij csokentes , azt hogy emelni fogjak az biztosab

 42. Romániában élő magyar származásúnak lenni gyötrő se itt-se ott állapot, nehéz lehet, de ettől még nem kéne tövig beszopni a megélhetési hazug O.V. meséit, mert ez az ember csak addig ígérget, amíg nyeregben érzi magát. Aztán olyan gyorsan el fog tűnni, hogy a rajongóit megüti a guta.

 43. Mária néni ! Hagyni kell az idiótákat, hadd higyjék, hogy ilyesztgetni tudnak másokat. Aki hülye, úgy sem hiszi el, hogy az !

 44. Mária néni a stilusa ocsmány csak pocskondiázni és megalázni tud.Vajon vannak gyermekei?-biztos szégyellik az édesanyjukat.

 45. hat jo aszony , en nem latom mesenk , ami kezel foghato mert orban viktor o osze akarja tartani a nemzetet es megvedni az idegenektol a bevandorloktol , es a kint rekedt magyarokt osze akarja tartani az anya orszagal engem nem erdekel hogy mien part tag , csak tegyen valami jot a nemzetert ,ez a valosag

 46. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Én minden esetben kizárólag csak reagálok azokra a gyalázkodásokra, amikkel engem illetnek a véleményem miatt.
  Így aztán maga is befoghatja a mocskos pofáját.

 47. A törvénytelen közjogi helyzet felszámolása elkezdődött, ezzel
  egyidejűleg, az alkotmányos rend helyreállítására irányuló, és már
  eddig is zajló, folyamatban új fejezetet nyitottunk!

  Országos szinten elindult egy törvényjavaslat csomagnak a nép által
  nyílt szavazással (aláírással) történő elfogadása, melynek során
  országszerte egyre növekvő számban szavazóbiztosok gyűjtik már a
  szavazatokat, és amelyet a megfelelő számú aláírás megléte után, már
  mint érvényes törvénycsomagot, népgyűlés keretében, az ENSZ delegáltja
  jelenlétében, továbbá a többi nemzetközi szervezet és 39 külföldi állam
  kormányai, és természetesen a sajtó meghívásával a Kossuth-téren vagy
  más közterületen kihirdetünk és hatályba léptetünk.

  A szavazást az Alkotmányos Ellenállás aktivistái szervezik, és a Magyar
  Köztársaság Képviselete ügyel a magyar állam jogrendjének betartására.

  Mi van a törvénycsomagban?

  https://alkotmanyos-ellenallas.com/pub/mi_van_a_torvenycsomagban.pdf

  A törvényjavaslat mintaszövege az AE weboldalán elolvasható:
  https://alkotmanyos-ellenallas.hu/

 48. Emellett, még közönséges és buta is! Majd elfelejtem!
  Leginkább – illa berek – “birka”, a fideSS nyáj agymosott tagja… /
  Orbán a nyáj szétszéledésének megakadályozására mindig kiötöl egy mocsok, visszaterelő, zsaroló kotyvalékot, hogy a tagok újfent elaléljanak nagyságától….!
  Mégis, mini ember marad! Gömböc./

 49. Megtanultam – egybe,
  kell – 2 l – el írandó
  vannak – 2 n – el írandó
  kajak – az mi?
  Helyesen írva:
  „Köszönöm a felvilágosítást, de én meg tanultam írni, te meg tanulj meg olvasni, és a lényeget kell érteni, nem hogy van írva! Vagy tudod, hogy igazam van es nincsen miben, hogy kapjad a hibát, így vannak, a rágalmazók,
  akik nem tudják, hogy miben kapják a hibát!” – /Utóbbi: dupla mondat, dupla mondat és értelmezhetetlen!/
  Erdélyben nem tudsz más klaviatúrát használni?

 50. Nem értem a felzúdulás okát.Orbánék világosan meghirdették a két világégés közötti társadalmi rend restaurációját és ennek az építése mint látjuk következetesen halad előre.A szakszervezeteket jogait leszűkítették,a vezetőiket megvették kilóra.Csak emlékeztetném a mai dolgozótársadalmat,hogy tanulmányaikban biztos találkoztak ezen történelmi korszakban az uralkodóosztály kedvenc jelzős szerkezeteivel amivel illette az alatta állókat.Csak emlékeztetőül néhány: – büdös paraszt,söpredék,csőcselék,mocskos melós stb.Tehát ők meghirdették az átalakulást,mi meg ostoba módon megszavaztuk,hogy újra lehessünk az a névtelen,feláldozható több milliós tömeg, melynek sorsáról és életéről nagyszerű regényeket írt,Móricz és Mikszáth.

 51. Az az erdélyi magyar, aki ennyire hülyén fogja fel, hogy mennyit segít az erdélyieken ez a magyar kormány, az teljesen hagyta magát befolyásolni valami ellenzéki, rosszindulatú agitpropostól. Talán nem is tudja, mennyi iskolát, gyermekotthont, templomot, felsőoktatási intézményt segített építen az Orbán kormány. Hogy 20éve vártak az emberek, hogy felvehessék a magyar állampolgárságot, és most megkapták a lehetőséget, és ettől boldogok. Úgy hogy nem èrdemes elferdíteni a sok segítséget. Szavazni pedig nem kötelező!!! Seggfejkém..

 52. Szerencsétlen hamis válaszadó! A mértékek is változtak évek során! Az alapokat viszont pontosan nyilván tartják, de leginkább 1988 óta biztosan! Ha mi 40-50 évig elláttuk az akkoriakat, akkor elvárható ugyanaz ma is.

 53. Ez igaz. Most is ellátjuk magukat, méghozzá sokkal többet kapnak, mintha csak azt kapná vissza, amit befizetett.

 54. és az elmúlt nyócévben mi is történt? Megforgatták a világot?
  “1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé, 2002-től 2012-ig az Európai Néppárt egyik alelnöke. ” Na ki ez a jellem?

  “1992. február 8. – A Fidesz negyedik kongresszusa szombaton ellenszavazat nélkül elfogadta a pártnak a Liberális Internacionáléhoz való csatlakozását kezdeményező javaslatot. (…)

  2000. október 28. – A Liberális Internacionálé (LI) ottawai kongresszusán tudomásul vette a Fidesz kilépését a szervezetből, de annak okait a csütörtöki végrehajtó bizottsági ülés résztvevői elfogadni nem tudták.

 55. Te nagy okos ,mit jelent ,klaviaturat, mert erthetetlen , te csak a hejes irast nezd ,es nem az ertelmet nagy okosnak tartad magad mond meg hogy mit jelent neked a TRIANONI szo

 56. te csak ezt a szot kaptad az irasrol ,de nem adtad meg valaszt az elozo kerdesre mit jelent a TRIANONI szo mert nem tudod mert gyenge a kapcsolo szekrenyed

 57. latod hogy nem tudsz egy rendes valaszt adni mert eisze reszeg vagy mert nem ismered magyarorszag tortenelmet nincs is mit foglalkozam veled

 58. Kedves Sandor ! Ott Romániában, Erdélyben. Kedvesem ne más fasz…val verd a csalánt, hanem a tieddel. Sajnos műveltségben messze alattam vagy. Trianont hangoztatod c
  már másodszor.Te ott az erdőben a fahéját vakargattad amikor én már a trianoni témát olvastam és tanultam. Van egy ötletem. Tudomásom szerint jelenleg hét nemzetiség él Erdélyben. Fogjatok össze és kiáltsátok ki a volt fejedelemség területén a független önálló államot.

 59. latom hogy nem nagyon erted meg magyarorszag tortenelmet ,mond meg hogy hany evig volt erdej magyarorszage . es miota szakasztotak el erdejt magyaroszagtol , akarok tiszta valaszt

 60. Veled a társalgást végleg befejeztem mert helyesen írni sem tudsz.Nem erdej hanem Erdély. Ezzel kapcsolatban már írtam ,de aki buta mint a falusi tök, azzal nem lehet társalogni. Miért nem arra válaszol, ha már primitiven írhatnékod van ami előzőleg javasoltam-összefogás.
  Mentes
  a vírusoktól. http://www.avg.com

  2017. augusztus 19. 20:39 Disqus írta, :

 61. arról hallott már Mária uram, hogy a munkáltató, foglalkoztató is jelentős összeget fizet be a bruttó jövedelem után a költségvetésbe? Kérdezem, akkor azt mire is forditják? Jó lenne, ha tájékozottabban osztaná magából a blabla szöveget! 🙁

 62. Számomra megtisztelő, ha ilyen izék liberálisnak neveznek.
  Nem vetted észre, észlény, hogy mindenki hülyének és kormánynyaloncnak néz, és te vagy az egyedüli, aki folyvást sivalkodik.
  Szerencsétlen!
  Menj gyorsan orvoshoz: a jellemtelenségeden nem tud segíteni, de az állapotodon talán.
  Már, ha lesz kedve, meg ideje egy ilyenre pazarolni a perceit. Nem érdemled.
  A szolgalelkűségnek is vannak árnyalatai , de ilyen erőteljes vergődés keveseknél fedezhető fel.
  Szégyelld már a létedet, gyalázatos pára! A képedet, ha van olyanod egyáltalán, merd már felvállalni, mert ez a Mari néni nagyon cinkes, csak egy hülye rejtőzik ilyen mögé!

Leave a Reply

Your email address will not be published.