Valamire készülnek Orbánék: tízszeresére növelték a Miniszterelnökség dolgozóit

Forrás: MTI

A Fidesz kormányzása alatt folyamatosan nő az állam mérete, egyre többen dolgoznak a minisztériumokban. A 2010-es adatok szerint, az Orbán-kormány hatalomra kerülésekor 5700-an dolgoztak a minisztériumokban, mára ez 10 ezer főre nőtt.

Teljesen pontos adatokat nem lehet tudni, hisz összesen csak két minisztérium tölti fel a kormany.hu-ra rendszeresen a foglalkoztatottsági adait, de különböző beszámolókból tudni, hogy a legtöbb helyen közel 200 fővel bővült átlagosan a foglalkoztatottság, kivétel a Miniszterelnökségen.

A Miniszterelnökség mondhatni, gőzerővel dolgozik, hisz míg 2010-ben 93 fő dolgozott ott, mára ez a szám már meghaladja az 1500 főt. Szinte elképzelhetetlen, hogy 1500 fő szükséges annak az intézménynek a működtetésére, ahol 93 ember is elegendő volt mindeddig. Talán Orbánék valami nagy durranásra készülnek.

Természetesen a létszámnövekedéssel a kiadás is növekedett. A 2010-es 981 milliárdról 1960 milliárdra. A jövő évi költségvetés pedig már  2407,2 milliárd forintos előirányzattal számol. Hét éve az összes kiadás 7 százalékát költötte a kormány az állami dolgozók bérére, jövőre ez már 12 százalék lesz.

Forrás: 444.hu

21 Comments

  1. Mari néni te egy igazi fidesz troll vagy! Mindenütt megjelensz ahol a minidiktátor szóba kerül…áruld már el mennyi lét kapsz?

  2. Versenyszférában dolgozom és jól keresek. Kevesebbet adózom, mint a Gyurcsányék alatt, hála Viktornak. Így is fizetek annyi adót és járulékot, hogy neked legyen mit zabálnod.

  3. Véleményem szerint a fotó mögött nem a néni van, hanem egy fiatalabb egyén!! Egy ilyen idős néni egyáltalán nem így fogalmaz!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.