Mindannyiunk pénzét ellophatják: elképesztő támadássorozat alatt állnak a magyarok

Az elmúlt hónapok eseményei miatt egy nagyon kemény ügyre hívja fel a figyelmet a privatbankar.hu
Rendesen bekeményítettek az adathalászok, három nagybank ügyfeleit is betámadták.

Június óta három nagybank ügyfeleitől próbálták megszerezni bizalmas banki adataikat bűnözők, így feltételezhetően célzott adathalász-támadássorozat zajlik a hazai hitelintézetek fogyasztói ellen. A bankok sohasem kérik el ügyfeleik bizalmas adatait e-mailben, SMS-ben vagy levélben. A fogyasztóknak célszerű azonnal felvenni a kapcsolatot hitelintézetükkel ilyen kísérletek esetén – írja közleményében a jegybank.

A támadók a fogyasztók e-mail címein túl – új eszközként – SMS-üzenetekkel is adategyeztetésekre szólítják fel a címzetteket. Ők maguk is éppen arra hivatkoznak, hogy biztonsági réseket akarnak megszüntetni, illetve az ügyfelek személyes adatait és tranzakcióit kívánják megvédeni.

Trükkös átverés

Az adategyeztetést a fogyasztóknak egy, az adott bank honlapjához nagyon hasonló weboldalon kellene elvégezniük, a bűnözők ezeken kérik be netbank azonosítóikat, jelszavaikat és bankszámlaszámukat. Az oldalak szövegeit – szemben egyes korábbi adathalász támadásokkal – ezúttal hibátlan magyarsággal írták, nem fordítóprogrammal készültek. Az adatok begyűjtésén túl a támadók a fogyasztók egy az adott bankok nevével kezdődő „biztonsági” alkalmazás letöltésére is utasítják, valójában azonban az ügyfelek SMS-kódjainak eltérítése érdekében.

A támadás a jelenlegi információk alapján csak bizonyos operációs rendszerű mobiltelefonokat érint. Ügyfélkár eddig nem történt, s az érintett hitelintézetek a lehető leghamarabb tájékoztatták és tájékoztatják – például honlapjaikon – ügyfeleiket a támadásról, illetve további lépések is történnek.

privatbankar.hu

10 Comments

  1. Arról miért nem írnak itt semmit, hogy lejárató riportot készíttetett a Jobbik egy Vonát kritizáló nyugdíjas házaspárról, amit aztán nyilvánosságra hoztak. A nyugdíjas házaspár adataihoz a pártelnök testőrei törvénytelen módon jutottak hozzá. Valószínűleg azért lett a pár célpont, mert a Jobbik dunaújvárosi rendezvényén erősen kritizálták Vona Gábort.

  2. MSZP segítséget nyújt Simicskának, hogy saját magát is megvádolva leplezze le a törvénytelen fidesz-Simicska ügyeket!!! Ezt támogatom én is.

    “Az MSZP elnöke továbbá azon véleményének adott hangot, hogy mindennek üzenete a politikusok számára az, hogy Simicska készen áll arra, hogy akár a saját megvádolása árán is leváltsa ezt a hatalmat. – Ebben, azt gondolom, mi segíteni fogunk neki, a politikai részét mi vállaljuk, ő pedig szállítsa hozzá nekünk a muníciót, mi készen állunk arra, hogy ezt a politikában képviseljük – fogalmazott Molnár Gyula.”

  3. Neked mindehova oda kell hánynod, köcsög fidesztroll?
    Takarodj vissza a 888-ra, vagy a prostisrácokra, ott a helyed!

  4. Kifogása van ellenem, vagy a véleményemmel nem ért egyet? Hallott maga a demokráciáról, vagy a szólásszabadságról? Vagy maga náci, vagy libsi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.