Sokkoló felvételek kerültek elő: A Fidesz-kedvenc security cége, a Valton emberei vertek agyba-főbe egy embert a Fesztiválon

Megdöbbentő videót töltött fel a YouTube-ra egy Darcy Robertson nevű felhasználó. A rögzített esemény a jelek szerint a napokban zárult Ozora Fesztiválon készült. A videón látható, hogy a rendezvényt biztosító cég munkatársa brutálisan ártalmatlanít egy fesztiválozót. írja a szabad pécs

Az előzményeket nem rögzítette a felvétel készítője. A videó ott kezdődik, hogy egy földön ülő fiatalt négy-öt Valton Security-feliratos láthatósági mellényt viselő biztonsági őr vesz körbe. Az egyik őr hirtelen földre nyomja a lefogott fesztiválozót, amikor nagy sebességgel (vélhetően a főnökük, vagy egy szervező) quad motorral megérkezik melléjük. Ekkor szabadulnak el az indulatok. Dulakodni kezdenek a fesztiválozóval, próbálják lefogni a végtagjait, közben az egyik biztonsági őr egy őt megközelítő fesztiválozó után ered.

 

Az igazán sokkoló pillanat 0:45-nél történik, amikor az egyik (a felvételen jól látható, hogy a 401-es sorszámú őr) a már láthatóan ártalmatlanított, földön fekvő srácot fejbe rúgja. A szemtanúk közül többen angolul kiáltozzák, hogy fejezzék be a bántalmazást.

Közben az elkergetett fiatalt is földre kényszerítik. Egyre többen gyűlnek köréjük, az említett őr egy riasztó spray-t is elővesz. 01:46-nál jól látható, hogy a security-s vezetőnek tűnő férfi arrébb lök egy másik fesztiválozót is, itt a 401-es őr már békítőleg lép fel. A videó végén a letepert fesztiválozók botladozva, de eltávoznak, az őrök még némileg tanácstalanul álldogálnak a helyszínen.

Bővebben a történetről itt olvashattok 

loading...