Észbe kaptak a határon túli magyarok? Vajdaságból küldik el a fészkes fenébe Orbánt – már nem kérnek a hazugságaiból

Kép forrása: Europress

Hiába az elköltött milliárdok, hiába a nagy szavak, nem mindenki veszi be Orbán dumáját sem a határon túli magyarok közül. Nagyon kemény üzenetet kapott.

Tisztelt Honfitársam! Tisztelt Orbán Viktor!

Remélem, nem lepődik meg a megszólításon, hiszen megint levelet hozott a postás. Ön írta nekem.  Ismét szüksége van rám. Az első megkeresése óta egy év sem telt el, akkor ÍGY válaszoltam.

Rögtön a levele elején tudatja, hogy már hét éve a magyar nemzet részévé váltam hivatalosan is. Ez nem csak gesztus, egy megkésett jóvátétel, hanem egy mindennapi cselekvés, hogy közösen alakíthassuk a sorsunkat.

Ön már alakította az enyém azzal a cselekedetével, hogy Vučić mellé állt áprilisban a szerbiai elnökválasztáson. Tudom én, hogy a délvidéki magyarok miatt pusziszkodnak. Ez a mi érdekünkben történik, hogy ne bántsanak bennünket, hogy nekünk jó legyen. Hogy megőrizzük a belpolitikai stabilitásunkat. Hogy a magyar közösség érvényesítse érdekeit. Blablabla.

Nem hiszem, hogy nem ismeri az elnökünket. Elég régóta politizálnak mindketten. Ismernie kellene még abból az időből, amikor nekünk szendvicseket kínáltak, hogy kitartsunk a magyar határig.

Meg az 1999-es tájékoztatási miniszteri hazugságairól. Akkor haltak meg a belgrádi televízióban az újságírók, mert nem szóltak nekik, hogy bombázzák az épületet. Meg már akkor hozott egy törvényt, ezzel befellegzett a sajtószabadságnak. Mindent megtett, hogy az ellenzéki sajtót ellehetetlenítse. Ezt most is folytatja. A róka csak a szőrét változtatja, de nem a természetét.

Tudjuk mindketten, hogy a Szerb Radikális párt, melyben Vučić is politizált, magyarellenes volt. Ezért is döbbentem meg, amikor megláttam a választási szórólapokon a „mesterhármast”. A Vučić-Pásztor-Orbán triót.

Majdnem olyan vicces, mint amikor Sláger Tibó és Bunyós Pityu együtt vigad Fásy Ádámmal. Nem is tudom, van-e ilyen a világon, hogy egy kampányban az elnökjelölt szórólapján egy másik ország miniszterelnöke is látható… Mellette meg ott a szöveg:  „A mi jelöltünk Szerbia össz lakosának elnöke lesz.”  Bár ne lett volna… Az, hogy Szijjártó szerbül beszélt a belgrádi kampányrendezvényen dicséretes, de nem értem, hogy minek kellett? Mocskos dolog a politika. Mocskos volt a kampány is. Ön is részt vett benne.

Azután ahogy illik, gratulált Vučićnak az elnökválasztáson elért magabiztos győzelméhez. Lehet, hogy csak nekem, aki itt élek tűntek undorítónak nyálas szavai. „Meggyőződésem, hogy a tegnapi kimagasló eredmény kormányfőként végzett munkájának egyértelmű elismerése. Az Ön vezetése alatt Szerbia a regionális stabilitás meghatározó szereplőjévé vált, és jelentős lépéseket tett az európai uniós tagság megszerzése felé, amelyhez hazánk továbbra is biztosítja a folyamatos politikai és szakmai támogatást.” Azután eljött személyesen is gratulálni a beiktatásakor. Ez az igazi barátság! Meg egy korábbi nyilatkozatában csupaszív, érző embernek nevezte kedves Ácót. Itt most két (vagy több) sor cifra káromkodás következik…

Egyik hazámban is, meg a másik hazámban is sakk matt helyzet van. Nincs ellenfelük sem Önnek, sem Vučićnak. A hatalomhoz közel állók gazdagodnak itt is, ott is. Nekem egyikük sem beszéljen a demokráciáról, a sajtószabadságról. Beszéljünk inkább a megalázásokról, az iskolák megszüntetéséről, a kilátástalanságról, a munkanélküliségről, a fizetések csökkentéséről, a kizsákmányolásról, az elvándorlásról…


Én nem kértem, hogy így álljon ki mellettem. Szándékosan vagy nem szándékosan, de rosszat tett nekünk. Tudom, hogy többször nyilatkozta, hogy milyen fontos a gazdasági, oktatási és kulturális fejlődésünk itt a Délvidéken, és hogy Magyarország és Szerbia együttműködése folyamatosan felfelé ível, de akkor is… Mit ígér nekünk itt a jövő? Semmi jót. Már régen beborult.

Biztosan köszönik azok a vajdasági magyar emberek, akiknek jutott az 50 milliárdos gazdaságfejlesztési csomagból. Biztosan jó helyre került az ebből befolyt adó is a szerb kasszában. Köszönjük a beiskolázási segélyt is.

Mit vár tőlem? A magyar állampolgártól? Azt írja, hogy cselekedjek. Szavazzak. Számít rám. Az anyaországiak szidnak, mint a bokrot, hogy mi beleszólásom van nekem az ottani politikai helyzetbe, az ő jövőjükbe, mikor nem is élek ott, nincs is valódi rálátásom a dolgokra… Ez nem úgy működik, hogy úgy üzletelünk az állampolgársággal, mint a piacon a kofák a krumplival.Köszönöm minden magyar politikai pártnak, aki megszavazta az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló törvényt. Köszönöm, hogy Magyarország miniszterelnöke megtisztel a bizalmával. Felnőtt vagyok, tudok dönteni.

Megkérhetném, hogy nekem a jövőben ne küldjön levelet? Az adófizetők pénzét hasznosabb dolgokra is fordíthatja.

Tisztelettel:

Egri Emma

forrás:

http://delhir.info/

220 Comments

 1. Kötelező felvenni a magyar állampolgárságot? Kötelező a Fideszre szavazni?
  Ja nem?
  Akkor mire a sok fölösleges pofázás?

 2. Egri Emma!Köszönöm a levelét,példát vehetnének róla az erdélyi magyarok is!Ugyanis őket is meghülyitette és hülyiti már évek óta!Most még egy sipoló lányt is inzutáltak agybeteg fogdmegjei!Nagy “hőstett volt”!Bizonyára Ön is tudja hogy Orbán csak a látványberuházásokra költ,és az országunkban 4 millió magyar nyomorog!Orbán meg a csókosaival lopja az EU-s pénzeket!Az itthoni magyarok neki nem számitanak!CSAK A SZAVAZATUKÉRT LEVELEZGET ÖNÖKKEL IS,DE A SZAVAZÁSUK KÖVETKEZMÉNYEIT,.AZ ITT LAKÓ MAGYARSÁG VISELIMINDEN SZAVA HAZUGSÁG!

 3. Kedves Emma,nem igaz hogy mindenkinek köszöni ha írását elolvassa. Én elolvastam hozzá is szóltam rámutatva a tévedésekre.Válasz az volt hogy letiltotta a fc.profilját ne is olvassam pedig korábban Ön kereset meg hogy legyek az ismerőse.Szóval ekkor rájöttem hogy tévedései szándékosak,nem a problémák megoldáskeresése a célja …

 4. koszonjuk az onjelolt holgy hozzaszolasat de talan mindenki neveben nem kellene komentet irnia…..es talan ennjire levelezgetve akar vucicnak is irhatott volna…talan lenne nemi eredmenje…jol mondjak azt a kezet harapjak meg ameljik enni ad….mert vajdasagiak szazai kaptak lehetoseget amivel a tulelest a csaladjaiknak biztositani tudjak…talan annelkul most kicsit cifrabb lenne az eletunk vajdasagban draga holgyem….a tisztan latasert a szendvicset pedig seselj vajda igerte nem vucic…vele gondolom nem probal meg iljen hangnemben levelezni…kb…seljtem is miert….

 5. Mit jelent az, hogy önjelölt hölgy? Megkérdőjelezi a nemét? 🙂
  Az egyes szám első személyben megfogalmazott véleménycikk mindenki nevében íródott? 😀 És az Ön “köszönjük”-je? 😀
  Ezt sikerült egy sorban összehoznia, tovább nem érdemes olvasni sem 🙂

 6. Nem kötelező. Kezdetben csak “gesztusnak” volt titulálva a kettős állampolgárság. …..aztán orbángeci benyújtotta a számlát. Nos, volt aki ennek hatására, lemondott az magyar állampolgárságáról, mert volt/van önbecsülése. A többi meg tarja a markát, mert esetleg pottyan bele pár fillér. . aztán, ha már az sem, akkor talán beint. Csakhogy mi nem érünk rá kivárni, amíg megtalálják a gerincüket! A fidess bagázsnak el kell takarodni a föld színéről IS, és örökre!

 7. Orbán Viktor és a többi politikai maffiózó pont önre és az önhöz hasonló szelektív analfabétákra számít. Sikerrel.
  Nem értem minek égeti magát olyan, aki még levelet sem képes elolvasni úgy, ahogy az íródott. Ön sajnos egy primitív szolgalélek. Itt a bizonyíték rá: “jol mondjak azt a kezet harapjak meg ameljik enni ad.”

 8. Mária néni! Ostobának sem muszáj lenni, mégis milliókkal dagad a létszám minden egyes nap. Önnel együtt +1.

 9. Maria nini eltudta olvasni, na akkor valoszinu hogy Magyar nert valaszolt is, Mari neni on it firkalgat talan unatkozik.

 10. Termeszetessen Marcsika, de azt hiszem te is, legalabb is a korod miat, azert is imadod annyira Orbant, o is arrol az oldalrol jot es sajnos te is vele jottel, hamar letegezodtunk, mondjuk a korban azert in is tul a 70 -en.

 11. Azok komcsiznak akik a régi rendszerben is talpnyalók voltak. Az Orbán család is az volt! Soros pénzén tanult……..
  Miért komcsi az aki meglátja a hibákat és szóvá teszi?
  Lehet viktátor kezét (sőt a talpát is) csókolgatni, aranyba is lehet önteni(remélem forró lesz), imádkozni érte stb. Attól még igaz, hogy egymás ellen fordítja a magyarokat, és milliárdokat költ el propagandára az adófizetők pénzéből.

 12. Rendben Maria neni, moja Marcsa uzsur muzsur lemone urbo turbo kamuke hoplenare dobrenots little Gregory dobrenots Mari nani you ken read it,old bag

 13. Szóval akkor maga nem komcsi. Talán a szülei voltak véresszájú komcsik, magából pedig liberálist neveltek?
  Tudta-e, hogy a kisnyilas = kommunista = liberális?

 14. Szóval akkor mégis komcsi. Tekintettel arra, hogy már maga öreg, nem lehet liberális felforgató, hanem csak komcsi.

 15. Arról miért nem írnak, hogy brutális magyarellenes uszítást sugárzott az ukrán tévé? Vagy itt inkább örülnek az ilyesminek?

 16. Nem vagyok, és a szüleim sem voltak azok. De maga egy szenilis vénasszony aki papagáj módon szajkózza amit belevertek az agyatlan fejébe 🙂

 17. Nadj-hasic Dolgozni kellene, nem pedig eladni magát egy tál ételért. Azért, hogy ilyen ” okos emberek,” mint maga, meghatározhassák a mi életünket, valóban elegendő az alamizsna, és az ész hiánya.

 18. Aztán ez a söpredék Egri Emma a “határon túli magyar”-ok? Ezt a levelet egy aljadék, mocskos, liberálfasiszta, rühes újságíróval? iratták meg….

 19. A külhoni magyarságnak juttatott támogatásokból mennyi került hozzájuk és mennyi az Orbán-csicskák zsebébe….?

 20. Hidvégi úr, ha legalább egy, egyetlenegy ellenérvet írt volna, akkor önnel lehetne beszélni. De csak átkozódik, és mocskolódik.

 21. A magyar tévé is folyamatosan brutális magyarellenes uszítást sugároz, kedves Mária néni. Aki nem fideszhívő, azt földbe döngölik.

 22. Arról miért nem írnak, hogy úgy tudni, az MSZP és a DK Czeglédy Csabát, Botka László és Gyurcsány Ferenc bizalmi ügyvédjét küldözgette a minisztériumokba különböző közadatok kikéréséhez?

 23. A jelenlegi Orbán kormány az egyik legsikeresebb kormányzati ciklus a rendszerváltás óta, hiszen a kormánypártok megőrizték vagy még növelték is népszerűségüket a 2014-es választás óta! A FIDESZ 43 százalékos eredményt szerezne pártlistán.

 24. Aki az Ellenszél c. blogon publikál, az egyéb bűncselekményekre is képes.
  Másrészt Délvidéken is lehetnek megtévedt emberek.

 25. Én meg Magyarországon küldöm el ezt a mocskos szarházi hazug csaló tolvaj csüngőhasú idiótát a jó kurva anyjába !…

 26. Az sem igaz, hogy egymás ellen fordítja a magyarokat, sőt! Ő volt a kezdeményezője és sikeresen, hogy a magyar nemzetet összetartsa szerte a világban, határon innen és határon túl.. Az igaz magyaroknak örömmel tölti el a szívét, ha határon túli nemzettestvéreink felvehetik a magyar állampolgárságot és ugyancsak örömmel és nem méltatlankodva fogadjuk azokat a híreket is, melyek arról szólnak ha bármiben segítségére lehetünk a határon túl élő magyar testvéreinknek. Az idő a nemzet egyesítése tekintetében nekünk dolgozik, de tudjuk mindenhez ki kell várni a megfelelő pillanatot. Igazat adok a magyarságért sokat küzdő és sok meghurcolásban, igazságtalan vádakban részesült Budaházy Györgynek, hogy ilyen kormánya és miniszterelnöke a rendszerváltás óta nem volt Magyarországnak.!

 27. Sehogy. Annyit hazudoznak, amennyit akarnak. Ez az oldal is tele van liberális gyűlölködéssel, gyilkosságra buzdítással, lincselési álmodozással.

 28. Soros banda? Kire gondol? Orbánra? Mert bizony Orbánt indította el Soros ezen az úton…bár már bánja. Nincs itt Soros. megeszi a maszlagot . Nagyon csúnyán megvezetik önt. Ráadásul ez a sok Sorosozás már annyira kontraprodiktív,hogy egyre többen lennének inkább Sorosbérencek ,minthogy Orbán kelljen nézegetniük.

 29. Egy nem éppen apróságot elfelejtenek és itt most konkrétan Romániáról és az erdélyiekről szól a történet. Románia uniós ország és mint ilyen,kötelessége az erdélyieket felzárkóztatni és erre uniós támogatás is a rendelkezésére áll. No már most amikor Orbán támogatásokat küld a honi magyarok adóforintjaiból,azzal közvetve a román államot támogatja. Miért is? Mert annyival kevesebbet kell költenie az erdélyiekre Romániának. Gyakorlatilag pont Romániát támogatja Orbán.Ha nagyon támogatni akarná,akkor bizony az Ep.ben szállna síkra Románi ellen ha ők nem akarják felzárkóztatni,fejleszteni Erdélyt. na jah…ez első országgyűlésen a fidesz kivonult amikor meg akart a parlament emlékezni a gyalázatos Trianonról. Bizony. Olvassák el a parlamenti naplót. Ma sem változott Orbán,csak használni akarja a saját céljai elérésére a határon túliakat. Egyébként le sem sz-…ná őket…már bocsánat. Sajnos ezek tények.

 30. Ha nem a saját szememmel olvasom, akkor el sem hinném, hogy van olyan magyar ember, aki sajnálja a juttatásokat az erdélyi magyaroktól. Örülök, hogy végre láthatom, hogy milyen az igazi aljas söpredék. Maga egy mintapéldány.

 31. Mivel nem vagyok fidesz fan,így nem lehetek Soros csicska. Orbán háttermegállapodása Sorossal nem zavarja? Az egész bohóckodás a magafajta 1 IQ-s brigádnak szól…. Közben a szinfalak mögött ölelkeznek…

 32. Na látja maga egyszerű egyed. Igazi funkcionális analfabéta mert képtelen értelmezni a leírottakat. Olvassa át és ha akkor sem,akkor újra. Hátha megérti…bár kétlem. De ha kívánja,leírom mégegyszer és megpróbálom a maga alacsony szellemi szinvonalához igazítani..hátha akkor lőn világosság… Pont hogy nem magyarellenes a kommentem. Pont,hogy azok védelméről szól akiket használnak a magafajta tetvek az aljas céljaik elérése érdekében. Akik magyarokat uszítanak magyarok ellen…. Bár kétlem ,hogy felfogná egyszerű agyával. Nem is baj…a lényeg,hogy egészség legyen…:D

 33. Karaktergyilkosságok,pályázatok lehúzása,beruházások lehúzása ,média felvásárlása,egyoldalú kommunikáció a hírcsatornák 90%-ban,kopasz verőemberek a választási irodában,verőemberek egyéb rendezvényeken…..és sorolni lehetne napestig.

 34. Liberális gyűlölködéssel? Az tudja,hogy Orbán a liberális internacionálé elnöke volt? Azt tudja,hogy minden demokráciának az alapja a liberalizmus? Olyan ,h illiberális demokrácia,nem is létezhet hiszen a liberalizmus kizárása a demokrácia kizárása is egyben. 😀 Látja,h meg tudják vezetni magát?

 35. No gondolkodjon el az alábbiakon. (nem lesz nehéz) A 90-s években Soros ráshortolt a fontra és ezzel majdnem bedöntötte az Agnol gazdaságot. Szerencsére volt annyira erős a gazdaság,hogy csak megingatni tudta,de bedönteni nem. Képzelje el,hogy ha Soros a mi gazdaságunkat akarná bedönteni mi lenne? Bedőlnénk mert még most sem vagyunk és ha ezek maradnak jóideig nem is leszünk gazdaságilag Anglia közelében sem. De miért is nem dönti be az gazdaságunkat? 1. Mert már nem annyira erős mint ahogy Orbánék hazudják. 2. A szinfalak mögött megállapodtak Orbán és Soros. Szerintem ez utóbbi a valószinü és majd osztoznak a koncon a háttérben. Vagy van más magyarázata arra,hogy mégcsak nem is védekezik Soros a rászort “rágalmakra”,vádakra? Egyszerűen nem is reagál.No és egy érdekes momentum a sátáni Sorosról. Az RMDSZ elnöke Kelemen Hunor nemrégen nyilatkozta,hogy “egyetlen ember nem tud rezsimeket megdönteni, és főleg nem globális problémákat okozni, mint ahogyan időnként ezt Soros Györgyről tartják.” Ő maga is Soros ösztöndíjas és elmondása szerint ezért senki nem kért tőle cserébe semmit. Most akkor,hogy is van ez?

 36. Csak egyet kérek. Érveljen. Érvejlen,vétózza meg amit leírtam. Támassza alá, hivatkozzon. Ennyit kérek és nem többet.

 37. Nem mamácska! Én jobboldali vagyok. Igazi jobboldali és nem amolyan kommunistából fakadt és ősökkel rendelkező,majd liberális arcvonalon harcoló,később hű keresztény képében tetszelgő autokrata mint a maga Orbánja. Nem! Én igazi jobboldali vagyok és mint írtam, idealista jobboldali. Pontosan annyira vagyok liberális mint amennyire egy jobboldali demokratához illik.

 38. Nem gondolkodott el azon,hogy szedni kellene valami noootropilt vagy egyéb piracetámot? Vagy felkeresni Orbán orvosát Grazban? Biztos segít magának is…ha jól megfizeti a magyar adófizetők pénzéből. De érveljen, vétózzon! Orbán nem kommunista szülők gyermeke? Orbán nem volt KISZ titkár? Orbán nem volt a liberális nacionálé elnöke? Orbán vezetésével nem álltak fel a fidesz tagjai és vonultak ki a parlamentből amikor 89-ben meg akart emlékezni a T.Ház a gyalázatos Trianonról (igaz akkor még kommunista liberális volt)
  ? Soroljam még? Komolyan szeretné? Érveljen! Fogja már fel,hogy használja a határon túli magyarokat! használja,kihasználja és beléjük fog rúgni az első adandó alkalommal,ha az érdeke úgy kívánja.Jelenleg azonban az ő érdeke,hogy velük nyerje meg a választást mert itthon esik a népszerűsége. Még így is necces,hogy nyerni/veszteni fog,pedig választási törvényt a fideszre szabták.Ezért kell neki mindennél jobban a határon túli magyarok szavazata.

 39. Értem. Meséljen nekem akkor a liberalizmusról. Ön szerint mit jelent maga a politológiai értelemben a liberalizmus. Fogadjunk ,hogy halvány gőze nincs erről. Ha nem lenne liberalizmus akkor maga tengődne valami városszéli erdőben mint nyugdíjas , tele lenne az ország analfabétákkal,nőként a közelébe sem mehetne a szavazóurnának és a többi. Az egyenlőség mint liberalizmus alaptézise bizony ezeket is kőbevéste..persze sok egyéb mellett.

 40. Erzsébet, kérem árulja el, ha ott jobb lesz élet, mint nálunk, akkor természetesnek veszi majd, hogy milliárdokat adnak nekünk? Olyanoknak, akik soha nem is jártak abban az országban? A választ csak gondolja át, mert egyébként Jugoszlávia idejében tényleg jobban éltek…és ami azt illeti, ezt érzékeltették is, ha valaki arrafelé keveredett. De nem ez a probléma: a gond az, hogy ön sem ad semmit másnak, amig a gyerekei nem laktak jól, ugye?

 41. Kedves Éva,kérdésére én válaszolok mert én éltem Yugóban és nem tapasztaltam az “érzékeltetést”.A jobb élet viszonylagos ….én úgy fogalmaznák hogy szabadabb volt mert a nemzetközi helyzet ezt megengedte.”a gond az, hogy ön sem ad semmit másnak, amig a gyerekei nem laktak jól, ugye?” Szóval én mi külhoni magyarok nem tartozunk a családhoz!?Még mostohagyerekek sem vagyunk az Ön számára?Az anyaország segít abban hogy minél több fiatal maradjon a szülőföldjén.Nekünk Magyarország az anyaország a Koszmeti szerbeknek meg Szerbia.Szerbiában kevés szerb kérdőjelezi meg hogy anyagilag ne segítsék a még ottmaradt szerbeket.Családtagnak tekintik őket.Mindenkinek jó étvágyat!

 42. Te venasszony, aztan hany hozatartozod rabolja a magyar adofizetok befizeteseit, vagy ex komcsi vagy te is mint a fidesz vezerkar donto tobbsege, ugye milyen gyorsan elfeledtek, hogy a tragyadombtol indultak ingyen tovabbtanulni a kisz titkarok, mszmp tagok, a dicso bolsi elvtarsak, mert az akkori erdekuk igy kivanta, szegyen, hogy ezek a munkas-paraszt ivadekok 27 ev alatt nyomorba dontottek es leraboltak a tarsadalmat minden szinten,a mocskos jellemu jogasz diplomas szarjankok, a velemenyem szerint.

 43. Hibbant punci, olyan sotet vagy mint a segglyuk, termeszetesen ra lehet jonni, hogy fizetett troll vagy, de az se zavarjon,hogy a fidesz banda ia tele van ex komcsikkal, a tobbsegnek meg a szuleik, nagyszuleik is veresszaju komcsik voltak, a velemenyem szerint.

 44. Jajj,inkább számolgassa a nyugdíját…ha úgy adják a számot orbán még küld önnek a mi pénzünkből.Sorosnak meg tehet egy szivességet

 45. igen tisztelt Zita,mivel napi 14 orat lehuzok nemetben azt hiszem alaposan megdolgozok a mindennapi kenyeremert hogy a magafajta analfabeta kioktasson…amit eddigi eletemben ledolgoztam kisse feljogosit ,hogy leirjam amit erzek…ha nem tetszik nem kell elolvasni…..

 46. a primitiv szolgalelket kikerem magamnak…hamar lud legyen kover de a nevet szegyenli es iljen alaptalan formaban kepes csak kifejteni a velemenjet ha egyaltalan ara is alkalmas…

 47. nos ha valaki en bizonj eleg sokat adtam eddig is barki akinek szuksege volt az biztos kisegitettem…a gyerekeim is kaptak anyit amenyi szukseges nyugodt lehet…

 48. Eutanazia56 talan nem voltak komcsik a szulei de,ont sajnos nem neveltek meg az idosebbeket tisztelni illik meg ha nem is egyezik a velemenyuk,,,en nem tanultam soros penzen se komcsik nem voltunk soha tosgyokeres foldbirtokos csalad leszarmazotja vagyok akik templomokat epittetek iskolat a sajat penzukon..de a komcsik azt is elvettek…azt soha vissza nem kaphatjuk de a magyarsagunkat az identitasunkat senki nem vonhatja ketsegbe…meg TITO is elismerte…sot a szerbeknel ezt akarhol is elnek a nagy vilagban senki se vonja ketsegebn..ezt csak a magyarorszagi magyarok koreben volt tapasztalhato a gyurcsanj javaslatara…eleg szegyen….szegyen az, hogy itt az iljen oldalakon vitatkoznak es mocskolodnak es ketsegbe vonjak a kulhoni magyarok jogait…rogton meg is jegyzem semmi fele lecket nem tanultam be,se keresre nem irok de felhaborito ez ami itt foljik…vucic es seselj nem soros berenc ok tito jovoltabol diplomaztak es megis a sajat nepik ellen vannak..keritek Orbanert cserebe…szivesen elcsereljuk….de aztan nesirjatok vissza Orbant….MERT A FEKETE KENYERET megkell enni a szerbiaiaknak is sajnos…ot se rozsas az elet…onnan is elmenekul a fiatalsag kulfoldre fuggetlenul magyar vagy szerb vagy mas nemzetisegu…

 49. Miből gondolja, hogy nem neveltek meg a szüleim? Nem ismer engem és Őket sem. A tisztelet pedig nem a kor után jár, azt ki kell érdemelni.
  Márpedig én nem tisztelem azokat akik úgy hívják fel magukra a figyelmet, hogy komcsiznak és libsiznek, megtagadva régi önmagukat. Én sem Soros pénzén tanultam, de az imádott viktoruk bizony azon! Igazi MSZMP múlttal rendelkezik a családja is. Rohadtul nem érdekel, hogy Ön földbirtokos családból származik az sem érdem, csak egy állapot. Majd akkor verje a mellét ha a saját erejéből ért el valamit. A mocskolódást pedig nem én kezdtem, csak reagáltam rá. A maga által tisztelt idős Mária néni miket írt ide? Vagy az nem baj, hogy véresszájú komcsinak nevez olyanokat akiket nem ismer?

 50. nos eutanazia56 igen elertem mar egy smast az eletemben es buszke vagyok ra mert sajat erobol ertem el…es csaladot is neveltem..aki negy fiut szul az mar tett az eletben es felnevel eletre ereszt onerobol..tehat a velemenyem is alja a heljet….

 51. talan ha megtanulnal tisztesegesen irni magyarul pitzi szolgalelku majom akkor kommenteljel az irasaimra…az arad pedig lathato velheto…a nyelvet mit az oseim hagytak ram igen is jol es tisztan beszelem sot a fiaim is amire buszke vagyok…es soha nem voltam es nem leszek szolgalelku magyar…nincs ra szuksegem…

 52. Nem érti. Nekünk magyaroknak valójában nem telik arra, hogy határontúlra osztogassunk sok milliárdot, pl önök felé “fejlesztésre meg stadionra, mittudomén!
  Miért érzi természetesnek, hogy beleszól az életünkbe,amikor nem ezt éli?
  (Nem szoktam határontúli magyarnak felróni a helyesírását, főleg ha szemmel láthatóan nem magyar iskolába járt. De akkor kérem ön se ne minősítsen másokat, mert ha az ember kimérgelődte magát rajta, akkor csak vicces.)

 53. Nézzük, kérem gondolkodva olvassa amit írtam és írok: Képletes az “amig a gyerekeim nem laktak jól”, hiszen az országról beszélek és az ország “gyerekei” bizony nem laknak jól. Értené ha az innenső oldalon élne.De veheti egészen konkrétan is: képzelje el, hogy nem tud megfelelő vacsorát adni a gyerekének, mert hóvége van és a rávaló pénzt odaadta másnak. Szóval ne mostohagyerekezzen itt nekem,mert személy szerint én is adtam, szó szerint enni is nyaraltatott gyereknek, meg kockáztattam a saját szabadságomat, hogy segítsek. De akkor még tellett, ha nem is úgy éreztük! Azóta megtanultuk, hogy van rosszabb, van nehezebb.
  Az “érzékeltetés” Nem vette észre, mert ott élt. Mi akik innen átmentünk a határon kirándulni, mi bizony érzékeltük és a dicsekvést is, mert a kintiekből sokan akkor már nyugaton dolgozhattak. Nem feltétlen ugyanarról a mostani országról beszélünk, de volt jugoszláviai magyarokról..
  Önnek is jó étvágyat, némi elgondolkodás közben.

 54. Szerintem pénzért “pofázik”. Sosem hittem el, de ez az akárki mindenhol ott van, mindegy miről van szó, csak ellenkezik és másokat mocskol, szid. Az biztos, hogy nem egy “jóravaló öreg néni”, csak a fotóját szedte le egy ilyen cimkéjű sorozatról (képkeresőben meg lehet találni), valószínűleg nem is nő.
  No most figyeld meg, ilyenkor engem is mindennek elmond…))))

 55. Logika, kedves Erzsébet: Azért mert valaki szült és felnevelt 4 gyereket, attól még egy egész másik kérdésben, amihez nem ért és nem is érthet a helyzete miatt- nincs automatikusan igaza.

 56. Nem németben, hanem Németországban.
  Egyébként más is dolgozik, meg dolgozott, le is írhatja mindenki amit érez—mégis, mit gondol, kikkel vitatkozik? Kiknél több? Akikkel vitázik,azok is dolgoznak, nem magukat vakargatják csak otthon. És ha önnek nem tetszik, ami nekünk nem tetszik—hát önnek sem kell elolvasni,ennyi.
  Egyébként érdekesnek tartottam a nevét és kivételesen megnéztem az oldalát… Hiszen még ott sem magyarul ír, nem magyar oldalakat néz! (milyen foglalkozása kuvarica?)Félreértés ne essék, ezzel semmi bajom, ott született, talán férj vagy saját oldalról más nemzetiség is van—de akkor mi ez a háborgás?

 57. nem most nem tisztelet a Magyaroknak, az en nevem Nimcsovics gergely de nem vagyok szerb aban az orszagban szulettem amelyikben ti sajnos.Magyar vagyok de ti is csak ti a szemet fajtabol, mifele emberek vagytok ti akik a hataron kivuli magyarsagon veritek el a port,a szemet tehetetlensegtek miat, igen disznok ti valamennyien elfogadnatok az alamizsnat, , velem egyut . Ti meg nem voltatok soha olyan helyzetben hogy eheznetek kellet ezert pofaztok enyire szemetul a sajat fajtatokkal, nem ok tehetnek arrol hogy elszakitotta tolunk . oket a tortenelem, Orbant szidjatok o pofatlankodik, oda es nem a masik ok kertek hogy szavazhasanak, En tudom mit jelent a rohat eletben az ehezes , krumli hajat sutni a sparhet szelen ugy eni mintha etellenne , mert akkor ebben a tetu orszagban csak a szemet volt de nem kaja, meg ruha, unnepi ebed volt egy tanyer vizbe fozott puliszka, igen dicso magyarok mi ugy edzottunk magyarra es tanultuk megbecsulni egymast segiteni azokat akiknek meg annyijuk sem volt, Ok megszenvedtek azt hogy Magyarok maradhassanak oltek oket es csaladjaikat, de huek maradtak a Magyarsagukhoz, meg kellene koszonni nekik, es ezt a szemet Orbant es bandajat kellene felelossegre voni, o akarja hogy szavazzanak mert kell neki a hatalom, a tovabbi rablashoz lopashoz, ti meg tehetettlen hulyek nezitek es ugattok itt a facebookon, ha meg meglatjatok hajbokoltok elotte sok rohat szolgalelku senkik, ezert van meg hatalmon. Meg ratok is johet olyan ido mikor oda tartjatok a kezeteket , hogy adjon valaki valamit hogy eletben maradhassatok , mit fogtok mondani amikor majd a kezetekre utnek felre szemet Magyar nincs.menj dolgozni de az sincs, azt hiszem ti annyira ajjasok vagytok hogy kar a szoert, a magatok fajtajat mocskoljatok allandoan, ha nincs Magyar , Magyar akkor a hataron kivulieket mindegy csak lehhessen mocskolni valakit valakiket.

 58. Kedves Éva,a kisebbségi érzés(mikor a volt Yugóban járt) nyomasztó de a felsőbbrendűség érzés(ahogy most tesz a magas lóról) meg lélekromboló.

 59. Nos, Mária néni nem az akinek hiszik, ő egy kis pöcs-szájú, fizetett fütyisz trollocska, aki egyáltalán nem nőből van! Arra van trenírozva, hogy mocskos szájú beszólásaival idegesítse az értelmes embereket, szétrombolja a beszélgetéseket. Ő (az?) a vezírke egyik legszégyenteljesebb sz@ros s*gglenyomata a törlőpapíron…

 60. Ez a sok Jézusi üzenet már bizony sok .Abba kellene már hagyni és értelmesebb dolgokról kel tájékoztatni!

 61. Erzabet ! Nem kell sajnálni a vajdaságban élő embereket, mert aki becsületesen dolgozik,él, az sokkal jobban él magyarországi szegényeknél.Nem csak most,már régebben is. Sokat jártam ott és valóságban ismerem az ottani helyzetet.

 62. Erzebet ! Még jó,hogy a gyerekeit nem koplaltaTja. Úgy érzem az irásaiböl,hogy magának igen jól megy!

 63. Éva Toth ! Az ílyem személyekkel ,még vitatkozni is kár. Én csak annyit üzenek neki,hogy jobb lett volna ,ha halgatt.

 64. Riska nyanya!Maga orbán csicska!Kussolj libsi!Még mindig nem jött meg az esze , meg nem nőtt a szókincse?Na , akkor már nem is fog.Olvasni még valahogy tud, csak értelmezni nem.

 65. Kedves Turi István. Tudja Ön,hogy hány magyar ember megy el az országból. Mint külhoni magyar jöjjön magyar országba élni ,dolgozni és akkor majd látni fogja a valóságot és azt hiszem ,hogy hamar vissza kívánkozna,ha csak nem lépne be a s,g nyalók közé !

 66. János Vad ! Valóban igazad van, az ilyen szemét alakokkal ,még vitatkozni sem érdemes. Hagyni kell őket a fenében.

 67. “KEDVES ” mária NÉNI !
  Hitvány, semmitmondó, aljas ORSÓSCIGÁNYSEGGNYALÓ , nyomoronc életéért nem kell mindenkit cseszegetni, még a sarki szatócsbácsit sem, aki nem adott anyádnak hitelbe kotont, mikor kiállt az utcasarokra, hogy összeszedjen egy ekkora I D I Ó T Á T mint te!!!!! Te B A R O M !!!!!

 68. Derága, Kedves Mária néni ! Úgy örülök,hogy olvashatom a hozzászólásaidat,válaszaidat. Azért jó volna ha valami értelmeset is nyilatkoznál.Csak az bánt,hogy a kutyám véletlenül rátalált a sok hülye dumádra egy kicslt bevett belőle és szegény megveszett tőle.

 69. Minden határon túlinak köszönöm 8 millió honfitársam nevében hogy elhatárolódnak a fidesztől!!!! Köszönjük nektek és ha már vége a szavazásnak bukik a fidesz itt a helyetek Magyarországon drága határon túli Magyarok!!! Nincs mit szégyenlenetek hisz Magyarok vagytok de gondolom ti sem tűrnétek el csausceszkót aki egyenlő Orbán Viktorral!!!!

 70. Elszomoritó, hogy ilyen szomorúszemű elhülyűlt vén nyugdijasok mire képesek!? Nem látnak az orrukig se, nem látják mit tesz egy hibbant és bandája az országgal és kitalált egy sátáni SOROS AKCIÓT és bedőltek! Ennek következtében mindenholés mindenkit sorosbérenceznek. Országon belűl és országon kivűl!!!!!!!!!!

 71. egy kérdés, ez az egri emma egyáltalán létezik?? vagy ez a levél is a ballib szarháziak szüleménye??? inkább ez utóbbi!!

 72. Egy senkiházi, seggnyaló, fizetett fidesznyik troll.
  Az is biztos, hogy a kép mögött egészen más áll, mint ami (féreg) ki van téve.
  Ez egy nagyon ostoba valami (féreg)! Annyira, hogy csak sértegetni tud és hülyeségeket írni! De ez kell az elmebetegnek.

  Nem kell vele foglalkozni, mert ez a mocsodék, minden cikknél ott van és nyilvánosan nyalja vezíre seggét!

  DE HÁT EZÉRT FIZETIK! 🙂 – persze a mi pénzünkből.
  EZ az a fajta , ami az anyját is megtolja 20 forintért.

 73. Ne dőlj be!
  EZ CSAK EGY KÉP – VALAHONNAN LENYÚLTA! – hogy mi (féreg) van mögötte azt nem meri kitenni. Hogy egy seggnyaló troll – az már biztos.

 74. Te mocsok! Itt élsz? Itt adózol?
  Ja, hogy NEM!
  AKKOR NE POFÁZZ BELE AZ ITTHON ÉLŐK ÉLETÉBE!
  Legyél magyar állampolgár, de nincs jogod itt szavazni!

  …és csak imádkozz! MI IS AZT TESSZÜK – csak másért!

 75. Te hülye,olyan nincs liberálfasiszta,van olyan hogy mocskos fasiszta,meg szabadságot szerető normális liberális.mert a liberális,a szabad embert jelenti.

 76. De bizony kicsi hülyém, van olyan szó, hogy “liberálfasiszta”, még kedvenc ideológusotok TGM is használja…Pá,pá kis idiótám!

 77. Elismerésem hogy nem sikerült Orbánnak a hazug politikájával át mosni az agyát! semmi bajom a határon túli Magyarokkal,de nem értek vele egyet hogy szavazhatnak erre a velejéig romlott,kormányra akik a romlásba viszik a hazánkat,Olyan ellenőrizhetetlen Orosz hitelt vesznek a nyakunkba uzsora kamatra hogy még az unokáink is nyögni fogják 100-évig és még midig nem lesz kifizetve! akik viszont itt születtek azok nem szavazhatnak,mert fél Orbán hogy azok akik külföldön dolgoznak ellene szavaznának,ezért nem tisztességes hogy olyanok,tartsák hatalomban Orbánt aki nem itt él nem itt adózik csak tartja a markát a Magyar adófizetők pénzéért!

 78. Te nagyon szerb vagy nem jól írsz Magyarul! Enni meg a Magyar Emberek adóforintjaiból szórja Orbán a határon túliaknak! amiből te is enni kaptál többek között!!Ennyi!!!

 79. Bözsike nagyon is szolga lelkű vagy . Hány adó forintot fizettél a Magyar államnak? No annyi x-et húzzál a szavazó cédulára.

 80. Igen ő egy fizetett provokátor. Ez mind ő Ha bár melyik néven bárhol találnak tőle kommentet ne vegyék komolyan. :Király Zsolt, Magyari Zoltan, Szofi Mesztegnyei, Magyar Miklós, Zsolt Balogh, Víg Lajos, Horváth Sanyi, Németh Pista, Szabó Zsolti ) Lajos Pernauer Anastasia Steel,Juhász pista,Tibor Huszár,Nagy emese,Mária néni

 81. Ne röhögtess tökös maris . Te ez,ezek vagy.
  Király Zsolt, Magyari Zoltan, Szofi Mesztegnyei, Magyar Miklós, Zsolt Balogh, Víg Lajos, Horváth Sanyi, Németh Pista, Szabó Zsolti ) Lajos Pernauer Anastasia Steel,Juhász pista,Tibor Huszár,Nagy emese,Mária néni

 82. Magadnak köszönd,hogy gyűlölnek tökös maris. Azt,hogy gazdádat übü királyt gyűlöli az ország 80% azt meg köszönje a telhetetlenségének Kevesebbet kéne lopjon.

 83. Élsz még vén szaros segg nyaló.Azt hittem már régen elvitt az agyvérzés.No de ami késik nem múlik Ahogy kinéz a fejed te már nem mégy szavazni

 84. ne erezze ugy kedves uram de dolgozom es nem njarvogok…pedig a vucic se njalogat bennunket ugy mint a csoban pistat…de fizetem magyarorszagon is az adot nemetben es szerbiaban is tehat ott komenntelek ahol dolgozom es elek is meg ha nem teljes egesz evet…

 85. nem leptem be a segnjalok koze uram es igen most is magyarorszagon dolgozom mert szerbiabol is elmennek a magyarok es szerbek is kulfoldre dolgozni es fel evet nemetben dolgozok az evbol tehat van hasonlitasi alapom tobb mint nemelj firkalonak…mar evek ota…nos az onok megletesara irhatok egy konkret esetrol…a baratnom batyja egy eredeti magyarorszagi not vett felesegul es sajnos szegenj angliaba mentek ki dolgozni..az anjukaja agyba esett es o nem ert ra hazamenni se latogatni se apolni..mivel ezido alatt szegenjke 4ooo euronji fizut gombolt be havonta mikozben a huga szerbiaban 75 euros beteg njugdijbol apolta az edesanjat napi 24 oraban a potmunkajat is felmondva..mert az anjukajat ugye csak apolni kellett valahogy..a batyoka felesege kijelentette ok dolgoznak kell a penz mivel siman ketten 8ooo euros fizubol alig birnak felre tenni…de a 75 bol lehetett megelni es havi 5o eurot se birt pelenkara kuldeni a huganak…mivel szegenj angliaban sanjargo magyarok nem tudnak megelni a kis fizetesukbol..igen ithon magyarorszagon nem ment iljen jol nekik a rongyrazas….hat tudom oket sajnalni a szegenj nyomorgokat….

 86. de te se mehess szavazni adja a magyarok istene…nem tanultal semmi tiszteletet csak a palesz irant….kar hogy nem eltettek jo par evet Csaucseszko- Milosevic -Seselj alatt tanultatok volna jo dolgokat mi a gyoker eves es az uti szendvics….a Kadart sirjatok vissza pedig azt is szidtatok foljton…hat no…hiaba a hazai kenjelemnek is van hatranja….

 87. Földet kellene már szórni mindre! Megérettek rá – csak mert ilyen hülyék és egyben hazaárulók! Mint vezírük és csürhéje.

 88. Ne tegez Bözsi és ha hozzám beszélsz írjál magyarul ne böfögj,és lehetőleg ne szólj bele a magyar belügyekbe. Mesélj kicsi luvnya hány Ft adót fizettél Magyarországnak? Mire fel akarsz te bele beszélni az életünkbe?A mi életünket éled? Nem!!!! No ezért ne is akarjatok bele szólni a belügyünkbe.

 89. Na ne legyél annyira büszke Bözsi lehet,hogy jól beszélsz de az írásod egy okádék.”es soha nem voltam es nem leszek szolgalelku magyar…nincs ra szuksegem..” Nem is kért rá senki gecorbánon kívül.

  Nem akarsz magyar lenni? Ne is legyél de a belügyünkbe se akarj belebeszélni .

 90. Anyád volt részeg amikor megellet téged Sajnos csak így tudlak nevezni mert ez mind te vagy pondró

  Király Zsolt, Magyari Zoltan, Szofi Mesztegnyei, Magyar Miklós, Zsolt Balogh, Víg Lajos, Horváth Sanyi, Németh Pista, Szabó Zsolti ) Lajos Pernauer Anastasia Steel,Juhász pista,Tibor Huszár,Nagy emese,Mária néni

 91. Itt vannak a komcsiaid. Ja igen és te voltál a csicska komcsi.
  Járai Zsigmond – MSZMP-tag
  Matolcsy György – MSZMP-tag
  Martonyi János – MSZMP-tag
  Pintér Sándor – MSZMP-titkár
  Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
  Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
  Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
  Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
  Fónagy János – MSZMP-tag
  Vonza András – MSZMP-tag
  Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
  Chikán Attila – MSZMP-tag
  Boros Imre – MSZMP-titkár
  Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
  Harrach Péter – MSZMP-tag
  Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
  Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
  Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
  Boross Péter – MSZMP-tag
  Balogh Gyula – MSZMP-tag

  A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

  Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
  Varga Mihály – KISZ-titkár
  Rogán Antal – KISZ-titkár
  Deutsch Tamás – KISZ-titkár

 92. Becsületben MERŐRÜLT riska nyanya!A hatalmas szókincséről itélve a fél éves unokámnak több esze, nagyobb szókincse van , mint “kendnek”.A felfogását nem akarom állathoz hasonlítani , mert azt még megsérteném.(felesleges a válasszal küzdenie,tudom előre az óriási kifejező készségét ismerve:”kuss,kussolsz libsi,kussolsz komcsi”)

 93. Ne gyűlölködj, inkább zabálj. Az en adómból kapod a nyugdíjadat, az én adómból viszi neked hazhoz a postás.

 94. Tökös riska nyanya!Nem tudom még eldönteni , hogy maga fizetett hülye , vagy született hülye.A ráncos pofázmányáról ítélve száz éve túl van azon a koron, hogy adót fizessen.Nem az én adómból élősködik,kiegészítve azt az orbán bérenc júdás pénzzel?

 95. Figyelem, figyelem! Ez a Mária néni nickkel írogató nem egy vén r-banc, ahogy eddig tudtuk, hanem Orbán Viktor nevű user. Ezen a helyen lehet üzenetet hagyni számára, valamint a jókívánságokat kifejezni

 96. márianéni a rusnya profilképed alapján te már kb. 50 éve nem fizetsz járulékokat, tehát ne fáradj, te nem fizetsz nekünk semmit, avagy egy retkes fityeszes, strici troll vagy……………

 97. Előjözzél megint vén picsa??!!NEKED senkinek nem szabad válaszolni ármenni rajtad !! Hess a búb ánatis ……..ODA 44

 98. Mária néni valószinű inkább Gyula 40 éves fidesz hivő…………
  Mert ha valóban Mária néni akkor tudnia kellene hogy az önök vezére egy hazug gazember.Magasról tesz sajnos a nyugdijasok igy az ön fejére is…….

 99. Köszönet a levélért amit írt,de ezt sokan nem fogják fel hogy attól hogy kapnak állampolgárságot attól még a határon belül élők döntéseibe nem szólhatnak bele, mert egy idióta mint Viktor még szeretne 4 évig lopni!az állampolgárságot is csak ezzel a szándékkal adták oda hogy növelje a szavazó bázisát mivel 2006.-ba még tiltakoztak ellene, hogy kapjanak állampolgárságot, mert nem ők voltak hatalmon!Ez a Békemenetes cirkusz is a fene nem, hívta a lengyeleket sem 85 busznyi román, lengyel fejenként 100 euróért a mi pénzünkből jöttek, műsort tartani a románok és tapsolni a lengyelek!!!remélem véget ér ez a rémálom április 9.-én!!!!!

 100. Bözsi, ez neked nem jön össze!
  Gyúrjál még a magyarra, mert ez roppant kevés!
  Lehet, hogy valaha Nagy volt a vezetékneved?

 101. Balfék! Tudja miért mentek el? A devizahitel miatt amit GyF csinált, sajnos semmi mást nem tudott produkálni.

 102. Azt a devizahitelt orbán írta alá! Talán illene tájékozódni, mielőtt hülyeségeket ír…. A google az ön barátja is, használja bátran, és látni figja, hogy nekem van igazam.. 😉😂

 103. Jajj, hát tetszik tudni, ha a paraszt nem szarik, akkor magácska éhen döglik… 😂 Vén hülye… Gondolom most tombol abban a nagy hombár fejében az a 2 vérző agysejt… 😂

 104. Azért valljuk be – a szar helyzet ellenére is-, a hülyék oltásában akkor is királyok vagyunk! Végigröhögtem az egészet…

 105. Tudatlan balfék!. A lényeg az, hogy a Svájc-i jegybank írt Fletó gyereknek, hogy ebből baj lesz de GyF nem csinált semmit mert nem akarta a bankok jó üzletmenetét megzavarni mert a zsebükben volt. A dolog odáig fejlődött, hogy felszólították nyugatról Fletót a lemondásra. Ekkor 2009-et írtunk. A nyugat még 1 évig kitartotta Bajnai (ludas) pajtit de hiába mert a csődközeli helyzet a többséget meggyőzte, hogy váltani kell. Ha jól belegondol GyF egyetlen választást sem nyert meg, Meggyesit megpuccsolta, a vagyonát az anyósa tolta alá, hogy a lányának méltó férje legyen. Igazi bozótharcos, csak a romboláshoz ért, meg lehet nézni az MSZP mai helyzetét, pedig korrekt, alkotóképes ellenzékre szükség lenne de amíg GyF-et az un. baloldal nem heveri ki addig erre nem lehet számítani, pedig jó kormányzáshoz jó ellenzék is kellene, az csökkenthetné az emberi gyengeségekből adódó hibákat veszteségeket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.