Előkerült egy régi felvétel ahol Orbán riadtan beszél kölyökkori álmairól – ezért kell millióknak nyomorognia

Egy több évvel ezelőtti beszédéből kiderül, hogy a kormányfő miről álmodozott már gyerekként.

Orbán Viktor hol máshol tartott volna beszédet mint Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia megnyitó ünnepségén. Orbántól egyáltalán nem meg szokott, hogy meghökkentő beszédet tart, de amit itt elmondott teljesen más megvilágításba helyezi mindazt amit eddig róla hittünk, gondoltunk.

Íme a beszéd:

 

“Van-e olyan fiú gyerek, aki soha sem álmodott arról, hogy egyszer, egy hatalmas stadionban, több tízezer néző hangorkánja közepette, egy gyönyörű csel után betalál.

Bombagólt lő az ellenfél kapujába. A lelátó tombol, és ahogy fut visszafelé, magasba lengetve a kezét, a társak a nyakába ugranak és mindenki őt ünnepli. Melyik fiú ne álmodozna arról, hogy egyszer aranyérmet akasztanak a nyakába. Gólkirályként ünneplik, megismerik az utcán, a lányok megfordulnak utána és autogramot kérnek tőle.

Ez az egyik legszebb álom egy fiatal fiú életében. Én sem felejtem el soha. Ez ama nagy álmok egyike, amelyért érdemes élni. És valóban élni kell értük, mert csak akkor, csak akkor teljesülnek, ha érte élünk.

(…) Mindazok, akik mostanság, szombat reggel focicsukát húznak és összejönnek valahol, a játék örömében, magukról megfeledkezve rúgják a bőrt, igen, egyszer majd ők is stadionban játszhatnak. Egyszer csillagok lehetnek, egyszer elérhetik a céljaikat, igen, egyszer megvalósíthatják az álmukat. Csak ragaszkodjanak hozzá!”

 Orbán beszédének lényege 8:45-10:08-ig hallható.

Most már legalább tudjuk, hogy azért kell millióknak nyomorognia ebben az országban mert a Miniszterelnök már gyerek korában álmodozott. Nekünk is volt egy álmunk, hogy egy békés európai demokratikus országban fogunk élni. Volt egy álmunk, hogy rokonainknak, barátainknak nem kell elmennie ebből az országból. Ezt az álmot pedig elvették tőlönk és nem mást mint ez az ember.

loading...