Megőrülsz: külföldön negatív példaként tanítják Magyarországot

Forrás: nol.hu

A több mint százéves brit lap Mészáros Lőrinc meggazdagodásából vezeti le, hogyan épít hűbérúri rendszert a Fidesz. Egy német lap pedig azzal foglalkozik, hogy miért jó tanpálya Magyarország az zsarnoki vezetőknek.

Magyarország az EU első bűnözői állama? Orbán Viktor nagy utat tett meg a szabadságjogoktól az illiberális Putyin-éltetésig. Ez a címe a New Statesman brit politikai magazin kiemelt olvasmányának. A cikkben bemutatják a felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc csodálatos karrierjét, és az ő meggazdagodásából levezetik, hogy játssza át a közvagyont, például az uniós forrásokat saját kiszolgálóinak a fidesz-rendszer.

Puccs az EU-ban, a lengyel és a magyar kormány megbuktatná Brüsszelt. Így foglalja össze a brit Express a magyar és a lengyel kormány EU-ellenes és az európai értékrenddel ellenkező lépéseit. Emlékeztetnek, hogy Orbán Viktor ugyan hangzatosabb kijelentéseket tesz, mint lengyel kollégái, viszont Magyarország eddig legalább az európai bíróság ítéleteit betartotta, a lengyelek viszont már azt sem.

Magyarország, tanpálya az autokrata politikusoknak, írja a német Capital gazdasági magazin. Felidézik, hogy Orbán Viktor és emberei évek óta szisztematikusan aknázzák alá a demokráciát, a sajtó és a független gondolkodás ellehetetlenítésével, vagy akár a lealacsonyító közéleti színvonallal. Ebbe illeszkedik a civil-, a Soros György-, a migránsellenes- és az EU ellenes kampány, aminek az a lényege, hogy a Fidesz-szavazók gyűlöljenek, gondolkodás helyett, adta hírül a hirtv.hu.

Orbán Viktornak sikerült elérnie azt, hogy mi magyarok és Magyarország legyen a negatív tanpélda Nyugat-Európában. Ez egy olyan szomorú és sajnálatos dolog, amire senki sem lehet büszke. Orbánnak hála lassan ciki lesz magyarnak lenni nyugaton.

loading...