Emberségből jeles: egy budapesti nő olyan felajánlást tett Cserdi fiataljainak, amit a “nagy emberek” sose fognak

Az elmúlt napokban bejárta a sajtót, Cserdi polgármesterének a TV-ben tett bejelentése, hogy falujának legtöbb fiataljára nagyon büszke mert középiskolába járnak és példás tanulók.

A minap lettem figyelmes egy bejegyzésre amit Cserdi község facebook oldalára írt fel egy budapesti nő. Szabó Julianna , a Budapesti Műszaki Egyetem docense. A bejegyzést látván hihetetlen öröm töltött el, hogy vannak még ilyen jó szándékú emberek.

Íme a bejegyzés:

Tisztelt Polgármester úr, kedves Cserdiek!
Szabó Julianna vagyok, a Budapesti Műszaki Egyetem docense. Évek óta figyelem elkötelezett és kiemelkedően sikeres munkájukat. Különösen melengeti a szívemet az a figyelem, ami a cserdi gyerekek iskoláztatását követi.
Miután saját lányom, Anna már kirepült és egyetemi tanulmányait külföldön folytatja, vele egyetértésben elhatároztuk, hogy szobáját annak az első cserdi lánynak ajánljuk fel tanulmányai idejére, aki valamelyik budapesti egyetem vagy főiskola nappali tagozatára bejut.
Tudom, hogy a fővárosi egyetemi tanulmányok sokszor lehetetlen követelmények elé állítják a családot, és a városba szakadt gyerekek is könnyen elveszítik a fonalat támogató családi háttér nélkül. Ezért a szobához természetesen háromgenerációs családunk támogatása is járul.
Kérem, éljenek a lehetőséggel!
Üdvözlettel
Szabó Julianna

84 Comments

 1. Mindig örömmel tölt el amikor ilyen híreket hallok ! Nagyon örülök ,hogy vannak még ilyen jó emberek !!!

 2. Csak kár, hogy nem igaz. Nincs ilyen bejegyzés Cserdi oldalán és ezzel a profilképpel nincs Szabó Julianna a facebookon.

 3. Ez a felajánlás annyira szép, és megható, hogy nincs ember, akinek ne lenne könnyes a szeme.

 4. Mindenkinek ajánlom elolvasásra a- Wiki-n legalább- a Cserdi polgármester életrajzát. Az életrajzból kiderül nem “a ruha teszi az embert”, hanem a tettei, az embersége.
  Sajnos követője alig van, hiszen a polgármesterségről egészen más a felfogása a polgármesterek többségének.
  Persze az is lehet, hogy ez a kormány azért hagyja , hogy alkalomadtán megmutathassa a világnak, hogy Magyarországon is lehet olyan cigány ember,aki iskolázottság nélkül eljuthat a polgármesterségig, és megvalósíthatja az elképzeléseit a munkanélküliség, a bűnözés, a tanulatlanság felszámolásában.
  Ez a gondolatom azért támadt, mert a többi -hasonlóan többségében cigányok lakta faluban- ez a kezdeményezés kudarcot vallott, ahol arra hivatkoztak, hogy nem kaptak állami (kormány) támogatást.

 5. Ezek szerint igenis minden cigány vagy roma,bánom is én hogy akarják magukat hívni,ki tud törni a MAGYAR adófizetők pénze nélkül?
  Kedves Cserdi polgármester úr.Tessék már egy országjáró körútra elindulni és a gyűrött nyakú,szarrá tetovált öregező,vagy a kis fasszopó nyikhaj 10-en vagyunk bátran egy MAGYAR ellen fajta társainak is ezeket megtanítani vagy elmagyarázni !!!Hagyjuk már ezt az 0,01 százalékot!!! SZAR!!!

 6. Gratulálok ! Vannak még ( ha kevesen is ) az országban emberséges emberek. Az ajánlat feltevője TISZTELET ÉRDEMEL…. Halkan megjegyzem ! Cserdi Polgármester példáját miért nem követi a többi polgármester , főleg vidéken, ahol sok roma ember él. Megfelelő hozzáállással sok helyen lehetne a romákat is jobb szociális helyzetbe hozni….Ha már a kormány nem teszi ezt meg ,!

 7. Nem így van. nem Cserdi oldalán történt a bejelentés, hanem Cserdi úr személyesen mondta el Kálmán Olgánál, én hallottam. Azért az Ellenszél egyelőre nem a Magyar Idők

 8. Szívből gratulálok ehhez a nemes gesztushoz.A 2/3-ad meg példát vehetne emberségből,de ez meg sem fordul a fejükben!!!

 9. Úgy kell írtani a népet mint a new yorki patkányokat , visszatelepítik a sterileket, hogy őrizzék a földet, olyan gazdagok mint Gyurcsány meg társai akkora helyen laknak annyi pénzzel meg rezsifogyasztással, hogy egy falú nem fogyaszt annyit és még van pofájuk vezetni a népet a gödörbe.

 10. Ha még a Facbookot sem tudod kezelni, pedig kételemis félanalfabéták kenik-vágják, nem kellene neked ide írogatni. Majd ha végére jársz az általános iskolai tanulmányaidnak, visszavárunk.

 11. Gratulálok Dr Szabó Juliannának , mint igazi EMBERNEK ! ….”kedves vezetőink” példát vehetnének RÓLA ! / csak szerényen megírom :71 évesen roma gyerekeket korrepetálok , most pótvizsgára készítem fel őket matematikából ,kémiából , honorárium nélkül /

 12. Meddig akarnak még Gyurcsánnyal foglalkozni? A mostaniak hol és hogy élnek? Erről miért nem ír? Ők mások? Nem! Nekik is az lenne a dolguk, hogy a nép is jól éljen, nemcsak ők.

 13. Mária néni! Most azzal is dicsekszem, hogy sikerültek a pótvizsgák !

  2017. augusztus 11. 16:43 Disqus írta, :

 14. Tisztelt Szabó Julianna! Ami Cserdit és POLGÁRMESTERÉT illeti pozitívumban, azt pirossal, duplán tudom alá húzni, mert minden igaz. Ember, aki a fali Vajdája, nem csak ésszel, szellemileg, hanem figyelemmel és kétkezi munkával jár elő a példamutatásban! Akár gyermek, akár felnőtt, fegyelmet és rendet kíván tőlük. Én mint börtön lelkipásztor is, 20 előadást tartottam Cserdiben Polgármester úr kérése alapján, hogy a bűntől elrettentés legyen az ottani emberek lelkében! A falu kinézete is példás, Cigány Holokauszt és Múzeum van! Figyeljenek e Falu lakóira, Polgármesterére! Ők nem Romáknak, hanem Cigányoknak vallják magukat!!!!!! NE ítéljük el a Cigányokat!

 15. Mennyire igaz a hozzászólás! A fehéreknek, magyaroknak nevezett polgármesterek sok helyen a sor végén állnak Cserdihez viszonyítva!

 16. Ha kaptak is állami támogatást, az lehet hogy a szégyentelen Farkas Flórián zsebébe landolt! Ettől függetlenül lehetne jó érzés kívánása által kiugrani a sárból, a nyomorból, csak példamutató, húzó személyiség kell!

 17. Kedves névnélküli ismeretlen! Ha nyilatkozik, ne bújjon álarc mögé! Kinek ártott Gyurcsány Ferenc? Még a parlamenti fizetését sem vette fel. Erről Ön megfeledkezik? De orsós orbán és bandája erkölcstelenül fosztja ki az országot a maguk és barátaik gazdagítására.

 18. Nagy TÉVEDÉS! Öröm van a gonosz szívében ha rosszat tud terjeszteni, amikor változás történik egy közösség életében?

 19. SZERINTEM AZ TÉVED LAJOS, AKI NEM ISMERI. HA ÓHAJTJA, TUDOK KÜLDENI ÖNNEK OLYAN IRATOKAT, MELYEK AZ ÉN VÉLEMÉNYEMET IGAZOLJÁK. RENDŐRSÉGI INTÉZKEDÉSEK, JEGYZŐKÖNYVEK STB-STB

 20. Kedves József! Talán irigy hogy valaki 180 fokos fordulatot tud tenni? ÖN tiszta testileg és lelkileg? Sorai nem ezt bizonyítják. Jobban tenné, ha Ön is ilyen jót tenne mint a cserdi Polgármester. Én a Bibliában azt olvastam, hogy a patikus kenőcsét egy légy tönkre teszi, ha bele esik. Nekem tud uram olyat mutatni és mondani, amit én meg nem tapasztaltam, vagy ne láttam volna. 23 évig voltam BV-s. DE nem csak bűnözők vannak, hanem olyanok is, akik azzá teszik az embert. Bármilyen nehéz elhinni, vannak változások a szabadultak életében is, vagy nem csak azoknál, akik a BV. közelében sem voltak. Kérem tisztelettel nézzen Önmagába és a szívébe.

 21. Gratulálok Kedves Szabó Julianna ! Emberségből csillagos ötösre vizsgázott! Minden Tiszteletem az Öné! 🙂 <3

 22. Figyelem, figyelem! Ez a Mária néni nickkel írogató nem egy vén r-banc, ahogy eddig tudtuk, hanem Orbán Viktor nevű user. Ezen a helyen lehet üzenetet hagyni számára, valamint a jókívánságokat kifejezni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.