Orbán Viktor hosszú, hegyes pálcáját Szlovákia felé suhintotta – nézd meg, mit varázsol oda!

Fotó: MTI - Kollányi Péter

A magyar kormány döntött! Az ország pénzét most Szlovákiában fogjuk elkölteni. Ráadásul nem óvodára és bölcsődére, mint Romániában (melyről itt olvashat bővebben), hanem stadionra. Orbán Viktor, mint jóságos tündérkeresztanya suhintgatja varázspálcáját, és amerre jár, stadionok nőnek ki a földből.

Felvetődik persze a kérdés, hogy miért nem inkább a magyar egészségügyre költünk, vagy vidékfejlesztésre, felzárkóztatásra. Egyszerű a válasz, mert csak!

Egy július végi kormányhatározat szerint, a magyar kormány 1,8 milliárd forintot nyújt a Magyar Labdarúgó-szövetség közvetítésével stadionfejlesztésre a szlovákiai KFC-nek, adta hírül a mno.hu.

A hír itthon már teljesen megszokott, sőt, fel se kapjuk már a fejünk oly mindennapos, hogy csak úgy röpködnek a milliárdok, de a szlovákoknál ez kimagaslónak számít. Hisz kiderült, hogy a szlovák kormány és a Szlovák Labdarúgó-szövetség 2013-ban kezdődött tízéves stadionrekonstrukciós programjában a második és harmadik ligás együttesek összesen 750 ezer eurós  (230 millió forint) támogatást kaptak.

Szóval, míg a szlovák kormány mindössze 230 milliót ad több csapatnak stadionrekonstrukcióra összesen, addig a magyar kormány egyetlen csapatnak ad 1,8 milliárd forintot. Érdekes adat az is, hogy a KFC meccsein nagyjából fordulónként 400-500 néző szurkol, ehhez képest az új stadion 3950 fő befogadására lesz alkalmas.

Itt megint nem az a baj, hogy határon túl élő magyarok lakta településeket támogat a magyar kormány. Itt az a baj, hogy itthon sincs rendben, sőt, nagyon nincs rendben elég sok minden, kezdve a karhatalommal.

11 Comments

  1. HÁÁT,,,,ŐK GAZDAGABBAK MINT MI ! NE IS FOGADJÁTOK EL ! NE ALÁZZÁTOK MEG MAGATOKAT,,, ADOMÁNYRA ,, TI NEM VAGYTOK RÁSZORULVA ! ORBÁN ÍGY JÁTSZIK ,,,FELETTEST RAJTATOK !

  2. Már szinte kötelező záró gondolatként fejeződik be a cikk a ” nem az a baj…” kezdetű már-már refrén szerű ostobasággal, holott ez is beletartozik abba a halmazba, amelyik a “közvagyon” felélése címet viseli. Igen is baj, hogy kül- és belföldön stadionok eszeveszett építésében tombolja ki magát az Orbán kormány, az is baj, hogy a közvagyont magán célok elérésére fordítják, igen is ezek bajok, nem is kis bajok, mert az országunk jövőjét áldozzák fel a saját egzisztenciájuk egyengetésére. A külhoni magyaroknak pedig igazán az jelentheti a segítséget, ha a helyzetükön a látszat hősködés és pátoszos szólamok helyett az adott kormányokkal -a külhoni magyar pártokkal egyeztetve- tárgyalások útján jobbítanák a helyzetüket.

  3. Brühühü. Ellopják a hazátokat? Melyikről beszélsz, mert a miénk, Magyarország azóta gyarapodik, amióta a libsi és szoci tolvajok el lettek zavarva.

  4. Tessék elmenni szavazni és megnyerni a szavazást!
    Ja, hogy csak egy százaléknyi idióta van, aki liberálisokra szavaz?
    Így tetszett járni. Pofára tetszett esni.

  5. Látom, hogy maga nem bírja az ellenvéleményt. Látom, hogy legszívesebben megölné azt, akinek másd a véleménye. Magának már a szülei is nácik voltak?

  6. Ez a legvalószínűbb, hogy egy netre rászabadult zsiger Orbán-jugendista … aki a nagyi képét tette fel profilképnek…

Leave a Reply

Your email address will not be published.