Orbán Viktor hosszú, hegyes pálcáját Szlovákia felé suhintotta – nézd meg, mit varázsol oda!

Fotó: MTI - Kollányi Péter

A magyar kormány döntött! Az ország pénzét most Szlovákiában fogjuk elkölteni. Ráadásul nem óvodára és bölcsődére, mint Romániában (melyről itt olvashat bővebben), hanem stadionra. Orbán Viktor, mint jóságos tündérkeresztanya suhintgatja varázspálcáját, és amerre jár, stadionok nőnek ki a földből.

Felvetődik persze a kérdés, hogy miért nem inkább a magyar egészségügyre költünk, vagy vidékfejlesztésre, felzárkóztatásra. Egyszerű a válasz, mert csak!

Egy július végi kormányhatározat szerint, a magyar kormány 1,8 milliárd forintot nyújt a Magyar Labdarúgó-szövetség közvetítésével stadionfejlesztésre a szlovákiai KFC-nek, adta hírül a mno.hu.

A hír itthon már teljesen megszokott, sőt, fel se kapjuk már a fejünk oly mindennapos, hogy csak úgy röpködnek a milliárdok, de a szlovákoknál ez kimagaslónak számít. Hisz kiderült, hogy a szlovák kormány és a Szlovák Labdarúgó-szövetség 2013-ban kezdődött tízéves stadionrekonstrukciós programjában a második és harmadik ligás együttesek összesen 750 ezer eurós  (230 millió forint) támogatást kaptak.

Szóval, míg a szlovák kormány mindössze 230 milliót ad több csapatnak stadionrekonstrukcióra összesen, addig a magyar kormány egyetlen csapatnak ad 1,8 milliárd forintot. Érdekes adat az is, hogy a KFC meccsein nagyjából fordulónként 400-500 néző szurkol, ehhez képest az új stadion 3950 fő befogadására lesz alkalmas.

Itt megint nem az a baj, hogy határon túl élő magyarok lakta településeket támogat a magyar kormány. Itt az a baj, hogy itthon sincs rendben, sőt, nagyon nincs rendben elég sok minden, kezdve a karhatalommal.


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata