Bocsi, kedves erdélyi magyarok, de amit most Orbán tett veletek, nagyon nem volt kóser

Forrás: Orbán Viktor - facebook

Itthon minden a legnagyobb rendben. Sőt, olyan nagy a jólét, hogy már nem tudjuk hova rakni a pénzünket. Nincs is mit fejleszteni, ezért a Fidesznek remek ötlete támadt. 27 erdélyi településen építtet óvodát vagy bölcsődét 9 milliárd forintból az egyházak segítségével.

A hirtelen ért megkönnyebbülés után, gondolom másokat is kezd hatalmába keríteni a kétség, hogy mi lesz később? Mi lesz akkor, ha befejeződik a határon túli költekezés és ránk rohad az a rengeteg pénz, amit itthon már nem tudunk elkölteni!

Mindenki megnyugtatására, ezt követően a nem egyházi intézmények is pályázhatnak 8 milliárd forintra az óvodaprogram keretében, amelyről ugyan jelenleg keveset tudni, de az bizton állítható, megszabadít minket a pénztől.

Korábban egyébként Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár jelentette be, hogy a 17,2 milliárd forintos fejlesztés keretében legalább 68 új óvoda épülhet, és további 215 fejlesztésére, valamint több mint 1500 ún. magyar sarok kialakítására lesz lehetőség a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program részeként – adta hírül a hirtv.hu.

Nem azzal van a baj, hogy az erdélyi magyarok kulturális értékeit, hagyományait őrizzük, hanem hogy egy másik országban kezdünk el építkezni,  holott a sajátunkon belül sincs megfelelő óvodai, bölcsődei ellátás…

loading...