Bocsi, kedves erdélyi magyarok, de amit most Orbán tett veletek, nagyon nem volt kóser

Forrás: Orbán Viktor - facebook

Itthon minden a legnagyobb rendben. Sőt, olyan nagy a jólét, hogy már nem tudjuk hova rakni a pénzünket. Nincs is mit fejleszteni, ezért a Fidesznek remek ötlete támadt. 27 erdélyi településen építtet óvodát vagy bölcsődét 9 milliárd forintból az egyházak segítségével.

A hirtelen ért megkönnyebbülés után, gondolom másokat is kezd hatalmába keríteni a kétség, hogy mi lesz később? Mi lesz akkor, ha befejeződik a határon túli költekezés és ránk rohad az a rengeteg pénz, amit itthon már nem tudunk elkölteni!

Mindenki megnyugtatására, ezt követően a nem egyházi intézmények is pályázhatnak 8 milliárd forintra az óvodaprogram keretében, amelyről ugyan jelenleg keveset tudni, de az bizton állítható, megszabadít minket a pénztől.

Korábban egyébként Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár jelentette be, hogy a 17,2 milliárd forintos fejlesztés keretében legalább 68 új óvoda épülhet, és további 215 fejlesztésére, valamint több mint 1500 ún. magyar sarok kialakítására lesz lehetőség a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program részeként – adta hírül a hirtv.hu.

Nem azzal van a baj, hogy az erdélyi magyarok kulturális értékeit, hagyományait őrizzük, hanem hogy egy másik országban kezdünk el építkezni,  holott a sajátunkon belül sincs megfelelő óvodai, bölcsődei ellátás…

71 Comments

 1. “Nem azzal van a baj, hogy az erdélyi magyarok kulturális értékeit,
  hagyományait őrizzük, hanem hogy egy másik országban kezdünk el
  építkezni, holott a sajátunkon belül sincs megfelelő óvodai, bölcsődei
  ellátás…” és akkor még a nyomorról, az egészségügyről, stb. nem is szóltunk!
  Valahogy így kellett volna folytatni.

 2. Mit kell itt izgulni ! Gyarapitjuk az adófizetőnk pénzéból Románia vagyonátNálunk meg a rossebb egye az egészet, oktatástól , egészségügytől együtt. Ugye fejenként van vagy lo milkó állam adóság

 3. Orbán azzal, hogy ezt csinálja, már természetesnek veszi, hogy kéri ezeket a területeket Romániától ellentmondást nem tűrően, azon az alapon, hogy mennyit feccölt bele, és milyen sok pénze van benne, tehát az mind az övé.

 4. Az ó-hazában meg embereket lakoltatnak ki mert nincs pénzük még a rezsit sem kifizetni, Kevés gyerekhez is korszerűtlen romos óvodák bölcsődék . sőt éhező gyerekek öregek családok.De fő hogy az Erdélyiek segítsék újra hatalomra a kiskirályt . Még a végén a régi jóslatom beválik. A Duna jegén fogja magát megkoronázni, De már inkább az épülő palotájában.

 5. Te, “becsületben megőszült, jóravaló nénike”, vajon Mo.-on élsz? – vagy csak élősködsz rajtunk valahol Erdélyben, mert itt akkor valószínű az életedben soha nem dolgoztál, – de lopni annál jobban tudsz.
  Az ilyen vén hülyék nyalják elmebeteg viktátor seggét fényesre, mert iskolázatlan, ostoba vénasszony vagy! Ti szoktatok sivalkodni, mert máshoz sem értetek.
  Ha meg itt laksz – AKKOR TÁJÉKOZÓDNOD KELLENE, mielőtt hülyeségeket írsz!

 6. Magyarul olvasni is megtanulhattál volna “jóravaló nénike”, vagy az nem ment soha? De a pénzünk, az jó mi?!

 7. Már évek óta erre megy ki a játék! Mikor a Parlamentbe hozatta a koronát – már akkor egyértelmű volt.
  Hát arra bizony várhat, mert, ha őt nem is lehetne megkoronázni – arra csak a rühelke lenne “jogosult” – abból bizony nem esznek!

 8. Maga milyen alapon sérteget engem? Azon az alapon, hogy más a véleményem? Magába ezt a véresszájú komcsi szülei nevelték bele? Vagy magát zaklatta az apja kiskorában? Vagy a mostoha apja erőszakoskodott magával? Mitől beteg a maga elméje, asszonyom?

 9. Kérem asszonyom, miért feltételezi, hogy az erdélyi magyarok élősködnek, lopnak? Miért gyűlölködik, irigykedik ennyire?
  Megnyugtatom, hogy én évtizedek óta Magyarországon adózom, még most is annyit adózom, hogy ön abból bőven elég segélyt/nyugdíjat kap. Megnyugtatom, lesz mit zabálnia mindig, ameddig mi dolgozunk maga helyett. Ne irigyelje az erdélyi magyaroktól, magának is jut elég potya.

 10. Akkor te “becsületben megőszült, jóravaló nénike”, nem itt élsz, vagy annyira tele a szemed szarral, hogy nem látod a valóságot – a nyomort!

  Ami pedig az adózást illeti – te az én pénzemből kapod a nyugdíjad és még most is mint nyugdíjas én is adózom – abból is élsz!

 11. Magácskának elég nehéz feje van. Nem megy bele, hogy adófizető dolgozó állampolgár vagyok. Megcsókolhatja a kezemet, mert én zabáltatom magát, meg a kölkeit is, ha vannak olyanok.

 12. Hát énhelyettem nem dolgoznak sem az erdélyiek, sem más. Még a családi adókedvezmény levonása után is annyit adózom, hogy több közmunkás bérét kifizethetik abból. Szeretném, ha ezért cserébe a gyerekeim normális, jól felszerelt iskolába járhatnának, és ha jönne értük a mentő, amikor rosszul lesznek, az orvosoknak nem kellene hálapénzt adni, a kórházakban nem fenyegetne bennünket fertőzés. Amíg ezek nem teljesülnek, addig igenis irigylem más országok lakóitól az adóforintjaimat. Mit is tesznek be ők a magyar költségvetésbe?

 13. Maga meg az enyémet, mert zabáltatom magát, meg a kölkeit is, ha vannak olyanok. Vagy akkor mindenki a sajátját? És aki nem Magyarországon adót fizető állampolgár, az kiét csókolgassa?

 14. Maga részeg? Én dolgozom, adót fizetek. Az adómból kapja maga a segélyét, a kölkeinek meg abból ad zabálnivalót. Én tartom el magát és a szaporultát. Itt az ideje megalázkodnia és megköszönnie nekem, hogy szívhatja a vérem.

 15. Tud olvasni? Leírom még egyszer, amit fentebb már leírtam: “Még a családi adókedvezmény levonása után is annyit adózom, hogy több közmunkás bérét kifizethetik abból.” Segélyt nem kapok, tehát nincs mit megköszönnöm. Ha most sem sikerül megértenie, amit írok, kénytelen leszek azt gondolni, hogy értelmi fogyatékos.

 16. Kár szót és időt pazarolni erre az ostoba vénasszonyra – teljesen hülye!
  Szöveget értelmezni sem tud. Csak hajtja a magáét.

 17. ……. az iskolákról, a szociális helyzetről, a rokkantakról, a deviza károsultakról, a nyerészkedő bankok károsultjairól, a föld károsultakról, a trafik károsultakról, a rabszolgabérért dolgozó közmunkásokról,az éhező gyerekekről, a télen fűtetlen házban élő kisnyugdíjasról …. van még tovább, de belefájdul a szívem a folytatástól.
  A júdáspénz jól jön a határon túli magyaroknak. Jézust 30 ezüstért árulta el Júdás, az óhazai magyarokat jó pár milliárdért árulják el a kettős állampolgárok.

 18. Te mikor szöktél ki az elmegyógyból?
  Mi a kedves édesanyádat tudnál a 80-90 éveddel dolgozni vénasszony?
  Maradjunk annyiban, hogy te mibelőlünk élsz – seggnyalóka! Ezért is nyalsz annyira, mert az ilyen vén hülyéknek az elmebeteg vezír elég jól fizet, hogy hirdesse a hazug igéjét!

 19. Marcsi nem szabad és nem is kell ilyen buta provokátorokkal leállni vitázni ! ezek azért vannak hogy uszítsanak ,nem kell velük foglalkozni .ha nem írsz vissza eltünik az orbán seggébe oszt jónapot neki !

 20. Hazudtok éjjel nappal!!!..Mit óbégattok az óvodák bölcsödék miatt????..Nem szégyellitek magatokat???…Kérdezzétek meg Rolex Lacit a szegedi polgármester Urat,hány bölcsödét és óvodát záratott be tavaly!!A szegedi önkormányzati ülésen,saját füllemmel hallottam,amikor a Fidesz kérte hogy ne zárják be,az óvodákat!!!!De Botka elvtárs az ő pökhendi modorával elutasította!!!!Akkor miről pofáztok ti????…Idióták!!!

 21. Fogd be a pofád,te Gyurcsótány seggnyaló balliba!!!!..Szégyelld magad te agymosott k…..va!!!!😡😠😬

 22. Így van,Mária néni!!!Nehagyja magát!!!Ön már megdolgozott a nyugdíjáért!!..Ezeket meg jól le kell szarni!!!..Csak bosszantani akarják!!!..😜😊

 23. Habár még dolgozom és az adómból sok élősködő libsit tartok el, szép magas nyugdíjra számítok. Egyrészt nagyon sokat fizetek be, mert nem csalok, másrészt úgy tervezem, hogy a nyugdíjkorhatár után tovább fogok dolgozni.

 24. Ezek a gazemberek azokkal a bűnökkel vádolják meg a Fideszt, amit ők maguk követtek el. Ezt tanulják a soros akadémián.

 25. Úristen! De sötét vagy – az öregasszonnyal együtt!
  Semmiről nem tájékozódsz, csak lököd itt a hülye szöveget!
  Fogsz te még sírni!

 26. Te tényleg ennyire hülye vagy? – innentől már válaszra sem méltatlak, mert nincs időm egy ilyen degeneráltra! 🙂

 27. Ez a rettenetesen alpári stílus megmutatja, milyen ember Ildikó Györki! /Még azt sem tudja, hogy az óvodai, iskolai ellátás mi fán terem! Összekeveri az intézményt a gyermekkel!/
  Azt hiszi, hogy ha minősíthetetlen hangnemet használ, a Fidesznél felfigyelnek rá. Téved! Fütyülnek az ilyen szellemi rövidlátókra, csak a voksuk kell, aztán nem törődnek velük!

 28. you are in point of fact a just right webmaster. The website loading speed is incredible. It seems that you’re doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you have done a fantastic task in this subject!

Leave a Reply

Your email address will not be published.