Kitálalt az exfideszes: Orbán emberei egy gengszterfilmben is megállnák a helyüket

forrás: mti.hu

Rogán Antal kerületében volt jó ideig Fidesz tag és aktivista. A fiatalember éveken keresztül tolta a Fidesz szekerét. Ez pedig nem más mint Tényi István aki az elmúlt években a rengeteg feljelentéséről lett híres. A magyar nemzetnek nagyon kemény ügyekről beszélt.

Egyértelműen romlott az utóbbi időben a rendőrség és az ügyészség hozzáállása a nyilvánosságra került korrupció- vagy bűncselekménygyanús ügyekben, a nyomozóhatóságok a kényes esetek (például a kormánypárthoz közel állókat érintő botrányok) többségében nem járnak el, vagy csak ímmel-ámmal vizsgálódnak, ha indul is nyomozás, nem látni a végét – nyilatkozta a magyar nemzetnek Tényi István.

Elmondásai alapján jól látható, hogy a Fidesz rendszere az agyonhallgatáson nyugszik és a hatóságok egyáltalán nem foglalkoznak a korrupcióval kapcsolatos bejelentéseivel.

  • A konzultációs ívekkel kapcsolatban például a beadványát először az ügyészség be sem fogadta azzal az indokkal, hogy nem sértettje az ügynek. Amikor ez ellen panasszal élt, a Fővárosi Főügyészség elismerte, hogy ha ő is kitöltötte a kérdőívet, akkor mégiscsak lehet sértettje az ügynek. Ugyanakkor az ügyészség végül is arra jutott, hogy nem történt semmi. (Ez az eset amikor kiderült, hogy Orosz kód fut a kormány nemzeti konzultációs weboldalán)
  • Az Országos Mentőszolgálattal kapcsolatban a Pesti Srácok írt korábban 800 ezres megbízási díjakról, tízezer forintért bérbe adott saját ingatlanról, felesleges informatikai rendszerről és megfelelő végzettség nélküli szakemberről. A hűtlen kezelés gyanúja miatt tett bejelentést a BRFK végül megszüntette, mivel, mint írták, „a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény”.
  • Nem találtak bűncselekményre utaló jelet Magomed Daszajev esetében sem, aki furcsa körülmények között vette rá bocsánatkérésre Komáromy Gergely aktivistát a Szabadság téri emlékmű megdobálása után. Különös az esetben az is, hogy –  a csecsen származású férfi annak ellenére nyugodtan járkál az országban, hogy régen lejárt a tartózkodási engedélye.

Tényi-István-Fidesz

A volt Fidesz-tag méltatlannak és vérlázítónak tartja, hogy a kormány nap mint nap kiskorúnak és butának nézi a polgárokat. Erről szólt a plakátkampány, a migránsokkal való riogatás, az ellenzéki politikusok lejáratása – sorolta a példákat.

Úgy véli, a jelenlegi Fidesz, illetve a kormányzati szereplők semmiben sem különböznek a bukott szocialista garnitúrától, amelyik mai szemmel nézve egészen szemérmesnek mondható. Tényi szerint a „Habony Művek” termékei ugyanis nem ismernek gátlásokat, ha a hatalom és a pénz megszerzéséről és megtartásáról van szó. – Nem tudom elhinni, hogy a miniszterelnök olyanokat engedett maga köré, akik egy gengszterfilmben is megállnák a helyüket – fejtette ki, majd arról beszélt: egyre több jel utal arra, hogy az ügyészség a kormány befolyása alatt működik és cselekszik, illetve a kormány ízlése szerint jár el.

forrás: magyarnemzet.hu

loading...