Balog Zoltán olyan kijelentést tett, amivel nemcsak Istent, de milliókat is magára haragít

forrás: facebook

A magyar baptisták fontosak Magyarországnak, a magyar nemzetnek – mondta az emberi erőforrások minisztere a magyar baptisták 4. világtalálkozójának záró Istentiszteletén vasárnap Debrecenben.

Balog Zoltán a Főnix csarnokban több ezer részvevő előtt kijelentette: Magyarország, Európa, a világ jövője elképzelhetetlen az élő keresztény közösségek nélkül, akiket nem csak a hagyomány köt össze, hanem a krisztusi szeretet, a krisztusi küldetés.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy jövő januárban ünnepeljük a Szent Korona 1978-as hazahozatalának évfordulóját. Ennek kapcsán megjegyezte: annak idején voltak olyan magyar baptisták Amerikában, akik egészen Jimmy Carter elnökig jutottak Billy Graham baptista hitszónokon és másokon keresztül, és elérték a korona visszaadását.

E folyamat része volt, hogy a kommunista Magyarországon evangelizálhatott Billy Graham a tahi táborban – idézte fel a több évtizede történteket az Emmi vezetője.

Balog Zoltán az Istentiszteleten mindenekelőtt az imádságért mondott köszönetet a baptistáknak is. Megjegyezte: senki ne gondolja, hogy egy olyan minisztériumnak a működtetése, ahol együtt van az oktatás, a kultúra, az egészségügy, a szociális szféra, a családügy, a társadalmi felzárkózás, a sport, az egyház, a nemzetiség, megoldható lenne “fenti segítség nélkül”. “Hogy meglegyen a segítség, az az imádság dolga” – tette hozzá.

Hozzátette: tudják, hogy nem csinálnak mindent jól, “sőt, sok mindent nem jól csinálunk, de akik imádkoznak, arra kérik a mindenható Istent, a megváltót, hogy igazítsa ki, adjon jó tanácsokat, hogy jó irányba menjenek a dolgok”. Ez a prófétai imádság, a kritikus szolidaritás, amivel azt akarják, hogy a nemzet ügye jó irányba menjen – jelentette ki.

mti.hu

Ebben az a legszomorúbb, hogy Balog Zoltán valóban elhiszi, hogy Magyarországon rendben vannak a dolgok és még szomorúbb, hogy ezt Isten számlájára írja. Most már legalább tudjuk, hogy miért olyan rossz az egészségügy és az oktatás hazánkban.

loading...