Meglépte a kormány: utólag módosította a vizes VB szerződését – eddig ez elképzelhetetlen volt

Forrás: Koszticsák Szilárd - MTI

A kormány visszamenőlegesen módosította a vizes világbajnokság gazdasági hatáselemzéséről kötött szerződést. Teljes megdöbbenésünkre minderre azért volt szükség, hogy emeljék a győztes KPMG Tanácsadó Kft-t díját.

Az eredeti díj 17,6 millió forint volt, ezt emelték 25,5 millióra. Ami tulajdonképpen elenyésző összeg a 170 milliárdos összköltségvetéshez képest, de azért mégiscsak egy ötvenszázalékos emelés.

A közbeszerzés célja egyébként „egy olyan átfogó tanulmány készítése, amely a jelenlegi tervek ismeretében, valamint a korábbi FINA világbajnokságok és más hazai nagy rendezvények tapasztalatai alapján előrevetíti a 2017-es VB várható gazdasági hatásait.” – adta hírül a 444.hu.

Mindenesetre nem tudom mennyire megszokott ez kicsiny hazánkban, hogy ha valaki, fix összegért elvállal egy munkát, azt elvégzi, utána a munkáltatója megváltoztatja a szerződést azért, hogy több pénzt adhasson neki!?

22 Comments

 1. Az, hogy ” gazdasági hatáselemzés”,az mit takar ? Hogy mennyivel tudják a VB után az ÁFÁt csökkenteni ? Vagy emelni a nyugdíjakat, járadékokat, segélyeket ? Csökkenteni a munkáltatói terheket ? Egyáltalán….megnézi azt valaki ? Elhiszi egyáltalán azt valaki is ??A fidesz csináljon egy kiadási tételt, ” elloptuk ” címszó alatt. Minek itt kacifántoskodni.

 2. azért emelték a díjat, mert máshogy nem tudták elérni azt, hogy a gazdasági elemzés a kormányt tömjénezze. Igy már érthető, hogy miért gazdaságos a vizes vb.Na nem nekem és a hozzám hasonlóknak, hanem a kormánynak.

 3. Pofátlan rabló banda. Semmi sem maradhat büntetlenül ha jön a nagy elszámoltatás. Mert az jönni fog ha a kisemmizettek hada beindul.

 4. hát a vissszaszolgáltatás kevés volt így felemelték az összeget és a visszaszolgáltatás máris elég lett ..így megy ez gecorbánciában .. de sok pénzünk van !!

 5. hatalmas hiba történt! Voldemort nagyúr része, az ALKOTMÁNYOS KÖLTSÉG lemaradt a számlából, ezt kellett pótolni!

 6. AZ BIZTOS,,,HOGY MÁR AZ APUKA DOLGAIT,,, SZÉGYENLIK A GYEREKEI ! KÜLÖNÖSEN A FIA,,,AKI ,, IGAZÁN,, MEGÉRDEMELNE,, EGY BECSÜLETES APÁT !!!

 7. azért kellett módosítani, illetve megemelni az eredeti összeget, mert nagyot kell mondani azért, hogy miért is emelkedett az egekbe a vb építési költsége.

 8. Tudod picim, én nem segélyen élek. Többet dolgoztam, és több adót befizettem, mint amit te, és a hozzád hasonlók együttesen. A magadfajta agymosott tyúkanyók miatt tartunk ott, hogy becsületes ember nem fizet adót, mert ellopják a tifélétek által megszavazott söpredékek. És ennyi. Pont.

 9. Bocsánat, akkor nem segély, hanem nyugdíj.
  Amit az én adómból markol fel. Gondolom, még arra is lusta, hogy elmenjen érte a bankba, postással viteti ki magának, megint csak az én adómból

 10. kedves uram!
  Volna egy kérdésem. Az a helyzet, hogy a való életben soha nem találkozom olyan emberrel mint maga. Messziről kerülöm a prolikat, tudniillik.
  Megmondaná, hogy maguk, tanulatlan emberek, miért annyira kövérek?

Leave a Reply

Your email address will not be published.