Orbán Viktor kitalálta a mesterfegyvert, amivel csúnyán szét tudja csapni az ellenzéket

Forrás: nol.hu

A Fidesz hihetetlen kifogással vétózza meg az MSZP kezdeményezését, amihez az LMP csütörtökön csatlakozott, miszerint tartson rendkívüli ülést a parlament nyáron. Nevezhetjük ezt egy olyan aduásznak is, amit Orbán úgy tud használni az ellenzékkel szemben, mint a legjobb tolvajok a mesterkulcsot, feltéve ha a kommunikációs stábja jól felépíti mindezt.

A szocialisták azért kezdeményezték a rendkívüli parlamenti ülés összehívását július közepén, hogy módosítsák a felsőoktatási törvényt, miután az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az ügyben Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárását.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke sajtótájékoztatón elmondta, támogatják az ülés összehívását és javaslatot tettek a napirend kiegészítésére annak érdekében, hogy mihamarabb felfüggesszék a devizahitel-károsultak kilakoltatását.

Ma már az is világossá vált, ha az Országgyűlés egy hónapon belül nem lép a CEU-t ellehetetlenítő törvény ügyében, akkor a kérdés az Európai Bíróságra kerül, amelynek ítélete súlyos pénzbírságot jelenthet Magyarországnak.

A felvetésre a Fidesz közleménnyel reagált: „Soros György a helyi embereivel akarja összehívatni a magyar országgyűlést. Most betekintést nyerhetünk abba, hogyan is működne a magyar törvényhozás, ha a szocialisták kerülnének hatalomra: Soros füttyent, ők pedig azonnal ugranak. Soros György a helyi embereivel akarja összehívatni a magyar országgyűlést, hogy eltöröltesse a “Lex CEU”-t és a törvények fölé helyezze a Soros-egyetemet. A magyar baloldal pedig végrehajtja a rendelést, hiszen Soros bábjai. Ha rajtuk múlna, ugyanilyen gyorsasággal bontanák le a kedvéért a kerítést, a tranzitzónákat és fogadnák el a kvótát, hogy végre tudják hajtani a  “Soros-tervet”. Az pedig egyenesen felháborító, hogy mindehhez a devizahitelesekre hivatkoznak, akiket ők sodortak bajba, hagytak segítség nélkül és még a polgári kormány devizahiteleseket segítő intézkedéseit sem támogatták. A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem fog elmenni a Soros által összehívott ülésre.” – adta hírül a 444.hu.

Lényegében nagyon egyszerű az egész. Még ha el is ítélheti majd Magyarországot az Európai Bíróság, és komoly pénzbüntetést ró ki ránk, még akkor se megy el az ellenzék javaslatára tett ülésre a Fidesz. Mert szerintük mindennek Soros György az oka, ő irányít mindent és mindenkit… kivétel természetesen a Fidesz és annak baráti köre.

loading...