A fideszes Budai Gyula a semmiből bukkant fel, és olyat mondott, hogy égnek állt a haja

Fotó: Reviczky Zsolt

A polgári körök mozgalomból kinőtt Szövetség a Nemzetért Alapítványnak adott támogatást az állami tulajdonú légiirányító cég, a HungaroControl Zrt. Ráadásul nem is keveset, összesen 320 millió forintot. Bár ebbe nem láthatunk semmi kivetnivalót, hisz ez nem egy Soros György által irányított civil szervezet vagy alapítvány. Ezt az alapítványt még Makovecz Imre hozta létre, és hálát adhatunk az égieknek, hisz ez segítette megőrizni vezető pozícióját a jobboldalon Orbán Viktornak. Lehet, ezt a hálát fejezi ki most a HungaroControl is.

A HungaroControl társadalmi felelősségvállalási programjában elvileg a légi közlekedés népszerűsítését, a természeti környezet védelmét támogatja, ami nagyon messze esik az Szövetség a Nemzetért Alapítványnak tevékenységétől. Ez még az alapítvány könyvvizsgálójának is feltűnt, és azt írta: „csaknem kizárt, hogy ez így összhangban lenne, ezért azt javasolta a László Tamás fideszes képviselő által vezetett alapítványnak, hogy képezzen céltartalékot a teljes összegre, ha netán vissza kellene fizetni a pénzt.

Kedden Budai Gyula fideszes képviselő, volt elszámoltatási kormánybiztost válaszolt az üggyel kapcsolatban. Szerinte a HungaroControl azt támogat, akit akar. Budai ugyanakkor még azt is megkérdőjelezte, hogy az Szövetség a Nemzetért Alapítvány kormányközeli lenne: „Ön szerint a polgári körök kormányközeliek, mások szerint nem kormányközeli”, adta hírül a mno.hu.

loading...