Brutális ítéletet mért a Kúria a Fideszre: tények meghamisítását mondta ki

forrás: nol.hu

Igazán nagy bajban a Fidesz, fizetnie kell a hazugsága miatt. Még 2015-ben vádolta meg a Fidesz a Magyar Helsinki Bizottságot azzal, hogy „a nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil szervezetként adatokat hamisít”. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a Fidesz szerint ez is Soroshoz köthető, mint igazából minden, ami nincs a befolyásuk alatt.

A Fidesz állítása miatt már 2016-ban bírósági ítélet mondta ki, hogy ezzel megsértették a szervezet jó hírnevét, ezért pedig pénzbüntetést kell fizetniük, és bocsánatot kell kérniük.

Természetesen a kormány nem ismerte el csak úgy a dolgot, felülvizsgálati kérelmet adtak be a Kúriához, de ez a testület sem jutott más eredményre, fenntartják a jogerős ítéletet. Határozatukban kiemelték: „A véleménynyilvánítás szabadsága csak a bírálat, jellemzés, nézet és kritika szabadságát foglalja magában, de az alkotmányos védelem nem vonatkozhat a tények meghamisításra.” – ergo, hazudni bűn!

Így az ítélet marad, és a Fidesznek nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a Magyar Helsinki Bizottságtól, valamint egymilliós sérelemdíjat is fizetniük kell, adta hírül a 444.hu!

A bizottság igen röviden reagált csak a hírre: „Hazudozni még egy kormánypártnak sem szabad”.

Vajon hány esetben bizonyosodik még be, hogy nem állított valós dolgokat a kormány?!

6 Comments

  1. Az a megengedhetetlen, hogy a jelen regnáció rendre tudottan hamisan vádol, rossz döntéseket hoz, melyek ódiumát ( egy rövidebb hosszabb idejű bírói szakasz után elmarasztalással végződve ) minden esetben a vétlen magyar közösség fizeti meg !

    A jó döntés az lenne, ha kimondaná a bíróság a döntést hozó személy-, személyek kötelezettségeként a személyes jóvátétel ódiumát az közösség védelmében !

  2. … a saját költségéből kerüljön a büntetés kifizetésre – amennyiben erre egyértelműen már a döntéskor az elmarasztalás várható a vonatkozó előírások ismeretében ( erre számos esetben, akár bevallottan hoztak döntést ) -, vagy egyéb elmarasztalásban, ha erre a lehetősége nincs meg….

Leave a Reply

Your email address will not be published.