Mennyi bőr van még a képeteken?

Forrás: Facebook / HVG

Dög meleg van, így egy hűvös szobában a gépem előtt ülök. Olvasom a híreket, a kommenteket, és a levegő egyre forróbb körülöttem. Mert ennyi pofátlan hazugságot, aljasságot már nehéz elviselni.

Napok óta zeng a média a Fidesz “jótékony, figyelmes” döntésétől, melyben álszent pofával Rétvári arról tájékoztat, hogy az iskolakezdés megkönnyítésére augusztusban dupla családi pótlékot fizetnek. A szülők már épp megkönnyebbülnének, amikor kiderül az is, amit nem mondtak: szeptemberben viszont egy forintot se kapsz! Szó sincs dupla pénzről, csak egyszerre fizetnek ki kéthavi összeget. A többség erre azonban csak akkor jön rá, amikor majd hiába várja a szeptemberi átutalást, így augusztusban a Fidesz az isten.

Gyurcsány kijelenti, hogy nélküle nem lehet leváltani a Fideszt. Miért? Vele lehet? Botka árulónak titulál mindenkit, és az ellenzéki vetélytársakra fröcsög. Néhány párt összefogást sürget, amelynek az az egyetlen feltétele, hogy ők legyenek a csapat vezetői, másképp nem játszanak. Ez a feltétel persze senkinek sem tetszik, és amikor őket hallgatom, valamiért eszembe jut a bunkó Trump, aki bárkit hátralök, hogy ő kerüljön az élre. Aztán vannak olyanok is, akik egyáltalán nem akarnak semmiféle együttműködést, mert mindenki hülye, csak ők a helikopterek. Milyen alapon akarják ezek,  hogy az emberek bízzanak bennük? Tettek érte valamit? Példát mutattak? Mert, ha ez a példa, amit csinálnak, akkor azt nem szeretném követni.

Most, hogy vége a vizes VB-nek főhet a fejünk, ki fogja üzemeltetni és fenntartani a Duna Arénát, mert a nagy rongyrázásban ez kimaradt a tervezésből. Egyszerű a válasz, te fogod fizetni, velem együtt. Várhatóan, ahogy ismerjük ezeket a kivitelezéseket – gondoljunk a Várbazár javítások miatti újabb és újabb átadására -, hamarosan hallani fogjuk, hogy leszakadt, megsüllyedt, beomlott, beázott, üzemképtelenné vált stb. Ezeket is mi fizetjük majd. Gazdag ország vagyunk! Nálunk van a legtöbb gazdag politikus.

A vizes VB egyik fő élménye – a sportolóinknak való szurkoláson túl – az volt, hogy végre az egyes versenyszámok között nem tűntek fel 10 percenként a hányingerkeltő kormánypropaganda dumák, nem voltunk erős és büszke ország, Soros is békésen mosolyoghatott, a versenyzőknek nem kellett ünnepélyesen megfogadni, hogy tiszteletben tartják Magyarország béka feneke alatt lévő kultúráját, és nyugodtan úszhatott a medencében a szír menekült kislány, most nem rugdosta ki a TEK-es kommandó.

Orbán Gáspár “atya” imával gyógyít egy repülőn, apját egy hasonszőrű elmebeteg Jézusként ábrázolja, és én azon gondolkozom, ha nem szűnt volna meg az OPNI, azt hinném ott vagyok látogatóban.

Kövér “Bajszos” Lackó is elfelejtette, mire való a parlament, azt mondta egy képviselőnek: ne kérdezzen olyanokat a kormánytól, ami nem tartozik rá. Hogy mi van? Nem arra volt kíváncsi, hányszor mos lábat a miniszterelnök egy héten, hanem arra, hogy mi a helyzet a letelepedési kötvényekkel, melyek körül túl sok a zavaros dolog. Vagy már tényleg ott tartunk, hogy nem tartoznak magyarázattal az ország megválasztott szolgái?

Látom, Pataky Attilát megint elvitték az UFO-k, vagy csak egy Fidesz megbeszélésen volt (a hatás ugyanaz), mert egy koncerten azt ordibálja, hogy a “liberális horda meg van őrülve a hatalomért, és azért bármit megtesz”. Kár érte, nyolcadikos koromban még bírtam a fickót.

Aztán egy örömhír: újabb 8,5 milliárd megy Orbán kisvasútjára. Nem mondom, jó kis zsebpénz. 8,5 milliárd forint… 8.511 db 1 milliós kupac . Inkább fel se sorolom, mi mindenre lehetne elkölteni.

Ki ne maradjon a kormány alattomos terve, a bíróság teljeskörű bekebelezése, hiszen Vitya kitalálta, hogy a jövőben kialakítandó új rendszer szerint minisztériumi alkalmazottakból és kormánytisztviselőkből csinálnának bírókat. Ja, hogy a bíróság független szerv? Csak volt, barátom, csak VOLT!

A koronát az olvasgatásra az alábbi hír tette fel: Berlinben bemutatnak egy filmet, Orbánisztán címmel. Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, amit alatta olvastam: A filmet egy Berlinben élő magyar nő rendezte, az előzetesben…. És én azon gondolkoztam, hogy már egy filmkészítésért is lecsuknak. Nem csodálkoztam, kezdjük megszokni az ilyesmit. Aztán jöttem rá, hogy filmelőzetesről volt szó. Hova jutottunk, ha ebben az országban a szónak ez a jelentése már fel se merül bennem….

 

3 Comments

  1. Megáll az ember esze, napról-napra, hétről-hétre szinte zsinórban megy a hazugságkampány, a nép tudatos félrevezetése, átverése….és elhiszik az emberek, rendre bedőlnek ezeknek az otromba hazugságoknak. Itt van Rétvári veretes keresztényi hazugsága, amit Andrea is leírt, de tele van vele a FIDESZ közeli média. Simán van pofája bedobni ezt a féligazságot Rétvárinak, hogy augusztusban kétszer kapnak családi pótlékot az emberek, gyereket, gyerekeket nevelő szülők. Persze iskolakezdés előtt ez jól is jön, jönne, ha igaz lenne. Azt már nem mondja, hogy , de kérem, szeptemberben nem lesz családi pótlék, a szeptemberi kifizetést előrehoztuk augusztusra. Még talán ez is dicséretes lenne, lehetne, ha elmondanák, mi is tudjuk mennyi, mekkora költséggel jár a tanévkezdés, ezért ezzel a gesztussal segítünk. Ez lenne a korrekt, de hol van a FIDESZ-ben, a kormányban korrektség? A dühítő az, hogy az emberek jó többsége ezt el is hiszi. Azt azért el kell ismerni, Qrva ügyes propagandát csinálnak, minden szart képesek az embereknek aranyként eladni. Ezerrel megindult a nyugdíjasok etetése is, állítom sikerrel. Hogy honnan a büdös fenéből lett ennyi hülye nyugdíjas ebben az országban? Érthetetlen. Már elnézést a normálisan gondolkodó emberektől, nyugdíjasoktól, mert azért az is van. Nem értem mi történik az emberek sokaságával, nyugdíj előtt normálisan képesek gondolkodni, aztán….megvadulnak, meg-bolondúlnak, kezet csókolnak Orbánnak, tüntetésen verekszenek. Most még beszállt ez a hülye gyerek Gazsi is a hókusz-pókuszaival. Lassan a fél világ rajtunk röhög….jogosan. Közben az ellenzék falja fel saját magát, mi meg csak kapkodjuk a fejünket, mi lesz ebből? Semmi. Orbán nyugodt lehet, így biztos győzelme két millió szavazóval meglesz a kétharmad simán. Már látom, hallom előre Rétvári bejelentését decemberben, ” karácsony előtt a nyugdíjasok kéthavi nyugdíjat kapnak”. Persze a januári kifizetést előrehozzák december 28-ra. Utána telepofával, gátlástalanul beleordítja a nagyvilágba, bezzeg a szocik elvették, mi visszaadjuk. Így lesz ez meglássátok

  2. A túloldalon is orbitális hazugságokat hirdetnek, pl. Olaszország EU-USA banki megmentést kér, miközben tűzparancsot kapott a 2 olasz hadihajó a velük szemben álló migráns utaztató állítólag NGO-o hajókra! Kra-kra, kratatara…

  3. I must express my love for your kindness giving support to men who really need assistance with this particular subject. Your special commitment to getting the solution along has been exceedingly insightful and have continuously permitted some individuals just like me to attain their desired goals. This warm and friendly publication denotes a lot a person like me and much more to my office colleagues. Many thanks; from each one of us.

Leave a Reply

Your email address will not be published.