Döbbenetes térkép jelent meg Magyarországról – nem a hőségtől ver le a víz, ha ezt meglátod

800px-Hungary_map_with_Balaton

Az elmúlt napokban újabb fontos lépést tettek a Fidesz érdekeltségeibe tartozó nagyhatalmak. Az Észak-Magyarországi, Kelet-Magyarországi és a Hajdú-Bihari Napló nyomtatott, illetve online kiadásai is Heinrich Pecina osztrák üzletember érdekeltségébe kerültek.

Heinrich Pecina korábban a Mediaworks kiadóvállalat tulajdonosaként volt ismert a magyar médiapiacon. Ezt a kiadót aztán eladta Mészáros Lőrinc egyik cégének, miután megszüntette a Népszabadságot.

A legtöbb vidéki napilap a Mediaworks-é volt, és a kormányközeliek hatalma tovább nő azzal, hogy Andy Vajna egyik céges érdekeltsége megveszi a Délmagyarországot, a Kisalföldet és a Borsot kiadó Lapcom Kiadó Zrt.-t. A szinte egész Magyarország feletti uralom átvételének folyamata, a Russmedia bekebelezésével zárul. Így lényegében az egész vidéki sajtó – a kormányközeli üzletembereknek hála – úgy táncol, ahogy a Fidesz fütyül.

Az osztrák üzletember mindig jó viszonyt ápolt a Fidesz legfelsőbb köreivel, de mindeddig függetlenebbnek bizonyult, mint Andy Vajna vagy Mészáros Lőrinc. Azonban most úgy látszik, Pecina Orbán akaratának megfelelően cselekszik. A HVG szerint a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és az MKB adott hitelt neki a Russmedia megvásárlására. Ezek a bankok viszont Mészáros Lőrinchez köthető pénzintézetek, adta hírül a 444.hu. A szálakat így nem nehéz visszavezetni egészen Orbán Viktorig.

Azok a napilapok, lokális újságok, amelyekre annak idején úgy tekintettünk, mint a régiónk híreinek csatornáira, mostanra olyan kormánypropagandává váltak, amit jó ízlésű ember akkor sem olvas, hogyha a kormánypártra adta le a voksát. Ezekből a lapokból kiváló újságírókat küldtek el csak azért, mert a kádereiknek kellett hely, vagy épp mert egy Orbán interjút hamisított valaki, aki épeszű gondolkozás szerint egész biztosan nem valamelyik dolgozó volt.

Mostanra még több ilyen lap lett, néhány év múlva pedig szinte csak ilyen marad. Ez a NER Magyarországa.

148 Comments

 1. Nagyon egyszerű! nem kell senkinek újságot venni és akkor legyen az övék! A neten egyébként is fent van minden, és ott azt olvasok el amit akarok, nem azt amit akarják, hogy olvassak!

 2. Az rendben van, de pld. Hajdú-bihar megyében is az idősebb, a nyugdíjas korosztály járatja a Naplót. És hisznek a benne leírtaknak, sajnos…

 3. Az az egyetlen független Nógrád megyei hírlap,hossszú évek óta fideszközeli tulajdonban van!
  Nyugodtan át lehet szinezni azt is! 🙁

 4. Nem olyan egyszerű ez a kérdés: ez már a diktatúra maga! Ha az ellenvéleménynek nincsen tere, mindenki az ő híreiken él, azt tudja csak meghallgatni. A kevésbbé kiművelt tömeg ezen nő fel, ezt fogja szajkózni. Aki ellentmondana, az ellenség lesz és “hajánál fogva” verik majd a földbe, mint Posványoson.

 5. Abban a pillanatban, amikor nem lesznek kormány hirdetésekkel kitömve, mert a kormányt nem választják meg csődbe megy az összes!

 6. Évek óta nem veszek nyomtatott sajtóterméket ! A híreket elolvasom az interneten,szelektálva a hírközlő és a seggnyaló bérenc irományokat ! Sajnos itt is egyre több szeméttel próbálják etetni az embereket,nálam 0 sikerrel !!!,tehát nem járulok hozzá a rablóbanda megélhetéséhez!!!

 7. Hát nem éppen Románia, mert én itt élek,és tudom még mindég több az ellenzéki lap mint a kormánypártié.Pluszban csak annyit,hogy itt próbálna a házelnök kitiltani egy ujsáírót a parlamentből,azt hiszem gondolni sem merne rá.!

 8. Amíg nem rendelkezik a fölött is. De nem kell itt bohóckodni fidesznek, mondják azt, hogy államosítás, mint 50-ben. Mert szépíthetik, de amit csinálnak az KŐKEMÉNY ÁLLAMOSÍTÁS.

 9. Valóban önnek igaza van! A baj az,hogy a lapot mi vesszük meg neki! Orbán szív küldi újságreklámjaiba csomagolva!

 10. szégyen! Én úgy járok el, hogy nem veszek újságot,mint ahogy a kormánypárt televíziót sem nézem,Ha az ország egy százaléka az a 6-7 millió ember is így tenne, akkor a fidesz belefulladna a sok-sok újságjába.

 11. Tehát sokkal jobban szeretnétek, ha baloldali, liberális kézben lenne a médiák többsége. Eddig így volt. És lám, nem láttunk tisztán, ugyebár? Nem igazságokat kaptunk, hanem zavarkeltést, hazugságokat, magyarellenességeket, ocsmányságokat az övön aluli testrészekkel kapcsolatban, kizárólag pénzközpontú gondolkodást, …ne higgyétek, hogy azokat magyar szívű emberek írták. Lehet olvasni erről-arról az oldalról, most is van lehetőség.. Mindenki rakja ki, mi az igaz szépen, okosan. A nyugdíjasokat pedig nem kell félteni, sokat megértek, tán jobban látják a helyzetet, mint a fiatalok, …és haladnak a korral, többségük internetezik.

 12. Ti vagytok a haza elensege met ti haza arulok vagytok ,inkab soros es bruszel politikajat ertekel;itek ,es nem a hazaiet ,ti eladnatok az orszagot az idegeneknek , a haza arulokat ki kene loni az orszagbol ,

 13. De akor ne ved el amit ad a kormany nektek fizetes emeleseket nyugdij emeleseket es sok minden jarandosagot amit kaptak a kormanytol,,ti haza arulok vagytok szegyen nektek

 14. paraszt az a szájbabaszott mocskos,tetves,tolvaj kurva anyád.ilyen névvel a helyedbe elásnám magam te mocskos fideszes féreg

 15. TE NAGYON HÜLYE ! KI A HAZAÁRULÓ TE MAJOM? AZ orbán TRÓGEROD SZARRÁ LOPTA AZ ORSZÁGOT ! A FIDESZ MILLIÁRDOSOK NEM TUDNAK LEÁLLNI A RABLÁSBAN, VEDD MÁR ÉSZRE EMBER !!!!!!!! EZ A LEGNAGYOBB BAJUNK NEKÜNK , A MÉG GONDOLKODNI TUDÓ MAGYAROKBAN, A TE PÉNZEDET IS LOPJÁK FOLYAMATOSAN, MIKÖZBEN A POFÁDBA HAZUDNAK, HOGY AZ ORSZÁGUNK FELEMELKEDETT ÉS VIRÁGZUNK ! EZT CSAK TI HISZITEK EL, AKIK MÁR AGYMOSOTTAK, EZT IS ÚGY ÉRTE EL A DAKOTA orbán, HOGY AZ ORSZÁGOT LEFEDTE MÁR A SAJTÓVAL , A TV CSATORNÁKKAL, RÁDIÓ SÁVOKKAL ÉS IGY MÁR A SOK SZERENCSÉTLENEKNEK MOSNI TUDJÁK A FEJÉT, A TIEDDEL EGYÜTT ! LÁTOD? IGY DOLGOZIK A CIGÁNY orbán PISZKOS GÉPEZETE ! VEDD MÁR ÉSZRE ÉS LÁSSATOK AZ ORROTOKON TÁVOLABB IS ! A SAJÁT ÉRZÉKEITEKNEK HIGGYETEK, LÁSSATOK MI FOLYIK AZ ORSZÁGBAN ! NE HIGGY NEKEM, CSAKIS A SAJÁT SZEMEDNEK ÉS ÉRTELMEDNEK !!!!!!

 16. Az sem igaz a nyugdij emelesek hat a fizetes emelesek amiket ad a kormany nektek es sok minden ami az orszag javara van ,mert az orszag roszaban volt amig Gyoszan ,volt a kormanyon mert o tete tonkre az orszagot ,

 17. Koszonom a valaszt ,mert latom hogy most is reszeg es drogos vagy az ien embert kel sajnalni ,nem kel haragudni rea mert szegeny nem tudja hogy mit beszel ,inkab mondjal le a drogokrol es az italrol hogy tudjal normalisan gondolkodni ,,es hogyha akarnad tudni en nem is vagyok fideszes ,engem nem erdekelnek ki mien pat tag ,csak az edekel mien jot tud csinalni az orszagnak a magyarsag javara

 18. TANULJ MEG HELYESEN ÍRNI TE ISKOLÁZATLAN SÖTÉT FASZ! GECI VAGY, MINT AZ orbámod! MA EZÉRT BUTÍTJA EL AZ EMBEREKET A FÜHRERETEK, HOGY SÖTÉTEK MARADJATOK AKIKET LEHET VEZETNI, MINT A VAKOKAT ! VILÁGOD CSÓTÁNY AMIT MONDOK ? EZÉRT NEM VAGY ÉS NEM IS LEHETTEK VITAKÉPESEK SOHA MÁR , MERT AZ orbánotok ISKOLÁRAA UGRÁLTOK, MINT 1 KÖTÉLEN RÁNGATOTT IDIÓTA BUNKÓK ! ÁLLATOK !!!!!!!

 19. Baratom en meg tanultam irni te meg tanulj meg olvasni ,mert a tajszolasod ugy nez ki hogy a zsungelbe notel fol vagy nem tudtak a szuleid nevelni ,hianyzik toled a othoni het ev ,mert erosen buzlik a te szad a sok rodhadt beszedtol vagy reszeg vagy vagy drogos aki nem tudja hogy mit beszel szegeny fejed ,

 20. Ismeritek a Jézus által használt kötélköteget? Idővel majd az átlagemberen nem becsületesen gazdagodottakon azt kell alkalmazni. a hátukon.

 21. Ilyet nem szoktam írni, de most mondom s írom te idióta. Te pofázol hazaszeretetről.Tudod-e egyáltalán mi a haza fogalama? Te már ott születtél, neked az a hazád.Neked valamikor a nagy-vagy a dédpapád született a monarchiába..Itt ugy csaholsz mint a veszett kutya.Voltál -e te meg a hozzád hasonló nagy magyarkodók tüntetni azok mellett az orvosok mellett akik( román , magyar , sváb származhásuak aki pár évvel ezelőtt, hogy nem jó az egészségügyi ellátás és Bukarestben tüntettek. Voltatok az apátok fa..át. Jöttetek tüntetni magyarba. Miért? Mert az utiköltség kifizetve, ingyen kaja stb. Te és a hozzád jellemtelen, gerinctelenek eláruljátok saját nemzettársaitokat. Tudod miért? Ami legjobban fáj, PÉNZÉRT.

 22. Koma! Ebben a négy és félsorban több mint 19 helyesírási hibát találtam.Ilyen helyesírással nálunk az általános iskola harmadik osztályos tanulóját megbuktatnák. Nálatok ugy látom még internetet is kap. Puszillak. Igazi jó magyar hazafi, aki magyarul írni sem tud.

 23. Hat sorban 27 helyesírási hiba. Koma annak idején Lenin állitólag azt mondta. hogy ucsilszjá, ucsilszjá, ucsilszjá.Tanulni, tanulni, tanulni.Hát érd utol magad..

 24. Három sorban 13 helyesírási hiba. Ejnye, bejnye nagy magyarkodó legalább tanulnál meg helyesírni.Üdv.

 25. Tudod en leheteb magyarab mind ti mert mi nem penzert vagyok magyar de tik eladjatok magyarorszagot Sorosnak penzert hogy o vezesen titeket es Bruszelnek ,mert ti gyavak vagytok inkab halgatok az idegenekre ,mind a sajat orszag vezetotoikre ,ient meg a tiganok sem csinalnak ,mert mikor bajban vanak osze tartanak ,de ti szet huztok inkab Soros es bruszel kel nektek mert penzt kaptok hogy legyetek a kormany elen ,tudod hogy igazam van es ezert kapod a hibat a hejes irasban ,

 26. Te tudod hogy ki lopta meg az orszagot ,az aki volt e kormany elot ,amiert mostan megbuntetik az orszagot mert sok penzt loptaki el a metro csinalaskor ,csak ez neked magos nem tudsz egyebet csaki ragalmazni masokat hogy lasak az irasodat hogy mien muveletlen vagy ,csao

 27. Te idióta mennyi pénzt kaptatok tőlűnk határontúliak? 110.000 milliót forintot, és bőr a képeteken elfogadni amiért nem dolgoztatok meg.Csak ugy mellékesen kb. 33 helyesírási hibát vétettél.Irány az általános iskola 2-ik osztálya.

 28. SÖPREDÉK DEMAGÓG BAROM ! EGYÉL SZART ÉS SZOPD LE A FÜHRERED RETKES FARKÁT AKIT orbán GECINEK HÍVNAK MÁR ! RENGETEG ILYEN orbán ZOMBI VAN MÁR AZ ORSZÁGUNKBAN !

 29. I’m gone to say to my little brother, that he should also pay a quick visit this web site on regular basis to
  take updated from most recent reports.

 30. I just want to mention I am just very new to blogging and site-building and truly loved your web-site. Most likely I’m likely to bookmark your site . You amazingly come with perfect articles and reviews. Kudos for revealing your website.

 31. Advantageously, the post is really the sweetest on this notable topic. I concur with your conclusions and definitely will thirstily look forward to your upcoming updates. Saying thanks definitely will not simply just be sufficient, for the fantasti c clarity in your writing. I definitely will at once grab your rss feed to stay abreast of any updates. Genuine work and also much success in your business dealings!

 32. I will gear this examine in the direction of 2 styles of human beings: current Zune property owners who are thinking of an update, and Those hoping to determine between a Zune and an iPod. (There are other gamers value thinking of out there, together with the Sony Walkman X, but I expect this offers on your own sufficient information and facts in the direction of make an aware choice of the Zune vs gamers other than the iPod line as nicely.)

 33. I blog frequently and I seriously appreciate your
  information. This article has really peaked
  my interest. I am going to take a note of your website and keep checking for
  new information about once per week. I subscribed
  to your Feed as well.

 34. Terrific paintings! This is the type of info that are supposed to be shared around the web. Disgrace on the search engines for no longer positioning this submit upper! Come on over and visit my website . Thank you =)

 35. I would like to convey my love for your kindness giving support to persons that must have assistance with this important area of interest. Your personal commitment to passing the message across turned out to be incredibly invaluable and has truly allowed some individuals much like me to reach their desired goals. Your entire interesting help and advice indicates this much a person like me and further more to my peers. Warm regards; from everyone of us.

 36. Hi there very cool blog!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also¡KI am happy to find numerous helpful info here in the submit, we want work out more strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 37. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

 38. Great write-up, I’m regular visitor of one’s site, maintain up the nice operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.

 39. I simply could not go away your website before suggesting that I actually enjoyed the usual information an individual provide to your guests? Is gonna be again continuously in order to inspect new posts.

 40. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I’m hoping the same high-grade website post from you in the upcoming also. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own site now. Actually the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a great example of it.

 41. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

 42. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, as well as the content!

 43. As I web site possessor I believe the content matter here is rattling great , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Good Luck.

 44. Good web site! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified when a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a great day!

 45. you’re in point of fact a good webmaster. The website loading pace is incredible. It seems that you’re doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you’ve performed a magnificent process in this subject!

 46. Awesome blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any tips? Thank you!

 47. There are certainly a whole lot of details like that to take into consideration. That could be a great level to convey up. I provide the ideas above as normal inspiration but clearly there are questions like the one you bring up the place an important factor will be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged round issues like that, however I’m sure that your job is clearly recognized as a fair game. Each boys and girls really feel the impression of only a second’s pleasure, for the rest of their lives.

 48. Fingers down, Apple’s app retailer wins via a mile. It’s a enormous conclusion of all varieties of programs vs a very disappointed selection of a handful for Zune. Microsoft has programs, particularly within the realm of game titles, but I’m not guaranteed I might require to wager upon the long run if this section is major toward on your own. The iPod is a much superior selection inside that scenario.

 49. I like what you guys are up too. Such clever work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site :).

 50. I think other site proprietors should take this site as an model, very clean and fantastic user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 51. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great blog like this one these days..

 52. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 53. Howdy very cool web site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds also¡KI’m glad to seek out numerous helpful information right here within the submit, we need work out more techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .

 54. One thing I would like to discuss is that fat reduction plan fast may be accomplished by the perfect diet and exercise. Your size not merely affects the look, but also the overall quality of life. Self-esteem, depressive disorder, health risks, and also physical skills are afflicted in fat gain. It is possible to make everything right and at the same time having a gain. In such a circumstance, a medical problem may be the culprit. While too much food and never enough exercise are usually responsible, common health concerns and widely used prescriptions can greatly help to increase size. I am grateful for your post right here.

 55. I think other web site proprietors should take this website as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 56. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll definitely return.

 57. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing slightly evaluation on this. And he the truth is purchased me breakfast because I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If potential, as you become experience, would you thoughts updating your blog with more details? It’s extremely useful for me. Large thumb up for this blog publish!

 58. hi!,I like your writing very much! percentage we keep in touch more approximately your article on AOL? I require a specialist in this space to unravel my problem. May be that is you! Having a look ahead to peer you.

 59. I am going to devices this review in direction of 2 models of Those people: latest Zune owners who are contemplating an update, and Those people striving toward make your mind up among a Zune and an iPod. (There are other gamers worthy of looking at out there, together with the Sony Walkman X, but I expect this provides yourself more than enough details in direction of crank out an informed determination of the Zune vs players other than the iPod line as very well.)

 60. Thanks , I have just been looking for info approximately this subject for a while and yours is the greatest I have found out so far. However, what in regards to the conclusion? Are you positive in regards to the supply?

 61. Hello, Neat post. There’s a problem together with your web site in internet explorer, may check this¡K IE still is the marketplace chief and a large component to other folks will miss your magnificent writing due to this problem.

 62. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

 63. Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a great web-site.

 64. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thanks, I will try and check back more often. How frequently you update your site?

 65. Hi, i think that i saw you visited my web site so i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 66. Thank you a lot for giving everyone a very terrific possiblity to check tips from this site. It is often so cool and as well , jam-packed with a lot of fun for me and my office colleagues to search your site at least 3 times every week to study the fresh tips you have got. And of course, we’re certainly satisfied for the impressive tips and hints you give. Certain 2 areas in this posting are indeed the most suitable we have had.

 67. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website offered us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

 68. I simply wanted to say thanks yet again. I do not know the things I could possibly have implemented in the absence of the smart ideas contributed by you regarding that problem. Previously it was a very challenging difficulty in my opinion, nevertheless looking at your well-written mode you resolved that made me to weep with joy. Now i’m happier for the guidance as well as expect you know what a powerful job you were putting in educating men and women with the aid of your website. Most likely you haven’t got to know any of us.

 69. Can I just say what a aid to find someone who really knows what theyre speaking about on the internet. You definitely know find out how to carry an issue to mild and make it important. More individuals have to read this and understand this facet of the story. I cant believe youre not more popular since you positively have the gift.

 70. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

 71. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one nowadays..

 72. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I am gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

 73. Amongst me and my husband we have owned excess MP3 gamers around the yrs than I can rely, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etcetera. But, the past number of decades I’ve settled down in the direction of a person line of gamers. Why? Considering the fact that I was joyful in the direction of explore how well-designed and fun to use the underappreciated (and extensively mocked) Zunes are.

 74. Ahaa, its fastidious conversation regarding this article at this place at this webpage, I have
  read all that, so now me also commenting at this place.

 75. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of your website is wonderful, as well as the content!

 76. One more thing to say is that an online business administration study course is designed for individuals to be able to without problems proceed to bachelor’s degree courses. The Ninety credit college degree meets the lower bachelor education requirements when you earn your current associate of arts in BA online, you’ll have access to the newest technologies in such a field. Some reasons why students are able to get their associate degree in business is because they can be interested in the field and want to have the general knowledge necessary ahead of jumping to a bachelor diploma program. Many thanks for the tips you actually provide in your blog.

 77. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely comeback.

 78. I just could not leave your site before suggesting that I extremely loved the standard info a person supply on your guests? Is going to be back incessantly to investigate cross-check new posts.

 79. I have not checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I¡¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 80. Hello, Neat post. There’s a problem with your website in internet explorer, could check this… IE nonetheless is the marketplace chief and a good component to folks will pass over your great writing due to this problem.

 81. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

 82. Nice blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

Leave a Reply

Your email address will not be published.