Ennyi gyűlölet egy fiatal nőben még balliberális változatban is ritkán gyűlik össze…

Forrás: mosaicon.hu

Ma délelőtt egy üzenet várt a Facebookon. Olyan üzenet, amely elgondolkodtatott. Egy kritika, amely kulturált hangnemben (és ez bizony manapság megbecsülendő!) mutat rá, mit érez meg egy-egy írásomban az olvasó. OLVASÓ, nagybetűkkel, aki nemcsak a képet és a címet nézve kommentel- mint oly sokan – hanem veszi a fáradtságot, rákattint a tartalomra és végigolvassa. Ez a beszélgetés feldobta a napomat, és új erőt adott. Még van remény! Köszönöm, Tamás!

 

Kedves Andrea!
Megértem elégedetlenségét, hiszen zsurnalisztaként – ha ugyan ez a hivatása – sem könyvelhet el magának sok sikerélményt, de ezért igazán ne (csak) a jelenlegi kormányt hibáztassa.
Csaknem minden cikkét elolvasom, tehát van némi kompetenciám, hogy megállapítsam: ennyi gyűlölet egy fiatal nőben még balliberális változatban is ritkán gyűlik össze...

 

Kedves Tamás!
Megtisztelő, hogy olvassa az írásaimat. Nem vagyok újságíró, szívemnek sokkal kedvesebb hivatásom volt, amíg ez az álszent banda át nem vette a hatalmat. Három éven keresztül – mint az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója – láttam közelről a Fideszes kormány aljas módszereit, a pusztításukat, a pénzéhségüket és a mindenkin átgázoló, etikát nem ismerő, gátlástalan viselkedésüket. Kedvelnem kellene őket? Nincs miért! Azt akarom, hogy az őket megillető, méltó helyre kerüljenek? Igen. Százezrek, milliók életét tették tönkre, lezüllesztik a társadalmat a legnegatívabb ösztönök szintjére, az országban már csak a gyűlölet és a primitív kommunikáció dominál.
Ki kell ábrándítanom, nem vagyok már fiatal, idén lettem 50 éves. És balliberális sem vagyok, én legalábbis nem így definiálnám magam. Ha olvasta az írásaimat, akkor észrevehette, hogy a korábbi kormányok felelősségét is felvetettem, hiszen ők sem voltak tökéletesek (sőt!), de az utóbbi 7 év maga volt a pokol.
Most, hogy a gondolataimat közzéteszem, nem a sikerélményt keresem. Egész egyszerűen – Popper Péter után szabadon – látni akarom őket, amint eldobott kőként az út szélén hevernek. Amikor ők állnak bíráik előtt, és nem lesz módjuk befolyásolni az ítéletet, sem pedig mások ellen koncepciós pereket lefolytatni, az ország pénzén dáridózni, s az országot felvásárolni. Mert hiszek abban, hogy a világban egyensúly van. És hiszek abban is, hogy ez az ország jobbat érdemel!

 

Kedves Andrea!
Kívánok Önnek újabb 50 évet, ami remélhetőleg mindannyiunk számára boldogabban fog eltelni, mint az utóbbi évek  Írja továbbra is bátran észrevételeit, én biztosan el fogom olvasni, ezt megígérhetem!  Nem Fidesz-szimpatizáns vagyok ugyan, de semmi különbséget nem látok az eddigi kormányok kártékonyságában. 

Ui.: sajnos ezek sem fognak soha sem állni bíráik előtt – ahogy elődeik sem! 
Táplálom a reményt, hogy hozzászólásommal nem sértettem meg. Maradok szorgalmas olvasója. 

 

Kedves Tamás!
Én örök optimista vagyok – az írásaim ellenére -, és a magam eszközeivel mindent elkövetek, hogy 2018-ban változás történjen. 1989 óta egy olyan kormány sem volt, amely az ország érdekét tartotta volna szem előtt, és nem a saját, privát érdekeik motiválták volna a döntéseiket. Éppen ezért nem sírom vissza egyiküket se. De sajnálatos tény, hogy ennyire gátlástalan, a lopásokat, milliárdos mutyikat már leplezni sem akaró, a törvényeket saját érdekei szerint átalakító maffiózó kormány még sosem volt az ország élén. Sokukat ismerem, a legfelsőbb körökből. De nem találtam köztük egyetlen igaz embert sem.
Én hiszek abban, hogy mindenki, aki kárt okozott az országnak (pártállástól függetlenül), el kell, hogy számoljon a tetteivel!

 

loading...

165 Comments

 1. Kedves Andrea! Gratulálok Önnek, ilyen reálisan, okosan, őszintén, tények alapján megírt cikket nagyon régen olvastam. Ígérem ha módomban áll – amit remélek, hisz még csak 80 vagyok – én is el fogom olvasni a cikkeit, mert amit leírt, az valóban a realitás, a jelenlegi helyzet, ez a mai valóság.

 2. Kedves Andrea! valamival árnyaltabb az 1989-től tartó időszak annál, mint ahogy Ön írja. Az Antall kormány – és parlament – folytatta a privatizációs folyamatot, s azt egyel magasabb szintre emelte. Elsősorban a kisgazdák zsarolási helyzete sok olyan törvényt, intézkedést generált ami bizony nem válik a dicsőségükre. Megkezdődött a politikusok gazdasági érdekeinek kialakítása. Ennek ellenére a korrupció, lehet mondani még gyerekcipőben járt. A Horn kormány alatt az MSZP túlságosan is meg akart felelni a mi már mások vagyunk, igénynek. Valamennyire rendbe hozták az ország pénzügyeit. Sajnos Horn nem ismerte fel a tömegkommunikáció hatásait, egy közepes kampánnyal simán nyert volna 1998-ban. Az első Orbán kormány alatt már megvoltak azok a technikák amelyekkel, még nem kizárólag, de a saját és támogatói körük gazdasági helyzetbe hozása volt a fontos. megyesi gyenge volt. Gyurcsány alatt a baloldal is rájött a politikai uralom kihasználásának jól jövedelmező gazdasági “eredményeire”, de csak néha lépték túl az arcátlanság határát. Ettől próbált meg megszabadulni Gyurcsány, de pártjának korifeusai megízlelve a gazdasági gyarapodás ízét keresztbe tettek neki, s kihátráltak mögüle. Bajnaiék azt hiszem nem hozhatók összefüggésbe nagyobb korrupcióval. Ami ezután következett az az első 1-2 évben még úgy ahogy titkolt, majd mind pimaszabbá váló nyílt lopás s az ország lakóinak semmibevétele lett a politikai “kultúra” alapja. Magyarországon ilyen aljas vezetés még nem ült a bársonyszékekben. Tudom, hogy ez sokkal bonyolultabb, de kívülállóként ez “jött le” az elmúlt évtizedekben.

 3. Kedves Andrea! Nem kedves szavakat akartam írni, mondani, csupán a véleményemet akartam leírni. Úgy látszik sikerült. Olvasás tekintetében meg örülök, ha szavamon fog, olvasni, véleményt mondani meg egyébként is szeretek. Szép napot kívánok…..

  2017. július 31. 16:55 Disqus írta, :

 4. Kedves Andrea! Egyenlőre csak belelapoztam, belenéztem az ajánlott olvasni valóba, ez ahogy látom, hosszú, de megígérem, elmentve mind elolvasom, és tovább küldöm – engedélyével – barátaimnak levelező társaimnak. Tisztelettel: id. Böhm Miklós

  2017. július 31. 17:52 Miklós Böhm írta, :

 5. Nagyon igaz, nagyon kulturált, visszafogott, mégis a pengénél élesebb kritikájú és hangvételű, levél, sok-sok ilyen embert az országnak, az országba!!

 6. Kedves Andrea! Bár osztozhatnék a naivságában, de nem megy. Mivel én már idős vagyok azt hiszem csak álom marad egy normális vezetés. Sajnos a világban mindenhol hasonlókat látok, valószínűleg 2-4 hatalmi centrum lesz, ami körül a többiek csak hatalom, önállóság nélküli segéderők lesznek. Bár ne lenne igaz, de a gazdasági globalizáció után a politikai globalizáció is létre fog jönni.

 7. Szerintem a mai posztkommunista párt ugyan olyan mint az előzőek, most talán azért szembetűnőbb, mert a modern/digitális diktatúrában könnyebb publikálni. Viszont a média sem szent, pl: Sorstársaimnak több mint 200 milliárd forinttal tartozik a kormány a kárpótlási jegy miatt (www.karpotlasijegy.com ) immáron több mint 20 éve (1994-től). Szinte minden jelentősebb lapnak és pártnak írtam, hogy ha már egyszer Orbán Viktor is elismeri a tartozást, akkor talán ezt is porondon kellene tartani. Amire az volt a válasz, hogy ennek most nincs hírértéke, akkor szóljak, ha lesz változás. Kérdem én akkor mi különbség van a FIDESZ és a (balfék) ellenzék között? Mind a két fél eleve csalással és hazugsággal indul, mert még mindig nem akarják kifizetni a közvetlenül több ezer ember érintő járandóságot ami közvetve több tízezer becsületes embert taszít a nyomorba. Ugyanakkor milliókat ad a bűnözőknek: http://hvg.hu/itthon/20170731_120_milliot_fizetett_ki_iden_eddig_az_allam_a_rossz_korulmenyek_kozott_tartott_raboknak https://uploads.disquscdn.com/images/86604febd483e60e4309fd1cedb989aa51c62d9f84853f2234345ae728550881.png

 8. Kedves Andrea, második hozzászólásával nem,értek egyet. Kezdem a Horn kormánnyal. Nem passzol rájuk, amit ír. Mint ahogy – ebben biztos vita lesz, de nekem mindegy – a Gyurcsány kormányra sem. Gyurcsány rengeteg olyan reformot akart, ami Onnek is tetszene, mint korszerű gondolkodású embernek. Az, hogy ezt néha nem csinálta tökéletesen, nézzük el neki. És ne felejtsük el azt se, hogy ezt milyen körülmények közt tette. Lelépett szdsz, MSZP n belüli kettészakadás, Fidesz nyomás a közvéleményre, pl a vizitdíj leszavaztatasa. Szóval nekem meg ez a véleményem. Én is megjegyzem, ahogy Ön tette, nem vagyok MSZP s, sőt.

 9. Kedves Béla! Sajnos erre valóban van esély, az egyetlen remény, hogy az emberek időben észhez térnek, mert ha ez az irány marad, szép csendben kipusztul vagy szellemileg visszafejlődik az emberiség.
  A tudás, a kultúra, az írott és beszélt nyelv színvonala már most is nagy veszélyben van.

 10. Egy üdítő színfoltja volt ez a levélváltás a politikai küzdőtérnek, és nagyon jó lenne, ha megtanulnák az emberek, hogy igy is lehet vitatkozni, tisztelni egymás nézeteit, és engedi hogy mindenki kifejtse azt. Az ajánlott linket lementettem, és feltétlenül elolvasom, és keresni fogom ezután a hasonló beírásokat.

 11. Azért a “kárpótlási” rablóulti törvények elvetették a bacstelenség minden gazságának a magvát ,utána a “privatizáció” szemfényvesztő gazembersége !

 12. Kedves Gábor! Nem kell mindig mindenben egyetérteni, az elég unalmas lenne. 🙂 Bármiről lehet érvekkel vitázni, ha tiszteletben tartjuk a másik embert, kulturáltan meghallgatjuk a véleményét, majd ugyanebben a stílusban válaszolunk. Az sem baj, ha a beszélgetés végén egyik fél sem tudta meggyőzni a másikat, mert nem az a cél. Egy tartalmas beszélgetés mindig új nézőpontokat világíthat meg, olyanokat is, amelyre a másik fél esetleg nem gondolt. Egy ország vezetése nem könnyű feladat. Egy vezetőnek sokszor kell hoznia olyan döntéseket az ország érdekében, amely az egyén számára nem kedvező, sőt. Ilyen volt például a nagyon utált Bokros csomag, amely kirángatta az országot a gödörből, de nagyon fájt az érintetteknek. Részemről szeretnék végre egy olyan kormányt, amely nem a hatalom íze miatt akar az élen lenni, hanem, az ország jobbítását, felemelkedését tekinti céljának, küldetésének. És kíméljen meg minden hatalomvágyó, nárcisztikus személy. Tudom, sokat kérek…

 13. Kedves Andrea igaza van,,de nem értem a bokrosrol írottakat. Pontosan ez az, senki se szerette a kormányt emiatt, én sem. De kellett az intézkedés. Bele is bukott a kormány.Akkor ők hazalmat akartak, ez volt a,legfontosabb? Nem hiszem. Orbánék azonban nagyon fájnak, de,csak,röhögnek rajtunk és lopják az ország pénzét, mint eddig soha.

 14. Épp ezt mondom. Orbánék maguknak lopnak, saját bankszámláikat és vagyonukat gyarapítják a mi rovásunkra. Az intézkedéseik nem az ország érdekét szolgálják. Bokros példája nem ehhez a részhez tartozott, hanem a másikhoz, vagyis vannak olyan intézkedések, amelyeket egy ország vezetőjének az ország érdekében meg kell hozni, akkor is, ha az egyénnek fáj. Bokrosé ilyen volt, Orbénéké nem!

 15. Egyetértek. Nagyon sok esélyt nem adok az emberiségnek,s ezt komolyan mondom. ma hallottam hogy a Csendes óceán déli részén egy összefüggő 3,2 millió km2 szemétfoltot kísérnek figyelemmel. Borzalmas. Néha látni fotón, hogy a városban átfolyó ?? víz nem is látszik a sok szeméttől. Elképesztő, mert ilyen kárt tenni hogyan képes egy sapiensnek nevezett élőlény.

 16. Elnézést… Nem hozzám intézte a sorait, de azokat elolvasva, én ebben a pillanatban attól félek, hogy 50-50 % az esély…

 17. Három Tarka Macska Párt…. Biztosan oka van a névtelenségre, de ennek így számomra nincs súlya… •

 18. Akkor egyetértünk. A pártok kormányzásáról… Talán ez volt az eredeti téma. Most olvastam a Jobbikrol a cikket, hogy talán meg kéne nézni hogy kormányoznak, mert ugye 2002 ben az MSZP ről is azt hittük… Ez szörnyű, mármint mindkettő kijelentés. Unom,és nem ia tartom igaznak, hogy az MSZP rossz volt. Gyurcsányt lehet szeretni és utálni, én szerettem, mert okos és értelmes, és értettem az intézkedéseit.
  Aztán olyan 2009-10 körül már nem voltam oda. Nem csalódtam, nem tudom megmondani mi történt. Nem a múlttal volt bajom, hanem őt magát láttam máshogy. Most azonban, ahogy nézem a csodás ellenzéket, ez a Momentum, szörnyű, szörnyű gyanús néha fura kijelentésekkel, az MSZP elképesztő, de nem sorolom. Két olyan jelentős politikus van, akinek a megszólalásai értelmesek, az egyik Gyurcsány, aki egyébként valami nyugati típusú demokráciát akart, és Bokros. Egyébként nincs ellenzék, a jövő ijesztő. Újabb Fidesz, sokan nem hiszik, hogy lehet rosszabb, pedig szerintem igen, pl a Jobbik. Orbán szélsőséges, de érdekből, a Jobbik meg zsigerből az. Én ezt a jövőt látom, mert az ország nagy része szélsőséges, hajlik ebbe az irányba, a mostanság szokás Nyugat utálat pedig ijesztő. Nem? Ezt a sok baromságot, amit ezek összehordanak.A Nyugat koszos liberális, kommunista. Fogalmuk sincs mj van odakint, hogy milyen szépen, nyugodtan lehet élni. De lehet, ha tapasztalnák se akarnák, mert nem akarnak nyugalmat maguk körül arabok, indiaiak, feketék és mindenféle más nemzetség közt. Ez utóbbi az igazi katasztrófa.
  Szóval szerintem ezek a pártok a népszerűek a leírtak miatt, és ha valami csoda folytán normális vezetés lenne akkor nem húzná sokáig, a nép és a szélsőséges pártok lehetetlenné tennék a működését.

 19. A 90 éves Kossuthot megkérdezte valaki,hogy minek köszönhető ilyen idős korban,szellemi és testi frissessége.
  “A harag konzervál, ” volt a rövid válasz,

 20. I would like to point out my admiration for your kindness for people who really need help with this issue. Your special commitment to getting the message throughout turned out to be amazingly good and have specifically helped folks much like me to realize their dreams. Your entire valuable useful information can mean a whole lot a person like me and much more to my fellow workers. Regards; from each one of us.

 21. My spouse and i were now thrilled when Raymond could finish off his investigations while using the precious recommendations he had through your site. It is now and again perplexing to simply find yourself giving freely concepts most people have been making money from. Therefore we know we need the blog owner to give thanks to for that. The most important explanations you’ve made, the simple site menu, the relationships you aid to engender – it’s got everything fabulous, and it’s facilitating our son and our family recognize that that subject matter is fun, and that’s quite essential. Thanks for the whole thing!

 22. I wish to express thanks to this writer for rescuing me from this particular instance. Right after searching through the the web and getting notions which were not productive, I figured my entire life was done. Existing devoid of the solutions to the difficulties you’ve fixed all through your good website is a critical case, and ones which could have in a wrong way affected my career if I had not discovered your site. Your personal know-how and kindness in playing with all the stuff was invaluable. I am not sure what I would have done if I hadn’t come across such a subject like this. I can at this moment look ahead to my future. Thank you so much for the reliable and result oriented guide. I won’t think twice to suggest your web sites to any individual who would like guidelines about this subject.

 23. My spouse and i were really relieved Raymond could do his researching while using the ideas he gained in your weblog. It’s not at all simplistic just to happen to be handing out ideas which usually people today could have been selling. We do understand we have got the blog owner to give thanks to for this. The specific explanations you’ve made, the straightforward web site menu, the relationships you help to foster – it’s most remarkable, and it’s facilitating our son in addition to our family believe that this concept is cool, and that is pretty pressing. Thanks for everything!

 24. Needed to write you the tiny word to finally thank you yet again for your stunning knowledge you’ve discussed on this website. It was wonderfully generous with people like you in giving publicly exactly what many people would’ve advertised for an ebook in making some dough for their own end, especially given that you might have done it if you considered necessary. Those basics additionally worked to provide a great way to know that some people have the same zeal really like my own to learn more on the subject of this problem. I am certain there are thousands of more pleasant situations ahead for people who examine your site.

 25. I want to express some appreciation to this writer just for bailing me out of this type of difficulty. As a result of surfing throughout the internet and obtaining techniques that were not pleasant, I figured my life was well over. Being alive minus the approaches to the difficulties you have fixed as a result of this post is a critical case, as well as the kind that would have in a negative way affected my career if I hadn’t encountered the website. That ability and kindness in dealing with almost everything was important. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come upon such a step like this. I can also now look ahead to my future. Thank you very much for this skilled and sensible guide. I will not hesitate to suggest the website to any person who should have tips on this subject matter.

 26. I am just writing to make you understand what a impressive encounter my wife’s princess gained reading through your blog. She came to find many things, which included how it is like to possess a great giving mood to let many people without problems master some extremely tough subject matter. You actually exceeded her expected results. Many thanks for delivering such insightful, healthy, educational and unique guidance on that topic to Gloria.

 27. Thank you a lot for providing individuals with a very splendid possiblity to check tips from this web site. It is always so nice and stuffed with fun for me personally and my office mates to search your blog on the least three times every week to find out the newest issues you have. And indeed, I am at all times motivated for the gorgeous advice you serve. Selected 2 ideas on this page are in reality the simplest we have all ever had.

 28. My husband and i were so glad Michael could finish off his preliminary research from your ideas he had out of the web page. It is now and again perplexing to just happen to be giving out guidance which usually some people might have been selling. And we fully grasp we have got you to appreciate because of that. The entire illustrations you have made, the simple site navigation, the relationships you aid to instill – it’s got mostly exceptional, and it is aiding our son and us reason why that subject matter is amusing, which is very pressing. Many thanks for the whole lot!

 29. Thank you so much for giving everyone such a memorable possiblity to read in detail from this website. It’s always so pleasurable and also stuffed with a lot of fun for me and my office mates to visit your website on the least thrice per week to find out the new guidance you have. And indeed, I’m just actually fulfilled with your magnificent principles you give. Certain 4 points in this article are definitely the finest we have had.

 30. I in addition to my friends happened to be reading through the good pointers located on your web blog then all of the sudden developed an awful suspicion I never thanked the web blog owner for those secrets. These women were for that reason glad to study them and already have definitely been enjoying them. Many thanks for turning out to be really accommodating as well as for pick out some beneficial themes most people are really eager to learn about. My very own sincere regret for not expressing gratitude to earlier.

 31. I precisely had to appreciate you yet again. I’m not certain the things I might have done without the entire concepts shared by you relating to that problem. This was the hard circumstance for me personally, but noticing the very well-written avenue you handled it forced me to jump for gladness. Now i’m grateful for your information and thus trust you comprehend what a powerful job that you are getting into teaching some other people all through your blog. I know that you’ve never encountered all of us.

 32. I needed to create you this little bit of note just to thank you very much the moment again on your exceptional tactics you’ve shown here. This is simply seriously generous with you to deliver unreservedly all some people would’ve advertised as an electronic book to get some profit on their own, specifically now that you could possibly have done it if you ever considered necessary. These inspiring ideas in addition served like a fantastic way to fully grasp some people have the same desire really like mine to figure out a good deal more when considering this matter. I am sure there are numerous more fun situations ahead for individuals who read your website.

 33. I simply needed to appreciate you yet again. I’m not certain what I could possibly have done without the type of creative concepts shown by you on that area. It had been a real frustrating condition in my circumstances, however , understanding the very specialised avenue you handled that made me to weep over happiness. Now i am happy for this help and then wish you realize what a powerful job you are accomplishing educating others through your webblog. I’m certain you’ve never encountered all of us.

 34. My wife and i have been absolutely more than happy when Raymond managed to finish up his analysis while using the precious recommendations he gained from your very own site. It is now and again perplexing to simply continually be offering instructions some people may have been selling. We really realize we have you to appreciate for that. All of the explanations you made, the straightforward web site navigation, the friendships you can aid to foster – it is all fantastic, and it’s really facilitating our son in addition to us reckon that this issue is cool, and that’s unbelievably important. Thank you for the whole thing!

 35. I simply wanted to appreciate you once more. I am not sure what I might have followed without those secrets contributed by you about such a question. It truly was a real scary circumstance in my circumstances, but observing this professional mode you handled it took me to weep for contentment. I’m thankful for the support as well as believe you find out what an amazing job you are putting in educating people through the use of a web site. I am certain you’ve never met any of us.

 36. My wife and i got quite lucky when Albert could finish up his investigations via the precious recommendations he acquired from your own web site. It’s not at all simplistic just to always be giving freely ideas that many some people may have been making money from. Therefore we see we have got the website owner to thank for this. All of the illustrations you have made, the easy web site navigation, the friendships you make it possible to promote – it’s many terrific, and it is assisting our son in addition to the family feel that this subject matter is awesome, which is certainly incredibly mandatory. Many thanks for the whole lot!

 37. I wish to show my gratitude for your generosity giving support to men and women who must have guidance on this one topic. Your very own dedication to getting the solution up and down had been extremely powerful and have constantly allowed those like me to reach their pursuits. Your valuable report denotes much a person like me and even more to my mates. Many thanks; from all of us.

 38. I definitely wanted to develop a message to be able to appreciate you for those amazing steps you are posting on this site. My incredibly long internet look up has at the end been recognized with good quality facts and techniques to share with my friends and family. I would believe that most of us readers are rather lucky to dwell in a good site with many perfect individuals with useful hints. I feel somewhat grateful to have discovered your website page and look forward to really more brilliant minutes reading here. Thanks once again for everything.

 39. I wanted to compose you one very small word to be able to thank you very much the moment again over the pleasing techniques you’ve provided in this case. This has been seriously open-handed with people like you to provide easily all a number of people would’ve made available as an electronic book to get some money for themselves, even more so considering the fact that you might have done it in case you decided. Those suggestions additionally served as a fantastic way to know that other individuals have the identical dreams much like my personal own to learn lots more with regard to this issue. I know there are some more enjoyable opportunities ahead for individuals who go through your website.

 40. I as well as my buddies appeared to be reviewing the nice items on your site then instantly I got a terrible feeling I had not thanked the site owner for those strategies. My young boys had been so happy to learn all of them and have certainly been taking pleasure in those things. Thank you for indeed being quite thoughtful and also for opting for this kind of ideal resources millions of individuals are really eager to know about. My sincere apologies for not expressing gratitude to you earlier.

 41. Needed to compose you a very small observation to help thank you so much again considering the lovely guidelines you’ve provided here. This is simply strangely generous with you giving unreservedly what a lot of people might have sold for an e book to end up making some money for themselves, particularly since you could have done it if you wanted. These strategies likewise served to be the easy way to recognize that the rest have a similar desire just as my own to learn a little more with reference to this issue. I’m certain there are lots of more enjoyable sessions ahead for individuals who looked at your blog post.

 42. I wish to get across my gratitude for your kind-heartedness in support of women who really want guidance on this content. Your real commitment to passing the message all over ended up being remarkably invaluable and has always empowered workers just like me to attain their ambitions. Your own helpful instruction means so much a person like me and somewhat more to my office colleagues. Many thanks; from everyone of us.

 43. I am only commenting to let you be aware of what a amazing discovery my friend’s child undergone checking your web page. She realized lots of things, most notably what it is like to have an amazing teaching mood to make many people completely understand specified extremely tough matters. You really surpassed people’s expectations. I appreciate you for distributing these productive, safe, educational and in addition unique tips on the topic to Emily.

 44. My spouse and i have been quite thrilled Jordan managed to do his investigation out of the precious recommendations he received out of your site. It is now and again perplexing to simply choose to be making a gift of hints people could have been selling. We take into account we now have the writer to give thanks to because of that. The explanations you made, the straightforward blog menu, the friendships your site make it possible to promote – it is everything awesome, and it’s aiding our son and the family imagine that that situation is exciting, which is certainly truly pressing. Many thanks for the whole lot!

 45. My spouse and i have been quite ecstatic Michael could carry out his reports through the entire ideas he acquired using your blog. It is now and again perplexing to simply be releasing procedures which often other folks may have been making money from. And we also figure out we need the website owner to be grateful to for that. The explanations you’ve made, the simple site navigation, the relationships your site give support to promote – it’s got most overwhelming, and it’s leading our son and our family believe that that situation is enjoyable, and that’s extraordinarily serious. Many thanks for all the pieces!

 46. My spouse and i felt very thrilled that Ervin could finish off his inquiry through the ideas he came across out of the weblog. It is now and again perplexing to simply always be freely giving instructions which usually other people may have been making money from. And we do understand we have got the blog owner to be grateful to for this. The most important illustrations you made, the easy site navigation, the relationships you can make it easier to engender – it’s got everything incredible, and it’s facilitating our son and our family imagine that this issue is thrilling, which is certainly particularly serious. Thank you for the whole thing!

 47. I would like to convey my admiration for your kindness giving support to those who really want guidance on this area. Your real commitment to getting the solution along was really powerful and has continually encouraged men and women like me to reach their dreams. Your personal helpful tips and hints indicates so much to me and much more to my colleagues. Thanks a ton; from everyone of us.

 48. A lot of thanks for your own efforts on this website. My niece delights in participating in internet research and it’s really easy to understand why. We all learn all of the dynamic way you give important suggestions via this website and therefore boost contribution from other people on this issue and my simple princess is now understanding a whole lot. Have fun with the rest of the new year. Your carrying out a wonderful job.

 49. Needed to create you that tiny note to be able to thank you very much once again for your personal great information you’ve provided on this site. It was so open-handed with you giving easily exactly what many people could have advertised as an e-book to generate some bucks on their own, certainly given that you could have tried it if you ever desired. These principles in addition worked like a fantastic way to comprehend many people have similar dream just as my very own to know the truth lots more around this condition. Certainly there are thousands of more pleasant periods in the future for people who find out your blog post.

 50. I am only commenting to make you know what a exceptional encounter my daughter obtained going through the blog. She picked up a good number of issues, most notably how it is like to have an ideal coaching mood to get many more completely master a number of extremely tough things. You really surpassed our expectations. Thanks for churning out these interesting, healthy, revealing and even cool thoughts on your topic to Sandra.

 51. I must convey my respect for your kindness giving support to individuals who should have help with this particular idea. Your special commitment to getting the solution across appeared to be surprisingly helpful and has surely helped others just like me to attain their ambitions. Your new useful hints and tips denotes this much a person like me and even further to my peers. Thanks a ton; from everyone of us.

 52. I have to show my appreciation to the writer just for bailing me out of such a condition. Right after surfing around throughout the world wide web and getting solutions which are not pleasant, I believed my entire life was done. Living minus the approaches to the issues you’ve fixed by means of your good site is a critical case, as well as those that could have negatively damaged my career if I hadn’t come across your web page. Your primary knowledge and kindness in touching everything was priceless. I’m not sure what I would have done if I had not encountered such a thing like this. I can also at this time relish my future. Thanks for your time so much for this professional and sensible help. I will not think twice to refer your blog to anybody who should receive guidelines on this matter.

 53. I in addition to my friends were going through the best tricks found on your website then immediately got a terrible feeling I had not thanked the web site owner for them. Most of the women had been as a consequence happy to read all of them and now have truly been having fun with these things. I appreciate you for really being well considerate and then for selecting variety of exceptional topics most people are really eager to discover. My personal sincere apologies for not saying thanks to you earlier.

 54. I am only writing to let you be aware of of the extraordinary encounter my cousin’s child had going through your site. She came to understand too many issues, which included what it is like to possess a wonderful giving mood to have other people effortlessly know precisely some hard to do subject matter. You actually did more than her expected results. I appreciate you for offering the insightful, healthy, revealing and in addition fun guidance on this topic to Tanya.

 55. I am writing to make you be aware of of the magnificent experience my wife’s girl experienced using yuor web blog. She mastered numerous things, including how it is like to possess a very effective giving mindset to get other people with no trouble comprehend selected grueling issues. You really exceeded visitors’ expected results. I appreciate you for showing the precious, trusted, educational and in addition fun guidance on this topic to Sandra.

 56. I intended to create you the very little remark to help say thank you over again for all the nice solutions you have featured on this page. It is certainly unbelievably open-handed of you to offer unhampered just what many people might have distributed as an e-book in order to make some bucks for their own end, chiefly since you might well have tried it if you wanted. These tactics as well worked to be a easy way to fully grasp that someone else have the same dreams really like my own to understand whole lot more with regard to this matter. I am certain there are lots of more pleasant instances ahead for people who look into your website.

 57. Thanks a lot for providing individuals with remarkably marvellous chance to read critical reviews from this website. It can be so good plus stuffed with a good time for me personally and my office mates to visit the blog the equivalent of three times in one week to read the fresh items you have got. And definitely, I’m just certainly motivated concerning the superb knowledge you give. Some 4 ideas on this page are clearly the best we’ve had.

 58. Thanks a lot for providing individuals with an extremely splendid possiblity to check tips from this site. It is usually so beneficial and full of a great time for me and my office acquaintances to search your website really thrice in one week to read the new things you have got. Not to mention, I’m so usually happy considering the amazing guidelines you give. Some 2 points on this page are surely the simplest I have ever had.

 59. I’m also commenting to make you understand of the fabulous discovery our princess found viewing your site. She realized lots of details, which include what it is like to possess a very effective teaching mindset to let folks completely know precisely specified problematic subject areas. You undoubtedly did more than people’s desires. I appreciate you for distributing the practical, trusted, informative and as well as easy thoughts on the topic to Kate.

 60. Thanks so much for giving everyone a very wonderful chance to check tips from this web site. It is usually so nice and also stuffed with fun for me personally and my office acquaintances to search your blog nearly 3 times in a week to find out the latest items you have. And of course, I’m just certainly happy with your tremendous creative ideas served by you. Certain 3 areas on this page are completely the most efficient we have all ever had.

 61. I want to show some appreciation to you just for bailing me out of this particular challenge. Right after scouting through the search engines and finding techniques which are not beneficial, I thought my entire life was well over. Existing devoid of the approaches to the problems you have fixed as a result of your main article is a critical case, as well as the kind which may have adversely damaged my career if I hadn’t noticed your blog. Your mastery and kindness in playing with a lot of stuff was excellent. I don’t know what I would’ve done if I had not come across such a subject like this. I am able to at this point look ahead to my future. Thanks so much for your high quality and effective guide. I won’t think twice to endorse your blog post to anybody who should get guide on this subject.

 62. I am only writing to make you understand what a outstanding experience our child enjoyed browsing your webblog. She realized so many things, which included how it is like to possess an awesome helping spirit to let other folks with no trouble know just exactly a variety of hard to do subject matter. You really did more than my desires. I appreciate you for displaying those powerful, dependable, explanatory and also fun tips about that topic to Gloria.

 63. I’m also commenting to let you know of the impressive experience my wife’s daughter found reading your web site. She even learned many issues, which include what it is like to possess an awesome giving character to get many more very easily learn specific advanced matters. You truly exceeded visitors’ desires. Thank you for producing the precious, healthy, informative and even unique tips on that topic to Janet.

 64. I needed to draft you one bit of note in order to thank you very much over again for those breathtaking tips you’ve contributed at this time. This has been simply tremendously generous of you to give unreservedly all that many people could have supplied for an electronic book to make some money on their own, mostly since you might have done it in case you considered necessary. These good tips as well served like the easy way to know that many people have similar eagerness like my personal own to find out more in regard to this matter. I am sure there are lots of more pleasurable periods ahead for folks who read your website.

 65. I’m also commenting to make you be aware of of the wonderful experience our daughter obtained going through your web page. She picked up a good number of details, not to mention what it is like to have an amazing helping mindset to let many others just have an understanding of some multifaceted matters. You truly surpassed visitors’ desires. Many thanks for coming up with those essential, dependable, explanatory as well as cool tips on the topic to Kate.

 66. I simply had to thank you so much all over again. I am not sure the things I would have achieved without these secrets contributed by you directly on that problem. Entirely was the frightening dilemma for me personally, nevertheless being able to see a specialised mode you treated it forced me to leap for delight. I am happy for your guidance and in addition hope you comprehend what a powerful job you are always getting into instructing people using your blog. I am sure you’ve never got to know any of us.

 67. I wish to convey my passion for your kind-heartedness giving support to those who absolutely need assistance with this one area. Your very own dedication to getting the solution along has been extremely informative and have surely allowed associates like me to arrive at their pursuits. This warm and friendly key points implies much a person like me and somewhat more to my office workers. Regards; from each one of us.

 68. I simply wanted to send a simple message in order to express gratitude to you for these great recommendations you are sharing here. My incredibly long internet search has finally been rewarded with reputable know-how to go over with my pals. I ‘d state that that we site visitors actually are definitely blessed to live in a magnificent place with so many outstanding people with helpful suggestions. I feel quite fortunate to have discovered your entire web site and look forward to plenty of more awesome moments reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.

 69. Thanks so much for giving everyone an exceptionally memorable possiblity to discover important secrets from this site. It is often very terrific and also full of amusement for me and my office mates to visit your website on the least thrice a week to study the fresh things you have. And definitely, I am also usually motivated considering the perfect creative concepts you serve. Some 3 areas in this article are rather the most beneficial I’ve ever had.

 70. Needed to write you one very small word just to thank you the moment again considering the striking suggestions you’ve featured on this site. It is certainly seriously open-handed with you to grant publicly exactly what a number of us could possibly have marketed for an e book to make some bucks for their own end, notably since you might have tried it if you wanted. Those tips in addition acted to become a easy way to fully grasp that some people have the same desire similar to mine to see much more with reference to this condition. I am certain there are many more enjoyable situations in the future for people who look over your site.

 71. Yeezyhttp://www.yeezy.com.co/
  Yeezyhttp://www.yeezys.us.com/
  Yeezyhttp://www.yeezysupply.us.com/
  Yeezy Boost 350http://www.yeezy-shoes.us.com/
  Yeezy Boost 350http://www.yeezy-boost350.com/
  Yeezy Boost 350http://www.yeezyboost350.us.com/
  Yeezy Blue Tinthttp://www.yeezybluetint.com/
  Yeezy 500http://www.yeezy500utilityblack.com/
  Yeezy 500 Utility Blackhttp://www.yeezy500utilityblack.us/
  Vapor Maxhttp://www.vapor-max.org.uk/
  Salomon Shoeshttp://www.salomon-shoes.org.uk/
  Salomonhttp://www.salomons.me.uk/
  Salomon Shoeshttp://www.salomonspeedcross4.org.uk/
  Off White Air Jordan 1http://www.offwhitejordan1.com/
  Vapor Maxhttp://www.nikevapormax.org.uk/
  Nike React Element 87http://www.nikereactelement87.us.com/
  Nike Element 87http://www.nikereactelement87.us/
  Nike Plushttp://www.nikeplus.us/
  Nike Outlethttp://www.nike–outlet.us/
  Nike Outlet Store Online Shoppinghttp://www.nikeoutletstoreonlineshopping.us/
  Nike Outlethttp://www.nikeoutletonlineshopping.us/
  NBA Jerseyshttp://www.nikenbajerseys.us/
  Air Max Nikehttp://www.nikeairmax.us/
  Air Max 2017http://www.max2017.us/
  Jordan Shoeshttp://www.jordan-com.com/
  Jordan 11 Concordhttp://www.jordan11-concord.com/
  Cheap Yeezy Shoeshttp://www.cs7boots1.com/
  Cheap NBA Jerseyshttp://www.cheapnba-jerseys.us/
  Birkenstock Sandalshttp://www.birkenstocksandalsuk.me.uk/
  NBA Jerseyshttp://www.basketball-jersey.us/
  Balenciaga UKhttp://www.balenciaga.me.uk/
  Balenciagahttp://www.balenciagauk.org.uk/
  Balenciagahttp://www.balenciagatriples.org.uk/
  Balenciaga UKhttp://www.birkenstocks.me.uk/
  Balenciaga Trainershttp://www.balenciagatrainers.org.uk/
  Nike Air Max 270http://www.airmax270.org.uk/
  Yeezyhttp://www.adidasyeezyshoes.org.uk/
  Adidas Yeezy Shoeshttp://www.adidasyeezyshoes.org.uk/

 72. I as well as my friends ended up looking through the excellent recommendations on your site then then got an awful suspicion I never thanked the blog owner for those strategies. All the ladies are actually totally happy to see them and have now very much been enjoying those things. I appreciate you for getting considerably helpful as well as for choosing these kinds of superior guides millions of individuals are really needing to be aware of. My sincere regret for not expressing gratitude to you sooner.

 73. I precisely wished to appreciate you once again. I’m not certain the things I would’ve followed without those tips and hints shown by you directly on my concern. It truly was a real frustrating crisis for me, however , being able to see this expert avenue you resolved the issue forced me to weep for contentment. Extremely grateful for your work as well as trust you find out what a great job you were doing educating the mediocre ones through the use of your blog. Most likely you have never met all of us.

 74. I am also writing to make you be aware of of the awesome discovery my girl encountered viewing your webblog. She realized plenty of issues, with the inclusion of what it is like to possess an amazing giving style to let most people without hassle understand chosen advanced issues. You undoubtedly did more than people’s expectations. Thank you for providing those good, healthy, informative and also cool tips about that topic to Jane.

 75. Greetings from Florida! I’m bored to death at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break.

  I really like the knowledge you present here and
  can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my cell phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent blog!

 76. I simply needed to appreciate you once again. I am not sure the things I could possibly have made to happen without these ideas provided by you regarding that subject. It seemed to be the daunting crisis in my opinion, nevertheless viewing the very well-written way you treated the issue made me to jump with fulfillment. I am just happier for the help and even sincerely hope you are aware of an amazing job you happen to be getting into teaching people today through your site. I’m certain you have never got to know any of us.

 77. Link exchange is nothing else but it is just placing the other person’s web site link on your page at suitable place
  and other person will also do same in support of you.

 78. I’m really loving the theme/design of your weblog.
  Do you ever run into any web browser compatibility issues?
  A couple of my blog visitors have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Safari.
  Do you have any advice to help fix this issue?

 79. My programmer is trying to convince me to move to .net from
  PHP. I have always disliked the idea because of
  the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a
  number of websites for about a year and am concerned
  about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

 80. Its like you read my mind! You appear to know so much approximately this, such as you wrote the ebook in it
  or something. I feel that you can do with a few percent to power the message home a little bit, however
  instead of that, this is fantastic blog. A fantastic
  read. I’ll certainly be back.

 81. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

 82. I don’t even know the way I finished up here, but I
  thought this submit was good. I do not realize who you might
  be but certainly you are going to a famous blogger should you are
  not already. Cheers!

 83. Hello there! This article could not be written any better!
  Looking through this article reminds me of my previous roommate!
  He continually kept talking about this. I will send this post to him.
  Fairly certain he will have a very good read.
  I appreciate you for sharing!

 84. I wish to express my thanks to the writer for bailing me out of this matter. After exploring throughout the online world and seeing basics which were not beneficial, I assumed my life was gone. Living minus the answers to the issues you have fixed as a result of your main posting is a critical case, and the kind which could have in a negative way affected my entire career if I hadn’t encountered your blog. Your primary skills and kindness in dealing with all the stuff was helpful. I’m not sure what I would have done if I had not come upon such a point like this. I can at this point look ahead to my future. Thanks very much for the professional and results-oriented help. I won’t be reluctant to endorse the blog to anybody who ought to have guide on this topic.

 85. Very good blog you have here but I was wanting to know if you knew of any user discussion forums that cover the
  same topics talked about here? I’d really like
  to be a part of community where I can get advice from other experienced people that
  share the same interest. If you have any recommendations, please let me know.
  Bless you!

 86. I am only commenting to make you be aware of of the beneficial discovery my friend’s child experienced going through your site. She mastered lots of pieces, which included what it’s like to have a marvelous teaching mood to have other individuals without difficulty learn about a number of problematic subject matter. You undoubtedly did more than our expectations. I appreciate you for offering those good, healthy, revealing and as well as fun thoughts on the topic to Emily.

 87. What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has aided me out loads.

  I’m hoping to give a contribution & help other customers like its helped me.
  Great job.

 88. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I ave been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

 89. I intended to post you the very little note just to say thanks once again for the stunning views you’ve provided at this time. It is quite unbelievably generous of people like you to grant unhampered all a lot of people could possibly have made available as an ebook to make some profit on their own, most importantly now that you might have tried it if you considered necessary. The creative ideas in addition acted like a good way to recognize that some people have the same desire just like my very own to understand a lot more with respect to this issue. I believe there are lots of more pleasurable situations up front for many who start reading your site.

 90. Thank you a lot for giving everyone a very superb possiblity to discover important secrets from this site. It is usually very pleasant plus jam-packed with fun for me personally and my office fellow workers to search the blog minimum 3 times weekly to see the fresh secrets you have got. And lastly, I’m so always satisfied for the amazing guidelines you serve. Some two ideas on this page are unequivocally the finest we have all ever had.

 91. Im no pro, but I suppose you just made an excellent point. You naturally understand what youre talking about, and I can truly get behind that. Thanks for being so upfront and so honest.

 92. A lot of thanks for all your labor on this web site. Kim loves participating in investigation and it’s really simple to grasp why. Many of us notice all concerning the compelling mode you present worthwhile tactics on the blog and therefore invigorate contribution from other ones on this concept plus our favorite child has always been studying a great deal. Take pleasure in the remaining portion of the year. You have been carrying out a useful job.

 93. Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe
  for a blog web site? The account aided me a acceptable deal.
  I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

Leave a Reply

Your email address will not be published.