Nagyon erősen kapaszkodj meg: Orbán vejének számlájáról elképesztő dolgot fizettek ki

forrás: nepszava.hu

Áll egy szép kastély, amit Schossberger Zsigmond építtetett. A kacsalábon forgó építmény értéke körülbelül 2,3 milliárd forint, amire 2015 végén a TRA Real Estates Kft. 200 milliós ajánlatot tett.

Mint később kiderült, a TRA Real Estates Kft-t birtokló, frissen alakult vállalkozás, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. bejegyzési illetékét a miniszterelnök veje, Tiborcz István számlájáról fizették – adta hírül a hvg.hu.

A kastély új tulajdonosának első lépései között az szerepelt, hogy megszüntette a látogathatóságot és megritkította a park fáit. A korábbi tulajdonos, a Turai Kastély Kft. közleménye szerint, a látogatási tilalom csupán a felújítás időszakára, azaz körülbelül egy évre szól.

Érdekesség, hogy a kastély korábbi tulajdonosa, egy indiai milliárdos volt, aki szállodát szeretett volna csinálni belőle. Azzal viszont nem számolt, hogy a felújítási költségek legalább 6 milliárd forintba kerültek volna.

Úgy látszik, az új tulajdonosnak több pénze van, mint az indiai milliárdosnak, legalábbis a felújításra biztos futja.

56 Comments

 1. Tehettséges nép a magyar! Ha meg lopni kell, de nagyban, akkor különösen! Ezt a sunyitekinTETŰ népbiztos, vagy főügyes, vagy főügyész tudja? De tök-mindegy, mert így is, úgy is társtettes!

 2. Én inkább, szegény maradok, hogy míg élek, nyugodtan alhassak! Nem cserélnék eggyel sem! Engem, nem kell elszámoltatni! Ami kicsi van, az untig elég. Nem irigyelem a gazdagokat!

 3. Az épületet 25 esztendőn át nem használta senki. Szinte teljesen romos állapotban van.Az indiai gazdája magas ívből fütyült a műemlék jellegű épületre,pedig többször próbálták vissza szerezni.
  Végre nagy nehezen lemondott róla a külföldi tulaj,így elkezdődhet a régen várt felújítás. Illetve először az alapvető állag megóvást kell rajta elvégezni,hogy ne dőljön össze a “kacsalábonforgó kastély”
  Az épületegyüttesre nagyon nagy pénzeket kell költeni,melynek a megtérülése csak az igen távoli jövőben várható.
  A kedves konkrét ismeretek hiányában szenvedő kritizálók örülhetnének,hogy hazánk egyik nagyon szép kastélya remélhetőleg két -három esztendő múlva látogathatóvá válik.Akárki vállalta ennek a kastélynak a helyreállítását tiszteletet érdemel és nem mocskolódó vádakat.

 4. T szoszaporitok, es mindenki mas, es te is tetves hirnok akarki, nagyon jo hogy te vagy nekunk, igy mi es ertesulhetunk a marhasagaidrol. Ha megkerhetlek menj mar vissza az elemi 4 osztalyaba es tanulj egy kis szamtant, ugyan is a 2oo millio es a 2 milliard kozott van meg egy nulla, kb igy 200 — 2000 es 2 ezer million, nem is beszelve a 6 ooo milliorol, De ezenkivul van egy masik hirnokunk is es szerinte milliardokban fog kerulni a felujjitas es orulnunk kellene azert, hogy ezt valaki magara valalta es egy gyonyoru darabja Magyarorszagnak ujra eredeti allapotaban lessz talan lathato majd jo messzirol gondolod te masik, hogy az aki felujjitja az majd be is enged a kastelyaban, te tenyleg azt hisszed neked es a Magyaroknak ujjitja fel, te kis butus naiv Magyar,De azert bennem bujkal a nagy ordog, honnan a jo edes anyabol van valakinek ennyi rengeteg penze es ilyen gyorsan, jo jo tudom dolgozott es dolgozik bisztos ma is de azert mi is dolgoztunk, nem igaz testvereim es nekunk miert nincs, ja en tudom mert mi idiotak a munkank miatt nem ertunk ra penz t keresni es talalni de ez a szemet megtalalta tudod kedves naivom a te es a mi zsebunkben ezert van neki es nincs neked, vagy te is megtudtad volna venni, csak azok a piszkok rad licitaltak???

 5. Én csak azt kérdezem: mibű? Akárhogy vesszük még nagyon fiatalok, annyit biztosan nem kerestek (lámpa cserével se), h. ennyi pénzel rendelkezzenek, és ha lenne se erre költenék! Viszont 2017-től kiemelt támogatást kap a műemlékvédelem! Vagyis a mi adóforintjainkból lesz felújítva! Ja, és Mészáros barát is beszállt a kastély projektbe.

 6. Rögtön tisztelni fogom, ha bizonyítani tudja, hogy törvényesen keresett jövedelméből fizeti ezt csekély néhány milliárdot. Addig előttem csak egy a sok gazember közül.

 7. Azért arra kíváncsi lennék, hogyan vagytok ti, fideszesek agyilag összerakva?
  Egyikőtök sem veszi észre, hogy ezek kilopják a szemünket is?
  Persze a gengszterváltás óta mindegyik ezt csinálta, de ilyen mértékben egyik sem, mint a mostaniak.

 8. Ez nem így van! Ahhoz olyan speciális fegyver kell, hogy ezer méterről lehessen ilyen eredménnyel lőni de 2,5 km-re nincs már ilyen fegyver!

 9. Te álmodsz? Ide nem megy be senki, csak az orbán család! Miből gondolod, hogy nekünk újítja fel? A saját pénzén? Ha nenk újitaná fel, akkor az állam pénzén tenné! Próbálj gondolkodni!

 10. Madarasz Karoly !

  Nagyon szep amit irtal, rogvest sirva is fakadnek, ha valami icike-pcike nem tartana vissza ! Nevezetesen az, hogy ezek az “muemlekmegmentok” es hozza hasonlok MIERT PONT ORBAN legkozelebbi hozzatartozoi, stomanjai, haverjai, akik ropke par ev alatt tettek szert MILLIARDOKRA ! Es szerintuk TORVENYESEN !
  Nem kerlekszepen ! Ezek a penzek, amit ogeciseguk zsebrerakott, vagy elmentett, mind az EU-ban dolgozo nemet, olasz, angol,francia…..dolgozok adoibol jott ossze, meg a magyar dolgozok adoforintjaibol ! Ugyhogy, amint valaki bebizonyitja, hogy ezek a MILLIARDOK torvenyesen kerultek hozzajuk, majd akkor fogok kalapot emelni. Addig csak azt varom, mikor megy rajuk a NAV (HALAKOMOLYAN !!!!) es veszi vissza toluk azokat a milliardokat ! OK? En pedig konkret ismeretek birtokaban kritizalok !

 11. De van!
  3. WKW Wilk/Tor (Lengyelország)

  A WKW Wilk/Tor modern, nagykaliberű mesterlövész fegyvert a lengyelországi Zakłady Mechaniczne TARNÓW S.A. cég fejlesztette ki 2000-2004 között. A lengyel hadseregben 2005-ben kezdődött meg a fegyver rendszeresítése „Tor” típusjelzéssel. A Wilk magyar jelentése „Farkas”.

  Tömeg: 16,1 kg
  Hossz: 1350 mm
  Lőszer: .50 BMG /12,7×99 mm
  Mechanizmus: kézi működtetésű forgótolózár
  Lőszer sebessége: 882 m/s
  Hatásos lőtávolság: 3000 m
  Tár befogadóképessége: 7 lőszer

 12. Kedves Uram, Hát mit ne mondjak , ön egy kicsit tájékozatlan, fegyver ügyben !
  Leragadt vitya fenekénél !

 13. “Akárki vállalta ennek a kastélynak a helyreállítását tiszteletet érdemel és nem mocskolódó vádakat.”
  A magyar (és valószínû EU) adófizetôk “vállalták” és fizetik a kastély vételárát és a felújítását is. Ennek a genszter bandának minden egyes fillérje a mi zsebünkbôl, spájzunkból van összetalicskázva. Mi vettük meg nekik fogjad már fel!!! Szerinted jól van ez így????

 14. Amíg ennek a bárgyú népnek van akár csak egy forintja is ennek a szélhámosnak, meg az apósának ez nem okoz gondot!

 15. Az államnak kéne rendbe hozatnia és utána értelmes felhasználást találni a kastélynak. A kisemberektől ellopott pénz engem nem sarkal tiszteletre! Na persze Orbán felekéből egészen más a kilátás!

 16. Az EU-naķ már rég nem kellene hogy pénzt adjon ezeknek, akik nem akarnak tagok lenni. A pénz jó amit adnak, de ők nem. Kész röhely az egész. Én naponta elmondom mekkora marha a szomszédom az meg fizet érte?

 17. http://i.imgur.com/EP2Kbx3.jpg
  ” Ha sokáig várunk az egész kormány telekkönyvileg Orbán és hűbéresei nevére lesz íratva.
  A diktátorok nem szoktak megjavulni, sőt a betegség tüneteti idővel csak súlyosbodnak! ”
  2015. Farkasházy T.

 18. Komolyan gondolja, hogy az Ellenszél rendkívül objektív olvasógárdája zavartatja magát a tényektől?
  Itt nincs értéke a templomnak, a várromnak, a kastélynak, semminek ami épül, megújul korszerűsödik. Itt az számít, amit meg lehet enni, fel lehet élni, amit kivisz a pénzes postás.
  Párizsi, farhát, sör, vasárnap délelőtti Tescós shoppingolás…
  De azért köszönet az igyekezetéért… 🙂

 19. Én térden állva könyörögtem volna a szüleimnek hogy ne szüljenek meg egy ilyen kupac SZAR VILÁGRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nekem biztos nem lesz gyerekem, igaz 5 éves korom óta végzek önkielégítést, hagyjuk! A legtöbb ember is kupacra való bűzkor csak a saját gyerek, aztán mindenki más meg le van szarva, akit nem ismersz, fajfenntartás, de undorító! Az egész világnak olyannak kéne lennie mint egy nagycsalád, nekem a faszom nem áll fel ebben a világban, maximum 30 km futás és 7 ezrelékes véralkoholszint után. Szégyen hogy hogy az emberek milyen rusnyák és mernek szülni és nemzeni………… Pedig a Bibliában benne van hogy az első emberek 900 éveket éltek, én is láttam magam álmomban hogy gyönyörű voltam, ezekkel a vonásokkal, de az nevet aki utoljára nevet, ha oda állna néhány ezer ember a Parlamenthez körbe röhögnék, tehát pont a szegényebb embereknek nincsenek olyan kapcsolatai, hogy az egész ország oda menjen tüntetni. Akik meg már keresnek havi 3 kilót (vagy többet) azok meg úgy vannak vele hogy ők megélnek és nem akarnak háborút. Mi a legnevetségesebb??! Gyurcsány feribá jobb lenne, vagy más? Nem! SŐT!!!

  Én a nőket szeretem, sőt, mindegyiknek a nuniját szagolnám éjjel-nappal, de a többségük tényleg olyan hogy a wc-re nem mer kimenni engedély nélkül, nem hogy adományozni apuka adományából, még a végén megverné szegény leányzót!

  Mindegy 28 év már gyorsan eltelt nekem remélem ilyen gyors lesz a következő néhány 10 év is és utána találkozok én akárkivel, de nem feltétlenül köszönet lesz belőle!

 20. I do love the manner in which you have presented this particular matter plus it does provide us a lot of fodder for consideration. On the other hand, through just what I have experienced, I really wish as the remarks pile on that folks remain on issue and in no way embark upon a soap box of some other news du jour. Anyway, thank you for this excellent point and though I can not necessarily concur with this in totality, I regard your viewpoint.

 21. Hiya, I’m really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is actually frustrating. A good web site with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this website, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

Leave a Reply

Your email address will not be published.