Kiterítették Bayert – egy görög katolikus pap olyan levelet írt neki, amilyet Ferenc Pápától sem vártunk volna

nepszava.hu

A magyar jobboldal előszeretettel állítja be magát a legerkölcsösebb, legkeresztényebb, legnagyobb magyarnak. Természetesen így van ezzel Bayer Zsolt is, aki az elmúlt időszakban még magához képest is hihetetlen mélyre süllyedt. Ne feledkezzünk róla, hogy az elmúlt időszakban milyen gusztustalan módon pocskondiázta Ferenc pápát. Bayer már a saját oldalának is kezd büdös lenni, kemény üzenetben teszi helyre Bayert a a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke.

“Egy közös barátunk – aki sajnos ma már nincsen köztünk – hívta fel Önre a figyelmemet. Olvastam, hallgattam Önt, sokat tanultam gondolataiból, szerettem irodalmi érzékét, elkötelezett kereszténységét és magyarságát. Aztán történt valami Önnel, mert beszéde megváltozott, sajnos előtérbe kerültek a vulgáris és trágár szavak és kifejezések. Emellett a megnyilatkozások tartalma is egyre gyakrabban vált szélsőségessé, támadóvá és megosztóvá, így mi, akik gondolati közösségben voltunk Önnel, csalódottá váltunk. Amiért most írnom kell Önnek, az a Helyzetkép 2017. 7. 12-ei adásában elhangzott riportja, ahol egy emberről emberhez méltatlanul beszélt. Nagy fájdalmat éreztem, amikor hallgattam az Ön szájából a szavakat, amelyekkel embertársát, Ferenc pápát illette. Vallottan protestáns keresztyénként hogyan képes ilyet tenni éppen a reformáció 500. évfordulóján, amikor Ferenc pápa gesztusai és szavai példaértékű ökumenizmust tanítanak?

Nem kell egyet értenie Ferenc pápával, sőt Önt vallási kötelezettség sem köti, hiszen nem katolikus felekezetű keresztény, de a tiszteletet Önnek is meg kell adni a másik embernek, függetlenül attól, hogy bolti eladó, hajléktalan vagy a világ legnagyobb vallási közösségének látható feje. Az iszlám térhódításának a témája, aminek kapcsán józanul és kiszámítottan szidta a Szentatyát, Önnek nagyon fontos, mert minden fórumon siet védeni Európát, a kereszténységet és magyar nemzetünket. Látja-e, hogy mindeközben belülről, benső ellenségként gyengíti a fenti közösségeket, amikor megoszt, rombol és botrányt okoz szavaival? Tapasztalja-e, hogy elfogynak a követői, társai és tanítványai, mert közszereplőként és véleményformálóként gondolataival írásban és szóban nem értékek mellett érvel, és konzervatívként őriz meg, hanem ellenségeskedést kelt és gyűlöletet szít, de erre nincs szükség, ennek nincs nyoma az evangéliumban. Ez a magatartás nem tanít és nem nevel, a más oldalakon álló, Önnel vitatkozó politikai és eszmei ellenfeleit azonban önmagával együtt karanténba zárja.

Magyarországon Önnek és más oldalakon álló társainak óriási felelőssége van abban, hogy mi, a nemzet tagjai mit gondolunk, milyen véleményt alakítunk ki, és azt milyen formában tárjuk a világ felé. A vulgáris és trágár stílus nem stílus. A tiszteletlen és gyűlölködő beszéd hazug, és visszaszáll kimondójára. Ha valóban szolgálni akarja gyermekei jövőjét, akkor meg kell tisztítania beszédét és tollát. A féltés íratja ezt velem, mert hiszem, hogy mindezek ellenére nagyon sok meghatározó kérdésben egyet tudunk érteni, mert konzervatív értelmiségiként és keresztény magyarként mindig az értékek megőrzése a feladatunk.

A magyar társadalom tagjaként azonban Önnek is törekednie kell a tiszteletből fakadó közbeszédre, amint erre a magas állami kitüntetés átvétele után ígéretet is tett. Ebben a levélben nem térek ki a Szentatya szavait és tetteit érintő kritikájának – talán csak tájékozatlanságból fakadó – tévedéseire, a bennük rejlő csúsztatásokra. Szívesen beszélgetek Önnel minderről, azonban ezt egy feltételhez kötöm. Nyilvános fórumon kérjen keresztény embertársától, Ferenc pápától bocsánatot az elhangzott sértésekért!

Bízom Önben, és imádkozom Önért, remélve, hogy következő levelemet így kezdhetem: „Tisztelt Bayer Zsolt Úr!”

Üdvözlettel:

Makláry Ákos
a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke
görögkatolikus pap”

117 Comments

 1. Bayer egyáltalán nem terült ki, sőt nincs útban a saját oldalának…nektek van útban mocskos ballib patkányok! Nektek szabadon lehet mocskolódni Orbán ellen, Trump ellen, Putyin ellen, ha ezt az idióta pápát meg bírálat éri, akkor hisztiztek…

 2. Keresztény konzervatív ember vagyok és nem úgy érzek mint ez a pap. Ne beszéljen csak a saját nevében, mert szerintem a többség – és papok is – nem így éreznek.

 3. Ön valószinülegnem keresztény, nem zsidó-hiszen Jézus zsidó volt-, igy nem tudom van-e vallása. Valószinűleg saját- önimádó- vallása van. Jobb lesz ha korlátozza a véleményének a “szinvonalát” !!! Bár ez nem szinvonal.A “csenden” azért sok ember figyel, elraktározza az önhöz-szándékosan nem irtam nagy betűvel- hasonló kijelentéseket.

 4. Hú de rondán reagáltad azt le,majdnem olyan vagy mint Bayer,szégyelheted Magad,nem tudtok normálisan kommunikálni.É talán Te vagy egy féreg patkány kedves Endre!

 5. Persze, úgy kezdődik, hogy visszaütnek. Mert az nem tetszik a támadóknak, Bayernak stb. A tanárok is terroristák, ha tüntetnek, az egészségügyiek is kötekednek, ha kritizálnak és államellenes a feltáró cikk a kormánytag szemétségéről..

 6. Bocsi,nem a szivem csücske Bayer,főleg a stilusa miatt…..de jelen esetben teljesen igaza van!Ez a pápa nem lesz a miénk.

 7. Minden mondatával egyetértek mert senki sem sértegethet másokat ha az nem szemtől szemben van.Gerinctelen viselkedés és gyáva emberre vall.Álljon a pápa elé és mondja a szemébe.De csak innen kiabál.

 8. Nem hiszem, hogy az ön feladata lenne mások érzéseiről kvaterkálni. Egyébként Maklári úr egyes szám első személyben írta a levelet, tehát saját gondolatait fogalmazta meg. Probléma?

 9. Nagyjából egyetértek, de Ferenc pápa közel sem a ‘legnagyobb vallási közösség’ vezetője. Ettől függetlenül bayer egy agyahalott baromarcú hazaáruló tufa. Mint a haverjai is. Fillérekért árulják a hazájukat és a népüket. Normális országban ezért minimum életfogytiglan járna.

 10. Orbán hazaáruló. Trump agyhalott. Putyin meg sztálin ivadék. Én kurvára nem vagyok balos, de ezekkel nem szeretném egy napon említeni a hazámat. Ha te szeretnél is orosz, meg egyéb keleti diktátorokat hancúrozni látni, miközben a nép nagy része el van taposva, akkor te is hazaáruló vagy. Ráadásul agyatlan is. Orbánról egyébként nem lehet olyan negatívumot állítani, ami nem dícséret lenne.

 11. A tévében kiderült, hogy nem is olvasta a pápa beszédeit. A riporter adta át neki a beszédek szövegét, és megígérte, hogy majd elolvassa.

 12. Tisztelt magyarok ti tenyleg ennyire hulyek vagytok, ennyit tudtok vitatkozni egy Magyar bunko beszolasa miatt. Tisztelt Maklary Akos ur en Romai katolikus keresztent vagyok de az istent az hiszem de az on fajtajanak a velemenyere nem sokat adok es Jezus Krisztusera sem, de az en vallasom ugynevezett legnagyobbjatol kerjen bocsanatot, meg kerdeznem miert is , talan elosszor a Papa kerjen bocsanatott a keresztenyektol azert mert szembe megy az evangeliumal, a kereszteny hittel es a bibliaval, es mindennel, alairta a melegek ill az azonos nemuek hazzassagat, emberek ne paraznalkodjatok de fajtalankoni azt lehet, a nepek irtasaert Papanink imatkoznak es az isten keri, nagy segitseg, volt es ma is az,azonkivul hogy az on fajtaja egy here akik eloskodnek az embereken isten fizese megel vasarotak es teszik ma is az pedig nem sokat ert, es a joviben sem sokat fog erni, es vegezetul keresztul gazotak es gazolnak ez embereken gatlastalanok es onok akarnak diktalni feltetteleket. Termeszetessen egy magat kultur embernek nevezonek illene vigyzni a hogyanra es ez akkor is igaz ha igazat mond., masidik ti ostobak hogy ki is volt Jezus Krisztus, 2000 evvel kessobb mar nem kellene vitatkozni,Zsido vagy valami mas,egyertelmu Zsido volt es valamit att akart adni a zsidoknak, ami nem tetszett nekik nem akartak, ezert kellett volna neki is meghalnia mint Mozesnek, csak hogy Jezus Krisztus minden hazugsag ellenere bizinyitek van hogy nem halt meg a kereszten, es nem tavozott es nem ul a mindenhato Isten jobbja felol mivel o is csak egy gyarlo ember volt es az is maradt es az ember nem lessz isten soha, viszint minden ember az isten gyermeke miert jarna neki tobb tisztelett mint barmelyik masik embernek, aki Jezust imadja az egy balvany imado es nem isten tisztelo., Ot magat Jezust maguk a zsidok vesztettek el es nem a Romaiak, ez is igaz tortenelem, Valoszinu a tanaival voltak komoly problemak igy nemtetszett a zsidoknak, Ne Jezus Krisztusnak higgy okor hanam az igaz Istennek teremtodnek..

 13. Valószínű, hogy szövegértési problémákkal küzdesz, itt Bayer azon tevékenységéről van szó, amellyel a pápát kritizálja…Nektek mindenkit szabad, ha a nemzeti oldal visszavág, akkor sivalkodtok..Erről van itt szó barátom!

 14. És te kedves Ágnes mi vagy? csak nem ballib hisztérika, Kunhalmi Ágika és Bangóné legjobb magyar tanítványa? Amúgy csak buta, unintelligens hernyócskának tartalak..

 15. Először merd felvállalni valódi nevedet, aztán ugass, szerencsétlen, primitív balfasz…Tőled még a döglött hintaló is okosabb..

 16. Van vallásom bizony és tisztességem is, hiszen én a valódi! nevemen vállalom fel a véleményemet. Az ilyen önhöz (csupa kisbetűvel, v.ö.: Molnár Ferenc Pál utcai fiúk, “nemecsek ernő”) hasonló gyáva patkányok csak sunyin, önmagukat felvállalni nem merő véleményeket irkálnak…Szánalmas!

 17. Igen, dühös vagyok. A haza áruló ballib patkányoknak mindent és mindenkit lehet szabadon gyalázni, ha a mi(nemzeti) oldalunkról teszi ezt egy véleményformáló újságíró, akkor beindul a hisztéria…Ráadásul olyan primitív, unintelligens stílusban, hogy az elképesztő…

 18. Nimcsovics Gergel!Kezeltesd magad ember,talán még nem késő!!!Csupa jóindulatból és Keresztényi szeretetből szólítottalak meg. Amint látom,érted jobban kell imádkozni,mint a degenerált és agyhalott bayerzsótiért.Érdemben ennyi!!!

 19. Te pofázol, te fidesz baszadék hazaáruló gyökér? Miközben kazah mezben veretsz a képen? Mennyiért árulod a hazádat a rohadék exkomcsi diktátoroknak? Agyhalott kommunista gyökér, hogy rohadna meg a fajtád is, az egész fidesz bűnszövetkezettel együtt. Az ország történelmének még nem volt ilyen kártékony vezetése, a honfoglalásig visszamenőleg.

 20. 2017? Ezek szerint elegánsan elkerülte a figyelmét a nyíltan fasiszta uszítás, amit ennek a véglénynek a teljes közszereplése képvisel.

 21. Nem kedvelem Bayert a stilusa miatt, de van igaza ! Ferenc Pápa is az újvilágon dolgozik , és a háttér hatalom irányítja !

 22. Anyád szegény egy primitív faszt ellett a világra…Egy sportmeznek mi köze van bármihez is? És vállald fel a valódi nevedet te szemét, geci, vérvörös DK-s rohadék, mert így csak egy hiteltelen szarkupac vagy! Gyáva féreg, aki nem meri felvállalni önmagát! Félsz, hogy az ismerőseid, ha megtudják, hogy ki is vagy valójában, nyíltan leköpnek! tetves, haza áruló rohadék vagy!

 23. Endre! Idióta pápát????Hogy jössz te ahhoz,hogy a Pápát le idiótázd,te elmebeteg-agyhalott,fideszbirka??!!!Te olyan embert védesz{orbánt}akit, hetente szállítanak az “agyklinikára”az agyát javítgatni,és gyógyszeren tartanak életbe?Hallod te magad?A pápának az a feladata,hogy a kereszténységet összetartsa és védelmezze,az olyan agyhalottaktól,mint orbán,vagy anno hitler és sok elmebeteg.Hogyha a libsiket bántod megértem,de a Keresztényeket miért gyalázod?Tudod Isten földi helytartója,Őszentsége a Pápa!Nem megvett szavazatok,vagy hazug propaganda által lett megválasztva.Szerinted,a vajda és pereputtya,mint bajerzsóti,vagy flórika,és még sorolhatnám a pereputtyot?. Szerinted fontosabb emberei a világnak,mint Őszentsége a Pápa?Mert,ha így gondolod,akkor kezeltesd magad amíg nem késő!

 24. Na erről van szó!..”buta, unintelligens hernyócskának tartalak”..A nőgyalázás és nőverés,az az alap a fidesz,és a birkái között.Érdemben ennyi.

 25. Mi sem áll távolabb tőlem a baloldalnál. Talán csak a köztörvényes bűnözők szövetkezete, amit fidesznek hívnak és akik nyíltan árulják el a hazájukat. És te ezt támogatod.

 26. 🙂 Ez a Bayer is inkább az igazságot írná le. Még hogy vallás és keresztény ország 🙂 🙂 Alapból semmilyen vallást nem is szabadna a politikába belekeverni! Ez már így alapból hazugság. Továbbá nem ártana végre arról is beszélni, hogy Szent István előtt, amíg meg nem érkeztek a keresztény hittérítők, addig a magyar őseinknek hitük és hitviláguk volt és nem vallásuk. Erről kellene már végre lerántani a leplet, és nem félrevezetni, gyűlölködni Bayernak is. Ja, hogy könnyebb hazudni….. benne van a tíz parancsolatban ugye?

 27. Mire gondolsz?….”Ez a pápa nem lesz a miénk.”….Hát fideszes nem lesz sohasem az biztos!!!A Pápa az pártállástól függetlenül kell,hogy védje a Keresztényvallást,vagy a segítségre szorulókat és az elesetteket.

 28. Ettől a “bayertől” mocskosabb, ökörebb, bunkóbb, seggnyalóbb , gecibebb embert Mo-on még nem hordott hátán a Föld. Nem kívánok neki semmi rosszat, még levegőt sem.

 29. Itt nem arról van szó, hogy a pápa a mienk vagy sem, hanem a fideSS-kdnp szövetség akkor ne hivatkozzon állandóan a kereszténységre.

 30. Na be lehet fejezni a szórakozást. Magyarország kormánya, Bayer Zsolt Úr nem játék. Vagy leszállnak róluk, vagy megnézhetik magukat. Ami pedig a pápának mondott hazug, Istenkáromlót bolondot illeti, leáll, vagy le lesz állítva. Mert nem mehet így tovább, amit művel. Megértette, vagy megértessük vele? De akkor az fájni fog!

 31. Na átkozott bolond bandák. Le lehet szállni a kormányról, és Bayer Zsolt Úrról! Mégpedig szélsebesen! Nem fogjuk hagyni, hogy elmebeteg, őrült, hazug, romboló, országkiárusító bandák szórakozzanak kormányunkkal, Bayer Zsolt Úrral. Leállnak, vagy leállítjuk. De ha maguktól nem állnak le, fájni fog. Előre szólunk. Ami pedig a pápának mondott átkozott, hazug, Istenkáromló bolondott illeti. Befejezi amit művel, vagy ki lesz rúgva! Mert Nem Isten parancsolatait közvetíti, hanem a holmiféle hazug, Istenkáromló, SÁTÁN bandák szándékait. Sürgősen álljon le, ha jót akar! Mert, ha nemteszi, akkor neki is befellegzett! Börtön lesz a vége mindkettőnek! Ezt vegyék tudomásul!

 32. Azért a másként gondolkodóknak is jár a tisztelet, nem csak az azonos oldalon álló – értsd: egy gondolati közösség – bolti eladókat és pápákat. Ez annyira nem domborodik ebből az írásból. Makláry Ákos szerint tehát rendben van bájer elvtárs működése, amíg a célkeresztben azok vannak, akik az aklon kívül rekedtek? Érdekes dolog a hit…

 33. Nem hiszem, hogy ön igazi keresztény ember. Azt gondolom, Ön olyan hirtelen lett, álkeresztény, mint a mocskos szájú Bayer Zsolt. Amennyiben valóban fontosak lennének a keresztényi tanítások és igazhitű keresztény ember lenne, nem tudná elfogadni a Pápa gyalázását. Nem érezné magáénak a gyűlölködést, az idegengyűlöletet és semmilyen alantas kirekesztést. Nagyon rossz lenne a keresztény közösségnek, ha, ahogy ön fogalmaz, a “többség- és a papok is- így éreznének” szerencsére ez nem így van! Bayer és a hozzá hasonló gonoszsággal átitatott emberek szembe mennek Jézus tanításával és a keresztényi értékekkel.

 34. T. Endre! A ballib gyalázkodásról kérnék példákat ! A királyi többes “mi , (nemzeti)” mit jelent? A 8 mill. belga ? Az Ön által “nemzetinek” mondott oldal -amúgy nacionalista-két ELVESZTETT világháborúba vitte az országot!! Hitét nem gyakorló görögkatolikusként :nem értek egyet Makláry Úrral . Bayer egy tudatos provokátor !!! Na, most lehet magyarkodni , sértegetni, Trianont emlegetni , gyalázni mindenkit akik Ön-Önök szerint nem “nemzeti” üdv.

 35. Azokat az ingyenélő rohadék migránsokat nevezed rászorulóknak akik idejönnek lopni, rabolni ,erőszakolni ,gyilkolni, eszükbe sincs dolgozni , csak a segély !!! és ezekre mondja a pápa hogy fivéreink és nővéreink -akkor én is azt mondom hogy elvesztette az eszét ,és ez nem a kereszténységért dolgozik hanem ellene !!!

 36. Bocs a to”rte’nelmet nemlehet ujra irni Je’zus e’desanyja nem zsido szu”lete’su” Pa’rtus hercegno”, apja zsido Jozsef – Da’vid lesza’rmazotja ,de ha o”az apja akkor hamis a to”rte’net akkor nincs szeplo”telen fogantata’s ! Je’zus tanita’sai nincsenek a Biblia’ban ! Mie’rt? Je’zus a szeretetre tanitott , Egy Zsido-kereszte’ny Biblia szu”letett amit to”bszo”r a’tirtak az eredeti szentira’sok 98% a nincs a biblia’ban ! Uta’na lehet ne’zni. Sajnos Ferenc Pa’pa egyetlen egyszer nem a’lt ki a kereszte’nyse’get e’rt se’relmeke’rt , Mie’rt ?Mert szabadko”mu”ves Jezsuita ! Az uj vila’grend fela’llita’sa’n dolgozik a mo”go”tte a’llo pe’zhatalomat szolga’lja .

 37. T Kocsis Mate nemtudom ugyan hogy ki a csoda is vagy, de hogy melyikonknek kellene az orvoshoz sietni de azzinnal az inkabb te vagy , mit is tudsz te a hittudomanyrol okor, azert mer neked azt pofaztak a hulye papok attol az meg lehet hazugsag is nyugodj meg okor Jezus Krisztus soha sem volt ma sem az es soha nem lessz Isten, o egy ferfi altal nemzet es egy no alltal szult ember akarcsak te, gondolom en aztan az is lehet hogy teged agyagbol gyurt az apad es anyad es tenyleg egy hulye goja dobott be a kemenyen, Igen te okor az egy igaz Isten es Jezus Krisztus az ket kulombezo az egyik egyelo ember, szuletett ember es mikor valossan is meghalt nem ment sehova, nem szalt fel sehova es nem ult sehova csak ugy majd mint te, idiota az Isten az meg Orok, es van mindenhol, es o az akinek nincs szuksege papokra ahoz hogy adjon az emberisegnek O az aki alkotta a villagmindenseget es nem a te Jezus Krisztusod, ugyhogy Jezus is maga csak egy gyarlo ember aki halando volt az Isten az halhatattlan, es ez oriasi kulombseg, a papsag pedig egy dologkerulo herek akik eloskodnek az ilyan idiotakon mint te, es minneo tobb a buta elmaradott hivo annal jobban eltek a papok, es elnek ma is. higy nekik te hulye. Kocsis Mate.

 38. Aki a fideszt támogatja, az tisztességes nem lehet. A jelenleg is fideszt támogatók két csoportra oszthatók. 1. a végletekig ostoba agyhalott kretének csoportja, akik fel sem fogják mi történik körülöttük, gondolkodásra alkalmatlanok ezért kritika nélkül nyelik be a kormányzati hazugságokat. 2. Szemét hazaáruló csürhe, akik pontosan tudják, látják, hogy mi folyik az országban, de ebből hasznot húznak és közben az sem zavarja őket, hogy a jövő nemzedék elől ellopják, eladják az országot. Rád bízom, melyik csoportba sorolod magad.

 39. Hmm. Már régebben olvastam, hogy az iszlámnak is több követője van, illetve a buddhizmus is közel annyi követővel rendelkezik, mint a kereszténység. Most biztos-ami-biztos ismét utánanéztem, de a wiki szerint a kereszténység vezet 31%-al, az iszlám csak 23%. Nos, ez esetben az előző kommentem első mondatának második fele törlendő 🙂

 40. Kuhl Laszlo, nekem nem faj es nem is fajt sehol es mint a neved is ugy te is ugyan olyan zsido vagy mint maga Jezus Krisztus volt 2000 egynehany evvel elobb mint te, es hinni akarod vagy sem az az idiota fajtad pusztitotta el mert valamit nem jol hazudozott ossze vissza illetve valami olyat tanitott nektek Judasoknak hazudozoknak amit meg ti se vettetek be, ezert meg kinoztatok es elpusztitottatok, Most meg Istent akartok belole csinalni, nem megy ti zsido barmok, ezert nem kellett volna elpusztitani, egy halando embert, Latod okor Mozest is a zsidok alltal pusztitattott el, pedig o is segiteni akart rajtatok idiota rabszolga nep akik voltatok, de te ezt nem akarod tudni mert hulye vagy a sajat tortenelmetekhez., igen barom zsido ha a hulyeseged fajna te a szuletesed otta egyfolytaban orditanal. ugy hogy menj orveshoz de gyorsan lehet hogy tudnak rajtad meg segiteni, bar telyessen felesleges, ratok pocsekolni a gyigyszert.

 41. Ha semi mas de leggalabb a nevedet letudod irni ugy ahogy Magyar formaja legyen, valoszinu te csak a nevrokona vagy az igazi Bartoknak, mert valodi nem lehet ennyire okor, tudod a nevrokonod alkotott, te meg csak elsz azzal a hianyos agyadal, es zagyvasagnak vesszel valamit azert mert olyat meg nem hallottal, ez a sok pap nefelj nemfogja elmondani az igazat Jezusrol es az Igaz egy Istenrol mert akkor ugrik a jolet, minnel hulyebbek a hivok annal jobban elnek a papok meg a mai napon is nem tudom mit dolgoztal vagy dolgozol ma is, fizeted az adodat es most meg szeretett miniszterelnokod kuldi a te es masok adojabol a milliardokat az isten helytartoinak a foldi helytartoinak, a papoknak, de ha majd megdoglessz azert hogy a foldi helytartod hogy el is temmessen, ahoz alapossan meg fogja vagni a leszarmazotaidat, es minnel tobbet adnak majd nekik, annal hosszab idiota hokusz pokuszt fognak elmondani arrol amit ok sem tudhatnak, es mikor mar tudni figjak akkor mar senkinek nem tudjak elmondani az igazsagot, meg nekedsem okor.Ugy hogy okorseg avagy sem az Istent nekeverd ossze Jezus Krisztussal es a papsagal.es nyugodj le hamarabb jartam hittanra mind te a kepedrol itelve hozzam keppest meg pisis vagy. es nem sokkal a mostan ellott nem mertel meg a templom kozelebe sem menni mert akkor meg nem hittel sem Istenben sem Jezusban, de meg a papoknak sem. Es ez nem tartozik a temahoz, de elnezest amiert a betuimen nincsenek ekezetek es az elofordulo helyes irasi hibakert, de en Angol szamitogeprol irok es itt Australiaban a betukon nincs ekezet koveve az I betun.

 42. Omájgád. Végül is olyasmi ez az ország, amilyet az iszlám terroristák is szeretnének. Tanulatlan, vallásba bebutult, beszűkült, csicska rabszolgák egy
  vallásos bigottságokat okádó kizsákmányoló állam alatt.

 43. Katona! Helyezkedjen most már “pihenj” állásba!
  Ne zsidózz, mert hányingerem van a hozzatok hasonló rasszista kreténektől, akik azt szeretnek
  hinni, hogy ti fajtiszta magyarnak születtetek és , ettől értékesebb példányai az emberiségnek.

 44. Mi az, hogy nem lesz!! Már most az, a megválasztásától kezdve. És egyetértek vele, nem úgy, mint a magyar kdnp-vel. (Szándékosan írtam kis betűvel).

 45. Na akkor ma kurvara jo napom van ez a sok idiota csak velem foglalkozott figyelj ram Kovacsok Marcsaja ha nem tudod mirol is van szo akkor te idiota kreten remellem tudod az mi a csoda akkor elobb olvas es ha meg is ertetted azt is hogy nem neked szolt Marcsa, akkor kuss, mind egy minek is szulettel abba ugas bele ami rolad neked szol. ja es ha mar akkora barom vagy hogy mirol is leven szo az teged nem erdekel es a tudatodig el sem jut, akkor azert a nevedet azt ird mar le a Magyar szabvany szerint Kovacs Maria rendben szia.

 46. T.Gyula! Bámulatos történelem tudatlanságról tesz tanú bizonyságot. Az I.Világháborúba semmilyen “nemzeti” oldal nem vitte Magyarországot, az Osztrák-Magyar Monarchia miatt kellett részt vennünk. Azt meg láttuk, hogy az ön elvbarátai 1919-ben hova juttatták az országot? Először talán ezt kéne tisztázni, aztán lehet majd “nemzeti”-z ni. Trianon után Magyarországon épeszű ember nem gondolhatott másra, mint valamilyen revizionizmusra, az egy másik kérdés, hogy ez Horthynak nem sikerült. Bayer nem provokátor, hanem azoknak az embereknek akiket ön “belgának” nevez, a véleményét képviseli! Figyelmébe ajánlom CseresTibor, Páskándi Géza műveit, régebbi erdélyi írókat nem emlegetek, mert az ön szellemiségétől olyan távol állnak, mint az én nemzeti nézeteim az ön ballib eszméitől! Arra azért kiváncsi vagyok, hogy amikor Orbánt gyalázzák minősíthetetlen stílusban, akkor miért is nem emeli fel a szavát? Vagy a szokásos ballib kettős mérce híve? Ezen gondolkozzon el, aztán szívesen elmagyarázom magának, hogy mi is a “nemzeti” érzelem…nem Jobbikos vagyok, félre értés ne essék!

 47. Semmit se kell törölni. Az lehet, hogy a kereszténység összességében nagyobb létszámú az iszlámnál, de a pápa csak az egyik szektájuk, a katolikusok vezetője. A többi kereszténynek más egyházi vezetőik vannak (konstantinápolyi pátriárka például).

 48. Az enyém biztos nem lesz, mivel nem vagyok katolikus. De ha egy pápát megválasztottak, az akkor is a katolikus egyház feje, ha a hívek a fejük tetejére állnak. Ez van.

 49. T.Endre ! Örülök, hogy nyugodtan válaszolt . Visszafelé:magyar-román két tannyelvű iskolába jártam. Nevezett írókat és úgy általában az erdélyi írókat talán ismerem. Még Vass Albertet is (nem szeretem ) Nézzen utána: Orbánt lecigányozták , szóltam ellene. A FIDESZ ?? 5. sz. tulajdonosát jellemhibás, hazug, provokátornak tartom. Ön még szeretheti !! Az első világháborút 1919 -el így összemérni merészség. Miért nem a Horthy fehérterrorját emlegeti?? Több áldozata volt mint 1919-nek. Ajánlom: Zinner Tibor és még négy közreműködő könyvét. címe: Megfogyva és megtörve 1918-1962. Az első vh.-út vitassa meg az Akadémiával! De ugye jobboldali kormány volt, és vesztettünk?? Várom válaszát: ma ki-mi a”nemzeti” ?? A ballib gyalázkodásról példákat !! A szellemiségemet nem ismerheti, én az Önét sejtem. üdv. ps. Erdély NEM magyar, NEM Román, SZÉKELY.

 50. Akkor mi két különboző Jézusról beszélünk… A szentírás részletesen levezeti a családfáját,a próféciákról nem is beszélve. “Dávid házából való”.De a dél amerikai tanárok biztos jobban tudják

 51. Nem tudom mit kell ezen vitatkozni. A pápa Európa iszlamizációját helyeslő megnyilvánulást tett, ezzel eretnekségre gyanús. A fő kérdés, hogy magáll e a pápa eretneksége, ha igen, akkor ipso facto elveszíti hivatalát. Ebben a problémában már csak másodrendű, és messze eltörpül,hogy ezt a kijelentést hogyan kommentálta Bayer. Amúgy meg 1456-ban akik ilyen kijelentéseket tettek mint Ferenc pápa,fegyverrel vertük ki Magyarországról, azt már nem is említem mit csináltak az ilyenekkel 1552-ben Egerben….

 52. Direkt nem utaltam magyar kutatókra, történészekre: Badiny-től Szántai-ig egy rakás kutató elmondja, hogy a “háromkirályok” megjelenése ősi pártus-szkíta szokás, a temetésénél a “szemfedő” ugyanúgy (nálunk is egyébként) ezek teljesen ismeretlen szokásrendek a sémi világban, meg még vagy 8-10 bizonyíték, de ez nem az a hely, ahol erről oldalakat írhatnánk. “Mi jó származhat Szamáriából ?- kérdezte a zsidó katona, amikor Jézus származása felől érdeklődött ? Köztudomású, hogy szenvedélyesen gyűlölték azt a tartományt, a tőlük teljesen elütő népcsoport miatt! Fel sem lehet sorolni, tanulmányok hosszú sora igazolja már, hogy nem minden az, aminek látszik. (2000 év múlva egy erdélyi magyarról majd azt írják nagyvonalúan, hogy román volt? Nagyon is elképzelhető…)

 53. Ha kell utalhatok cikkekre amelyek az ellenkeznek ezzel a nézettel, és elpingpongozhatunk reggelig is ezzel nem lrszünk előrébb. Inkább nem vitatkoznék tovább. A szentírás számomra hiteles és egyértelmű. Abban pedig a vallásfilozófusok többsége egyetért,hogy Jézus zsidó templomba járt, a zsidó vallást gyakorolta a haláláig tehát zsidó volt. A többi csak okoskodás

 54. Hiába állapítjuk meg a pápa eretnekségét, ha nem áll módunkban máglyán elégetni a standard procedúra szerint, az EU egészen biztosan tiltakozni fog.

 55. Mondod : “Normális országban !” Hátez hunn van faszikám !? Muti má meg nekünk , gyarló emböröknek !

 56. Még 1 h.sz. de tényleg az utolsó! A nikaiai zsinattal kezdődött, amikor már úgy meggyepálták a Bibliát, hogy legalább fele azonnal átalakult:) Kényükre és kedvükre! Akkor és azután legalább 500 alkalommal nyúltak bele, olyan lett, mint a fideszes “márványba vésett alkotmány” 🙂 Az “Utolsó vacsorán” egyértelműen látszik, hogy Mária-Magdolna foglal helyet Jézus mellett. már nem egy kutatás szól arról, hogy Jézus megnősült! Az eredeti verzió szerint szó sem volt családalapítási tilalomról, hiszen ha ez megvalósul, nincs többé emberiség, kihez szól akkor a Biblia? Egy baromi nagy összemaszatolt logikátlanság! Hallgasd meg egyszer Avatarát (ELŐITÉLETEK NÉLKÜL !!) mert az a nő egyedül többet tud, mint a katolikus egyház együttvéve 🙂

 57. A pápa amennyiben eretnek kijelentést tesz, ipso facto elveszíti hivatalát, vagyis önmagától megszűnik pápai hivatala, vagyis onnantól kezdve többé nem pápa.Ez az egyházjogi oldala a dolognak. A jogot viszont be kell vasalni az adott rendszerben, na ezzel már gond van,ugyanis akik Ferenc pápát oda helyezték ezt nem fogják engedni. Itt a hívők közösségének egyöntetű álláspontja, ebben az esetben a bíborosi és püspöki kar oldhatja meg a problémát, erre a megfelelő lépéseket már meg is tették.

 58. Bayer Zsolt nem keresztény hanem egy ateista hittérítő, csak lehet hogy ő maga sem tud róla. Módszere, hogy saját “példamutatásával” besározza a valódi keresztény közösségeket, és elnyerje a többi ember rosszallását. Nemcsak saját maga, hanem az egész kereszténység ellenében.

 59. Te egy agybeteg idióta vagy!Akinek fogalma sincsen a vallásról,de még arról sem amit beszél!A te beteg és minősíthetetlen eszmefuttatásodról,érdemben ennyi!Részemről veled kapcsolatban,itt a pont!

 60. Gergely!Te egy agybeteg idióta vagy!Akinek fogalma sincsen a vallásról,de még arról sem amit beszél!A te beteg és minősíthetetlen eszmefuttatásodról,érdemben ennyi!Részemről veled kapcsolatban,itt a pont!

 61. Yoss???Azt írtad…iszlámnak is több követője van,…Olvastad valóban,vagy csak szeretnéd azt olvasni?

 62. László!Téged mikor loptak meg,mikor erőszakoltak meg,vagy mikor raboltak ki?Hiszel az orbáni választási-kampánynak?Gratulálok!

 63. Tamás!A bajerzsóti egy büdös szájú,megélhetési bűnöző-politikusforma!Aki mindig a seggfényezésből élt.Mert tehetsége,élhető szakmája nincsen,ezért maradt a szélkakas mentalitás!Egy undorító,sátán fattyú.

 64. Kesztio!Élvezet akkor lesz,amikor te égsz azon a máglyán,amit vizionáltál.Neked nem annyira.de másnak biztos.

 65. Attila BP!Elgurult a gyógyszered fiam?Vagy kimenőt kaptál a diliházból?Mert normális ember biztos,hogy nem ír,ilyen baromságokat mint te!

 66. Jaj Istenem,a kis mimóza lélek bedepizett?!Mert orbán a minden?Semmi más nem fontos ugye Endre?Még az igazságnál is fontosabb orbán nem?Vidd haza és ültesd az öledbe a dakotádat!Tiéd lehet,csak ne hozd vissza,sérült árut nemfogadunk vissza!Ennyi.

 67. A dél-amerikai tanár beírása,számodra meggyőzőbb volt,mint maga a szentírás?Na az eszedért téged sem lopnak el!Micsoda mentalitás?!Szánalmas vagy.

 68. Jézusom!Ember,te egy Istenkáromló vagy!….nem egy kutatás szól arról, hogy Jézus megnősült…Kezeltesd magad,de nagyon gyorsan.Komolyan lehet érted aggódni.

 69. Ma már minden értelmes, kutató vénájú ember tudja, hogy semmi, de az égvilágon semmi köze nincs a szerető, jóságos Teremtő Istennek -akiről Jézus szólt– a “behozott”, zsidók által annyira kedvelt Jehovához, Jahvehoz. A kettőt az egyik zsinaton fésülték össze és azóta lett tabu, erről beszélni. Szóval neked a szeretetről szól az “öld meg”, “még az írmagját is írtsd ki” típusú tanítások halmaza. Érdekes ember lehetsz :))

 70. Kovacs maria ha lehetseges ne irjon Angolul nem ert hozza hasznaljon szep Magyar szavakat ha meg nem felejtette el azokat, omajgad ez meg magyarnak is nagyon rossz, maskor igy irja le, O My God vagy sehogy.

 71. Igen nagyon jo lenne mert ha az emberek elmeje tiszta lenne, es az szerint cselekednenek sosem lennenek kozottuk komfliktusok,es bizony az nagyon jo lenne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.