Meglépte az ügyészség, amire nem gondoltunk: nyomozás indul egy Orbán vejéhez is köthető ügyben

Forrás: atlatszo.hu

A Fővárosi Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelte el az eljárást a budapesti Pollack Mihály téri mélygarázs eladásának ügyében, adta hírül a mno.hu.

Míg a luxemburgi hátterű Tállya Hotel Invest Kft. 1,2 milliárd forintért jutott hozzá a Nemzeti Múzeum mögötti mélygarázshoz, addig a cég a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek már 3,65 milliárd forintért adta tovább.

Elképzelhető, hogy a Főügyészségnek is feltűnt az, amit a Heti Válasz írt meg először. A luxemburgi offshore-szálakkal is átszőtt ingatlanügylet mögött feltűnik Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az üzlettársa.
A Tállya Hotel Invest Kft. a luxemburgi Kagemi AG tulajdona volt, amely társaság a WHB-csoporthoz is kötődik. Vagyis ahhoz a csoporthoz, amelyben Tiborcz István is tulajdonos volt, illetve amelynek az ő bizalmasa, Paár Attila jelenleg is tulajdonos-vezetője.

A történet szépsége mégis az, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya korábban elutasította Tényi István volt Fidesz-tag feljelentését ezzel az üggyel kapcsolatban. Ehhez képest a Fővárosi Főügyészség a napokban úgy döntött, hogy igenis fennáll a bűncselekmény gyanúja, ezért hatályon kívül helyezte a rendőrség határozatát, egyben elrendelte a nyomozást az ügyben.


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

  • Új értelmezést kap a “Megszólal a lyukból a gödör” 🙂

  • István Szent

    A Fővárosi Főügyészség majd jól megállapítja, hogy….ja a miniszterelnök, Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja? Akkor nincs mit vizsgálni……..majd rákenik a Luxemburgi offshore cégre….oszt jónapot!

    • Zsuzsanna Forrayné Schell

      Általában senki sem sz…k oda ahol enni kap!!!!!!!!!!!!!!!! Porhintés a népnek!!!!!!!!!!!!!!!