Váratlan fordulat: a Mazsihisz elnöke nyílt levelet írt Orbánnak, nem is akármiről!

A kép egy 2016-os megemlékezésen készült.

“Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél” – írja nyílt levelében Heisler András a Soros-kampány leállítása mellett.

A “sorosozó” kampány leállítását kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől levélben a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke. Heisler András arról értekezik az Orbánnak küldött levélben, hogy a Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a “sorosozás” komoly kockázatokat hordoz. Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen – fogalmaz, hozzátéve, “az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan”.

Elszaporodtak a feliratok

“Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél.

Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem Önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat” – írta Orbánnak a Mazsihisz elnöke.

Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nem csak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is – írja, arra kérve a miniszterelnököt, “tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen”.

Vajon Orbán mit reagál erre? Folytatja a gyűlöletkampányt, vagy meggyőzhető lesz arról, hogy jócskán túlzásba esett?

11 Comments

 1. Ez tényleg fordítva ül a lovon vagy teljesen begolyózott, azok ellen indít -Soros és Brüsszel- plakáton gyűlölet kampányt akiktől pénzt kap az ország azokat akik szétlopják az adományokat azokat meg a keblére öleli . Ráadásul Sorosra mint egy tehetős magyar állampolgárra egy normális kormánybak büszkének kéne lenni !!!! “Hát noooormális????? ” /Besenyő István/

 2. Azért Soros a felelős,hogy Brüsszelben a Magyarokat ostorozta.Ő zsidó vallása semmivel sem különb mint más embereknek a vallása.Telepítsen a pénzén menekülteket és terroristákat Amerikába,ott talán megértőek vele szembe az Amerikaiak,nem kell engedni a zsarolásának,ha meg van a Magyar Állampolgársága is meg kell tőle vonni,mert ő nem a Magyarok szekerét tolja.

 3. Íme a hatása az idétlen plakátoknak!!!
  Soros azért felelős, hogy ezt a szarházi bandát a nyolcvanas években segítette!!!

 4. A “Miniszterelnök Úr” plakátjait komolyabban kellene védeni mondjuk rejtett kamerákkal . Hátha akkor kiderülne hogy nem is az ismert “kurucok” , hanem mondjuk a CÖF aktivistái firkálják tele azokat még fasisztább kiegészítésekkel !

 5. az agymosásod sikeres volt, Most már csak arra kell vigyáznod, hogy a megmaradt agysejted, mind a kettő, nehogy a pálinkába fulladjon bele.

 6. Pisak pistnek, a magyarsagrol, a magyar helyesirasrol es egyebekrol….
  Pistike! Eloszor tanulj meg magyarul, tanuld meg a magyar nyelv helyesirasi szabalyait !
  Masodszor, valami ertelmeset kellene kihozni abbol, amit a te elferdult agyad kitalalt, a szavakat egymas utan leirva meg nem kepeznek mondatot ! Szoval: gondold at megegyszer, hivjal lektort ( ha tudod mit jelent !!!!), nezesd at valakivel, aki ert es beszel magyarul !!!
  Vegul, de nem utolsosorban amit irtal, az egy nagy baromsag, se eleje, se vege….

 7. Ej, hát Orbán már elmagyarázta, hogy nem zsidózás ez, hiszen holokausztévet csinált milliárdért, a Szabadság téren is felállított egy kétes avitt szobrot 260 millióért, (azzal a magyarázattal, hogy nincs ráhatása, hogy ne legyen (?!), sokak tiltakozása ellenére, de ígérve, hogy tárgyal a választások után róla a zsidó szervezetekkel), a zsidó új emlékház felavatására, a zsidó egyházaknak iskolákat, drága ingatlanokat átad nagylelkűen.. Az, hogy Horthy-szobor, hogy az ország sötét idejére nosztalgiázás, emlékezés nem zavarja, sőt, nem tilt be nácik melletti Várból kirohanásra emlékezést sem, és tűrhető számára az antiszemita megnyilvánulás az országban.. Sorostól pénz, külföldi iskoláztatás elfogadása, a párt tagjainak segítése igazán feledni való.. Azt nem tudja, hogy mivel eltért elvekben, tettekben eredetileg verbálisan hangoztatott céljaitól, ezért bírálat is érheti a volt szponzorától…

 8. Heya i am for the primary time here. I found this board
  and I to find It really helpful & it helped me out
  much. I’m hoping to give one thing again and help others like you helped me.

Leave a Reply

Your email address will not be published.