“Elrettentő” büntetés várhat a két garázdára

Forrás: police.hu

Néhány napja nagy port vert fel, hogy két – magát egy nagy és erős ország állampolgárának tartó  – férfi belekötött a metrón egy hölgybe, s a segítségére siető férfit úgy megverték a Határ úti metrómegállóban, hogy az kórházba került. Mivel a buli ilyen jól sikerült, és fényes győzelmet arattak, adrenalinnal töltve tovább indultak, hogy folytassák a mókát. Egy buszon meg is találták a megfelelő áldozatokat, egy náluk sokkal gyengébb és védtelenebb fiatal lányt és két srácot. Azzal azonban nem számoltak, hogy itt is lesz egy lovag, aki nem nézi tétlenül a zaklatást, és rájuk szól, de mivel ketten elég erősnek gondolták magukat, hát megtámadták a férfit is. Nem volt jó ötlet. A lány segítségére siető férfi ugyanis – Bács Péter, színész, aki egy színházi próbáról tartott hazafelé – 15 évig kickboxolt, és egy gyengéd, de határozott mozdulattal simán lerúgta a két harcias fickót a buszról.

Egy fiatal egyetemista srác, aki szintén megpróbált az inzultáltak védelmére kelni, a kövérebbik garázda ütése nyomán szilánkos arccsonttörést szenvedett. Eközben a többi utas némán és mozdulatlanul nézte végig az eseményeket, a “bátor” buszvezető pedig, ahogy a két féreg lerepült és az őket megfegyelmező színész leszállt utánuk, már be is csukta az ajtókat, és elszáguldott a megállóból, magára hagyva Bács Pétert a két elborult agyú alakkal. A színész cuccai a buszon maradtak, így gyorsan betörte a nagyobbik fickót orrát, majd egy gyors sprinttel a következő megállóban beérte a buszt.

A 19 éves, 180-185 centi magas, erős, kövér testalkatú, arcszőrzet nélküli, fejtetőig borotvált, fejtetőn rövid hajú T. Gábor ma reggel feladta magát, botsáska külsejű társát – aki egyedül valószínűleg már nem ilyen bátor – még keresik a rendőrök.

No, de mi várható? Nézzük a működő magyar jogrendszert… A bíróság valószínűleg elrettentő büntetést fog kiszabni, a két fiatal garázda – bizonyára nehéz gyermekkoruk volt – köteles lesz legalább háromszor elolvasni József Attila: Karóval jöttél… c. versének első sorát (Karóval jöttél, nem virággal), olvasási problémák esetén a vers hangoskönyv formájában is elérhető. Nem szabad ilyesmit tenni – szól majd rájuk szigorúan a bíró, és útjukra engedi a fejlődésben lévő fiatalokat.

Ám a másokat megvédő színészre és társaira már a jognak is oda kell figyelni. Mert hogy van az, hogy csak úgy beleavatkoznak néhány fiatal “kedves évődésébe”, és vissza mernek ütni, amikor a két garázda ijedten “meglöki” őket. Önbíráskodást kiabálnak majd, és pszichológusok hada fogja vizsgálni, mit okozott a két fiatalember lelkében az őket ért fizikai agresszió, pert indíthatnak súlyos testi sértés miatt, a ruhájuk esetleges elszakadása miatt, a félbeszakadt utazás miatt (hiszen bizonyára érvényes jegyük volt), az ügy kivizsgálása és tárgyalása miatt kieső munkabérük miatt és még sorolhatnánk.

A BKV is kártérítést fog követelni a járat késése miatt, az esetlegesen szükséges plusz takarítás miatt, és a sofőrt ért lelki megrázkódtatás miatt…

A rendőrség bizonyítékokat gyűjt (már amennyire szerény felszerelése megengedi), túlterhelt nyomozók kivizsgálják az ügyet, majd a bíróságon egy olyan bíró, aki még soha nem került hasonló helyzetbe, órákig fogja taglalni, melyik másodpercben mit kellett volna másképp tennie a magát és másokat védő vádlottnak.

Azt hiszed, ilyen nem történhet meg? Ne légy naiv! Fejétől bűzlik a hal!

24 Comments

 1. Aki azt hiszi, hogy az utolsó kérdés hülyeség, mert ilyen nem történhet meg, az tényleg téved. Velem megtörtént.
  Három nem szomjas ember belémkötött, mert szerintük zsidó vagyok. Annyit tudtak, hogy a hatvanhoz közel álló tanár vagyok, de azt nem, hogy tizenöt éves korom óta űzök kőlönböző küzdősportokat. Az első meccset három nullára nyertem.
  Este másik három próbált revansot venni. Bár összsúlyban elérték a négy mázsát, (én hetven kiló vagyok) ezek már csak hátulról mertek megtámadni. Az eredmény leginkább döntetlennek mondható, mert eltört az egyik kézfejcsontom.
  A hat támadóból ötöt ismert a rendőrség. Az egyikük épp szökésben volt. Ellenük megszüntették az eljárást, engem pedig garázdaságért elítéltek.

 2. Tisztelt László Varga Úr!
  Igenis Ön hibás!!!!
  Hobát követett el mind a hat /6/ támadóval szemben!
  Életben hagyta őket (akik így tanuskodni tudtak Ön ellen)!!!!!

 3. Elég szégyen ez miránk nézve! – már meg sem védhetjük magunkat?
  Bezzeg, ha a földön maradtál volna – biztos nagyon sajnálkozott volna a nem tisztelt bíró és akkor kiszab rájuk egy kis ejnye-bejnyét.
  EZ MÁR TISZTA RÖHEJ, AMI ITT MAGYARORSZÁGON FOLYIK! – külföldön ezért súlyos éveket kaptak volna az itt felmentettek.
  Sajnálom, hogy így jártál, de 100%-ig Neked volt igazad!

 4. Ha meg nem hagyja életben őket – akkor most annyit kapott volna miattuk, mint egy rendes emberért – több évet!

 5. A francba is miert vagytok ilyen kicsinyesek, Magyarorszag jogallam ahol lehetseges az onvedelem, es azokra is kiterjed akik a fizikumuk miatt erre keptelenek, ez allampolgari kotelesseg. Es ez az orszag mar nem a kommunizmusi Magyarorszag, ugye akkor minden szarvolt az elso pofon meg elsem csattant es mar ket rendor es egy onkentes rendor mar ott is volt, csak bevittek az eros embereket es tobbe mar sosem voltak azok, vagy nagyon korul neztek mikor is lehetet emelni a kezuket, es ez sem volt jo sott nagyon rossz volt, most , jo mert van jog es nincs rendori vedelem eleg anyi hogy a vagyonodert egy okos vedougyved ad vedelmet es ha van mibol akkor meg talan nyerhetsz is, ha nincs akkor kaphatsz par ev kozmunkat a penz az allame mert ingyen azert megsem verhetnek agyon, jogallamban elunk, vagy tevednek, jo elhiszem de en mar abban a korban szulettem es eltem, aki nemtudja magat megvedeni az ne menjen az utccara, vagy csak titokban sok a munkanelkuli unatkozo erosember, kell egy kis szorakozas nem?? nalatod varga Laszlo en 71 vagyok majdnem javaslom hogy valts at es csinalj igazi onvedelmi sportott fuss, nemtudnak garazdasagert elitelni fogadjuk le megvartad mig kijonnek a rendorok, ilyen hulye csak MAGYAR tud lenni, en meg a kommonizmusban sem vartam rajuk igaz akkortajt meg fiatalabb voltam

 6. Ha valakit megvádolnak, azt Magyarországon elítélik. A bíróságnak csak elvben feladata feltárni a valóságot. A cikkből csak annyi igaz, hogy a büntetések nevetségesen alacsonyak agresszív bűncselekményeknél.

 7. Az idős úrnak jogilag igaza van lejjebb:

  Ha önvédelemre kényszerülsz, utána hagyd el a helyszínt. Nincsen olyan jogszabály, ami ottmaradásra kötelez. Ha megvárod a rendőrt, az tettenérésnek számít, bizonyíték.

  Persze ne felejts el szükség esetén mentőt hívni a támadóhoz, nem saját telefonról.

 8. Varga Úr! – Akkor mit szóljon a László Petra, akinél egy másik kameraállásból úgy tűnt, mintha ő lenne a támadó, bár figyelmesebb szemmel ott is észrevehető a lánynak az ökle. Én nem tudom kizárni, hogy a nyugati média (amelyik milliókat keresett a hirdetéseken), megvásárolta az ítéletet, különben nagy pénzt kellene rágalmazásért és becsület sértésért fizetniük.
  Az operatőrnő ártatlan: “Jogos Védelem” Btk. 22. § (1)
  https://uploads.disquscdn.com/images/e46eca98fb611ef2a623241dc6ff04b287e87feba0b79f09d83e5d6c028c8c44.gif

 9. Marcsi! Attól függ, hol külföldön?
  1) A dánoknál egy a megerőszakolástól migráns ellen védekező és ezért Gázszprét használó nőt elítéltek.
  2) Münchenben tavaly a migráns 10 embert ölt meg, mielőtt magával végzett. Az egyik németet, aki az erkélyéről szidta a migránst, elítélték rasszizmusért. Fizethet a bírságot, vagy leülheti.
  3) Itt feljebb az oldalon látod a megtámadott magyar operatőrnő esetét. Őt is elítélték.

 10. Nem is ismerjük egymást, honnan tudnád, miről írtam néhány napja? Annyira egyedi a nevem, hogy nincs még egy ilyen?
  Menjen, nyisson magának egy blogot, ha szét akar trollkodni egy témát pártpolitika céljára.

 11. Nem tévedtél történetesen, hanem felbosszantottál, hogyan is jön ez ide. Ez egy másról szóló téma, ami fontos, minthogy ártatlanokat ítélnek el és lovat adnak az agresszív bűnözők alá, semmi helye politikai ügyekkel elterelni. Az ehhez kevés nyilván, hogy én írtam, s ha jól emlékszem rá, már ott sem volt egészen témába illő. Akit érdekel, könnyen előkeresi vele kapcsolatban az összes felvételt, és eldönti, hogy egyáltalán jogi vagy pszichológiai problémát lát.

 12. Csak az alábbi 2 mondatért ragadtam tollat, mert az első igaz:
  1) “…Ha valakit megvádolnak, azt Magyarországon elítélik…”
  – A bíró általában valóban összejátszik az ügyésszel, elítéli, nem égeti, ha már vádat emelt valaki ellen.
  2) “…A bíróságnak csak elvben feladata feltárni a valóságot….” (??)
  Ezzel a másodikkal viszont nem értek egyet. Ha hamis a vád, mint László Petra esetében is, akkor igenis fel kell menteni. Optikai csalódásnak, politikai intrikának, és a rosszhírű munkaadójának esett a nő áldozatul. A nyugati médiában a vád mindíg a “széljobb N1TV” volt.
  (A Blog erről viszont jó ötlet)

 13. Mintha utaltam volna rá, hogy ne nézz hülyének. Nem érdekel itt a politika. Én is ismerek olyant, akit áldozatként elítéltek, és ezek az emberek nem karate-pozícióban vártak 12 éves kislányokat rendőrök mögül, hanem egyedül kerültek szembe többszörös túlerőben lévő agresszív bűnözők támadásával.

 14. Nem emlékszem, hogy “pártpolitikát” csináltam volna itt. Csak azt tartom figyelemre-méltónak, hogy egy teljesen ártatlan nőt, aki egy tumultusba keveredett, az összes(!) politikai erő gyűlöli más-más okokból, és el is ítélték, miközben az ügyben szereplő bűnözöket (rágalmazás, gyűlöletbeszéd, gyilkosságra-bujtás) mind futni hagyták. Ha nem látod ezt kuriózumnak, akkor hagyjuk.

 15. You can definitely see your expertise within the article you write.
  The arena hopes for more passionate writers like you who are
  not afraid to mention how they believe. At all times follow
  your heart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.