Kiderültek a számok: megmutatjuk, hány magyar akarja elhagyni az országot – megdöbbentő adatok

Kép forrása: Kovács Attila - MTI

Eddig csak sejtettük, hogy nagy a baj, illetve ismeretségi körünkben is tapasztaltuk, hogy sokan döntöttek a külföldi munkavállalás, vagy akár a végleges letelepedés mellett. A kivándorlással kapcsolatosan végzett reprezentatív felmérést a választókorúak között a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából. Az utóbbi években drasztikusan nőtt a külföldön munkát vállaló magyarok száma.

A most megkérdezetteknek átlagosan majdnem hat családtagja vagy közeli ismerőse külföldre vándorolt már, tartós kinti munka miatt. Az összes megkérdezett közül háromnegyedük érintett vagy személyesen vagy közeli ismerős, családtag kapcsán a külföldi munkavállalásban. Ez jelenleg több mint félmillió külföldön robotoló magyart jelent, a pontos szám 500-700 ezer között van.

Iszonyú belegondolni is, hogy nagyságrendileg 1,2 millió ember gondolja úgy itthon, hogy külföldre megy dolgozni. Az arány a fiatalok körében kifejezetten magas, 40 százalékuk, tehát több mint félmillióan gondolják, hogy elmennek. Ők az alacsony fizetést, a bizonytalan jövőt, a hazai politikát és közéletet hozzák fel legfőbb indokként a költözés mellett.

De összesítésben sem jobb a helyzet, ugyanis 27%-a mondta az összes megkérdezettnek, hogy az itthoni politika és közélet miatt itthagyná az országot, ami Magyarország jelenlegi teljes lakosságának 15 százalékát jelentené. Ez olyan lenne, mintha Budapest lakossága szinte teljesen eltűnne – foglalta össze a felmérést a Blikk.

2 Comments

  1. Jól teszik a fiatalok, hogy külföldön keresik a megélhetést én is mennék de már idős vagyok hozzá családomon belül 10 ember ment külföldre dolgozni és nem akarnak vissza jönni. Ez a kormány mintha üldözné a lakosságot jönnek helyettük Kinaiak Románok és Ukránok helyettesitik az elment embereket. Orbánnak nem számit, hogy kik élnek itt és még ő mondja büszke a magyar nép vajon mire mocskos egy kormány remélem 2018. változást hoz a magyar lakosok számára leváltjuk a Fideszt de ehhez kell a baloldal, hogy össze fogjanak és bizalmat tesznek a lakosság felé, hogy ez meg valósuljon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.