Megdöbbentő kijelentés Orbántól: “a hitoktatásra szükség van a plébánián, de semmiképpen nem az iskolában”

Forrás: hirek.sk

Orbán Viktor a hitoktatásnak nem ellenfele, ahogy ő maga fogalmaz, és szerinte szükség is van rá a plébánián, valamint az egyház saját helyiségeiben, de semmiképp nem az iskolában. Ha azt gondolnánk, hogy ez valami félreértelmezett túlzás, érdemes megnézni a videót is, ahol mindez elhangzik a szájából:

Ezen az állásponton volt Magyarország miniszterelnöke, amikor még köze sem volt ahhoz a pozícióhoz, amelyben az egyházakkal jó viszonyt kell ápolni, és ahol a támogatásokkal ügyesen kell bánni a jó viszony megtartása és a “kölcsönös előnyök” érdekében.

2013 szeptemberében azonban Orbán már pontosan tudta, hogy mi a dörgés, ezért másként nyilvánult meg a kérdésben: elkerülhetetlennek nevezve a világban való tájékozódáshoz a hit- és erkölcstan bevezetését, mert – mint fogalmazott – olyan polgárokat szeretnének nevelni, akik “egy szilárd értékrendszer talaján állva különbséget tudnak tenni jó és rossz között”.

A parlamenti napló viszont megőrizte Andrásfalvy Bertalan művelődési és közoktatási miniszter “panaszát” 1992 februárjából: “Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt. Ezek lehetnek számára humor, de ezek azok az alkotmánysértő dolgok, mikor valakit meggyőződése és értéke szerint gúnyolunk.” A miniszter mögött ülő frakcióvezető Orbán Viktor volt.

Óriási felháborodást váltottak ki kereszténydemokrata körökben 1991-ben a jelenlegi miniszterelnök szavai. Az MDF-es Bogdán Emil felszólalása után: “Taps az MDF padsoraiban. – Dr. Orbán Viktor: Remélem, a Kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!”

Hát akkor most, 2017-ben, Jézus Krisztus nevében Orbánnak is tapsot kérünk!

 

11 Comments

 1. Mi köze van bárki hitének Orbánhoz, vagy ahhoz, hogy gyengül, vagy erősödik az a hit? :O :O :O
  Hacsak nem Orbánban hisznek – olyan vakon, hogy nem látják, milyen sokszor váltott már köpönyeget…
  Ami a videón látható viszont NEM HIT KÉRDÉSE, hanem TÉNY.
  A saját szent szájával mondta…
  Azzal, amivel már annyi mindent, és azok ellenkezőjét is,… :/

 2. A hit nem más, mint elfogadni a nem bizonyított/bizonyítható/látható/hallható dolgokat. Ezért aztán, “akit a hit vezérel, vakon jár a világban”.
  Minél nagyobb az iskolázatlan, tájékozatlan embertömeg, az egyházaknak annál nagyobb biznisz kereskedni az emberek félelmeivel, vakbuzgóságával, bigottságával, harácsoló indulataival, mások iránti gyűlöletének szításával. Mert egy percig sem tartották be a tízparancsolatot “isten” felkent papjai. Legalább is azok, akiknek nagyon is valós hatalmuk volt/van.

 3. Kedves Zsuzsanna nagy baj van azoknak a hitevel akik egy foldi harlando ervenyesulesetol teszik fuggove a hituket. Ok sosem voltak igaz hivok, esetleg csak kufarok akik szamitasbol hitet mimeltek.

 4. Hát képzelni sem tudok. Sokszor, sok helyen leírtam már, hogy egy mocskos féreg, amit már régen el kellett volna taposni. Egy rohadt söpredék.

Leave a Reply

Your email address will not be published.