Megdöbbentő kijelentés Orbántól: “a hitoktatásra szükség van a plébánián, de semmiképpen nem az iskolában”

Forrás: hirek.sk

Orbán Viktor a hitoktatásnak nem ellenfele, ahogy ő maga fogalmaz, és szerinte szükség is van rá a plébánián, valamint az egyház saját helyiségeiben, de semmiképp nem az iskolában. Ha azt gondolnánk, hogy ez valami félreértelmezett túlzás, érdemes megnézni a videót is, ahol mindez elhangzik a szájából:

Ezen az állásponton volt Magyarország miniszterelnöke, amikor még köze sem volt ahhoz a pozícióhoz, amelyben az egyházakkal jó viszonyt kell ápolni, és ahol a támogatásokkal ügyesen kell bánni a jó viszony megtartása és a “kölcsönös előnyök” érdekében.

2013 szeptemberében azonban Orbán már pontosan tudta, hogy mi a dörgés, ezért másként nyilvánult meg a kérdésben: elkerülhetetlennek nevezve a világban való tájékozódáshoz a hit- és erkölcstan bevezetését, mert – mint fogalmazott – olyan polgárokat szeretnének nevelni, akik “egy szilárd értékrendszer talaján állva különbséget tudnak tenni jó és rossz között”.

A parlamenti napló viszont megőrizte Andrásfalvy Bertalan művelődési és közoktatási miniszter “panaszát” 1992 februárjából: “Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt. Ezek lehetnek számára humor, de ezek azok az alkotmánysértő dolgok, mikor valakit meggyőződése és értéke szerint gúnyolunk.” A miniszter mögött ülő frakcióvezető Orbán Viktor volt.

Óriási felháborodást váltottak ki kereszténydemokrata körökben 1991-ben a jelenlegi miniszterelnök szavai. Az MDF-es Bogdán Emil felszólalása után: “Taps az MDF padsoraiban. – Dr. Orbán Viktor: Remélem, a Kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!”

Hát akkor most, 2017-ben, Jézus Krisztus nevében Orbánnak is tapsot kérünk!

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Lőcsei Zsuzsanna

  Meg akarják gyengíteni a rá szavazó vallásos emberek hitét.

  • Nagy Klára

   Mi köze van bárki hitének Orbánhoz, vagy ahhoz, hogy gyengül, vagy erősödik az a hit? :O :O :O
   Hacsak nem Orbánban hisznek – olyan vakon, hogy nem látják, milyen sokszor váltott már köpönyeget…
   Ami a videón látható viszont NEM HIT KÉRDÉSE, hanem TÉNY.
   A saját szent szájával mondta…
   Azzal, amivel már annyi mindent, és azok ellenkezőjét is,… :/

  • Rozsa Zelene

   Kedves Zsuzsanna nagy baj van azoknak a hitevel akik egy foldi harlando ervenyesulesetol teszik fuggove a hituket. Ok sosem voltak igaz hivok, esetleg csak kufarok akik szamitasbol hitet mimeltek.

 • DÓZSANÉPE

  A hit nem más, mint elfogadni a nem bizonyított/bizonyítható/látható/hallható dolgokat. Ezért aztán, “akit a hit vezérel, vakon jár a világban”.
  Minél nagyobb az iskolázatlan, tájékozatlan embertömeg, az egyházaknak annál nagyobb biznisz kereskedni az emberek félelmeivel, vakbuzgóságával, bigottságával, harácsoló indulataival, mások iránti gyűlöletének szításával. Mert egy percig sem tartották be a tízparancsolatot “isten” felkent papjai. Legalább is azok, akiknek nagyon is valós hatalmuk volt/van.

 • naésaztán

  Egy Kaméleon!
  Pfujj!

 • Lőcsei Zsuzsanna

  https://youtu.be/RnMKDof5zlE
  Ez a lényeg! Ezért szeretjük, ezért bízunk benne és ezért őt akarjuk továbbra is!!!!

  • Kiss Béla

   Ilyen emberek miatt amilyen te vagy tart itt az orszàg ahol van, agy mo sott!

  • Peter Kovacs

   Van ennél nagyobb rohadtabb gerinctelen àllat?

   • Orbán József

    Hát képzelni sem tudok. Sokszor, sok helyen leírtam már, hogy egy mocskos féreg, amit már régen el kellett volna taposni. Egy rohadt söpredék.

 • Hugdolna

  reméljük lesz olyan pillanat, amikor mindenért el kell számolni! Nem én mondtam, hanem Ő.

  • Péter Tóth

   Ez így van.