Megerősített információk: azt javasolták Orbánnak, hogy léptesse ki Magyarországot az EU-ból

Fotó: nepszava.hu

A kormányközeli Magyar Időknek a brexit atyjaként is ismert Nigel Farage, brit európai parlamenti képviselő adott interjút. Farage volt az, aki védelmébe vette Orbán Viktort, amikor az Európai Parlament képviselői április 26-án a lex CEU és a magyarországi helyzet miatt vonták kérdőre a magyar miniszterelnököt – szúrta ki az interjút az Index.

“Magyarország egy szuverén állam vagy az Európai Unió tagja. A kettő nem működik egyszerre. Biztos vagyok benne, hogy a miniszterelnökük valójában szívesen távozna az EU-ból”

– fogalmazott Farage.

Ha nem lenne egyértelmű, hogy pontosan mire célzott a politikus, a Magyar Idők még vissza is kérdez:

– Valóban látja a lehetőségét annak, hogy Magyarország az Egyesült Királyság nyomdokaiba lép, és otthagyja az uniót?

– Megismétlem: ki kellene lépniük, ha szuverén állam akarnak lenni.

Farage hozzátette: “az egész gépezetet a németek irányítják. Ne legyen kétsége afelől, hogy a végén Brüsszel fog nyerni. Azt hiszem, újra el kell mondanom: nem lehetnek demokratikus és független ország, amíg az Európai Unió tagjai.”

Ugyan ez egy kívülálló javaslatának tűnik, a Magyar Idők minden bizonnyal nem véletlenül kereste meg a Brexit atyját. Nem véletlenül vannak mindenütt “állítsuk meg Brüsszelt” plakátok sem. A határvédelem, az önálló törvénykezés, amiről Farage beszélt, valamint a külső behatások megszüntetése szintén a Fidesz-propaganda része.

Elindultunk egy úton. Vajon hány év kell egy kilépésről szóló népszavazáshoz? Akkor még Orbán lesz kormányon? Az csak rajtunk múlik…

loading...