Meglépte az Európai Bizottság: eljárást indít Magyarország ellen Orbán népszavazása miatt

Ha a kvóták miatt aggódtunk, amiért 1294 embert kellene befogadnunk – akik NEM illegális bevándorlók, hanem regisztrált menekültek – most azért aggódhatunk, mert az erre fordított költségek többszörösébe kerülő népszavazás után most újabb bajt hoz a fejünkre a Fidesz.

Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság, amiért nem hajtja végre a menedékkérők elosztásáról illetve befogadásáról korábban hozott közösségi döntést.

A kvóta alapján Magyarországnak 1294 embert kellene befogadnia a 120 ezer közül. Róluk még 2015 szeptemberében döntöttek a tagállamok belügyminiszterei, Magyarország már akkor ellenezte a javaslatot – összegezte a kiadott közleményt a 444.hu.

A portál hozzáteszi: a Fidesz korábban már jelezte, számít arra, hogy kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen. Kósa Lajos kedden sajtótájékoztatón azt mondta, az ilyen eljárás bevett intézmény, évente több 100 fut belőle az EU-ban, Magyarország pedig „az EU-s átlagba simul bele” az ellene folyó eljárás mennyiségével.

Az eljárás során vita kezdődik, a kötelezettségszegési eljárás minden egyes fórumát megjárva pedig a végén, ha odáig jut az ügy, az Európai Bíróság döntést hoz. A frakcióvezető emlékeztetett, hogy az első kvótadöntés miatt jelenleg is van egy keresete Magyarországnak és Szlovákiának (amihez a lengyelek csatlakoztak) az Európai Bíróság előtt.

Köszönjük tehát Orbánnak, hogy:

  • az adófizetők pénzéből annyit költött már kék plakátokra és a saját népszavazásának reklámozására, amennyiből nemhogy 1294 ember befogadását lehetne biztosítani, de a fél egészségügyet rendbe lehetne hozni!
  • a nemzeti konzultációkkal közel ennyi pénzt lehetett volna felszabadítani
  • az EU-s szankciókat ugyanúgy rajtunk verik majd le

 

6 Comments

  1. Csak az a baj, hogy nem Magyarország ellen kellene eljárást indítani, hanem ez ellen a tetű hazudozó tolvaj ellen, a haveri köreivel együtt. Fejenként 30 év+ teljes családi vagyonelkobzásra ítélve.

  2. Szarházi kicsihuszár! A túl “dörzsölt” emberekre szokták mondani, hogy “ez is volt már minden, csak akasztott ember nem”. Hát, ha valakire illik ez a mondás, akkor orbáncra százszorosan igaz! Tegyünk már róla, hogy a mondás beteljesedjen!

  3. Jaj, ne forgassuk már ki a dolgokat. Annak mi értelme lenne, hogy az eljárás lefolytatását? A németek és az EU vezetői behívták a bevándorlókat, foglalkozzanak akkor ők velük. Az országokat erről nem kérdezték meg, önhatalmúlag döntöttek ebben a fene nagy demokráciában, ami az EU-ban van. Itt erőszakoskodnak törvénytisztelő országokkal a kvóta-ügyben, az illegális bevándorlókat meg nem tudják megrendszabályozni. Az sem tiszta, hogy mire kellenek nekik a bevándorlók, humanitárius indíttatásból akarják őket letelepíteni vagy munkaerőnek kellenek. És a kiszabott kvóta mennyire időre szól? Jövőre újabb kvóta lesz, azután megint újabb?

Leave a Reply

Your email address will not be published.