Megdöbbentő kúriai döntés: a lúgos orvos megúszhatja – a bíró még viccelődött is

Forrás: NOL.hu

A Kúria kedden kora délután kihirdette a lúgos támadás ítéletét: a korábbi ítéletet hatályon kívül helyezték, az ítélőtáblán új eljárás lesz. B. Krisztián előzetes letartóztatásban marad.

Az indoklás körülbelül egy órán tartott. A Kúria döntésének lényegi oka az Index összefoglalója szerint: szerintük első-és másodfokon sem sikerült kétséget kizáró bizonyossággal bizonyítani B. Krisztián bűnösségét, és “valószínűségre bűnösséget alapozni nem lehet”.

A Kúria szerint ugyanakkor a bizonyítás hiányosságai a másodfokon kiküszöbölhetőek, orvosolható az előző ítélet részleges megalapozatlansága, a kérdések megválaszolhatók, az ellentmondások feloldhatók,  az ítéleti bizonyosság elérhető.

Egy ilyen komoly ügyben, ahol a fideszes Mikola István unokaöccse, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója a vádlott, aki a volt barátnőjét injekcióval elaltatta, majd nemi szervét lúggal öntötte le, a kúrián a bíró viccelődni kezdett azzal a levéllel, amit bizonyítékként szerettek volna használni. A levél, amelyet B. ügyvédje nyújtott be, és amelyet állítólag egy börtönben ülő elítélt írt, az áldozat jelenlegi vőlegényére próbálta terelni a gyanút. A levélíró lényegében azt állítja, hogy sok hónappal a lúgos támadás előtt a férfi őt akarta megbízni azzal, hogy maró anyaggal öntse le Renner Erikát.

A levélről a bíró azt mondta:

“ha ilyennel egy dramaturg állna elő, neki is visszaadná a producer.”

A vádlottat először felmentették, aztán nagy nehezen mégis sikerült vádat emelni ellene, azonban egyelőre 4 évet kapott tettéért, pedig még Zacher Gábor és egy másik orvosszakértő is kimondta a bíróság előtt, hogy a nő több okból adódóan is életveszélyben volt a támadáskor, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem halt meg.

Ha mindez így folytatódik, a lúgos orvos akár meg is úszhatja tettét. Köszöntünk mindenkit a XXI. század Magyarországában!

5 Comments

  1. Biztos volt, hogy a retek fideSS köcsög, náci rohadékok,ki húzzák a szarból a mikola patkány unoka öccsét.

  2. Olyanban, ahol az a patkány meg fogja úszni, és simogathatja a fide$$keresztény kicsiny gyermekek pofiját!

  3. Már elnézést….de az itélkezés is egy szakma. Nem olyan bonyolult, mint a labdarúgás, amihez mindenki ért engem kivéve, de azért meglehetősen szigorú szakmai szabályok szerint kell eljárniuk mindenkinek az ügyében. Akár valami fideszes potentát valakije a vádlott, akár a szír Ahmed. Közös, hogy mindkettőnél újra kell az eljárást folytatni, mert mindkét felsőbb bíróság aggályosnak találta egyiknél az első, másiknál a másodfok döntését. Ez nem egyenlő a felmentéssel. Nyugodtan höröghet egyiknél a fideszes oldal, másiknál az ellenzék, egyszerűen nem kötheti a szimpátia vagy rokonság a bíróságot. Nem is köti, hiszen rövid idő alatt mindkét oldal haragját kivívta, ami viszont a bírói függetlenség megléte szempontjából mégiscsak megnyugtató.

  4. Excellent beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your web site, how could i subscribe for a blog website? The account helped me a appropriate deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided vibrant clear concept

Leave a Reply

Your email address will not be published.