Orbán Viktor: “ha magánügyvédi praxist folytatnék, a mostani jövedelmem többszörösét megkeresném”

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Egészen elképesztő, hogy milyen életszakaszokon ment keresztül Orbán Viktor addig, amíg eljutott a mostani állapotához. 1994 nyarán interjút adott Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök a Respublika című lapnak. A Fidesz ekkor már választási vereséget szenvedett, és elkezdődött a “jobbra tolódás”. Az ötkolumnás interjút, amelyben Orbánt a visszavonulásáról is kérdezték, a 24.hu szemlézte.

“Addig maradok a politikában, ameddig találok értelmes kihívást benne”

– válaszolt Orbán a visszavonulással kapcsolatos kérdésre. “Harmincegy éves vagyok, ha magánügyvédi praxist folytatnék, a mostani jövedelmem többszörösét megkeresném” – fogalmazott. Kutató is lehetne – mondta –, úgy egy más típusú, elmélyültebb intellektuális tevékenységet folytathatna, de most a politikában lát feladatot, például a “polgári alternatíva megteremtését”.

De más feladata is akadt: az európai integrációs ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottság elnöke volt, és így “valóban az ország sorskérdéseivel” foglalkozik – mondta. Orbán 1994-ben úgy látta, hogy váratlanul nagyon kedvezően alakultak Magyarország számára a nemzetközi viszonyok.

“Bár a mostani kormány még nem tud aláírni integrációs szerződéseket a teljes jogú EU-tagságról, a következő feltehetőleg már igen”

– mondta Orbán, aki akkoriban még nem akarta megállítani Brüsszelt, sőt, úgy fogalmazott: bízik benne, hogy tud valamit lendíteni ezen a folyamaton.

Orbán még a jobboldalra tolódás során is így jellemezte a Fideszt:

“az én nevemhez fűződik az a megfogalmazás, hogy a Fidesz nemzeti elkötelezettségű, mérsékelt liberális párt”. 

 

7 Comments

  1. Ja, akkor lehetne a saját nevén a jövedelme és nem a strómanokén. Miért nézzük hülyének a póóógáárt????

  2. Csak nem biztos, hogy akkor lenne az apjának kőbányája, meg lenne mészáros lőrinc, meg stb.(Helyesírás nem véletlen). Meg kisvasút játszani. Meg letelepedési kötvény. Meg jó is lenne benne: nem utálnák annyian.

  3. Viktor ! Anyukádnak jó egészséget kívánok,de hogy folyamatosan csuklik az biztos ! Ha csuklik meg van rá az oka,ugyanis megszülte a második világháború utáni legkorruptabb maffiózóját a te személyedben !! Pofátlanul hagytad hogy 80 éves öreg megfáradt nénik kezet csókoljanak,én pofán vágtalak volna,ha akkor és ott ezt megtehettem volna, most,szívószálon keresztül tartanának életben !!!! Gazember vagy Viktor !!! Remélem a Csau sorsára jutsz !!!!!!!!!

  4. Ahhoz dolgozni is kellene és az egész családnak nem lennének milliárdjai az adófizetők pénzéből.

Leave a Reply

Your email address will not be published.