Felfedjük Orbán Viktor féltve őrzött titkát, vállaljuk a következményeket!

Kép forrása: nol.hu

Egy furcsa példa kapcsán szeretném szemléltetni, hogy mi történik Magyarországon. Inkább egy meseszerű történetnek hívnám. Orbán Viktor féltve őrzött titkát fogom felfedni ezen a példázaton keresztül:

Képzeljük el, hogy  Észak-Korea nem más, mint egy kísérlet, amit a Fidesz talált ki. Egy olyan országot működtetnek, ami a XXI. században elképzelhetetlen, politikai gyilkosságokkal, minden átszövő rémuralommal, önkénnyel úgy, hogy az emberek ehhez alkalmazkodnak, és nem tör ki forradalom. Persze ez csak fikció, de elképzelhetjük, ugyanis a valóság nem is áll olyan messze ettől.

A mesénkben tehát Észak-Korea működését maga Orbán Viktor találta ki, mindent ami ott történik Habonyék vezényeltek le, mégpedig mert azt akarják lemérni, hogy meddig lehet elmenni. Megtörténik-e, hogy egy Észak-koreai tinilány felteszi magának a kérdést: “16 éves vagyok, és miért is vagyok katona???” Mikor mondják majd, hogy talán nem kéne gépágyúval kivégezni a tesómat, csak mert mondott egy viccet Kimről.

A tesztszigeten már itt tartanak, Magyarországon még csak a hatalmi ágak kezdenek szétcsúszni, az alaptörvényt írták át, de már a kedves vezető kedves sportjára annyi pénzt elköltöttek, mint ugyanerre a célra Észak-Koreában. Az ingerküszöbünket mesterségesen befolyásolják, tudatosan engednek meg maguknak olyan ügyeket, amelyek látszólag nekik botrányosak, azonban végső soron mi járunk rosszul velük, hiszen ha X korrupciós ügy nem verte le a biztosítékot, Y sem fogja. Onnantól pedig egyetlen lépésre vagyunk a Z-től.

Azzal sem nyerünk túl sokat, ha a tüntetéseken vagy bármelyik civil megmozduláson a demokráciát, a jogegyenlőséget és olyan szép, de az emberektől távol álló fogalmakat hangoztatunk, amivel különösebben nem érünk el semmit, csak nagyobb érdektelenséget, a Hatalom részéről pedig az autokrácia kiteljesedését.

Az egyetlen esélyünk, ha átlátjuk a folyamatot, átlátunk a propagandájukon, és ignoráljuk azt, máskülönben Észak-Korea hamarosan a Putyin utáni legnagyobb szövetségesünkké válik.

loading...