Sok cikket olvastál Bayer kávézásáról? Megtaláltuk a legjobbat!

kép forrása: Népszava

Olvasva a megosztott közvélemény indulatát – a nem éppen kávézgatásáról elhíresült keresztény-polgári kereszteslovag bayer nertárs reklám-akciója okán -, úgy tűnik, hogy ma délelőtt a tabáni Gösser sörözőben “történelmi” találkozóra kerül sor. Ugyanis a fasisztoid megnyilvánulásait most már egyre kevésbé titkoló narancs-hatalom mocskos szájú trójai falova, egy csésze kávéra hívott meg ideológiai szempontból tőle merőben más nézeteket vallókat: pártvezetőket, TASZ munkatársakat, újságírókat és emberjogi aktivistákat, akik az invitálást elfogadták. Remélhetőleg a „szíves” invitálás nem változik „bayeres”inzultálássá…

Liberális értelmiségiek – egymástól függetlenül – fb-bejegyzéseikben arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy ez a kávézás a magyar közélet legnagyobb szégyene, mert mára oda jutottunk, hogy demokraták egy nácival ülnek le egy asztalhoz…

demsz

Mint tudjuk, G.orbán – az egyetlen, és igen nagy buktával végződő miniszterelnökjelölti vita óta – nem mer kiállni egy politikai ellenfelével szemben sem, és ellenzéki sajtónak sem nyilatkozik. Így, aki a most a legocsmányabb szájú kebelbarátján keresztül – annak személyét felhasználva – merészkedik csak konzultációs vitára, remélhetőleg újra szembesülni fog – a meghívottak tolmácsolásában – a társadalom egy jelentős részének véleményével, miszerint ő a magyarok számára illegitim, és elvesztette miniszterelnöki jellegét!  Ezzel pedig éppen az ellenkezőjét lehet elérni annak, amelyért a pfujjogók ezt a találkozót megkérdőjelezték. És ha mindezt a meghívottak egybehangzóan nyilvánítják ki, akkor pedig éppen Arany János verssorai neonfényként világítják be a söröző falait: “Neved ki diccsel ejtené, nem él oly velszi bárd.”

https://youtu.be/xAnMBZocRCg

Persze előre nem tudhatjuk, hogy pontosan mi fog történni, éppen ezért az eseményekkel ne is szaladjunk ennyire előre. Pláne, hogy az igazi probléma – kedves fanyalgók – itt teljesen más!!! Ugyanis, ami ezzel a mai találkozóval kapcsolatos kifogás, az éppen a bolha és az elefánt esete. Konkrétan: a bolhát okolják felháborodva ugyanazért, amiért az elefántot eszükbe nem jutna okolni. Pedig a bolha nem tesz mást, mint az elefánt által létrehozott körülmények között megszólal…

Tehát most az a kérdés, hogy ha ez a “bolhányi” meghívott nem állhat szóba Bayer Zsolttal (mert a rosszallók így akarják), akkor az “elefántnyi” teljes demokratikus parlamenti ellenzék immár évek óta miért teheti meg ugyanezt a fennálló fasisztoid diktatúrával és annak nettó bűnözőivel kapcsolatban? Egyszerűbben mondva: miért éppen és most a Gösser sörözőbe invitáltak bojkottáljanak, rajtuk kívül pedig senki?

Mert én úgy gondolom, hogy itt már régóta az Európai Unió első fasiszta államát kellene bojkottálnia a teljes demokratikus ellenzéknek és a magyar értelmiségnek. És amíg ez nincs így, addig Gulyás Márton azt üzeni az őt megszóló, rosszalló kritikusoknak, hogy “a szóba állás az nem legitimálás… Bayer Zsolt totálisan legitim közszereplő, és ez a hang és ez a politikai gyakorlat legitimmé vált. Ez ellen nem úgy kell védekezni, hogy az ember elzárkózik, hanem felveszi a kesztyűt azért, hogy ennek a fajta beszédnek és politikának ne legyen létjogosultsága. Bele kell állni a kihívásba! “

A cikket beküldte nekünk: az Európa Blokk.


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Horváth György

  “Egyszerűbben mondva: miért éppen és most a Gösser sörözőbe invitáltak bojkottáljanak, rajtuk kívül pedig senki?” Gondolom a szerzőnek nem tűnt fel hogy a DK képviselői kivonultak már 3/4 éve a Parlamentből, képviselői fizetést nem vesznek fel (csak a 3/4-es törvények szavazásán vesznek részt. Azóta többször is felkérték a demokratikus ellenzék többi pártját is, de sajnálatosan nem csatlakoztak hozzájuk. Szerintem bizonyos informáltsági szint alatt nem kellene az újságírót játszani. Nem?

  • Gabriella Pásztorné

   Horváth György, ez egy kamu kivonulás, olyan mint a fideszé volt anno. Nem veszik fel a képviselői fizetésüket? Ne vicceljünk már! És a bizottsági helyekért járókat? Ha KIVONULNA, akkor lemondana a mentelmi jogáról, és visszaadná a mandátumát. Na az KIVONULÁS lenne. Ez csak bohóckodás.

   • Laszlo Varga

    Ha egy pillanatra levennéd a Gyurcsány gyűlölő szemüveged, mindjárt tisztábban látnál.
    Ha visszaadnák a mandátumot, akkor azonnal meglenne a Fidesz 2/3-a!
    Amikor bent voltak, azt követeltétek, hogy bojkottáljanak. Most azt mondjátok, hogy ez csak bohóckodás! Mitől vagytok így különbek a fideszes vagy jobbikos elvakult rajongóknál?

    • Gabriella Pásztorné

     Mesélj még kedves Varga László! A fidesznek akkor van meg a 2/3-a, amikor szüksége van rá. Már bebizonyította egy párszor.Ez egy fanokat kábító szöveg, semmi más. Még hogy én gyűlölném Gyurcsányt? Miért? Hiszen saját magát nevetteti ki, nem kell neki az én gyűlöletem hidd el. Mellesleg életemben nem gyűlöltem még senkit, pedig lett volna okom rá. Amit csinálnak az nem politika, hanem a megmaradásért való kapaszkodás.

     • Laszlo Varga

      Mi ebben a mese? Ezek szigorú száraz tények!
      Nem igaz, hogy a Fidesznek akkor van 2/3-a amikor akarja. Láthattuk a közelmúlt szavazásainál, hogy mennyire nem igaz.
      Jelenleg ha 2/3-ra van szüksége, valakivel alkudoznia kell. Ez a valaki vagy a Jobbik vagy az LMP. Egyikkel sem szimpatizálok, de azt be kell látnom, hogy ezekben az alkukban egyik sem kér vállalhatatlant.
      Ha csak a DK-s képviselők adnák vissza a mandátumot, akkor addig amíg nem választanak mást a helyükre, Orbánnak automatikusan meg lenne a 2/3. Ha a négy DK-s helyre csak egyetlen fideszes kerülne, máris újra megvan a teljhatalom.
      Így fejezed be: “Amit csinálnak az nem politika, hanem a megmaradásért való kapaszkodás”. Ezzel kapcsolatosan három megjegyzésem van.
      1. Minden párt a megmaradásért kapaszkodik! A politikusoknak ez a munkahelyük. Te is kezdesz azért, hogy megmaradjon a munkád.
      2. A pártok többsége tényleg nem politizál, csak hülyíti a választókat. Két olyan jelentős párt van, amelyiknek elképzelése is van arról, mit akar csinálni az országból. Az egyik a DK, a másik a Jobbik. A DK céljaival egyetértek, a Jobbikéval nem.
      3. Az ellenzéknek három jelentős pártja van. A DK az egyik. Nem tudjuk pontosan felmérni az arányokat, mert az időközi választások és a közvélemény kutatások ellenkező eredményeket mutatnak, de nem az párt, amelyik a puszta túlélésért küzd!

   • Deutsch János

    Valaki korlátolt az nem baj ,de hülyeségeket ir.

    • Gabriella Pásztorné

     Ha rám céloztál, vállalom. Egy párt sem korlátozza az agyamat, önjáró vagyok, jobb ha tudod.

     • Laszlo Varga

      Vannak önfejű makacsul ostoba emberek, akik soha nem tájékozódnak, nem törődnek a tényekkel és az álláspontjukon soha semmit nem változtatnak. Ezek az emberek azok, akiket a propaganda a legjobban tud manipulálni. Megtalálhatók minden párt környezetében. Egyetlen közös jellemzőjük van.
      Mind azt mondja magáról, hogy önjáró és az ő agyát senki nem korlátozza. 🙂

 • DÓZSANÉPE

  Vannak embertársaink, akikkel nem értünk több fontos dologban egyet. De leülünk, megbeszéljük a nézeteltérések okát, kulturáltan kifejtjük a véleményünket, és az sem baj, ha nem találjuk meg minden esetben a közös nevezőt. Nem vagyunk egyformák, de ezért még nem anyázunk, nem válunk véresszájú, ordibáló állatokká. Aztán vannak olyanok, akikkel nem ülünk le kávézni!