Míg a Fidelitas beégett Nógrádban, egy fiatal fiú zseniális beszédet mondott Zalában – megmutatjuk

A Pesti Bulvár beszámolt róla, hogy botrányos sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas salgótarjáni szervezete, ahol egyetlen épkézláb mondatot nem sikerült kimondaniuk az egybegyűlt fiataloknak. Ezzel szemben Zalaegerszegen egy tizenéves fiatal, László Marcell, aki egyébként a helyi Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom elnöke, olyan értékek mellett emelt szót a megyeszékhelyen szervezett Európa-napon, amelyekről manapság beszélni sem ildomos.

„Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság az Európai Unió tagjává váljon?” Szó szerint így hangzott a feltett kérdés, melyre 84 százaléknyian mondtak igent! Hozzátenném: ma az „Állítsuk meg Brüsszelt” kampány ellenére a magyarok ugyanebben az arányban szavaznának a tagság mellett” – kezdte el beszédét László Marcell, majd hozzátette: az EU-s csatlakozással mérföldkőhöz érkezett e 20. században annyi terrort, és igazságtalanságot elszenvedő ország történelme.

marc2

A beszédéből idézünk most:

“13 évvel ezelőtt május 1-jén, 9 másik ország mellett az Európai Unió tagjává váltunk. Bizakodással töltött el bennünket az, hogy a korábbi komp-ország véglegesen kikötött ott, ahová mindig is tartozni akart. Nyugaton! Ha valaki, mi magyarok tudjuk mit jelent erőszakkal és szögesdróttal elválasztva lenni a demokráciától.

Miért álltam ki ide?

Megnyugtatok mindenkit: nem a brüsszeli bürokraták vagy Soros György biztatott, hogy osszam meg gondolataimat.

Sokkal inkább az motivált, hogy mi, diákok mit gondolunk az Unióról. Nagy előnyt jelent a vízummentesség. Diákként bővíthetjük nyelvtudásunk az iskolán kívül is, ebben nagy segítség a külföldi testvériskolákkal való együttműködés, melyet sok esetben az Unió anyagilag is támogat. Sok diák jutott így ki Erdélybe, az ott élő magyar ajkúakhoz. Összességében sokunkban kialakult egy közös Európa-tudat, a Parlamenten kívül majdnem minden közintézményen ott az uniós zászló. A gazdaság mellet a kultúrában is szoros összefonódások vannak az országok között. Mintha kettős állampolgárok lennénk. Egyszerre magyarok és valami nagyobb nemzeté, egy sokszínű közösségé.

Ennek megismerésére született egy kiváló kezdeményezés, az Interrail-program, amelyet egyre több politikus támogat. Ennek lényege, hogy 18 éves korban minden uniós állampolgár kapna egy 22 napos ingyenes vasúti utazásra feljogosító bérletet, mellyel bejárhatnák az Unió országait. Az EU számunkra sok esetben a jövőt jelenti.

Lehetőséget nyújt arra, hogy külföldön tanulhassunk, vagy ha a jelen viszonyokra gondolok, ott is vállaljunk munkát.

Sajnos egyre nagyobb számban vannak azok, akik ezt érzik a legnagyobb előnynek az uniós tagságban. Ha ma Magyarországon egy középiskolában megkérdezik, ki gondolkozik azon, hogy külföldre menjen, elég megdöbbentő számot kapunk. Már most érezzük a munkaerő-hiányt mind az egészségügy, mind az ipar területén. Sokak nem tudják megfizetni a hatalmas egyetemi költségeket, reményüket vesztik az évről évre növekvő ponthatárok miatt, vagy lemondanak arról, hogy államilag támogatottként bekerülhessenek a felsőoktatásba. Ennek kiváltságnak kellene lennie?

Persze erre van egy varázsszó: Diákhitel, de ki akarja az életét rögtön hitellel kezdeni? Nekik nagy lehetőség a külföldön egyre több helyen elérhető ingyenes felsőoktatás. Külföld vonzza a fiatalokat, de sokszor nem csak a kíváncsiság, hanem a lehetőségek, a jobb oktatási rendszer miatt, amit itthon nem biztos, hogy megkapnak.

Nekünk ezt jelenti az Európai Unió!

Véleményem szerint nem megállítani kéne, hanem tisztességesen bánni a fejlesztési pénzekkel, mert nem Lőrincben vagy a stadionokban van a jövő, hanem az oktatásban, infrastruktúrában és a tisztességben.”

58 Comments

 1. Mi a sz..rt akarnak Orbánék az országnak? Majd egyedül, szuverén csupasz seggel tengődjön itt barátok és partnerek nélkül Európa közepén, mindenkiknél okosabbnak tartva magát? Na persze az ő seggük már nem csupasz!

 2. Busai Ferenc…..Miért sajnos? Te legalább megérted ezt a kort…gondolom, remélem “KÓR” nélkül. Én 79 vagyok, optimista és bizakodó, bízom a fiatalokban, drukkolok nekik, ahol tudom támogatom is őket….ha megérem, jövőre a szavazatommal mindenképp. Itt már nem mi vagyunk – öregek, nyugdíjasok – a fontosak, hanem a jövő, a felnövekvő ifjúság. Csak a változás hozhat békét és nyugalmat. Harcra senkit nem buzdítok, de változtatásra mindenképpen.

 3. Nagyon igaza van ennek a fiatalembernek. Mi, 60-asok tudjuk csak igazán, hogy milyen rossz az, amikor megnehezítik az egyetemre való bejutást, a nyelvtanulást, a tehetség kibontakozását. Gyerekeinknek, unokáinknak nem ezt akarjuk. Orbánék hatalmas bűne, hogy a fiatalokat butaságban akarják tartani. Már csak ezért is el kell őket zavarni a francba.

 4. Mondd, te hol éltél fiatal korodban? Egyetlen rendszer volt ebben az országban, amely mindenki számára lehetővé tette a továbbtanulást, aki tudott és akart is tanulni. Azok mondanak ilyen baromságot, aki lusták, tehetségtelenek voltak.

 5. Anélkül, hogy egy szikrányit is csökkenteni akarnám a srác beszédének értékét!!!!!!!!!
  Semmi újat nem mondott. Minden mondata igaz, és ezt mindenki tudja. Leginkább azok, akik foggal-körömmel, tötvényes szintre emelt korrupcióval és erőszakkal tesznek ellene.
  Sajnos ott tartunk, hogy mondani, beszélni, demonstrálni, tüntetni annyi, mint vizet a Dunába hordani. Itt a szó már KEVÉS illetve nem érünk vele semmit. Lehet, hogy én gondolkodok “fordítva”, de nem az érdekel, hogy mit loptak-vettek el az országtól, hanem arra, hogy mi marad utánuk? Szellemileg, fizikailag, iparilag, egészségileg, anyagilag lepusztított ország.
  Maradnak az “új földesurak” állami pérzből kikupált birtokai, stadionok százai, üveghíd, csodazongora, kisvasút, und so weiter. Mit lehet velük kezdeni? MIT FOGUNK VELE KEZDENI??????? ( Államosítani? Mert ugye magánkézbe mégse adhatjuk) ) Nem lesz belőlük munkahely, nem lendül be tőlük a gazdaság, nem lehet velük oktatást és egészségügyi ellátást biztosítani, boldog, egészséges gyermekeknek, dolgozni tudó felnőtteknek, és utolsó éveiket méltósággal megélő nyugdíjasoknak élhető hazát adni.
  Nem pesszimista vagyok, hanem reális. TÚL SOKÁIG VÁRTUNK.

 6. Nagyon szépen hangzik, amit írt, de………
  Kik azok a fiatalok, akikben bízik? (6-700 ezren külföldön)
  Azt hiszi a szavazási eredmények valósak lesznek? (2014-ben azok voltak?)
  Az utolsó mondat a legszebb.”Harcra senkit nem buzdítok, de változtatásra mindenképpen.” Lefordítva: Ne harcoljatok, de csináljatok már valamit! Nekem is így tetszene legjobban, de a “hogyanját” nem a szavazásban látom. Ez kb. annyit ér, mint a jó tanács: Nem tudom mit kéne csinálni, de amit csináltok, az nem jó!

 7. Auróra! Mért ettől a gyermektől vár egetverő gondolatoat, amikor más, profi politikus évtizedek óta hülyeségeket hord össze?

 8. Aljas világot élünk, tehetségtelen politikusokkal, már ami a kreativitást, a fejlődő képes folyamatok irányítását illeti!Ezért lenne szükséges egy teljes mérvű összefogás, nem pedig ez az eszetlen széthúzás! Az MSZP-től a DK-n át az LMP-ig ! Nem sok esély van rá!Én még bízom a z MSZP kongresszusában, hogy a maffia tagok és szemellenzősök kissebbségbe szorulnak és Botkát az összefogás útjára állítja!

 9. – dózsanépe?…mondd te mikor éltél itt, a nyolcvanas években? – engem és társaim, származásom és szüleim volt poziciójai okán nem vettek fel felsőbb iskolába a hatvanas-hetvenes években, úgy állapítva meg a pontszámokat, hogy csak plusz szoc. kitüntetésekkal stb. lehessn elérni…

 10. De ismerős….mindig a körülmények, meg más emberek, meg a helyzet. Gyenge, önkritika nélküli emberek eszköze.

 11. …el se olvasom..rápillantok néhány szóra – így a következőket állítom : az un. EU-ból senki nem akar kilépni .. annak ellenére, hogy a balnak mondott ..alapvetően libsi média ezt sugallja..ténykérdésként kezeli .. vicc !
  Az igazság hogy az EU bizonyos brüsszeli körei folyamatosan a tagság ellenében ..épp a magyar kormány ellenében is dolgozik..nyesi a tagállamok jogait ! .. ha ezt valaki nem látja az nem akarja látni ill. pontosabban egyértelműen zilálja honfitársai életviszonyait..azok jogait – tul.képp fizetett ügynökök vagy nagyrészt idióták vagy divat-libsik .. messze vannak a szabad gondolatok birtoklásától ..sajnálom őket !!!!!!!!!!!!!!

 12. Az a bosszantó, hogy a nép összefogna, de a pártok nem, és miután a népre nem, csak a pártokra lehet szavazni, így a pártok önös hatalmi érdekeik miatt (ostoba indokokra hivatkozva) egyszerűen képtelenség rájuk szavazni.

 13. Rövid történelmi recitáció.
  A múlt század harmincas évei végén három kibékíthetetlen rezsim gátolták egymás hatalmi kibontakozását: a liberális kapitalista angolszász világ szövetségeseikkel; a sztalini bolsevizmus; és a nemzeti társadalmak Németországgal az élen. Hogy az egyiket eliminálják, a másik kettőnek szövetségre kellett lépnie, bármilyen ellenséges viszonyban is álltak egymással! Így adódott, hogy két világhatalomra törő halálos ellenség összefogott a nemzeti konkurrensek ellen.
  Mára mindjobban kiderül, a konkurrens nem egyedül Németország volt, a konkurrens igazából egész Európa. A győztes SZU-US meg is osztoztak Európán, aztán mindkettő a maga hatalmi szférájában ránk kényszeríttette saját rendszerét, ideológiáját és törvényeit. A népek önrendelkezési joga hamis tételéről, amely csak a győztesekre és csatlósaikra érvényes, az emberi jogok kitalálásától, amely az idegen fajú és kultúrájú emberek befogadásától a kábítószerek legalizálásán át a buziházasság és minden deviencia elfogadásáig kötelez minket, mivel szerintük mindez az európai kultúra és tolerancia elemi mértéke.
  Legelőbb ép a „győztes” Nagy-Britannia és Franciaország városait töltötték meg különböző színű szőrű, idegen fajú népekkel. Most Németországot és Itáliát lepik el idegen bevándorlók. Még be sem fejeződött Európa elidegenesítése, már terrorhullámokat produkálnak a bevándorlók másod, harmadgenerációs leszármazottai, a jövő polgárháborúi előjátékaként. A bevándorlok, sőt leszármazottaik nagyobb hányada új proletariátust képez, amely jóval igénytelenebb életkörülményekkel beéri, mint az őshonos lakosság. A dinamika hiánya pedig a stagnáció!
  Mára Európa sorsa épp olyan bizonytalanná vált, mint az Egyesült Államoké, amely rövid történelmi időn belül szét fog esni faji konfliktusain. A volt Szovjet Birodalom déli területein, vagy tíz türk és mozlim nép él, amelyek sokkal szaporábbak a szlávoknál. Túlnövik az oroszokat, és nemsokára visszakövetelik az Eurázsiai Szteppét. Kína majd Szibériát fogja követelni. A zsugorodott Oroszország pedig kénytelen lesz Európára támaszkodni.
  A demokrácia elengedhetetlen feltétele a prosperáló fejlett jól szervezett gazdaság, vagyis a jóléti társadalom. Csak ekkor támad a liberális korszellem, ezzel párhuzamban a polgárok egyenlősége, amely a demokráciát megteremt E gazdasági és szellemi adottságok nélkül, a demokrácia nem működik! Így a demokrácia csak a kort meghatározó civilizációt alakító népekre korlátozódik.
  A fasiszta vagy nemzeti rendszerek, akceptálják a szabad piacgazdaság előnyeit, de politikai államrendszerük autoritáris paternalista. Felmerül a kérdés: A mai prosperáló kínai államot és gazdasági rendszert lehet kommunizmusnak nevezni?
  A perzsa Sah rendszere állt az összes iszlám állam között a legközelebb a nyugati világhoz, de autark mint autokrata rendszerét, úgy a Bilderberg társaság, mint a moszkoviták túl veszélyesnek ítélték, így addig diffamálták, még forradalom űzte el Perzsiából. Csak most derült ki micsoda dzsint szabadítottak ki a perzsa lámpásból. Az új rendszer saját vallásán alapuló konzervatív fundamentalista államot valósított meg, amely még kevésbé mutatott hajlamot a szuperhatalmak messianisztikus törekvéseihez igazodni, mint elődje. A világ hatalmasai kivárhatták volna türelemmel a perzsa forradalmi láz csillapodását, hiszen előbb – utóbb minden rendszernek igazodnia kell a szomszédokhoz, hogy békében hagyják! Az iraki szomszéd, világi Bath rendszere -ahol síiták, szunniták, keresztények megfértek egymás mellett- idővel biztosan nivellálta volna a mulláh-k fundamentalizmusát. A szuperhatalmak inkább felfegyverezték az agilis Szaddam Husszeint és Perzsia ellen küldték, de nem boldogult a Mullah Állammal, sőt Szaddam állig felfegyverzett hadseregét már Izrael vélte magára veszélyesnek. Okot kellett keresni, Irakba bombázni a „demokráciát”. Azóta Irakban a két fővallás hívei egymás mecseteit vagy piacait robbantják pokolgépekkel, a hadsereg szélnek eresztett emberei pedig konkurens hadseregekben ölik az ellenséggé vált polgártársaikat.
  Bizony a demokráciát Arábiába bombázni nem sikerült! Khomeinivel, Szadammal, Khadaffival, ha nem is voltak szuper demokraták, egy kis jóakarattal lehetett volna szót érteni. A demokrácia exportálása, az arab tavasz megrendezése radikális anarchiákat juttatott hatalomra Arábiában, amelyeket talán már lehetetlen lesz megfékezni. Arábiát pedig felrázta a „demokrácia” exportálása. Bár az olajáldás Arábiában elapad, de a napsugár, a jövő energiaforrása marad. Az energiabőség az ipart fogja odavonzani. A világ nagy változások felé halad. Arábia épp napjainkban küldi ötödik hadoszlopát Európába. Olyan törvényekkel álcázva a bevándorlást, melyeket a világháborúk győztesei kényszeríttettek a legyőzött Európára.
  Bár az Egyesült Államok katonai támaszpontjai körbehálózzák földünket, fenntartásuk horribilis összegekbe kerül. Annál inkább, hogy pénzüket a nemzetközi fináncoligarchától (FED) kölcsönzik kamatos kamatra. A világ pedig rövidesen nem fogadja el fedezetlenül nyomtatott dollárjaikat.
  Oroszország kényszer nélkül vonult ki Európából. A jelcini anarchikus átalakulás éveiben úgy tetszett Oroszország ezután soha nem vetekedhet az Egyesült Államokkal, de Putin rendet teremtett. Fél liberális, fél nemzeti rendszert valósított meg Oroszországban.
  Európa tarthat a per pillanat még intakt Orosz Birodalomtól, persze ilyen hatalmas kiterjedésű birodalom sokfelől fenyegetett, de legkevésbé Európától. Ezt az oroszok maguk is konstatálták. Próbálkoznak is jó viszonyt teremteni a nyugattal – végtére ők is európaiak. Kivonultak a megszállt Baltikumból és közép-kelet Európából, akceptálják Ukrajna függetlenségét, de Elégedjünk meg ennyivel. Washington ne próbálkozzon sem Európát, sem Ukrajnát Oroszország ellen hangolni,
  Kína és India nemsokára felsorakoznak a számottevő hatalmak közé. Arábia amint túllép az anarhián és terjeszkedni kíván, Európa van a legközelebb. Az újjá éledt sztyeppenépek pedig majd keletről fenyegethetnek bennünket.
  Mára hiba lenne Washingtont az egyedüli szuperhatalomnak tekinteni.
  Az első világháború előtt több nagyhatalom létezett, melyek kisebb katonai erővel biztosíthatták szuverenitásukat. A világ globalizálása helyett, nem lenne ésszerübb visszatérni a régi „békeidők” többpólusú világához?
  Ha a Brüsszelből Európát a washingtoni háttérhatalom járószalagján kormányzó balos, liberális, zöld bohócok nem is akarják megérteni. Rövidesen új feltörekvő hatalmak fogják Európát fenyegetni. Európa nem számíthat Amerika örökös gyámságára. Ezt mielőbb meg kell értenünk! Gondoskodnunk kell saját, szuverén Európa centrikus védelemről, külpolitikáról, a kormányoktól kontrollált bankrendszerről. Az idegen fajú szellemű bevándorlókat pedig ki kell toloncolni! Különben nem sikerül Európát átmenteni a jövőbe. Elveszünk!

 14. I simply want to tell you that I’m newbie to blogging and site-building and honestly savored your blog. More than likely I’m want to bookmark your website . You actually come with terrific articles. Bless you for sharing your blog.

 15. I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite certain I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

 16. The fresh Zune browser is incredibly superior, nevertheless not as Excellent as the iPod’s. It will work nicely, but just isn’t as instantaneous as Safari, and has a clunkier interface. If your self often method on employing the internet browser that is not an issue, yet if you are developing in the direction of examine the website alot against your PMP then the iPod’s much larger display screen and better browser could be crucial.

 17. Good ¡V I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

 18. Howdy very nice website!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds additionally¡KI’m happy to search out numerous useful info right here within the publish, we need work out extra strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 19. I was just seeking this info for a while. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your website. I wonder what’s the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative web sites in top of the list. Generally the top websites are full of garbage.

 20. It is in point of fact a great and useful piece of information. I am satisfied that you shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 21. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a world wide web browser. Not a game machine. Perhaps inside the foreseeable future it’s going to do even improved in those areas, yet for presently it truly is a Good route towards organize and listen toward your new music and movies, and is without the need of peer inside of that regard. The iPod’s positive aspects are its world-wide-web traveling to and apps. If those people stable further powerful, probably it is your least complicated selection.

 22. Zune and iPod: Utmost human beings compare the Zune towards the Touch, but when watching how skinny and amazingly small and light it is, I take it towards be a instead distinctive hybrid that combines characteristics of the two the Contact and the Nano. It can be exceptionally colorful and lovely OLED display is slightly scaled-down than the touch screen, nonetheless the participant alone feels Really a bit smaller sized and lighter. It weighs concerning 2/3 as a lot, and is significantly smaller sized within width and top, even though being exactly a hair thicker.

 23. A person necessarily lend a hand to make significantly posts I would state. That is the very first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the research you made to create this actual publish incredible. Magnificent process!

 24. I got what you intend, thankyou for putting up.Woh I am delighted to find this website through google. “Don’t be afraid of opposition. Remember, a kite rises against not with the wind.” by Hamilton Mabie.

 25. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I have shared your site in my social networks!

 26. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 27. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or weblog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Studying this info So i¡¦m satisfied to express that I have a very just right uncanny feeling I came upon just what I needed. I most surely will make sure to don¡¦t overlook this web site and give it a glance regularly.

 28. In between me and my partner we’ve owned additional MP3 players higher than the many years than I can depend, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, and many others. But, the final several years I’ve fixed down in the direction of one particular line of players. Why? Considering that I was content to examine how well-designed and exciting towards hire the underappreciated (and commonly mocked) Zunes are.

 29. I genuinely enjoy examining on this website , it has excellent articles . “The longing to produce great inspirations didn’t produce anything but more longing.” by Sophie Kerr.

 30. In this grand scheme of things you’ll secure a B- for hard work. Where you misplaced me was in all the details. You know, as the maxim goes, the devil is in the details… And that could not be much more accurate right here. Having said that, let me reveal to you exactly what did work. The article (parts of it) is definitely quite persuasive and this is possibly why I am making an effort in order to opine. I do not really make it a regular habit of doing that. Secondly, while I can easily see a leaps in reasoning you come up with, I am definitely not convinced of just how you appear to unite your points which help to make the conclusion. For the moment I shall subscribe to your position but wish in the foreseeable future you actually connect the dots better.

 31. Apple by now contains Rhapsody as an app, which is a outstanding start, however it is currently hampered by the incapacity to keep locally on your iPod, and includes a dismal 64kbps little bit selling price. If this alterations, then it will rather negate this ease for the Zune, still the Ten music for each month will still be a substantial plus inside Zune Pass’ favor.

 32. Somebody essentially help to make significantly posts I would state. That is the first time I frequented your website page and thus far? I surprised with the analysis you made to make this actual post extraordinary. Wonderful job!

 33. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little bit analysis on this. And he in fact bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love studying extra on this topic. If potential, as you turn out to be experience, would you thoughts updating your weblog with more particulars? It’s extremely useful for me. Big thumb up for this weblog put up!

 34. I simply needed to thank you so much again. I do not know the things that I would’ve gone through in the absence of these concepts provided by you relating to that area. It seemed to be the scary circumstance in my position, nevertheless finding out the well-written fashion you managed the issue made me to leap with joy. Now i am thankful for this assistance and in addition have high hopes you are aware of an amazing job that you are carrying out teaching men and women via your web blog. Probably you have never got to know all of us.

 35. This is getting to be a bit further subjective, however I a lot desire the Zune Market place. The interface is colorful, includes additional flair, and some neat capabilities such as ‘Mixview’ that permit yourself abruptly perspective similar albums, new music, or other buyers identical in direction of what you are listening in direction of. Clicking on one of all those will center on that merchandise, and an additional mounted of “neighbors” will arrive into check out, letting you towards navigate more than studying via very similar artists, tunes, or consumers. Talking of consumers, the Zune “Social” is furthermore suitable exciting, letting yourself track down other folks with shared preferences and becoming buddies with them. On your own then can listen towards a playlist intended dependent on an amalgamation of what all your good friends are listening to, which is moreover enjoyable. People apprehensive with privateness will be relieved towards comprehend you can steer clear of the public versus looking at your particular person listening behaviors if your self as a result opt for.

 36. It’s appropriate time to make some plans for the long run and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some attention-grabbing things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to learn even more issues about it!

Leave a Reply

Your email address will not be published.