Beteg törvényjavaslatot adtak be: a nyugdíjasokat is dolgoztatná a Fidesz és a KDNP!

Kép forrása: KDNP.hu

Kósa Lajos és Harrach Péter közös törvényjavaslatot adtak be, amely bevezetné a közérdekű nyugdíjas szövetkezet intézményét. Ezzel visszaterelnék a nyugdíjasokat a munkaerő-piacra. Hogy miért?

parlament.hu-n elérhető dokumentumban olvasható, a közérdekű nyugdíjas szövetkezet, értelemszerűen, egy szövetkezet, amelynek a tagjainak legalább 90 százaléka nyugdíjas, és amelynek célja, hogy

“tagjai, illetve a még aktív időskorúak számára foglalkoztatást, munkaerőpiaci reaktivizálást biztosítson annak érdekében, hogy a következő generációk számára a náluk felhalmozódott tudás, szakmai- és élettapasztalat átadásra kerüljön, érvényre juttatva ezzel a közérdeket.”

Tudásátadás? Közérdek? Hogy mi van? Kósa és Harrach azt szeretné, ha a nyugdíjasok, akik azért vonultak nyugállományba, mert egész életükben dolgoztak, most újra “termeljenek.” Pótolniuk kell a kiesést, hiszen a fiatalok külföldre vándorolnak, a szakmunkások eltűnnek, hiszen Magyarországon nem tudnak megélni, a nyugdíjasok pedig olyan kevés pénzt kapnak, hogy a lehetőséget meg fogják ragadni, hogy valami pluszhoz jussanak.

De miféle pluszhoz?

A tagoknak vagyoni hozzájárulást kell vállalni a szövetkezetben, a szövetkezetnek a megkeresett pénzt pedig egy közösségi alapba kell tennie, amelyet “a szövetkezet tagjának vagy vele közös háztatásban élő közeli hozzátartozójának a szociális, egészségügyi, oktatási, kulturális jellegű szükségleteinek a kielégítésére kell felhasználni.”

Kósa és Harrach indoklása szerint azért van szükség a nyugdíjas szövetkezetekre, mert “a foglalkoztatás körében a munkanélküliség nagy léptéke ellenére munkaerőhiány tapasztalható, ez munkaerő piaci kiegyensúlyozatlanságot eredményez, amit meg kell kísérelni enyhíteni”. Ráadásul szerintük az idősek tipikusan elszigetelődnek a munkaerő-piactól és így elszakadnak a közösségtől, ha nem dolgoznak, ráadásul amúgy nehéz őket visszasegíteni a piacra, úgyhogy ebben segíteni kell – foglalta össze az indoklást az Index.

Tehát nem is arról van szó, hogy közvetlenül pénzt kapnak majd a nyugdíjasok a munkájukért, hanem bizonyos szükségleteiket elégítik ki ezzel a pénzzel, amelynek mértékéről semmit nem tudunk, de biztosra vehetjük, hogy nem egyezik majd meg a tisztességes munkáért járó órabérrel.

Az a baj, hogy Kósa úr és Harrach úr félreértelmezik a nyugdíjasok szerepét a társadalomban. Nekik nem a munkaerő-piacra kell újraintegrálódni, hanem élvezni a jól megérdemelt pihenést. Ők azonban pontosan tudják, hogy ha az átlagnyugdíjat is nézzük, az maximum az éhenhalásra elég. Így mit fognak tenni a nyugdíjasaink? Visszamennek dolgozni…

Köszönjük, Fidesz-KDNP!

68 Comments

 1. Harrach ez a vén tetü igazán el mehetne kapálni vagy árokpartot kaszálni akkor talán megdolgozna a betevő falatért természetesen közmunkás bérért.

 2. EZEK TÉNYLEG ENNYIRE HÜLYÉNEK NÉZIK A NYUGDÍJASOKAT ???? A MEGTERMELT PÉNZT MEG LENYÚLNÁK, MINT A MAGÁNNYUGDÍJAT !!!!

 3. Anyátokat terelgessétek vissza a munka világába, de leginkább húzzatok már el a p….ba !!!

 4. Most a nyugdíjasok nagy részének kiszolgáltatott helyzetével visszaélve rabszolgákat
  akarnak belőlünk is csinálni!!!! ANYÁTOKAT!!!! AZT!!!!!

 5. Nem hiszem hogy ilyen módon találnak majd nyugdíjas munka vállalót . De arra jó hogy politikai dicsfényt alkosson a fidesznek hogy na tessék mi meg teremtettük a lehetőséget de a sok tetű nyugdíjasnak nem kell mert stb-stb .

 6. Azt a büdös tripperes kurva anyátokat dolgoztassátok , meg a buri feleségedet kósa.Sok nyugdíjas örül, ha a WC-ki tud menni. TIKTEKET FEL KELL AKASZTANI EGY _EGY PÓZNÁRA:.

 7. De nem ám! “A tagoknak vagyoni hozzájárulást kell vállalni a szövetkezetben, a szövetkezetnek a megkeresett pénzt pedig egy közösségi alapba kell tennie, amelyet “a szövetkezet tagjának vagy vele közös háztatásban élő közeli hozzátartozójának a szociális, egészségügyi, oktatási, kulturális jellegű szükségleteinek a kielégítésére kell felhasználni.”

 8. Neked ők az ellenzék? “Kósa Lajos és Harrach Péter közös törvényjavaslatot adtak be”

 9. Igen, aki egymaga visz haza annyi pénzt mint a szövetkezet dolgozói összesen, ez orbanisztánban így igazságos.

 10. 2012 decemberében ugyanez a díszes társaság a közalkalmazottakat nyugállományba KÉNYSZERÍTETTE ! Szerettem volna tovább dolgozni,de nem lehetett! Három fiatal megosztva végzi munkámat időt és pénzt harmadolva.Éppen éhen nem halnak.Mindhármuknak van megfelelő végzettsége ahhoz,hogy ne kelljen szerencsétlenkedni alamizsnáért. Amikor elküldtek belebetegedtem. Most menjek dolgozni? Nem képzeled? Játszol? Bolondozol? Hogy nyelt volna le anyád!

 11. Pénzlenyúlás. Vannak még nyugdíjasok, akik elhiszik, ha pénzt fizetnek be, azt kamatostul visszakapják. De az ilyen szövetkezetek vagy döglődnek, vagy csődbe mennek. vagy állambácsi lenyúlja, mint a magánnyugdíjat.
  Mutasson jó példát a két úr, alapítsanak saját magánvagyonukból ilyen szövetkezeteket. ja, és fizessenek az elvégzett munkáért is.

 12. Ez a két agymen egyáltalán tudatában annak amit beszé lnek.egyáltalán ismerik-e a nyugdijasok helyzetét,gondjaikról nem is beszélve.Haragh magából indul ki a nyugdija mellett bezsebeli a képviselői és egyéb helyekről a járandóságokat.Életében egy napot nem dolgozott mert amit végzett az messze áll a fizikai,szellemi munkától.Miben fáradt el, mert az teljesitmény amit a parlamentben végez álmos üldögéléssel az nullával egyenlő.Jobb lenne,ha kezeltetné magát a szellemi inpotencia ellen.

 13. Ezelőtt 5-10 évvel sok nyugdíj előtt álló embert azért “segítették” nyugdíjba a munkaadók,hogy az öreg ek ne lábatlankodjanak a munkahelyeken,adják át helyüket a fiataloknak.Akkor nem kellett a tapasztalat átadása sem.Sokan kényszerből mentek előnyugdíjba emiatt.Most meg már jó lenne az öreg a háznál?

 14. Elég beteg gondolat ! Nos keressen rátok, nektek a halál !!! Tudásátadás? Ezt a megvezető szöveget 🙂

 15. Nooormáliiiis? Hányszor akarják még átverni az embereket?! Fizessen a nyugdíjas szövetkezeti vagyoni hozzájárulást? A nyugdíjas anno fizetett áfész, takarék jegyet, amit szarért húgyért felvásárolt központ. Fizettek nyugdíj megtakarítást – lenyúlta a kormány! Most fizessenek vagyoni hozzájárulást HOGY DOLGOZHASSANAK?Van egy javaslatom. Kifelé latrok a parlamentből, és pótoljátok a munkaerő hiányt! Pofázni tudtok- sokszor gőzötök nincs miről – mutassátok meg hogy tudtok dolgozni! Ne csak a pénz lenyúlásában legyetek elsők, legyetek első kapások a szövetkezetekben. Mocsok gazemberek! Először a nyomort csináltatok, hogy a gyerekeink elmenjenek, most meg a szülőket akarjátok szövetkezeti “közmunkára” bírni? Nagy lófauszt, és esti fény a képetekbe!

 16. Mi az hogy.Sőt!!!Ezek olyan pénzéhes férgek,hogy az anyjukat is leküldenék a Rákóczi térre.Ha valamelyik megszorultnak gusztusa támadna reájuk.

 17. Nem kötelező. Ha akarsz dolgozhatsz, s az érte kapott pénz nem adózköteles. Mi ebben a szörnyŰ? Hogy valaki ilyen uszító címet adott neki?

 18. Mert hogy a múlt héten volt téma, hogy törvény készül (vagy már van is?) arról, hogy minden szövetkezet szerűen működő gazdálkodásba kötelezően be kell venni az államot. Érdekes lesz mondjuk, ha az, egy értelmes ember által megszervezett, létrehozott, jól működtetett Cserdi községben gazdálkodó roma közösség feje fölé beül az állam, hogy belepofázzon, elcsessze és nem utolsó sorban jól lehúzza a közösséget. Nagy gazemberség készül megint.

 19. Elképesztő javaslat. Nagyon sok nyugdíjas 65 éves kora után néhány évig még biztosan tudna néhány évet dolgozni, de nem 30-40 éves tempóban, de a hiány szakmákban ez is segítség lenne. Na de a többi szakmából kiöregedettek nem kellenek sehová. A két Úr szerint az öregek szövetkezetei versenyképesek, életképesek lennének? Ezt olyan emberek állítják. akik életükben nem lépték át egyetlen komoly munkahely, gyár kapuját. Egy ilyen szövetkezet létre hozásához telephely, épűletek, gépek, szerszámok, MEGRENDELÉSEK, szakember vezetők és még sok feltétel szükséges. Ez miből és hogy jönne létre.? Mivel nyugdíjas vagyok , nagyon érdekelnének a magvalósítás tervei.

 20. a szövetkezetnek a megkeresett pénzt pedig egy közösségi alapba kell tennie, amelyet “a szövetkezet tagjának vagy vele közös háztatásban élő közeli hozzátartozójának a szociális, egészségügyi, oktatási, kulturális jellegű szükségleteinek a kielégítésére kell felhasználni.” Igen igen jó kis összeg összegyűlik az alapba aztán törvénymódosítás és jól lenyúlják.

 21. sajnos a nyögdíjasok egy része ennyire hülye… akik rendszerint a fidesz seggét nyalják, és a legcivilizáltabb véleménynyilvánításra is kurvaanyázással kezd reagálni.. na ezeket kéne begyűjteni a meló-szakaszba… a szeretett vezér szavazóbázisa jelentősen csökkenne… Ezzel a hírrel is az a baj, hogy míg a fél ország ezen háborog és egymásnak ugrik, addig valami ordas nagy szemétséget hajtanak végre titokban…

 22. na most nagyon mellé nyúltál, mert a Peti-bácsi igen is 47 ezer forintot kap……. NAPONTA!!!!

 23. Nem kötelező!!!! Aki akar belép, aki nem, az nem lép be.
  Az viszont tény, hogy aki aktív öregséget él meg, tovább él, és kisebb eséllyel dementálódik, mint az, aki beül a fotelba a tv elé.

 24. Sajnos, tényleg nem véletlen, elég okot adnak arra, hogy ne csak látszanak annak, hanem azok is,-tisztelet a kivételnek- a nagyúr kezének nyalogatása és a hátsója között, kis maniért kiejtik a maradék agyukat is.

 25. Már akiből lehet, inkább vc.-t pucolnék a szomszédországban, mint éhbérét tűrjem ezt a tolvaj bandát.Most a nyugdíjas fidesznyikek menjenek csak , legalább lesz ki kiviszi őket a temetőbe.

 26. REMÉLEM TE OTT LESZEL A MELÓBAN, NEM CSAK OKOSKODSZ
  ! ŐT FELAJÁNLOD A SOKGYERMEKESEKNEK A KERESETEDET,

 27. nem is kapsz érte pénzt! még neked kell fizetni!
  hajrá, fideszkomcsi szipirtyó, menj, és dolgozz pártodnak, és kormányodnak úgy, hogy még te fizetsz érte!

 28. mi van öreg?
  nem tudod, nem bírod, nem akarod elhinni, hogy ilyen agyalágyult, szemét pártod és kormányod van?
  sose nyílik ki a szemetek? nem akarjátok látni a fától az erdőt?

 29. Kicsit kusza a járulékfizetés!!!Komolytalan!!!Kósa már ért a járulékfizetéshez-elszámoláshoz is? Az elmondottak szerint csak SZJA-t kell fizetni, de milyen összeg után?? A szövetkezeteket régen megszüntették, talán van még egy kevés, akkor nagyon jól müködő gazdálkodóknak is át kellett alakulnuniuk!!. Én is ismétlem, ennyire hülyék vagyunk, hogy mindennek bedőlünk??!! Az igaz, hogy nem vett bennünket komolyan ez a kormány! Mi tudtuk és tudjuk”remélem” a megszerzett tudásunkra-gyakorlatunkra szükség van-és lesz egy ideig ezt nagyképüség nélkül mondhatjuk!! 6.-ik éve nyugdijas vagyok azóta is dolgozom! 42-éves munkaviszonnyal lettem “Nyugger”. Nem mindenki akar és tud is dolgozni! A betegebbek örülnek, hogy a napi munkájukat el tudják végezni! Nagyon sokan azért mentek el mert elküldték Öket! Nagyon sok Nagyi unokát, dédunokát nevel, ezt szánták nekünk az utóbbi időben. A legszebb feladat!!! minden perce kincs!!!!!,de ha más munka is van sajnos kevesebb jut a kicsikre!! Harrach és Kósa úrak kicsi abba kellene hagyni a puffogtatást!!!! Szívesebben venném, ha az egészségüggyel és a kapcsolodó intézetekkel foglalkoznának!!!!!

 30. Aztán meg az is eltűnne, amit oda be kell fizetni. Abból sem a nyugdíjas, sem a családtagja nem látna semmit!

 31. Az a sértő ebben az egészben,hogy hazug, megalázó.Én végignéztem a bejelentés,nép kivándorlását még mindig nem a tisztességes munkabér megfizetésével, a dolgozók megbecsülésével próbálják megoldani, hanem a sok pénzhez hozzászokott slepp vagyonát és bevételét védik, ők nem mondanak le semmiről, amig teljesen ki nem fosztják az országot. Egyetlen hozzáértőt nem kérdeztek meg,még az ellenzéket sem. A Parlament nem a Kósáé, meg a fideszé, hanem a demokratikus parlamentben kell előkészíteni, megvitatni a javaslatokat Cél az kéne hogy legyen a nyugati bérekhez való felzárkózás, a tisztességes megélhetés biztosítása és munkahelyek teremtése, nem a további kizsákmányolás legyen. Családok hullottak szét, külföldön születnek a magyar gyerekek, Évenként egyszer-kétszer látják a szülők a gyermekeiket, az unokákat.Nincs két magyar ember akit egymásnak nem ugrasztanának, a mindennapos hazugságokkal, a csalásaikkal, az ellopott és erőszakkal elvett földekkel, a csalárd bankhitelekkel, ők meg nem is tudják mennyi az ellopott vagyonuk.A beteg, öreg, kiszipolyozott embereket akarják tovább becsapni, mert ők már nem mennek el nyugatra. Amíg ezt nem gondolod át és nem érzed át, addig Neked és az elvakult fel nem világosult elbutult népnek nem érdemes élni sem, mert csak kínlódás az élete. Majd mankóval meg tolókocsival bejár dolgozni, hogy több legyen az Orbán családnak, meg a Mészáros gázszerelőnek. A legnagyobb baj az hogy nem vagy felvilágosult, csak osztod az észt, amit át sem látsz.Nem sértésnek szánom, csak jó lenne ha átgondolnád,a szövetkezet egy dolgozói vagyonközösség, vajon kinek van az öregek közül, amit még nem szedtek ezek el.Ja és a kevés odalökött agyon csonkított nyugdíját is még tovább adóztatnák.ha lenne tisztességes bér, akkor lenne tisztességes nyugdíjalap, amiből meg lehetne élni.Na ezt fogd fel.

  .

 32. Ennek a buta seggnyalónak hályog van a szemén, már annyit nyalt, hogy teljesen kiürült az agya. Elküldeném közmunkára 47 ezerért, bányába ezt a provokátort,hogy segítse a fideszt, egy vasat sem adnék neki a melóért, mivel itt kampányol hazugsággal, gondolom a nyugdíja is szép, van amiből pofázik.Ne válaszolj,Zabo… mert nem tartalak rá méltónak.

 33. Tehát ha jól értem, a nyugdíjas befizet a szövetkezetbe alaptőkét a nyugdíjából, majd ingyen, vagy valamiféle munkaegység ellenében dolgozik, mint a szocializmusban, de semmiképpen nem pénzért, a kapott munkaegységet átszámítják forintellenértékre, ami után személyi jövedelemadót fizet jó magyar forintokban a nyugdíjából, hiszen jövedelme volt, ezzel a nyugdíja tovább csökken, majd a munkaegységekért kap néhány kiló búzát, esetleg csekélyke májat odavetnek neki (lásd alább az idézetet a Toldiból). Kaphat még esetleg ingyenjegyet valamely kulturális eseményre, vagy egy soronkívüli beutalót egy urológiai vizsgálatra, netán egy párttaggyűlésen az első sorba kaphat jegyet. Ez nem más, mint a rabszolgaság egy újabb fajtája, miközben a szövetkezet felnyalja a nagy pénzt a dolgozói után, a vezetői, akik nyilvánvalóan kellő hűséggel viseltetnek a hűbéri láncolatban náluknál feljebb állók iránt, ebből a pénzből urasan élnek, két céges elektromos autót vesznek (de az egyik Lexus legyen ám). Eközben pedig a nyugdíjas dögöljön bele az ingyenmunkába a Harrach féle keresztény testvériség nevében.

  Ez humánus módja a nyugdíjas életkor csökkentésének, ami csak jó az államnak, mert kevesebb nyugdíjat kell kifizetni.

  Az fel sem merül a kormányzatban, hogy a nyugdíjas munkaerő árát értékén megfizessék. Jelenleg is bármely cégformában lehet dolgozni, semmi szükség nincs ilyenekre, a meglevő cégformákat kellene élni hagyni, netán bátorítani őket nyugdíjasok foglalkozására kedvezményekkel. A nyugdíjasoknak pedig ha dolgoznak, fizessenek jó magyar forintot, de ne üveggyöngyöt, fabatkát, tüzes vizet.

  Végezetül Arany János: Toldi 9. ének 12:
  “De a mészárosok nem engedék neki,

  Hogy a vágószínben magát pihenje ki,

  Egy jó darab májat kilöktek elébe,

  S menjen onnan, mondák, „anyja keservébe.”

  „Ez hát a jutalma száz meg száz életnek,

  Hogy a megmentőnek alamizsnát vetnek -”

  Gondolá s a májat ott a földön hagyta,

  Jött egy éhes kutya, annak odaadta.”

 34. valaki igazán kilőhetné már ezt a sok barmot az állatkertből, nem igaz hogy nagy az Isten állatkertje , inkább valós hogy annak az állatkertnek nagyon kicsi a kerítése és mind ki jut onnan

 35. http://adozona.hu/2018_as_valtozasok/Ha_nyugdijaskent_elszigetelodott_es_dolgozn_XAGAF7
  ezt olvasd el. nem kamu, meg nem pletyka oldal. azért idézek is belőle, a könnyebb érthetőség kedvéért:
  “A nyugdíjas szövetkezet tagja alapításkor, illetve belépéskor vagyoni hozzájárulást köteles vállalni. A vagyoni hozzájárulás teljesítésének módjára, idejére és mértékére vonatkozó rendelkezéseket az alapszabály tartalmazza. A nyugdíjas szövetkezet eredményes gazdálkodás esetén közösségi alapot képezne. A közösségi alapot a nyugdíjas szövetkezet tagjának vagy vele közös háztatásban élő közeli hozzátartozójának a szociális, egészségügyi, oktatási, kulturális jellegű szükségleteinek a kielégítésére kell felhasználni. ”
  Érted már?
  De szavazzatok csak a fideszre! A gyerekeinket elüldözték, a nyugger kap 1,6 %-os emelést, a többit majd ősszel talán, de addig is használják a nyugger pénzét! Pedig a duplájára emelkedett gyógyszereket addig is ki kell váltani, meg a boltban is fizetni kell a megemelt árakat!
  De még kitalálják, hogy dolgozz nyugger, a semmiért!
  Amúgy még nem kötelező, de maga az ötlet felháborító!

 36. sajnos nem csak a nyugdíjasok, képzeld el a mentősöket akik hogy hogy nem majd épp jövőre fognak kapni 65 %-os béremelést(már ha lesznek olyan hülyék hogy újra szavaznak a hatalmon lévőkre)

 37. ezt nem gondolja komolyan ma az országban két lehetőség van(mondjuk 3) vagy be lép önként vagy törvényt hoznak a belépésre vagy éhen is halhat, aki nem irodáról ment nyugdíjba mint ezek szerint ön(már ha nyugdíjas) az nagy részt örül ha a seggét vakarhatja, de mert úgy tűnik nincs képben leírom pár sorba mi jár a fizikai dolgozónak nyugdíjas korár: mondjuk kb 100000 ft, amit elkölthet mindjárt 250 ft-os kenyérre , 1000ft-os húsra nomeg a drága zöldségre és gyümölcsre, jár neki a tisztes pihenés már ha felveszik valamelyik kórházba mert rokkant, rákos,daganatos meg ne soroljam még amiket kezelni kell, ki kell fizetni a rezsit(ami mindjárt olcsóbb lett mihelyt az állam belepiszkált) a ruha is ingyen van rá, a kórházra visszatérve még egy megjegyzés mire a fizikai állomány nyugdíjba jut csak pár betegség amire kell az olcsó gyógyszer: elsőnek mindjárt itt a jól bevált magyar nép baj, érelmeszesedés, különböző szervi betegségek csípő kopás gerinc kopás, egy két infarktus is belefér meg mondjuk egy agyvérzés se utolsó, ez mind attól hogy nagyon megkímélt munkakörben dolgoztak, egy átlagos kétfás nyugdíjas család szerintem alsó hangon is 30-40 ezer forintot csak gyógyszerre költ így tényleg nem lessz kötelező nekik ha egy kis munkát varr a nyakukba a kormány(éhbérért mint a jelenlegi fizetések is) de nem baj mert ha nem mennek el majd hoz ukrajnából kisnyugdíjast erre a szerepre is

 38. igen tudatában van a dologgal több melós kevesebb pénzért és nem utolsó sorban ha többet robotolnak hamarabb kerülnek temetőbe, ott meg nem kell nyugdíjat fizetni hiába fizették egy életen át, mondjuk az orbán félék sajna megérik az idős kort csak kár hogy azok meghalnak akik megérdemelnék a tisztes pihenést még akkor is ha csak a tv előtt tennék ezt

 39. jelzem tessék a törvényt jól értelmezni “vagyoni hozzájárulás” nem csak arról szól hogy befizet arról is hogy a vezetőség irányítása alatt fent tartja a szövetkezetet, tehát ha a fideszes vezető meglép a pénzel és ebből kár származik mindenki a vagyonával felel a kártalanításért

 40. gondolom kdmp az úr dicső pártja (a sok idióta nyugdíjas pártja, írok egy példát van az ismerőseim közt olyan aki úgy átkozza a fideszes szemeteket hogy öröm hallgatni
  mióta választás van azóta köpködi őket de mert hit hű keresztény a szavazáskor a KDMP re szavazott mert az egyház ezt javallotta különben elkárhozik) na ma itt tartunk, ja és ma mindenki provokátor aki a fityiszesek ellen emel szót, nézz már szét főleg mi is a fidesz sárga színének motívum alapja?(aki még emlékszik a narancs) kérdem én milyen hit hű magyar választ szimbólumnak olyan jelképet ami az országba csak külföldről jöhet be? igazán magyaros a dolog nem? jól tűkrözi mi a véleményük a magyarokról meg jelképnek se választottak semmi olyat ami a hazához kötné őket

 41. én tudom, de Bálint Máriát nem akartam túlterhelni! XD
  de hátha elolvassa ezt is, és pici fény gyullad a fejében!

 42. Ekkora f@szságot! Most akkor lehet nyugdíj mellett is dolgozni, vagy csak bért kap, vagy csak nyugdíjat? A bért nem kapja meg, a közösbe teszi és majd “ŐK” megmondják mire-kire költheti…A két hülye egy pár címet megérdemlik!!! Tulajdonképpen húzás vissza melózni semmi pénzért…címeres ökörnek nézik a nyugdíjasokat! Bravó!!!! Ja és 75 fölött nincs rákellenes új kezelés, max a jó kis kemo…

 43. Legalább olyan zavaros ez a törvényszöveg, mint a Kósa+a Harrach fejében lévő katyvasz összesen !
  Egy biztos. Ez a két hülye nem okosabb mint 6 pár rendőrcsizma, – viszont rossz szándékuk az bizony magasan veri a csillagos eget is,
  De megpróbálják megetetni az általuk hülyének nézett Zemberekkel…

 44. “A tagoknak vagyoni hozzájárulást kell vállalni a szövetkezetben, a
  szövetkezetnek a megkeresett pénzt pedig egy közösségi alapba kell
  tennie” miiii vaaan ? Ez valami pilótajáték, vagy egy mindent visz…..vagyoni hozzájárulás ? Na, majd ha a parlamenti politikusok pl, Kósa és a többiek, a saját vagyonukkal garantálnak elcseszett törvényekre garanciát….!

 45. Nyílt levélben kell ezt a mocsok tetvet- tervet _ megtámadni ! Érdekes cikket közölt a Hajdú-Bihari Napló ! A Lícium Hotel megvásárlása kapcsán, amelynek a tulajdonosa, a beruházó , most ez a szorgos dolgos beruházó cég az önkormányzatnak eladja a szállodát, bagó 914 millióért. Nem ez a lényeg, hanem az a veszteség, amelyet a befektetéssel – tíz egynéhány év után – a beruházó tulajdonos elkönyvelhet. Több mint 900 millió ! Minő érdekes : a cég vezetője mondta: a Debreceni városvezetés tanácsára 2006-ban átváltották az építkezésre felvett hitelüket Forint alapúról CHF. alapúra ! Ezt írja az újság ! Nos ki volt akkor a város vezetője ? Kósa Lala ! És a bankok által kidolgozott cselbe belefuttatták a kormányközeli nagyvállalkozókat is ! Csakis baráti és pártalapú tanáccsal ? A kormány azonban kisegített mindenkit, mert a bankokat jól megadóztatta, ugye ? Persze a sok hülyére vett állampolgártól szedték be a megemelt törlesztőket, hogy legyen az adónak alapja ! Az az adó mind az államkasszába folyt be, onnan az MNB -be is jutott, Ugye ? Majd mindenkinek Forintosítottak Ugye ? Most pedig beindítják a gőzhengert a haszon és az ingatlanok megszerzése érdekében, biztosan párt alapú tanácsra ! Mert ha nem fizetnek , akkor az ingatlan bezsebelése érdekében az okos előrelátó, Fidesz közeli strómanok, a pénzt paripát nem kímélőkkel , vagy nem sajnálókkal karöltve lerabolják a magyarok színe javát !

 46. igen , ennyire hülyének nézik , ! remélem nem dőlnek be …de a Bözsi néni félék menjenek ingyen dolgozni nekik.

 47. Hát… nem kell fotelba ülni se, lehet túrázni.. szinházba, moziba járni, unokával állatkertbe. Már ha lenne rendes nyugdíj… csak mondom, ha valaki 20 évig fizette volna a magányugdíj pénztárát.. most 1,5-3 millió forint között lenne mit pluszban be tudna osztani havi járadákként…

 48. 90 százalékban nyugdíjas… “náluk felhalmozódott tudás, szakmai- és élettapasztalat átadásra kerüljön”… egymást fogják életre oktatni ?

 49. ha nem olvasta a törvényt, vagy olvasni nem tud(esetleg nagyban valaki kiemelhetné magának) “A tagoknak vagyoni hozzájárulást kell vállalni a szövetkezetben” maga miként értelmezi ezt? kéne egy kis fény a maga fejébe is vagy még jobb lenne ha hülyeségeket szö9vegel azt ne a neten tenné egy olyan helyen ahol a fentebb említett törvényt még le is írták, lapozzon már vissza és olvasson mielőtt valaki le nem hülyézi

 50. A minimálbér 25 %-a kajajegy. Minimálbért is csak akkor kap ha teljes időben dolgozik. Táppénzről nincs szó. A TSZ-ben sem volt, mert az elszámolás munkaegységben ment.

 51. Komolyan mondom, ettől a hrrachtól rendesen hányingerem van. Meglátom, megfordul a gyomrom. Ilyen gusztustalan alak talán még balogzoltán nevű abban a kompániában.

Leave a Reply

Your email address will not be published.