Bemutatjuk a lányt, aki véget vethetne Orbán agressziót keltő ármánykodásainak

Kedden Brno belvárosában 150 neonáci vonult fel, velük szemben az ellentüntetők nagyjából kétszer ennyien voltak. Csehországban – is – alaposan felerősödtek a szélsőjobboldali mozgalmak.

lucie

A fényképet egy szintén résztvevő ellentüntető – Vladimir Cicmanec – készítette, aki azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy büszkék Lucie-ra, aki olyan határozottan és büszkén állt ki a molinóval a kezében, és egyenesen érvelt, fel se merült benne a meghátrálás gondolata.

A cseh cserkészszövetség nyilatkozata szerint a vita heves volt, de nem fordult át agresszióba. A szervezet azért vonult utcára, mert meg akarták mutatni, hogy nagyon sokan, köztük ők is úgy gondolják, ki kell állni sokszínűség és a béke alapvető értékei mellett.

Lucie elmondása szerint a neonáci tüntetővel a nemzetállamok szerepéről, bevándorlásról és menekültekről beszélgettek. Ő a fiúnak a nacionalizmus értelmetlenségéről beszélt, úgy érvelve, hogy: “mind emberi lények vagyunk, és nem kellene egymást önkényesen megkülönböztetni”.

Így.

Itthon is.

Itthon is sok-sok Lucie-nk van, csak az alaphang országunkban az agresszió, a másikat senkinek tekintem, eltaposom — és ez már a Sándor-palotáig ért fel a kormánytagoktól – és onnan nem kapott megállj-parancsot.

Sajnos.

Egyelőre!

loading...