Pengeélen táncol a Fidesz: jogerősen ki kell adniuk a legféltettebb titkaikat

 

…eddig minden bíróság kimondta, hogy a tao-pénzek közpénznek számítanak, ők azonban ezt továbbra sem hiszik el.

/A hír közlésének időpontjában/…  közleményt adott ki a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, amelyben azt írják, a Kúriáig is elmennek, hogy ne kelljen kiadni a tao-pénzek forrásait.  A Fővárosi Ítélőtábla március végén jogerősen kimondta, hogy kötelező kiadni, honnan érkeztek a tao-támogatások.

Akkor a bíróság kimondta, aki közpénzt használ fel, annak számolnia kell a nyilvánossággal, a tao-pénzek pedig közpénzek és a bíróság szerint közvetett állami támogatásnak minősülnek, a támogató cégek ugyanis az államtól olyan kedvezményben részesülnek a támogatásért cserébe, mely “közpénzjelleggel bír”.

Ezután a kormány bejelentette, hogy a Kúriához fordulnak, hogy továbbra is titkolni lehessen, honnan érkeznek a tao-támogatások, most pedig a felcsúti fociakadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány közölte, ők is felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Székesfehérvári Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla döntése ellen, amely a 2013-2015 közötti taós pályázatokhoz kapcsolódó adatok kiadására kötelezte őket.

Hozzátették, a jogerős döntés végrehajtásának felfüggesztését is kérték a Kúriától, és “amíg a felfüggesztés iránti kérelmet a Kúria nem utasítja el, addig jogszerűen tartják vissza az adatokat”.

Olvasóinkra bízzuk a konzekvencia levonását: ugye így nagyon egyszerű lopni is, csalni is – hiszen Mindez kormányzati segítséggel történik – csak éppen a sportszerűségnek adnak pofont – de nagyot!
A cikket az Ellenszélnek beküldte: Sz. Jutka

10 Comments

 1. “..a Kúriához fordulnak, hogy továbbra is titkolni lehessen, honnan érkeznek a tao-támogatások,”

  Nicsak ki beszél?
  “Orbán személyes utasítására két év alatt 62 civil szervezetet vizsgált a

  Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, négy alapítvány adószámát próbálták
  meg felfüggeszteni, a rendőrség 16 hónapon át nyomozott, hét szervezetet
  ellenőrzött az ügyészség. A civilek elleni kampányba beszállt a teljes
  kormánypárti sajtó.”

  Akinek nyerő kártyái vannak, mindig tisztességesen játszik !!!
  / Oscar Wilde /

 2. Ó, igen. Hogy meglepődtem. Gondolom, a Kúria bírói vannak olyan viszonyban a hatalommal, hogy meg lehet őrizni a titkot. Saját jól felfogott érdekükben borítékolható a döntés. Mert Magyarországon független a bírói testület. Ja, tőlem teljesen….

 3. a hazai vállalkozások ezentúl üzleti titoknak tekinthetik ezentúl a bevételeiket? A Fővárosi Ítélőtábla az egy vicc szervezet? netán egy rokon elfektető, horror fizetésekért? itt matolcsy rokonok s dolgoznak?

 4. hm… mióta van halasztó hatálya a felülvizsgálati kérelemnek a jogerős ítélet végrehajtására? Ennek analógiájára a jogerős ítélet ellen benyújtott felülvisgálati kérelem elbírálásáig kihajíthatom a végrehajtót? Kinyitják a zárkaajtót?

 5. Nekem is az tűnt fel. Kb. 8. hónap, ha ikrek, akkor esetleg a 7. Könyörgöm, ne szaporodjon már tovább, elegen vannak így is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.