Pengeélen táncol a Fidesz: jogerősen ki kell adniuk a legféltettebb titkaikat

 

…eddig minden bíróság kimondta, hogy a tao-pénzek közpénznek számítanak, ők azonban ezt továbbra sem hiszik el.

/A hír közlésének időpontjában/…  közleményt adott ki a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, amelyben azt írják, a Kúriáig is elmennek, hogy ne kelljen kiadni a tao-pénzek forrásait.  A Fővárosi Ítélőtábla március végén jogerősen kimondta, hogy kötelező kiadni, honnan érkeztek a tao-támogatások.

Akkor a bíróság kimondta, aki közpénzt használ fel, annak számolnia kell a nyilvánossággal, a tao-pénzek pedig közpénzek és a bíróság szerint közvetett állami támogatásnak minősülnek, a támogató cégek ugyanis az államtól olyan kedvezményben részesülnek a támogatásért cserébe, mely “közpénzjelleggel bír”.

Ezután a kormány bejelentette, hogy a Kúriához fordulnak, hogy továbbra is titkolni lehessen, honnan érkeznek a tao-támogatások, most pedig a felcsúti fociakadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány közölte, ők is felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Székesfehérvári Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla döntése ellen, amely a 2013-2015 közötti taós pályázatokhoz kapcsolódó adatok kiadására kötelezte őket.

Hozzátették, a jogerős döntés végrehajtásának felfüggesztését is kérték a Kúriától, és “amíg a felfüggesztés iránti kérelmet a Kúria nem utasítja el, addig jogszerűen tartják vissza az adatokat”.

Olvasóinkra bízzuk a konzekvencia levonását: ugye így nagyon egyszerű lopni is, csalni is – hiszen Mindez kormányzati segítséggel történik – csak éppen a sportszerűségnek adnak pofont – de nagyot!
A cikket az Ellenszélnek beküldte: Sz. Jutka

14 Comments

 1. “..a Kúriához fordulnak, hogy továbbra is titkolni lehessen, honnan érkeznek a tao-támogatások,”

  Nicsak ki beszél?
  “Orbán személyes utasítására két év alatt 62 civil szervezetet vizsgált a

  Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, négy alapítvány adószámát próbálták
  meg felfüggeszteni, a rendőrség 16 hónapon át nyomozott, hét szervezetet
  ellenőrzött az ügyészség. A civilek elleni kampányba beszállt a teljes
  kormánypárti sajtó.”

  Akinek nyerő kártyái vannak, mindig tisztességesen játszik !!!
  / Oscar Wilde /

 2. Ó, igen. Hogy meglepődtem. Gondolom, a Kúria bírói vannak olyan viszonyban a hatalommal, hogy meg lehet őrizni a titkot. Saját jól felfogott érdekükben borítékolható a döntés. Mert Magyarországon független a bírói testület. Ja, tőlem teljesen….

 3. a hazai vállalkozások ezentúl üzleti titoknak tekinthetik ezentúl a bevételeiket? A Fővárosi Ítélőtábla az egy vicc szervezet? netán egy rokon elfektető, horror fizetésekért? itt matolcsy rokonok s dolgoznak?

 4. hm… mióta van halasztó hatálya a felülvizsgálati kérelemnek a jogerős ítélet végrehajtására? Ennek analógiájára a jogerős ítélet ellen benyújtott felülvisgálati kérelem elbírálásáig kihajíthatom a végrehajtót? Kinyitják a zárkaajtót?

 5. Nekem is az tűnt fel. Kb. 8. hónap, ha ikrek, akkor esetleg a 7. Könyörgöm, ne szaporodjon már tovább, elegen vannak így is.

 6. Hey there! Quick question that’s completely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?
  My site looks weird when viewing from my apple iphone.
  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this
  issue. If you have any recommendations, please share.
  Many thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published.