A Terror Háza igazgatója lehet az első áldozata a Kínából érkező veszélyes kábítószernek?

Zacher Gábor toxikológus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt a legújabb, veszélyes kábítószerekről. A főorvos elmondta: az elmúlt három évben 250 új dizájner drog jelent meg a piacon. Ezeknek a szereknek úgy változtatnak folyamatosan az összetevőin, hogy éppen ne kerüljenek fel a tiltólistákra. Hozzátette: ezeket a szereket vegyészek, gyógyszerészek, kémikusok fejlesztik ki Kínában, és a selyemúton keresztül három hét alatt Magyarországra is megérkeznek. „Ahol Marco Polo ment, most a cucc jön” – fogalmazott.

Zacher Gábor szerint az a legnagyobb probléma, hogy még a terjesztők sem tudják pontosan, hogy mit árulnak. Igazságügyi szakértőként is tevékenykedve sokszor szembesül azzal, hogy egy adott díler azt gondolja, hogy egyfajta biofüvet árul, majd a laboratóriumi vizsgálatok során kiderül, hogy „az egyiknek a hatása picit erősebb, mint a marihuánáé, de van olyan, amiről az internetes kommentek azt mondják, olyan, mintha kalapáccsal képen vágnának” – fogalmazott.

Nem állítom, hogy Schmidt Mária kábítószert fogyasztott, de az, amit az esettanulmányában leírt, kísértetiesen emlékeztet valamiféle paranoiát, skizoid fantazmagóriákat és hallucinációkat kiváltó pszichedelikus kábítószer hatása során létrejött képzelgésre. Történészként ugyanis a saját szakmáját köpné szembe, ha hülyeségeket beszélne, ha pedig tudatosan manipulál, az felér egy olyan bűnnel, amilyeneket az általa vezetett Terror Háza Múzeum eredeti funkcióját ellátó épületében gyakoroltak a nyilasok, majd később az ávósok. Ha így lenne, Schmidt Mária szellemi körömkitépést hajtana végre a társadalmon.

Én féltem az Igazgatónőt! Attól, hogy esetleg valaki valóban beletett valamit az italába, és jóhiszeműen gondolom inkább ezt, mint hogy vélelmezzem a rosszindulatát. Annyi viszont biztos, hogy épeszű, belátóképessége teljes tudatában lévő közszereplő nem ír ilyeneket egy esettanulmányban “egyszer volt, hol nem volt” kezdéssel:

  • A recept egyszerű. Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt. Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet, kreálj káoszt, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket.
  • A háttérben zajló nagy játszmák, amiket szuperhatalmak, regionális erőközpontok és helyi kijáróik játszanak, gyakran nem sejlenek fel számunkra, de bizonyos idő elteltével azért összeáll a kép.
  • Engem Soros a 2012-ben bemutatott 23. Bond film, a Skyfall főszereplőjére, a Javier Bardem által alakított gonosz, de csúcsokos Silvara emlékeztet, aki megszállottan és elhivatottan tör világuralomra. Soros is megszállottan, és ahogy ő maga mondja: egyfajta messianisztikus elhivatottsággal akarja megvalósítani azt a globális világrendet, azt a globális társadalmat, amely egy globális gazdasági rendet működtet.
  • Nagyon hamar kiderült azonban, hogy a CEU nemhogy nem járul hozzá a társadalomtudományi gondolkodás plurálissá válásához, hanem az amúgy is hatalmas helyzeti előnyből induló posztkommunisták egyoldalú támogatójává válva, mindösszesen annyi történt, hogy a marxisták újabb, most már nyugati képviselői is megérkeztek hozzánk.

Nagyon szépen kérem azokat, akik ismerik Máriát, hogy nézzenek rá néha, nehogy valami olyasminek legyen a rabja, amit ő maga sem tud kontrollálni! Aggódom a Terror Háza Múzeum főigazgatójáért, és remélem, hogy aggodalmam oktalan!

loading...