A Terror Háza igazgatója lehet az első áldozata a Kínából érkező veszélyes kábítószernek?

Zacher Gábor toxikológus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt a legújabb, veszélyes kábítószerekről. A főorvos elmondta: az elmúlt három évben 250 új dizájner drog jelent meg a piacon. Ezeknek a szereknek úgy változtatnak folyamatosan az összetevőin, hogy éppen ne kerüljenek fel a tiltólistákra. Hozzátette: ezeket a szereket vegyészek, gyógyszerészek, kémikusok fejlesztik ki Kínában, és a selyemúton keresztül három hét alatt Magyarországra is megérkeznek. „Ahol Marco Polo ment, most a cucc jön” – fogalmazott.

Zacher Gábor szerint az a legnagyobb probléma, hogy még a terjesztők sem tudják pontosan, hogy mit árulnak. Igazságügyi szakértőként is tevékenykedve sokszor szembesül azzal, hogy egy adott díler azt gondolja, hogy egyfajta biofüvet árul, majd a laboratóriumi vizsgálatok során kiderül, hogy „az egyiknek a hatása picit erősebb, mint a marihuánáé, de van olyan, amiről az internetes kommentek azt mondják, olyan, mintha kalapáccsal képen vágnának” – fogalmazott.

Nem állítom, hogy Schmidt Mária kábítószert fogyasztott, de az, amit az esettanulmányában leírt, kísértetiesen emlékeztet valamiféle paranoiát, skizoid fantazmagóriákat és hallucinációkat kiváltó pszichedelikus kábítószer hatása során létrejött képzelgésre. Történészként ugyanis a saját szakmáját köpné szembe, ha hülyeségeket beszélne, ha pedig tudatosan manipulál, az felér egy olyan bűnnel, amilyeneket az általa vezetett Terror Háza Múzeum eredeti funkcióját ellátó épületében gyakoroltak a nyilasok, majd később az ávósok. Ha így lenne, Schmidt Mária szellemi körömkitépést hajtana végre a társadalmon.

Én féltem az Igazgatónőt! Attól, hogy esetleg valaki valóban beletett valamit az italába, és jóhiszeműen gondolom inkább ezt, mint hogy vélelmezzem a rosszindulatát. Annyi viszont biztos, hogy épeszű, belátóképessége teljes tudatában lévő közszereplő nem ír ilyeneket egy esettanulmányban “egyszer volt, hol nem volt” kezdéssel:

  • A recept egyszerű. Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt. Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet, kreálj káoszt, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket.
  • A háttérben zajló nagy játszmák, amiket szuperhatalmak, regionális erőközpontok és helyi kijáróik játszanak, gyakran nem sejlenek fel számunkra, de bizonyos idő elteltével azért összeáll a kép.
  • Engem Soros a 2012-ben bemutatott 23. Bond film, a Skyfall főszereplőjére, a Javier Bardem által alakított gonosz, de csúcsokos Silvara emlékeztet, aki megszállottan és elhivatottan tör világuralomra. Soros is megszállottan, és ahogy ő maga mondja: egyfajta messianisztikus elhivatottsággal akarja megvalósítani azt a globális világrendet, azt a globális társadalmat, amely egy globális gazdasági rendet működtet.
  • Nagyon hamar kiderült azonban, hogy a CEU nemhogy nem járul hozzá a társadalomtudományi gondolkodás plurálissá válásához, hanem az amúgy is hatalmas helyzeti előnyből induló posztkommunisták egyoldalú támogatójává válva, mindösszesen annyi történt, hogy a marxisták újabb, most már nyugati képviselői is megérkeztek hozzánk.

Nagyon szépen kérem azokat, akik ismerik Máriát, hogy nézzenek rá néha, nehogy valami olyasminek legyen a rabja, amit ő maga sem tud kontrollálni! Aggódom a Terror Háza Múzeum főigazgatójáért, és remélem, hogy aggodalmam oktalan!

8 Comments

  1. Az ilyen esettanulmányok is segítik őt a gazdagodásban, hiszen Orbánnak akar megfelelni. Orbán pedig fizet.

  2. Megértem, ha kábszeres lett, ha nő lennék és így néznék ki, biztosan én is magam kellene, hogy lőjjem magam!

  3. Most Zacher Gábor toxikologus szájába próbálja adni ez a szemét szerző a saját drogos képzelgését?

  4. Jabronka úr, ha ön igazi aggodalmát akarta volna kifejezni, akkor másképpen csinálta volna! Nem adta volna hatalmas betűkkel ezt a címet a koholmányának! “A Terror Háza igazgatója lehet az első áldozata a Kínából érkező veszélyes kábítószernek?” Hanem szolidabb utat választ! Nem óhajtom önt gyanúsítgatni, de megfordult a fejemben az, hogy nem azért lát ön másban drogost, mert maga él vele!?

  5. Ekkora baromságot már régen olvastam:))) Ez a Mária alapból egy seggnyaló idióta, aki szembeköpi a saját szakmáját és a tényeket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.