“Az EU-nak létkérdéssé vált, hogy kizárja hazánkat a tagjai sorából”

Földrajzilag ugyan nem, de a történelem- és a társadalom ismereti szempontok alapján azt kell belátnunk, hogy a magyarok világéletükben Európán kívül éltek. Mégis, az eltelt 13 évnyi Európai Uniós tagság után, az európai országok közösségén kívülre kerülni számomra olyan, mintha saját magamon kerülnék kívülre. Egy hatalmas űr a lelkemben…

Sajnos be kell látnunk, hogy a fejlett Európának most már mondhatni, létkérdésévé vált, hogy hazánkat valamilyen módon megregulázza, végső esetben kizárja a tagjai sorából. Erre a lépésre nem azért kerül sor, mert az Európai Uniónak a renitens tagállama lettünk, hanem legfőképpen azért, mert G.orbán az orosz medvének elárulta Európát, és vele együtt saját hazáját, azaz a mi hazánkat, Magyarországot is.

A mára kialakult helyzetben tényként kezelhetjük, hogy az Európai Unió egyik tagországának a miniszterelnöke – nevezetesen orbán viktor – mostanra már annyira elkötelezettjévé vált a putyini önkényuralomnak, hogy ennek révén a cárevics nagyhatalmi törekvéseit előkészítendő, az orosz titkosszolgálatok szabad bejáráshoz jutottak a demokratikus Európába. Ezt Európa – a saját önvédelmi szempontjai miatt – nem hagyhatja figyelmen kívül, hiszen számukra nemzet- és EU-biztonsági kockázat lett Magyarország.

Annak ellenére, hogy a magyar nép 2003-ban megszavazta, az Európai Unió pedig 2004-ben elfogadta a tagsági kérelmünket, a 2010-ben hatalomba jutott G.orbán ezt az európai szövetségeseinkkel közös döntésünket mégis folyamatosan torpedózza. Mi pedig ahelyett, hogy kiállnánk korábbi döntésünk mellett, hagytuk/hagyjuk, hogy a minielnök elvegye tőlünk a demokráciát és diktatúrát hozzon létre. Az Unió pedig a veszélyeztető orosz fenyegetést valószínű, hogy csak úgy tudja kivédeni, ha lemond rólunk.

Ellenzék nincs, segítséget nem várhatunk sehonnan, rajtunk, civileken a sor! Nincs idő 2018-ig, pláne nincs 2022-ig a momentumos fiatalokra várni! Most már abba kell hagyni az egyedi témák, szakágak tüntetéseit! A diktatúra elhatalmasodása és az Uniós kiközösítés veszélye miatt is, korosztálytól függetlenül a teljes magyar társadalomnak szükséges fellépnie a mai rendszerrel szemben. Egy “törvényes eszköz” még van a kezünkben, hogy békés úton mégis rendszert váltsunk. Mit mondanak a sárga pólósok? Hajrá!

Virágvasárnap nemcsak Jézus Jeruzsálembe vonulásáról emlékezhetett meg a keresztes fidesz, hanem láthatta nyolcvanezer ember Parlamenthez vonulását is! Láthatta a diktatúra, hogy milyen nagy az elégedetlenség ebben az országban. És főleg azt, hogy a fiatalok végre – ha arról van szó – már nemcsak magukért és az oktatásért állnak ki. Kiállnak a hazájukért, a demokráciáért, Európáért is. Nincsen már senki, aki eltűrje ezt az államilag korrupt önkényuralmat. A nép már rég nem hisz a pártokban, hanem maga kezdte el intézni a sorsát.

Jól látszik, hogy az önkényúr nem enged. Ezért mihelyt a tömeg követi példáját, és ők sem engednek már, akkor lesz elkerülhetetlen a beteg bukása!


Az írást beküldte az Európa Blokk. Köszönjük!


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Mogyorósi István

  Ezt így hülyeségnek tartom. Már bocsi kedves Richárd.
  A posztommunistáinkat egyetlen dolog vezérli, a pénz. …és ehhez teljesen mindegy milyen politikai szerepet ripacskodnak. A pénz a barát, ami fölött nincs erkölcsi és törvényi felügyelet. A pénznek sok neve lehet. Pl. lehet Putyin is, EU is, Soros is.
  Kérlek ne ess abba a hibába, amit a fidesz művel! Ne féligaz impulzusokkal akarj lázítani! Megvan az eszed az érveléshez, és a valóság felismeréséhez. Hegyeket tudnál vele mozgatni. Szerintem.

  • bögöbö

   Már bocsánat, de szerintem naiv vagy, kedves István. Addig teljesen igazad van, hogy elsősorban a pénz mozgatja az egész, fidesznek nevezett hűbérrendszert (vagy maffiát, kinek hogy tetszik). Talán az egyedüli kivétel Viktor, akinél a nyilvánvaló harácsolás még beteges hatalomimádattal (-féltéssel) is párosul. Ám – és erre bátorkodtam írni, hogy naiv a megközelítésed- az oroszok sem hülyék. Ingyen, ill. puszta gazdasági megfontolásból nem fordítanának ennyi energiát erre a zsebdiktátorra. Ahhoz jóval többet le kell tenni a mérleg másik serpenyőjébe (belső EU-titkok átadása, embargó-ellenes retorika, iráni atommutyi stb.). Persze nem tudom bizonyítani és csak ötletelek a sajtóhírek alapján, de ezekre utalhatott Richárd.

   • Mogyorósi István

    Akárhogyan próbálják értékelni, csak ugyanoda juthatunk vissza.
    A pénz könnyű élet és hatalom. Aztán lehet öltöztetni. …de minek kavarjunk be a valóságnak zavaró részletekkel? Egyszerűen el kell fogadni a valóság tényeit. Dramaturgnak helye nincs. Ha mégis, akkor illik odaírni a szubjektumra való utalást, vagyis, hogy véleményem… szerintem… stb.

 • Károly Daroczy

  A Magyar nemzet sose tartozott ehhez az európai civilizációhoz.
  (Hiába is neveltette Géza fejedelem Vajkot az intézményesített zsidó-kereszténység keretein belül a Magyarság ellen) aki véres megtorló eszközökkel integrálta a római rabló-gyilkos birodalom utód államaihoz a Magyarságot.
  Ez a folyamat még mindig tart… És ennek igen is véget kell vetni.
  Ny-Európa, és Amerika az ókori rabló-kapitalista Róma egyenesági utód államai. Nemzetállamokat támadnak meg, és kifosszák őket. (Ahogy Róma is tette) A Magyarok SOSE tartoztak e barbár csőcselék közé. Mindig is nekik kellett volna tanulniuk tőlünk, és nem fordítva!!! Ezek még bunkósbottal kergették a nőstényeiket, amikor a Magyarok fejlett civilizációkat hoztak létre.

  • János Fejes

   értelmi szinten egyenrangú vagy Németh Szilárddal és Kósa Lajossal valamint Kövér Lászlóval és a CÖF.vezetőivel! húzd ki magad mert így legalább leszel valaki mert egyébként a kutya sem fog észrevenni!

   • Károly Daroczy

    Gondoltam te likudos náci fasiszta… És a FIDESZ mióta Magyar, nemzeti???
    Látszik hogy mennyi sérült van ebben az országban…
    De jön nemsokára a tisztítótűz… 😛

    • Fanyar Imre

     …a fidesz soha nem volt “nemzeti”, csak kisajátította ezt a jelzőt, (úgy mint a kokárdát) mert ugye ami “nemzeti” az ellen nem illik szólni, így lettek “nemzeti dohányboltok” és még ki tudja mi minden lesz “nemzeti”!……

     • pelbart

      Nemzeti oktatás.

     • Károly Daroczy

      Nemzetinek éppen nemzeti… csak nem Magyar…

     • Molnár Vilmos

      Kisajátította ezt a jelzőt, és amiben a Nép szerepelt, azt azonnal megszüntette. Lásd: Népköztársaság, Néphadsereg, Népstadion, stb. Népliget van még?

  • Fanyar Imre

   ….az Etelközben?!….

   • Károly Daroczy

    Etelközben??? Az meg mi fán terem???

  • Tőzeges Alfréd

   Ezt a sok idióta baromságot mind egyedül találtad ki? Á, nem hiszem, erre még egy ilyen idióta sem lehet képes!

  • Matild Vesztergom

   /Ugye, ön nem rokona az írónak?/
   Micsoda eszmefuttatás! Csak ámulok!

  • Zsuzsanna Fazekas

   1. Nem kifosszák, hanem: kifosztják, helyes nemzeti magar nyelven
   2. A magyarok végtelenül barbár hordák voltak, amikor utolsóként betelepedtek a Kárpát-medencébe, és fosztogatni mászkáltak Európa nyugati államaiba. Mert azok már akkor államok voltak, amikor a magyar törzsek még csak nomád horda.

   • Károly Daroczy

    Maradjunk a kifosszák -nál, mert a szó létezik a (a nemzeti Magyar nyelvben, nem hibás kifejezés!!!) Ön bizonyára Izraelben tanulta a Magyart… és nagyobb Magyar akar lenni, mint mi.

    A mondata második fele meg is győzött erről.

    • Zsuzsanna Fazekas

     Kedves Daróczy Károly! Csak most, kissé megkésve észleltem a bejegyzését, és a válaszom ténylegesen nem a cikkhez kapcsolódik, inkább a nyelvtani részéhez. Ilyen szó, hogy kifosszák, valóban létezik, de: felszólító mód használata helytelem. Köznyelvi és irodalmi nyelvben súlyos hibának számít. Pl. Helytelen: felfüggesszük az eljárást. Helyesen: felfüggesztjük az eljárást. Vagy szintén helytelenül:; az értekezletet elhalasszuk, helyesen: az értekezletet elhalasztjuk. Egyébként meg nem akarok senkinél sem nagyobb magyar lenni, sőt: szívem szerint semmilyen sem, de mivel nyelvészettel foglalkozom, ezt nem bírtam megállni, hogy le ne írjam.

   • Iren Sebestyen

    Igen, ezt tanítják még mindig! De van más is, tudta?

 • Janos Cadik Menyus Tuza

  a magyar kormánynak létkérdés az, h kizárják az EU-ból magyarországot .. mert csak igy tudja megneheziteni a magyar fiatalok menekülését magyarországról. a vasfüggönyt EU tagként nem tudják újra felhúzni..

  • Janos Cadik Menyus Tuza

   mondjuk meg lehetne állitani a magyar fiatalok menekülését tisztességes munkabérekkel is.. de azt nem akarják, mert Orbánék egy félfeudális hűbéresi rendszerű magyarország felállitásán dolgoznak amiben csak a méltóságos uraknak jár a jólét..

   • 59265358

    A “tisztességes” munkabér termelékenység kérdése. Ha a magyar dolgozó képzetlen, ha a magyar gazdaság gépesítetlen, a termelékenység alacsony. Ezért a munkabér is alacsony lesz.

 • ““Az EU-nak létkérdéssé vált, hogy kizárja hazánkat a tagjai sorából” Ez egy hatalmas célt tévesztés.

  Az EU eleve nem zárhatja ki Euróbából az európai társadalmakat. Az EU nem rendelkezhet a társadalmak felett és akaratuk ellenükre meg pláne nem. Az EU legfeljebb a jogállamiatlan, alkotmányos konszenzus nélküli politikai rendszereket zárhatná ki, ha maga sem lenne ugyancsak a törvényesség felett.

  Európának az EU-nak az a létérdeke, hogy végre alkossuk meg az Európai Polgárok Köztársaságát!
  Mert a politikai Európa csak az európai polgárok által létrehozott új társadalmi szerződés alapján lehet demokratikusan megalapozott és alkotmányosan jogszerű. – Társadalmilag nyilvánosan ellenőrzött és elszámoltatható közpolitikai viszonyokat szükséges kialakítani. https://www.facebook.com/asimindasiketto/photos/a.608939462543466.1073741825.234037460033670/846709805433096/?type=3&theater