“Az EU-nak létkérdéssé vált, hogy kizárja hazánkat a tagjai sorából”

Földrajzilag ugyan nem, de a történelem- és a társadalom ismereti szempontok alapján azt kell belátnunk, hogy a magyarok világéletükben Európán kívül éltek. Mégis, az eltelt 13 évnyi Európai Uniós tagság után, az európai országok közösségén kívülre kerülni számomra olyan, mintha saját magamon kerülnék kívülre. Egy hatalmas űr a lelkemben…

Sajnos be kell látnunk, hogy a fejlett Európának most már mondhatni, létkérdésévé vált, hogy hazánkat valamilyen módon megregulázza, végső esetben kizárja a tagjai sorából. Erre a lépésre nem azért kerül sor, mert az Európai Uniónak a renitens tagállama lettünk, hanem legfőképpen azért, mert G.orbán az orosz medvének elárulta Európát, és vele együtt saját hazáját, azaz a mi hazánkat, Magyarországot is.

A mára kialakult helyzetben tényként kezelhetjük, hogy az Európai Unió egyik tagországának a miniszterelnöke – nevezetesen orbán viktor – mostanra már annyira elkötelezettjévé vált a putyini önkényuralomnak, hogy ennek révén a cárevics nagyhatalmi törekvéseit előkészítendő, az orosz titkosszolgálatok szabad bejáráshoz jutottak a demokratikus Európába. Ezt Európa – a saját önvédelmi szempontjai miatt – nem hagyhatja figyelmen kívül, hiszen számukra nemzet- és EU-biztonsági kockázat lett Magyarország.

Annak ellenére, hogy a magyar nép 2003-ban megszavazta, az Európai Unió pedig 2004-ben elfogadta a tagsági kérelmünket, a 2010-ben hatalomba jutott G.orbán ezt az európai szövetségeseinkkel közös döntésünket mégis folyamatosan torpedózza. Mi pedig ahelyett, hogy kiállnánk korábbi döntésünk mellett, hagytuk/hagyjuk, hogy a minielnök elvegye tőlünk a demokráciát és diktatúrát hozzon létre. Az Unió pedig a veszélyeztető orosz fenyegetést valószínű, hogy csak úgy tudja kivédeni, ha lemond rólunk.

Ellenzék nincs, segítséget nem várhatunk sehonnan, rajtunk, civileken a sor! Nincs idő 2018-ig, pláne nincs 2022-ig a momentumos fiatalokra várni! Most már abba kell hagyni az egyedi témák, szakágak tüntetéseit! A diktatúra elhatalmasodása és az Uniós kiközösítés veszélye miatt is, korosztálytól függetlenül a teljes magyar társadalomnak szükséges fellépnie a mai rendszerrel szemben. Egy “törvényes eszköz” még van a kezünkben, hogy békés úton mégis rendszert váltsunk. Mit mondanak a sárga pólósok? Hajrá!

Virágvasárnap nemcsak Jézus Jeruzsálembe vonulásáról emlékezhetett meg a keresztes fidesz, hanem láthatta nyolcvanezer ember Parlamenthez vonulását is! Láthatta a diktatúra, hogy milyen nagy az elégedetlenség ebben az országban. És főleg azt, hogy a fiatalok végre – ha arról van szó – már nemcsak magukért és az oktatásért állnak ki. Kiállnak a hazájukért, a demokráciáért, Európáért is. Nincsen már senki, aki eltűrje ezt az államilag korrupt önkényuralmat. A nép már rég nem hisz a pártokban, hanem maga kezdte el intézni a sorsát.

Jól látszik, hogy az önkényúr nem enged. Ezért mihelyt a tömeg követi példáját, és ők sem engednek már, akkor lesz elkerülhetetlen a beteg bukása!


Az írást beküldte az Európa Blokk. Köszönjük!

25 Comments

 1. Ezt így hülyeségnek tartom. Már bocsi kedves Richárd.
  A posztommunistáinkat egyetlen dolog vezérli, a pénz. …és ehhez teljesen mindegy milyen politikai szerepet ripacskodnak. A pénz a barát, ami fölött nincs erkölcsi és törvényi felügyelet. A pénznek sok neve lehet. Pl. lehet Putyin is, EU is, Soros is.
  Kérlek ne ess abba a hibába, amit a fidesz művel! Ne féligaz impulzusokkal akarj lázítani! Megvan az eszed az érveléshez, és a valóság felismeréséhez. Hegyeket tudnál vele mozgatni. Szerintem.

 2. A Magyar nemzet sose tartozott ehhez az európai civilizációhoz.
  (Hiába is neveltette Géza fejedelem Vajkot az intézményesített zsidó-kereszténység keretein belül a Magyarság ellen) aki véres megtorló eszközökkel integrálta a római rabló-gyilkos birodalom utód államaihoz a Magyarságot.
  Ez a folyamat még mindig tart… És ennek igen is véget kell vetni.
  Ny-Európa, és Amerika az ókori rabló-kapitalista Róma egyenesági utód államai. Nemzetállamokat támadnak meg, és kifosszák őket. (Ahogy Róma is tette) A Magyarok SOSE tartoztak e barbár csőcselék közé. Mindig is nekik kellett volna tanulniuk tőlünk, és nem fordítva!!! Ezek még bunkósbottal kergették a nőstényeiket, amikor a Magyarok fejlett civilizációkat hoztak létre.

 3. értelmi szinten egyenrangú vagy Németh Szilárddal és Kósa Lajossal valamint Kövér Lászlóval és a CÖF.vezetőivel! húzd ki magad mert így legalább leszel valaki mert egyébként a kutya sem fog észrevenni!

 4. a magyar kormánynak létkérdés az, h kizárják az EU-ból magyarországot .. mert csak igy tudja megneheziteni a magyar fiatalok menekülését magyarországról. a vasfüggönyt EU tagként nem tudják újra felhúzni..

 5. Gondoltam te likudos náci fasiszta… És a FIDESZ mióta Magyar, nemzeti???
  Látszik hogy mennyi sérült van ebben az országban…
  De jön nemsokára a tisztítótűz… 😛

 6. mondjuk meg lehetne állitani a magyar fiatalok menekülését tisztességes munkabérekkel is.. de azt nem akarják, mert Orbánék egy félfeudális hűbéresi rendszerű magyarország felállitásán dolgoznak amiben csak a méltóságos uraknak jár a jólét..

 7. ““Az EU-nak létkérdéssé vált, hogy kizárja hazánkat a tagjai sorából” Ez egy hatalmas célt tévesztés.

  Az EU eleve nem zárhatja ki Euróbából az európai társadalmakat. Az EU nem rendelkezhet a társadalmak felett és akaratuk ellenükre meg pláne nem. Az EU legfeljebb a jogállamiatlan, alkotmányos konszenzus nélküli politikai rendszereket zárhatná ki, ha maga sem lenne ugyancsak a törvényesség felett.

  Európának az EU-nak az a létérdeke, hogy végre alkossuk meg az Európai Polgárok Köztársaságát!
  Mert a politikai Európa csak az európai polgárok által létrehozott új társadalmi szerződés alapján lehet demokratikusan megalapozott és alkotmányosan jogszerű. – Társadalmilag nyilvánosan ellenőrzött és elszámoltatható közpolitikai viszonyokat szükséges kialakítani. https://www.facebook.com/asimindasiketto/photos/a.608939462543466.1073741825.234037460033670/846709805433096/?type=3&theater

 8. …a fidesz soha nem volt “nemzeti”, csak kisajátította ezt a jelzőt, (úgy mint a kokárdát) mert ugye ami “nemzeti” az ellen nem illik szólni, így lettek “nemzeti dohányboltok” és még ki tudja mi minden lesz “nemzeti”!……

 9. Már bocsánat, de szerintem naiv vagy, kedves István. Addig teljesen igazad van, hogy elsősorban a pénz mozgatja az egész, fidesznek nevezett hűbérrendszert (vagy maffiát, kinek hogy tetszik). Talán az egyedüli kivétel Viktor, akinél a nyilvánvaló harácsolás még beteges hatalomimádattal (-féltéssel) is párosul. Ám – és erre bátorkodtam írni, hogy naiv a megközelítésed- az oroszok sem hülyék. Ingyen, ill. puszta gazdasági megfontolásból nem fordítanának ennyi energiát erre a zsebdiktátorra. Ahhoz jóval többet le kell tenni a mérleg másik serpenyőjébe (belső EU-titkok átadása, embargó-ellenes retorika, iráni atommutyi stb.). Persze nem tudom bizonyítani és csak ötletelek a sajtóhírek alapján, de ezekre utalhatott Richárd.

 10. Kisajátította ezt a jelzőt, és amiben a Nép szerepelt, azt azonnal megszüntette. Lásd: Népköztársaság, Néphadsereg, Népstadion, stb. Népliget van még?

 11. Ezt a sok idióta baromságot mind egyedül találtad ki? Á, nem hiszem, erre még egy ilyen idióta sem lehet képes!

 12. Akárhogyan próbálják értékelni, csak ugyanoda juthatunk vissza.
  A pénz könnyű élet és hatalom. Aztán lehet öltöztetni. …de minek kavarjunk be a valóságnak zavaró részletekkel? Egyszerűen el kell fogadni a valóság tényeit. Dramaturgnak helye nincs. Ha mégis, akkor illik odaírni a szubjektumra való utalást, vagyis, hogy véleményem… szerintem… stb.

 13. 1. Nem kifosszák, hanem: kifosztják, helyes nemzeti magar nyelven
  2. A magyarok végtelenül barbár hordák voltak, amikor utolsóként betelepedtek a Kárpát-medencébe, és fosztogatni mászkáltak Európa nyugati államaiba. Mert azok már akkor államok voltak, amikor a magyar törzsek még csak nomád horda.

 14. Maradjunk a kifosszák -nál, mert a szó létezik a (a nemzeti Magyar nyelvben, nem hibás kifejezés!!!) Ön bizonyára Izraelben tanulta a Magyart… és nagyobb Magyar akar lenni, mint mi.

  A mondata második fele meg is győzött erről.

 15. A “tisztességes” munkabér termelékenység kérdése. Ha a magyar dolgozó képzetlen, ha a magyar gazdaság gépesítetlen, a termelékenység alacsony. Ezért a munkabér is alacsony lesz.

 16. Kedves Daróczy Károly! Csak most, kissé megkésve észleltem a bejegyzését, és a válaszom ténylegesen nem a cikkhez kapcsolódik, inkább a nyelvtani részéhez. Ilyen szó, hogy kifosszák, valóban létezik, de: felszólító mód használata helytelem. Köznyelvi és irodalmi nyelvben súlyos hibának számít. Pl. Helytelen: felfüggesszük az eljárást. Helyesen: felfüggesztjük az eljárást. Vagy szintén helytelenül:; az értekezletet elhalasszuk, helyesen: az értekezletet elhalasztjuk. Egyébként meg nem akarok senkinél sem nagyobb magyar lenni, sőt: szívem szerint semmilyen sem, de mivel nyelvészettel foglalkozom, ezt nem bírtam megállni, hogy le ne írjam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.