Áder óriási bajban van: a lányát kell meghazudtolnia egy tollvonással

Ma kiderül, milyen ember a köztársasági elnökünk. Hétfő ugyanis a dátuma annak, hogy Áder Jánoshoz kerül a felsőoktatási törvény módosítása, és kiderül, aláírja-e, vagy visszaküldi megfontolásra.

Közben megtudhattuk: Áder lánya a CEU-hoz kísértetiesen hasonló egyetemre jár…

A londoni Richmond University alapképzése évente közel 3,5 millió forintot kóstál. Az egyetem honlapja szerint az uniós polgároknak 9250 fontot, azaz 3 millió 375 ezer forintot kell fizetniük az alapképzésért évente. A mesterképzés 7 ezer fontba, azaz 2,5 millió forintba kerül – írja a Bors.

A lap emlékeztetett: Áder Orsolya, amikor apja 2009 és 2012 között európai parlamenti képviselő volt, Brüsszelben járt középiskolába. Azután iratkozott be az Egyesült Államokban alapított Richmond University Nagy-Britanniába kihelyezett képzésére. 2013-ban kezdte, s idén fejezi be az alapképzést divat és marketing, illetve művészet és média szakon.

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László szerdán küldte el a CEU-törvényt Áder János köztársasági elnöknek, akinek öt napja van dönteni arról, hogy visszaküldi az Országgyűlésnek, hogy módosítsák, vagy az Alkotmánybíróságnak küldi el, felülvizsgálatra.

Amennyiben az első opciót választja, tisztessége embernek lehetne nevezni, de ha a második döntési lehetőséggel élne, joggal mondhatnánk, hogy nemzetbarát politikus. Mivel sokak szerint alkotmányellenes a Fidesz által kierőszakolt törvény.

Ádernek a harmadik útja az, hogy egyszerűen elfogadja és aláírja a CEU megfojtására írt törvényt, ezzel az életbe lépne.

Amennyiben ezt a köztársasági elnök megteszi ma, tisztségének elismertségét gyalázná meg, több tízezer magyar szavazópolgár akaratával menne szembe, akik a napokban tüntettek a szégyenteljes tudás-ellenes törvény ellen. Emellett, tovább erősíteni Fidesz-barát képét.

Ráadásul önmagát is lehetetlen helyzetbe hozná, ugyanis kiderült, hogy a lánya is egy ugyanolyan egyetemre jár, mint a CEU. Csak az az egyetem Londonban van, három és fél millió forint a tandíja. Áder havi másfélmilliót keres, így megengedheti magának, hogy azt a szintű oktatást adja meg a lányának, amit több millió magyartól most el akar venni a Fidesz.

Kérdés, hogy Áder ebben a segítségükre lesz-e.


A cikket beküldte: Nagy Zsolt

loading...