Valaki hozzon Orbánnak egy széket! Ha ezeket a számokat meglátja, megüti a guta!

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Megdöbbentő publicisztika terjeng az interneten. Az elhallgattatott Népszabadság dolgozója, Rab László írta az egykori újságban, olyan anomáliákat fejtegetve, amelyek a kivándorolt magyarok esetleges visszatérését vetítik elő, illetve arról értekeznek, hogy mennyi pénzt küldenek haza a “kalandvágyból” elköltözöttek. Alább olvasható a szöveg.

“A népszavazásos gyűlöletkampány kellős közepén nem sikerült elhallgatni azt az ütős hírt, hogy a külföldön dolgozó magyarok már évi ezermilliárd forintot utalnak haza, ami a bruttó nemzeti össztermék (GDP) 3 százalékát teszi ki. Ez már nagyon komoly tétel. A magánnyugdíj lenyúlásával (fideszül: megmentésével) indító kormány 3 ezer milliárdra tenyerelt rá legelőször 2010-ben. A külföldön dolgozó magyarok ennek harmadát küldik haza – de minden évben. (Viszont nem itt fizetik a nyugdíjjárulékot.) Tudjuk kék színű plakát nélkül is, hogy ez az összeg egyre nagyobb lesz. A Tárki tavaszi felmérése szerint ugrásszerűen megnőtt az országban a kivándorlási hajlandóság.

Ennek fényében abban sincs semmi meglepő, hogy befuccsolt a mindig mindenkit legyőző magyar kormány csudálatos projektje, a Gyere haza, fiatal! Nagy zajjal harangozták be, miközben nem gondolták komolyan, hiszen összesen 100 millió forintot szántak a több százezer fiatal munkavállaló hazacsábítására. Személyenként annyit gondoltak költeni, amennyiből Felcsúton a fociarénában egy ülőhelyet lehetett kiépíteni. A kormány hívó szavára végül azok jöttek haza, akik jöttek volna maguktól is. Százöt (!) hazacsábított fiatalt tud a migránsozó rezsim felmutatni. Amikor Lázár Jánost a program bukásáról faggatták az újságírók, csak annyit mondott: mi a következő kérdés.

Mint annyi más, természetesen kamu volt a Gyere haza, fiatal! program is, kommunikációs trükk, kormányzati lózungokkal teletűzdelt semmi. Ha megindul a fiatalok áradata, ott állt volna az Új egység hadvezére meztelen fenékkel, munkahelyek és lakásépítési program nélkül. Nem is tudom, mit gondoltak. Hogy kirendelik közmunkára (kukoricát címerezni?, falevelet gereblyézni?) a jól kereső londoni szakácsot?

Ha visszajöttek volna a magyarok, az a helyzet is előállhatott volna, hogy elveszik a magyarok elől a munkát. Maradjanak csak ott, ahol vannak, gondol(hat)ták a kormányban. És ha már ott vannak, ne szavazzanak ide – és bölcsen akadályozni kezdték a kinti magyarokat a választási, majd a népszavazási voksok leadásában. Mert valahonnan azért sejtették, hogy a nyelveket beszélő vándorok egy követ fújnak a romkocsmák mélyén merengő diplomásokkal.

A történet vége, hogy bírsággal fenyegették meg a napokban azokat a kint élő magyarokat, akik hazajárnak orvoshoz, és előzőleg nem jelentkeztek ki a magyar egészségügyi rendszerből. Az 5-600 ezer külföldi munkavállalóból mindössze 262 ezren tettek eleget ugyanis e kötelezettségüknek. A többinek tudtára adták: műtét és kezelés nekik is csak térítés ellenében jár.

Ezt kapják a GDP 3 százalékkal történő gazdagításáért! A külföldön dolgozó magyarok éppenséggel lehetnének Orbánék új ellenségei is. Lehetne ellenük is milliárdos plakátkampányt folytatni. Végső esetben újabb kerítést is fel lehetne rántani. Az egyik a migránsokat tartaná távol édes hazánktól. A másik saját honfitársainkat akadályozná abban, hogy hazaosonjanak vakbélműtétre.”

24 Comments

 1. Nem csak a nyugdíjjárulékot fizetik a munkát adó országnak, hanem az eü hozzájárulást és az adót is.

 2. Viszont a családjuknak hazautalt pénzt a család Magyarországon költi el és a család által elköltött minden 100ezer Forintból 27ezer Forint az Áfa révén a magyar költségvetésbe kerül.Másrészt növeli a vásárlóerőt és ezáltal sok embernek biztosít munkát.

 3. Egy nagy lófalloszt! Pont azt nem írta le Ricsi, ami nagyon fontos! Miért is ment ki a magyarok zöme? Mert nem tudta fizetni a lakáshitelét. Tehát azt törlesztik még mindig. Ami nem Áfa, nem​ kerül a költségvetésbe és nem növeli a vásárlóerőt, hanem a bankokat gazdagítja! Pont ezért kezdődött három éve újra a banki finanszírozás.

 4. Még sincs csak korlátozott választójoguk.Ott vannak a kettős állampolgársággal rendelkezők, akik csak viszik a pénzt és lehet levélben szavazniuk.

  Melyik párt akarja kiharcolni számukra az egyenlő esélyt.?

 5. Mert ugyanazt a munkát végzik külföldön is mint itt, csak jóval több pénzért. Persze,
  Forintot veszel fel és forintot fizetsz vissza, csak az elszámolás történik devizában.
  Na ezért ígértek az elvtársak eyrot, 2007, majd 2008-ra is.

  Az a pénz amit az elvtársak kiszerveztek maszekba, csak visszakerült a helyére, a közösbe,
  édesanyám is abból kapja a nyugdíjat és nem drága hitelből.

  Akkor most már azt is tudod, hogy a gusztustalan Gyurcsány miatt mész majd később nyugdíjba.Többet dolgozol majd, kevesebb nyugdíjért.

  Szépen kifundálták ám az elvtársak, előbb kiszervezték az pénzeket maszekba,
  aztán kitolták a nyugdíjkorhatárt is.

  Ez meg itt a Gyurcsány programja, amiért lemondott rólad is.
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai-korm%C3%A1ny

 6. Boris..Bort ne..vagy csak nagyon picit..mert mint olvasom, qvára elvette már azt keveset is, ami volt a víztoronyba nálad..=D

 7. És ki mentette meg a devizahiteleseket úgy,hogy 250 milliárd forint nyeresé
  get könyvelhetett el magának.Amit aztán alapítványoknak adtak és az már szerintük nem is közpénz.Erről mi a véleményed??????
  Ha többet dolgozol és később mehetsz nyugdíjba ahhoz mi köze a Gyurcsány
  nak?????? HÉT éve a Fidesz “kormányoz” és lopja a közpénzt!!! vagy nem
  így van BORISKA?????

 8. A HAZAJÖVÖ KERESETEK AKARATEGYSEGBEN GECIVEL A BANKAROK ZSEBEBEN LANDOL ÖSSZERÖHÖGVE CINIKUSAN A MAGYARON.IZRAEL NATO NYET.

 9. És hány milliárd, amit nem hazaküldenek, hanem csak hazahoznak elkölteni? Az minimum még egyszer annyi…

 10. A hazautalt pénzek elköltésekor rengeteg adó folyik be az államkasszába. És minden hazautalt pénzegység a magyar gazdaságot erősíti. Ezek mindenkivel szemben rosszindulatúak és hálátlanok. Szánalmas egy népség. Írhatsz, amit akarsz. Jó fideszes vagy…

 11. Nincs más megoldás, mint MINÉL ELŐBB LEVÁLTANI őket, s az elszámoltatás pedig feltétlenül történjen meg.

 12. Csak úgy halkan jegyzem meg: a devizahitelek felvételét az első orbán kormány tette lehetővé még 2001-ben!

 13. Az egészségügy egy szent állat. Az esetek többségében nem is vállalhatsz munkát, ha nincs eü. biztosításod. A fizetésekhöz képest meg nem is olyan nagy teher, mint Mo-n.
  Ám ha a vakbelemet kell kivetetni, vagy krónikus májhápogásom van, eszem ágában sincs Mo-ra menni kezeltetni magam.
  Inkább a német eü. biztosításommal megyek be a magyar kórházba, ha véletlenül ott ér utól a kór. (Fordítva ne próbálkozzanak! A magyar kártya semmit sem ér, vagy legalábbis nem sokat errefelé.)

 14. Csak a legbutábbakat lehet ilyen cikkel félrevezetni. Nem Orbánnak küldik haza a kinti kereseteket, hanem azoknak akik itthon elköltik saját javukra. Nem fizetnek járulékot, de az ott töltött időre nem is kapnak magyar nyugdíjat.

 15. Kockázat nélkül megállapítható,az eszed miatt nem rabolnak el a büdös életbe se…ilyen az,mikor a csőlátás despotizmussal párosul.

 16. kérdésem lenne! Hogyan lehet a hazai TB-böl kijelentkezni! Ismerösöm harmadik éve fizeti az Apeh nak (NAV) a járulékot ami már most havi 7110 frt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.