Hátborzongató mondatot ejtett ki a száján Kövér, aminek sajnos a fele sem tréfa

Van olyan, amikor a politikusok “elszólják magukat.” Nem a véletlen freudi elszólásokra kell gondolni, hanem amikor mindannyian ledöbbenünk, és el sem hisszük, hogy ezt valóban kimondták a szájukon. Így történt ez Kövér Lászlóval is.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kerekasztal-beszélgetésének nagyatádi állomásán azt fejtegette, hogy ha a Fidesz-KDNP pártszövetség elveszítené a 2018-as parlamenti választásokat, mindazt, amit eddig felépítettek, “le fogják nullázni”, a szavazóknak ezért ezt mérlegelve kell dönteniük. Eddig ez rendben is van, menjünk egy kicsit tovább!

Kövér azt mondta, 2018-ban nem négy évet buknának el, vagy nyolcat, mert “legyen szó családtámogatásról, nemzetpolitikáról, vagy a magyar gazdasági szereplők támogatásáról, bármiről, azt visszacsinálnák” – fogalmazott. Ahogy az ellenzék “fizessenek a gazdagok” kampányából ki is derül, valóban nem titkolt szándékuk az, hogy bizonyos “gazdasági szereplők” támogatását visszacsinálják, kezdve a sort Mészáros Lőrinccel és társaival.

“Mindent megtennének annak érdekében, hogy még egyszer egy olyan politikai garnitúra ne kerüljön hatalomra, mint mi vagyunk, akik vakmerőségből vagy belátva, hogy nincs más esélyünk, hajlandóak voltunk szembemenni a fő áramlatokkal” – mondta. Ha a fő áramlatok közé tartozik az Európai Unió vagy maga a demokrácia, akkor tökéletesen igaza van Kövér úrnak.

Most pedig jöjjön az ominózus mondat!

“Ha még négy évet sikeresen kormányozhatunk, nagyon sok minden visszafordíthatatlan lesz mindabból, amit tettünk, nemcsak Magyarországon, hanem a példánkon keresztül akár egész Európában is”

Amikor ezt elolvastam, felállt a szőr a hátamon, ugyanis Kövérnek tökéletesen igaza van. Ha a Fidesz még négy évet kap, a jogállam maradék bástyáit, – és itt nem kell magasztos dolgokra gondolni – mint az igazságszolgáltatást, vagy éppen a sajtó megmaradt foszlányait tönkrezúzzák majd, és onnantól esély nem lesz arra, hogy egy demokratikus kormány mindezt visszacsinálja.

Ez a szomorú jövő, hacsak észbe nem kapunk…


Ha egyetért a tartalommal, kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon! Nekünk ezzel segíthet. Köszönjük!

loading...

958 Comments

 1. Emberek ne hagyjunk nekik esélyt, hogy végleg tönkre tegyék az országot! Tovább folytatódik menetelésük a diktatúra stabilizálása felé, és onnan már csak véres polgárháborúval lehet visszajönni! Ne sodorjuk gyermekeinket, unokáinkat ilyen helyzetbe, most még megállíthatóak!

 2. Teljes összefogást ellenük!!! Ki kell mindenkinek jelentenie, hogy aki nem összefogáspárti, az fideszpárti!!! Azokkal a pártokkal úgy is kell bánni!!!!

 3. nekem azzal semmi bajom ha a mészáros a többi puszi pajtás mondjuk 30% adót fizetne,nekik lenne?észre sem vennék csak hogy tuti minimál bérre vannak bejelentve

 4. azt mondjátok majd rám, hogy huhogok. pedig meg fogjuk/fogjátok választani megint őket. úgy kell nekünk, erre vagyunk jók…

 5. Tartok töle hogy Orbán Putyinhoz való dörzsölödése már annak az elökészitése hogy nem lessz demokratikus választás, csak egy szinjáték a világ felé .Ezek a mocskok mindenre képesek .

 6. A jelek szerint Kövér nem tudja, de tudatos kell legyen minden vállasztónak:
  “A hiba akkor hiba ha egy tévedést kétszer csinálunk!”

  3x FIDESZ-t vállasztani visszatéríthetetlen katasztrófa lenne.

  Csak ezt kell figyelembe venni.

 7. Ez úgy ahogy van FENYEGETÉS. A FIDESZ-től (és egyébként a baloldaltól) sem új, hogy minden estben amikor ellenzékben voltak, mentek áskálódni, az UNIO-ba Magyarország ellen a nemzet kárára.
  Gyurcsány épp úgy spicli, mint Orbán. A gazdájuk is ugyan az… !!!

 8. “Mindent megtennének annak érdekében, hogy még egyszer egy olyan politikai garnitúra ne kerüljön hatalomra, mint mi vagyunk…” (Kövér László)

  Ha olyan fasza gyerekek vagytok, akkor miért tenne meg a nép mindent? Ha meg nem vagytok olyan fasza gyerekek, – és persze nem vagytok ! – akkor menjetek vissza anyátokba ! Fasiszta tolvaj banda, – az vagytok!

 9. Mit csináltak az országgal,amikor ellenzékben voltak?Százszor rosszabbra számíthatunk!Már vásárolják a szavazatokat !

 10. Putyin és Orbán erejét nem lehet összehasonlítani.Putyin mögött a világ egyik legerősebb hadserege áll ,Orbán mögött meg pár száz TEK-es és néhány börtönviselt verőlegényen kívül senki .

 11. Egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy mindegyik parlamenti párt kollaborál vele, és egységes egésznek kell őket tekinteni a nép ellenében, az un. „ellenzék” trükkös villámhárítója a Fidesznek. Amit alibiből csinálnak ott mindent, úgyhogy a felelősségük a sz@r helyzetért nagyobb mint a Fidesznek. Már régen bojkottálni kellene a parlamentet ,és nem pofázással tölteni a drága időt tettek helyett, egy olyan ellenféllel, amely megmondta, hogy csak az erőből ért. Miért kvaterkáznak a vicsorgó emberrel (hatalommal)?

 12. “Mindent megtennének annak érdekében, hogy még egyszer egy olyan politikai garnitúra ne kerüljön hatalomra, mint mi vagyunk,”…………. soha,soha,soha TÖBBET fideszt!!! Remélem lenullázódtok TI a stadionokkal, a trutyi, semmitmondó beruházásokkal, a 0 rezsicsökkentéssel, ami mind-mind csakis a Ti luxusboldogulásotok érdekében jött létre!.

 13. Tévedés! Rosszul látod a dolgokat, ha kicsit sem vagy képes különbséget tenni.. ha Gyurcsányt Orbánnal egy lapon emlegeted! 🙁 Orbán szeretné, ha annyi esze lenne, mint Gyurcsány kisújjában! 😛

 14. Mészárosnak meg se kellett volna azokat a beruházásokat, pluszpénzeket kapni, amire Neked elég lenne, ha 30 % adót fizetne. Egy millió vagyona se volt, amikor milliárdos lett! 😛

 15. Csak egyszer lehetne már olvasni arról, hogy mit szeretnének, csak az, hogy más kell, az egy nagy népbutítás! Mi az a más? Valami programot kellene már felmutatni. A mai rendszer rossz, tény és való. Nincs épkézláb programjuk, csak a hatalom kellene és minden maradna a régiben, csak nem a mostaniak, hanem a változtatók tennék ugyan azt, ami most van? A választók már nem hisznek a mesékben, meg az ígéretekben, konkrét dolgok kellenek, mert nagyon jól tudják, hogy kutyából nem lesz szalonna. Ajánlom olvasásra a FÁMA 2008 című írásomat a http://velemenyek2.blog.hu oldalon. TENGERPICI 2017.03.30. https://uploads.disquscdn.com/images/881d888347ee8cb1cdb5cd540fbadabb84d696fb8a9424d5b19c44822d605b63.jpg

 16. Sajnos az a helyzet hogy nincs semmi olyan amit ők hoztak volna létre esetleg a csalásokat meg a lopás amit művészi színvonalon művelnek !!!!!!

 17. úgyis megválasztjátok őket, főleg ha nem mentek el szavazni, vagy ha elmentek és érvénytelenül szavaztok.. 😀 😛

 18. Én ugy gondolom, hogy egyszer csak egyszer ne massal foglalkoznank, nem masokat ócsarolnank hanem meg fognank a bot veget es csinanalnank valamit!!!!!!!! Nem masok utan menni hanem a józan esz utan …..Itt összefogas kellene mind azok akik a beket a jo létet a csaladbiztonsagat akarjak akik sajat hazajukban akarnak elni magyarkent magyarnak lenni egy pártot vagy csoportot vagy akarmit ahova azok az emberek jönnenek akik mas vilagot mas eletet akarnak es föleg megvedeni a csaladjaikat ami a legfontosabb hogy megtudjanak adni mindent a gyerekeiknek eltudjak látni idős szüleiket , hogy ha mar vilagra jöttunk akkor eljünk emberhez meltó módon !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! / ehez en egyedül keves vagyok……/

 19. Megnyitni a határt a bevándorlók elött, eltörölni a csok-ot a gyerekesektől, felvenni ismét egy nagy kölcsönt IM -től, és azt elkölteni a saját hasznukra. A választások a KAPITALISTA HIÉNÁK HARCA, mivel AHOL A HATAlOM OTT A PÉNZ! (Ez így módosult) A többi csak maszlag, amivel minket etetnek a saját érdekükben. 🙁

 20. Jól látod, mert többször eszembe jutott nekem is, hogy Gyurcsány össze dolgozik a FIDESZ-el. (Valószínűleg a közös “apuci” iránymutatásai alapján)
  Gyurcsány ma az ügyeletes rossz fiú, -akit ha szidsz,- Orbán malmára hajtod a vizet. Az emberek így nem Orbánt mocskolják, hanem Gyurcsányt.
  Miközben ez a moslék “C” geci sütögeti a pecsenyéjét… Mindkettőnek a parancs, a zsinagógából jön.

 21. Kövér mindig egy agresszív szemétláda volt.Ellenzék nincs.A szocialisták is ugyanúgy loptak,csak kicsit csendesebben…….

 22. Szomorú vagyok! Ti tényleg vakok vagytok? Nem lássátok, hogy mi történik itt? Viktor 8 év alatt felhelyezte a térképre Magyarországot! Azelőtt a fene se tudta, hogy létezik! Nem háborúval, hanem egy tökös kiállással! Fél Európa neves sajtói s politikusai isszák minden szavát, s sokan fél karukat odaadnák, ha ilyen vezetőjük lenne, s nekünk magyaroknak nem jó! Hülyék vagyunk? Szerintem igen! Mi az ami miatt hőbörög a nép? A világon ritka az az ország, ahol a vezetők nem lopnak! Az ellenzék is ugyan ezt tenné, de ők nem állnának ki az országért! Szerintem az életszínvonal javult azóta, hogy ők kormányon vannak!

 23. Levike? Te abból a bandából származol,akik nem ma barnultak le? Hol nőtt az élet szinvonal idiótácska? Albániában igen! De itthon a békapicsáját sem látják az emberek túlnyomó többsége! Rabszolgákká silányitotta ez a skrizofén a magyarok többségét! Oktatás-egészségügy-szólásszabadság-demokrácia-stb,hová tüntek? Vedd le a narancsos szemüveged és nézz körül kis hazánkba! HA KÉPES VAGY RÁ EGYÁLTALÁN!???

 24. Teljes vagyon elkobzas a csuti feregtol kezdve a legutolso csicskaig, utan nyilvanosan “BUMM A FEJBE” es problema megoldva

 25. Levente! Lehet, hogy Neked jó ez az életforma ami jelenleg van, hidd el nem irigylem Tőled. De a többség sajnos a béka segge alatt él vagy már ott sem és őket rohadtul nem érdekli, hogy “tökös kiállással felhelyezte Magyarországot a térképre” .

 26. Azért senkinek ne legyen kétsége,hogy jövőre is a fidesz nyer.Orbán Viktor megmondta,hogy 20 évig lesznek hatalmon. Ebből már 8 majdnem letelt és az ellenzék állapotából ítélve lesz még itt több is

 27. Hagyatok végre béken Putyint!
  Inkább körül nézetek: annyi már az ellenzéki part, hogy Orbánnak már hasa faj a röhögéstől.

 28. EKKORA VAK IDIÓTA NEM LEHETSZ! MÉG HOGY A FÉL KARJUKAT ODAADNÁK o r s ó s é rt?????????!!!!!! TE TELJESEN HÜLYE VAGY??????? SENKI NEM ÁLL MÁR SZÓBA VELE, NEM KÍVÁNETOS SZEMÉLY MINDEN NORMÁLIS ORSZÁGBAN !!!!!! (PERSONA NON GRATA) TE KŐBUNKÓ ÖKÖR !!!!!!!!!!

 29. Igen ha még négy évet hagyunk nekik,akkor ez az ország,megy a lecsóban!Így is elég nagy a baj,itt mindenki alszik és még meg sem fordul abban a mocsárban amiben leledzik!Meg sem fordul a fejében,hogy köz pénzen rezidenciát építtet magának ez a poszt k…….

 30. Jog és Igazság Mozgalom Civil Társaság

  A sárga rózsák 21. századi országot építő radikális baloldali mozgalma

  POLITIKAI PROGRAM

  FELHÍVÁS BALOLDALI CIVILEKHEZ

  ÉS BALOLDALI PÁRTOK/SZERVEZETEK KIÁBRÁNDULT TAGJAIHOZ

  Követeljük a kormány azonnali
  lemondását, előrehozott országgyűlési választásokat, a közüzemek és a
  nagyüzemek államosítását, a privatizációs ügyletek elszámoltatását, a
  devizatörvények hatályon kívül helyezését és a devizahitelesek azonnali,
  feltétlen és teljes körű állami kártalanítását.

  ALAPVETÉS. A jobboldal képében önkényuralmi
  módszerekkel kormányzó és külföldiek bábkormányaként rabszolgatartó
  magyar államot fenntartó kormányzópárt és valamennyi parlamenti cinkos
  pártjai elárulták a magyar népet. Magyarország kirablása csak a
  tatárjáráshoz hasonlítható. Az állampárti elit 1989-ben az előző
  rendszer ügynökeinek hatalomba juttatásával immár alulról irányított
  hálózatokkal átmentette hatalmát. Az állampárti yenkik és moszkoviták
  vitájában és a magyar népet mámorító szabadságeszme („kereskedelem
  szárnyain hozzuk el hozzátok a szabadságot”) leple alatt átmentett „old
  regime” hatalom 25 éve hol a jobb, hol a bal színeiben áll fenn és mára
  önkényuralommá vált. Az ország 15 évig tartó privatizációs kirablása
  után 10 éve tartó devizarablás pedig betetőzte és megszilárdította ennek
  az önkényuralomnak a hatalmát. A fináncoligarchia megvásárolta a
  politikai váltógazdaság jobb és álbaloldali pártjait egyaránt. Nincs más
  hátra mint előrehozott választások elérésével az államelitnek mennie
  kell, a privatizált szektorokat államosítani kell, valamint a
  devizahitelesek teljes, azonnali és feltétlen kártalanítása mellett a
  bűnösök felett ítélkezni kell, továbbá a teljes állam- és politikai
  rendszert gyökeres megreformálása mellett a munkából élő magyar embert
  kell hatalomra juttatni.

  EURÓPAI RADIKÁLIS BALOLDAL. A magyar sárga rózsák
  mozgalma egy radikális baloldali mozgalom: antiglobalista,
  antikapitalista, antifasiszta és a 21. századi országot építő civilek
  társasága. A mozgalmunk csatlakozik az Európában rohamosan teret foglaló
  radikális baloldali harcostársainkhoz, a viharos gyorsasággal
  parlamenti képviseletet elérő és Görögországban kormányt is alakító
  görög Syriza, az olasz 5 Csillag Mozgalom, a spanyol Podemos, a francia
  Baloldali Front, a német Baloldali Párt (Die Linke) radikális baloldali
  mozgalmakhoz. A régi baloldal belesimult a tőkések képébe, a tőkét
  korlátozó szerepét már nem tudja betölteni, társadalmi programja nincs,
  ami pedig nyomokban fellelhető az avítt, divatja múlt széteső eszme.

 31. és ebben a “ha még egyet mi jöhetnénk” kommunikációban benne van az is,hogy be vannak szarva. és ez nekem jól esik.

 32. A legokosabb az lett volna amit az ellenzék folyamatosan hangoztat, hogy szorítsuk már kebelünkre a bevándorló áradat minden kecskeszelídítőjét és igen akkor majd oda a kecskeszelídítők közé méltán hagyjuk sodródni a gyermekeinket!! Kiváló gondolkodás, ha mihamarabb meg akarunk szűnni mint Nemzet, beállítjuk lányainkat és fiatal anyáinkat a kecskeszelídítők hadába, és hip-hop volt fejük a lányainknak és hip-hop már nincs is fejük a lányainknak, vagyis jöhet a mai svédországi szindróma, ahol már a megerőszakolás után lefejezik a fehér nőket, mondván nem érdemelnek mást!! István én irigyelem a káprázatos gondolkodását és még káprázatosabb előrelátását!! De,de,de valahogy attól félni aki véd bennünket és az után vágyódni aki ki akar irtatni bennünket, persze a Vargák sem kivételek, no ez fenomenális, de szíve joga, hogy mivel bolondítja a bolondítható környezetét, de talán miért veszik ködbe az összefogás és a párbeszéd igénye, igen az összefogásért és az egymás megértéséért, és a bolondériák kiszűréséért??

 33. Tengerpici úr, talán a kutyás gondolkodástól egy kicsivel több kell, ha a Nemzetünk kiirtását meg akarjuk előzni, de minimum annyi, hogy azokat nem zavarjuk, sőt ha tudjuk segítjük, akik a Nemzetet védik nap mint nap, de hagyjuk már a kutyákat és okosan gondolkodjunk!!

 34. Mert ez az ellenzék csak saját magát képviseli, és nem a választókat. Orbánc legyőzéshez először a mostani ellenzéket kell szétverni, azután a választók hozzanak létre újat .

 35. Támogatja-e ön a baloldali pártok választási összefogását: IGEN de csak akkor ha a választások után se engedik el őket 🙂 🙂 Amúgy meg Lacibának igaza van, ha ez a komcsi banda visszajön 1 év alatt szétbarmolnak mindent, mert az a baj a balliberálisokkal, hogy mindíg gyorsan kifogynak a MÁSOK pénzéből!

 36. Aztán ki legyen a nyertes az MSZP a Dk vagy ki ? Ezeknek a mocskos MSZP-seknek köszönhetem illetve kőszóhetik sok tízezren hogy 62 helyet 65 évesen megyek nyugdíjba. Én 14 éves korom óta dolgozom 51 évet fogok ledolgozni 65 éves koromra. Na akkor kire is szavazzak ?

 37. Ezek már a “feltételezett” félelem szavai. Nem olyan biztosak már a választások megnyerésében, és a választókat fenyegetik,ezzel a mi lesz, “ha”-val! Ez a folytatása annak a szövegnek, hogy úgy sincs alternatíva! Ha pedig úgy tűnik, hogy van valaki, azt a létező legaljasabb módon igyekeznek lejáratni! Konklúzió: csak az ő politikájuk és gazdaság politikájuk a létező legjobb gazdaságirányítás, a nyerő!

 38. A szeretett fidesznyikes barátaid miért nem írják át ezt a törvényt?Bocsánat nem a fidesznyikek emelték meg a nyugdíj korhatárt, nem a fidesznyikek vonták meg a rokkant nyugdijat?

 39. Ez bizony életveszélyes. Gazemberék nem ismernek tréfát, csak a pofánvágásból értenek, s 5 millió pofon, azért elég meggyőző lehet!

 40. Na kerem az ellenzek megint idebofogott egy cikket hogy juuuujjj mit mondot meg kiforgatom a szavait a hulye nep ugy se tudja mi az igaz !
  Komam kicsit santit ez a cikk nem gondolod???
  Ja mem kicsit !!!
  En egy partnak sem szurkolok de az elozoeknek is koszonhetunk vlmt neeem???
  Talan ok nem loptak szet a javainkat az orszag erdekeit szolgaltak miii????
  Ez a majom legalabb nem csoditi ide a rengeteg bevandorlot hogy egy katasztrofalis helyzetbe sodorja az orszagot!!!
  Ja hogy lop??
  Mutass mar egy becsuletes elozo kormanyt nekem!!!
  A rendszervaltas NA az az volt a lopas azota nincsennek munkahelyek azota nincsennek magyar cegek mert jott a naagy hatalmaaas privatizacio csak azt felejtettek el elmondani a nepnek hogy ez nem az O javukat fogja szolgalni hanem par TSZ elnokot es vezetot tesznek milliomos milliardossa a nepet meg csorova!!!
  Apamat es anyamat is akkor semmiztel ki a naaagy becsuletes gorek!!!
  1980-as evek vegen a beigert reszesedes amit az emberetol vontak 20-30 ev alatt a fizetesbol tobb mint 1300.000 ft-ot kellett volna kapniuk az O munkahelyukrol mivel mindenki cegreszvenyes volt es kisemmiztek fillerekkel oket a nagy penzt meg a gorek raktak zsebre!!!
  Rengeteg csalad tudott volna felemelkedni a mocsokbol de ok tettek rolla hogy ne sikeruljon megkapniuk ami jart volna mindenkinek!
  Na kerem akkor volt Magyarorszag lealdozasa azert miert nem hoborgunk???
  Minden cegunk kulfoldi kezbe vagy magan kezbe kerult!!!
  Ugyhogy remelem az ilyenek mint ez a cikk iroja soha nem viszi tobbre es eltunik a picsaba!!!

 41. Ki a fasz vagy te “igazi magyar” nevű önző köcsög, aki a nyugdíjkorhatár miatt aggódik?! Azért nem aggódsz, hogy gyerekeinknek, unokáinknak már nem is lesz nyugdíjuk? Márpedig ehhez semmi köze az MSZP-nek, DK-nak! Az elmútnyócévezéssel már elkéstél!

 42. Ja és, hogy az MSZP elvette a 13. havi nyugdíjat? Nem elvette, nem volt rá anyagi keret. De ha most olyan kurva jól működik a gazdaság (Magyarország erősödik! hahahaha!), miért nem “adja vissza” 13. havit a fideSS?!

 43. Pont ez volt a cél, hogy a figyelmet a menekültekre/migránsokra tereljék, közben meg játsszák a piszkos kis játékaikat, amiket szerintem nem kell részleteznem. Úgy van beállítva az egész, mintha nem volna más, csak “menekülthelyzet”. Ezt vannak, akik be is nyalják.

 44. Nagyon sajnálom hogy mindenkicsak azon rágódik hogy kilessz hatalmon de arra nem gondoltok hogy milessz kb 20 évmulva mert lassan el fogyunk mi Magyarok csak azok szaporodnak akiket mi ugy hivunk hogy nemkivánotos személyek és még most is ezek vannak előnybe nekik épitettünk házat meg mindent mi meg elvagyunk tiporva tehet ezen gondolkozzatok el minden az övék lessz Lehet itt akárki ugy is mink isszuk meg a levét

 45. Az áfa csökkentésel meg jól meg etettek bennünket mert úgynézki hogy lassan másfél szeresére emelkednek az árak mint előtte volt csak hüjitik a népet

 46. Megdöbbentő! Ha valami visszacsinálhatatlant alkotnak, az valaminek a megszűnését/megszüntetését jelenti, na meg azt, hogy visszacsinálhatatlant csak egy radikális párt tud művelni. Ezek a pártok pedig már bebizonyították a történelem során, hogy visszafordíthatatlan károkat tudnak okozni a társadalomnak. Reméljük nem fog fájni nagyon…

 47. Senki nem akar bevándorlókat! ezt csak a Fidesz hazugság lejárató propagandája! harsogja,mást sem tudnak csak riogatni,uszítani,egy migráns sincs az egész Országban,még azok sem akarnak itt,maradni!

 48. Balog eftás!
  Láttál már migráncsot?
  Csak egy kérdés: ugye az összes a déli határon jött be és Nyugat-Európa volt az úticélja. Akkor mi a büdös pics@nak kellett Pestre, a Keletibe cincálni őket?
  Elvihették volna a társaságot a déli határ mentén Ausztriáig.
  De nem, inkább demonstratíve szivatták őket a fél országon keresztül, hogy megmutassák a pestieknek.
  Melyik akarna itt letelepedni?
  Az egybites fidióták meg bevették az egész elterelő hadműveletet.
  Áááá, hiába is sakkozom galambbal, semmi értelme.
  Az ilyen agyhalottak tartják hatalomban ezt a rablóbandát.

 49. Senki nem emlékszik,2014-ben az volt a programjuk,FOLYTATJUK! mire gondoltak csak nem az Ország kifosztását,felemelkedés helyett,saját zsebük tele tömését!

 50. Szerintem a felsoroltak nem opciók, hiszen a rendszerváltás óta lett volna módjuk normális kormányzásra, vagy ellenzékre, de egyikre sem alkalmasak, ezt bebizonyították. A jelenlegi rendszert alapjaiban kell megreformálni! A nyugdíjkorhatár emelkedéséről pedig (és nem védeni akarom) nem az MSZP tehet. Elég sok összetevője van, nálunk a Ratkó korszak, de igazából a háború utánin demográfiai “nagy BUM-nak” köszönhető, ami Európában mindenhol jelen van. A franciáknál, vagy a spanyoloknál igen csekély esélyt látok az MSZP befolyásra. Sajnos próbálnak lebutítani minket, egy tűfokán át szemléltetik velünk a világot és azt kedvükre forgatják. Mint, ahogyan a migránsozás is egy jó pöröly, amivel nem lehet operálni, de kárt okozni igen. És miközben a kezüket figyeljük…

 51. Most megint írjam le amit hónapok óta majdnem minden nap írok?! Ne a Fideszt meg az Orbánt gyalázzák, már elég volt!Tessék egy normális tisztesslges emberekből álló ellenzéki pártot alapítani, Akinek normális programja van / nem ígérget/,maga mögé tud állítani olyan embereket akiktettek is már valamit az asztalra, s 1 év alatt a tagságuk is meglesz,s lesz annyi szavazó aki rájuk fog szavazni!Nem a pénz és a hatalom megszerzése az összekötő kapocs a párt elitben, meg a haverság, meg a sógor komaság!Na ilyen párt eddig nem jelenzkezett, ha nincs kurázsi senkiben, akkor meg mit mocskolódnak?Széchenyi csak egy volt? Lehetne követni!Ha Ő és családja nem lett volna ,akkor nem lenne Lánc híd ,Tudományos Akadémia,meg számos más épület a saját vagyonából!!!!!!!Nem elvett adott a nemzetnek!!!Az a sok milliárdos, nem akar a történelem könyvekben lenni 200 év múlva is tisztelettel beszélnének Róla?!Ez nem csáűbító ajánlat?!MARIANNA Csapláros.

 52. MAGYARORSZÁGON MÁR SOKSZOR VOLT DIKTATÚRA! MOST IS AZ VAN! DE EZ A SZERENCSÉTLEN NÉP MOST SEM LÁTJA EZT! HÁNYSZOR KELL MÉG A MAGYAROKNAK ILYEN SZENVEDÉSEN ÁTMENNI,HOGY BELÁSSÁK : NEM A SAJÁT KÁRÁN TANUL AZ OKOS

 53. Gyurcsányod is csak egy kommunista majom pont mint Orbán!!!! Ki kell baszni az összes volt komcsit a parlamentből!

 54. Persze ,hogy jól érzed magad! Jelenleg még eltartanak az itt maradt fiatalok na,de mi lesz veled MSZMP-s nyugdíjas ,ha mi fiatalok már nem leszünk itt?

 55. Na és te? Ja igen abban ahonnan a fiatalok menekülnek te meg max majd éhen haltok ,mert nem sokáig lesz már nyugdíj! 😀

 56. Az a baj, hogy csak saját magukat képviselik. A nép meg csak néz, mint a hal a szatyorból, ahelyett hogy lépne.

 57. Hát ebben nagyon tévedsz, János mert az életszinvonalod lehet hogy neked jobb lett, de sok százezer vagy milió embernek sokkal rosszabb lett, és amit a sok buta ember nem vesz észre az az hogy a kormány egyik kezével ad valami alamizsnát, a másik kezével a tizszeresét akarja és nem is csak akarja hanem elis veszi ha kell erőszakkal. Nem lássátok hogy az álamaparátus már nem a kormányzásról hanem arról szóll hogy az embereket megfélemlítsék,kizsákmányolják, és a diktatúra legmagassabb fokára emeljék.
  Ebben az országban eltiporják az emberek jogait, a magán tulajdonhoz való jogosultságot, mamár ott tartunk hogy a tulajdonunkban lévő dolgok sorsa felől sem dönthetünk mindent a kormány felügyel és ha nem tetszik elis veszik vagy el kobozzák.
  fogjátok fel hogy itt és most amig nem lessz egy igazán jó hazafi vagy egy olyan ember aki fel tudja az országot szítani a lázadásra vagy egy polgár háborúra addig csak rabolják az országot és kizsákmányolják az embereket.
  Hát medig tűritek és tűrjük ezt a sok szemét léhűtő kizsákmányoló bandát erre adjatok választ.
  Az aki magyarnak érzi magát azon kéne gondolkodni hogy hogyan kéne összefogni és kiseperni az országból a sok szemetet, és minden becsületesen dolgozó magyar ember tisztességesen megélhessen és ne keljen a gyermeke jövőjéért izgulnia.

 58. Tévedsz mert egyik sem lop csendesen, és hogy miért nem látod milyen cinikusak és olyanokat mondanak hogy ők nem átlag állampolgárok, lopnak mind aki hatalmon van és hidjétek el hogy az ellenzék is lop de nagyon sokat csak fáj nekik hogy nem tudnak annyit lopni mint a hatalmon lévők, és egyébként mind azt hiszi hogy sérthetetlen és a mentelmi joga meg védi mindentől ami részben igaz is.

 59. Bocsánat, de a senkiházi mocskos fidesznyik diktátornak köszönheti, illetve köszönheti sok tízezer ember, hogy később tudnak nyugdíjba menni. Sőt ők hoztak először visszamenőleges hatályú törvényt, és azt akarnak most is a közeljövőben -visszamenőleges hatályú adótörvényt.

 60. Más szóba jöhető pártot nem tudok rajtuk kívül!, csak egymást marcangoló, pusztító sok másikat, ….. akikre viszont biztosan nem fogok szavazni!

 61. A keletibe citálásnak egyetlen célja volt: félelem- és gyűlöletkeltés a lakosság körében. Úgy látszik, hellyel-közzel sikerült is..

 62. Ha segítséget kértél, akkor olvass végig és próbáld megérteni, amit írok. Állítólag érthetően írok.
  Ha törvénytisztelő polgár vagy, érteni fogod.

  Az ezer éves magyar állam alkotmánya a Történelmi Alkotmányunk folyamatos pusztításából megmaradt Történeti Alkotmány (ami erős restaurálásra szorul, mielőtt újra hatályba lehetne helyezni, mert az eredetiből szinte semmit nem tartalmaz már)ami 1918-20 között 3 lépésben HATÁLYÁT VESZTETTE!
  Helyette az 1920-ban jogfolytonossá tett magyar állam – többszöri próbálkozás után – 1989-ben, a hatályos állami alaptörvény többszöri módosításával, létrehozott egy IDEIGLENES ALKOTMÁNYT. A száma a magyar jogalkotásban 1949. évi XX. törvény, a neve 1990-től Magyar Köztársaság Alkotmánya.
  Ez az ezer éves magyar állam érvényes és hatályos IDEIGLENES alkotmánya.
  Ehhez kell igazodni, és ha Te törvénytisztelő állampolgár vagy, akkor megérted, hogy ez a törvény pontosan kijelöli azt az EGYETLEN utat, amin a jövő felé, TÖRVÉNYESEN és ALKOTMÁNYOSAN el lehet indulni.
  Minden más útról, próbálkozásról az ideiglenes alkotmány maga mondja ki a jogi ÉRVÉNYTELENSÉGET!!!!!!!
  Tehát itt nem kell bizonyítani semmit, maga a törvény bizonyítja, hogy a Magyarország Alaptörvénye nevű, törvénynek hazudott dokumentum JOGILAG ÉRVÉNYTELEN.
  Ha Te törvénytisztelő polgár vagy, akkor egy pillanatig nem veszel komolyan egy hazaárulással, alkotmányt és nemzetközi jogot sértve meghozott érvénytelen törvényt, és nem tekinted jogilag létezőnek a vele létrehozott Magyarország nevű szervezett magánhatalmat, amely diktatúrát gyakorol a magyar nép fölött.
  Ha ezt a diktatúrát el akarjuk takarítani, semmi mást nem kell tennünk, csak elolvasni és betartani a Magyar Állam Ideiglenes Alkotmányát.
  “MINDEN HATALOM a NÉPÉ.
  Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom ………kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.”

  A kormány egy törvénytelenül működtetett állam törvénytelenül, folytatólagosan, bűnszervezetben, nagy értékre elkövetett csalás és okirat hamisítás bűncselekményét elkövető, magát kormánynak és országgyűlésnek hazudó bűnbanda!

  Bizonyíték:
  http://www.alkotmanyosmagyarorszag.hu/dokumentumok

 63. A változások lehetőségének korlátja, mikor valaki csakis önmaga piti problémáját helyezi előtérbe, ez jellemzi a magyart

 64. Ha így teszi fel a kérdést, akkor sajnos nagyon úgy néz ki, hogy nagyon le maradt valamiről. 2002-és 2010-között, az éppen ügyeletes hatalom saját magát buktatta meg. 2010-ben a választásoknál nem kellett a választók többségét meggyőzni, hogy ne válasszák újra az MSZP – SZDSZ kormányt. 2014-ben már a választók felismerték, hogy nem azt a lovat akarták, de az ellenzék az összefogás helyett az osztódást választotta. Most ismét összefogásról beszélnek, amit a választók már nem hisznek el, ugyanis nagyon jól tudja mindenki, hogy az összefogás, az ellenzék részéről, csak mese. Így a jelenlegi éppen ügyeletes hatalomnak szinte semmit nem kell tenni, hogy megnyerje a választást 2018-ban, Hiszen az ellenzék a jelenlegi hatalom malmára hajtja ismét a vizet. Ezért nincs alternatívája, hogy választást nyerjen az ellenzék. Bár a sok rossz közül a választó a számára kevésbé rosszat szokta választani. De olyan ellenzéket, amelyik képtelen egyetérteni, nem lehet választást nyerni. Főleg, ha semmi épkézláb mondanivalója sincs a választók számára. Az ellenzék mesterségesen erősítette meg a jelenlegi hatalmat, már olyannyira, hogy már összefogással sem igazán tudja leváltani a jelenlegi kormányt. Kormányváltás csak egy álom, ha változás lesz, akkor az rendszer változás lesz. A rendszert alapjaiban fogják megváltoztatni, de ahhoz a választók 70-80%-ának az elégedetlenségére van szükség. Ha ez megtörténik, akkor a jelenlegi hatalom és a jelenlegi ellenzék is le lesz darálva. Még csak a hatalom közelébe sem jut egyik sem. Erről bizonyára le tetszett maradni. Az ellenzékkel együtt. TENGERPICI 2017.03.21.

 65. Az országot a jelenlegi hatalom és az ellenzék közösen fosztotta ki. Mindegyik a saját zsebére játszott, meg a haverokéra. Tehát ilyen szempontból, az egyik kutya a másik eb. Nincs különbség a kettő között. TENGERPICI 2017.03.31.

 66. Az ellenzék mesterségesen erősítette meg a jelenlegi hatalmat, már olyannyira, hogy már összefogással sem igazán tudja leváltani a jelenlegi kormányt. Kormányváltás csak egy álom, ha változás lesz, akkor az rendszer változás lesz. A rendszert alapjaiban fogják megváltoztatni, de ahhoz a választók 70-80%-ának az elégedetlenségére van szükség. Ha ez megtörténik, akkor a jelenlegi hatalom és a jelenlegi ellenzék is le lesz darálva. Még csak a hatalom közelébe sem jut egyik sem. Erről bizonyára le tetszett maradni. Az ellenzékkel együtt. TENGERPICI 2017.03.21.

 67. Tovább kellene látni az orránál, a saját kis önös érdekének az érvényesítésére már nem vevők a választók. De majd rájönnek saját maguktól, amikor szembesülnek a saját problémáikkal. Le kellene venni a szemellenzőt, hátha nagyobb lenne a látószög. Az ellenzék mesterségesen erősítette meg a jelenlegi hatalmat, már olyannyira, hogy már összefogással sem igazán tudja leváltani a jelenlegi kormányt. Kormányváltás csak egy álom, ha változás lesz, akkor az rendszer változás lesz. A rendszert alapjaiban fogják megváltoztatni, de ahhoz a választók 70-80%-ának az elégedetlenségére van szükség. Ha ez megtörténik, akkor a jelenlegi hatalom és a jelenlegi ellenzék is le lesz darálva. Még csak a hatalom közelébe sem jut egyik sem. Erről bizonyára le tetszett maradni. Az ellenzékkel együtt. TENGERPICI 2017.03.21.

 68. Tisztelt Balog Úr! Én semmilyen párt oldalán nem állok, de tájékozódom a körülöttem zajló harcokról: Elmondom Önnek: itt az ellenzék sem akar migránsokat! Ez egy ocsmány ideológiai harc az elbutított nyáj további megvezetésére. Ön teljesen egyoldalúan közelíti meg a dolgokat.

 69. Ajánlom olvasásra a FÁMA 2008 című írásomat a http://vemenyek2,blog.hu oldalon. A XXI. század teljesen más mint a többi. Már másképpen látják a világot mint ezelőtt száz évvel. De, ha még nem ismerték fel, akkor majd szembesülni fognak a valósággal. TENGERPICI 2017.03.31.

 70. Ha el olvasta volna a FÁMA 2008 című írásomat, a http://velemenyek2.blog.hu oldalon, akkor most nem írt volna ilyeneket. De nem olvasta el, csak a közvetlen környezetében szóban forgó beszédekre, pletykákra hivatkozva írta amit írt. Elnézést! Én nem vagyok elkötelezettje egyetlen önös érdekű ideológiának, és egyetlen önös érdekű dogmának sem! TENGERPICI 2017.03.31.

 71. Van benne igazság, csak rosszul lett tálalva, amit leírt. A negatív kritikának csak akkor van értelme, ha nem csak azt mondják vagy írják, hogy rossz, hanem azt is, hogy mi az ami rossz, és helyette mi lenne jobb. Mert, ha ez nem jelenik meg a negatív kritikában, akkor valójában nem mondott semmit, csak annyit, hogy valamivel nincs megelégedve, de, hogy mi az és miért, és helyette mi a jobb és miért, az egész nem ér semmit. Csak üres szavak maradnak. De nem akartam ezzel senkit megbántani, csupán érzékeltetni szerettem volna, hogy az egy egy adott témánál, hogyan szokta válaszolni kritizálni az emberek. Amiből látszik azonnal, hogy mennyire ismeri az adott területet. Csodálkozom rajta, hogy még nem kritizálta senki a helyesírásomat. Mert azt előszeretettel teszik, ha már az adott területről halvány őszirózsás fogalmuk sincs. TENGERPICI 2017.03.31.

 72. Ja. Azért rekordalacsony évek óta a hiány, növekszik a GDP, alacsony az SZJA, rekordszinteken a foglalkoztatottság. Bár ti is így qrtátok volna el…

 73. A Dél Ameriai kontinensen rengeteg példa van arra, hogy az ilyen népnyúzó demagóg parasztokat rendszeresen hatalomban tartják választások útján. Senki ne reménykedjen abban, hogy választás megdöntené ezt az ideológus érdekcsoportot.

 74. A hátborzongató az lenne, ha megint zsidó katonák vernék szét a magyar embereket békés megemlékezéseken, ahogy tették 2006-ban. Nem kérjük a zsidó demokráciát sem Magyarországon, sem a szomszéd népeknek, akik szintén nem kívánják maguknak. Nem akarunk Mészáros wirtschaft helyett Kohn, Berkowitz, Demszki és Strabag wirtschaftot, mert akkor inkább már a miénk legyen: http://badog.blogstar.hu/2017/03/28/levelet-kaptam/36609/

 75. Baszkikám talán olvas már utána a nyugdíjba menésnek !!!! De ha érdekel 1952 es születésükre előre hozta a geci vezér a nyugdíba vonulás idejét ,na és tessék már megmondani miért nem hozzák vissza vagy csökentik a nyugdíj korhatárt és a 13 havi nyugdíjat miért nem adják vissza meg van hozzá a hatalmuk !!!! Kifelejtettem 1952 -ben születettek a geci miatt 2,5 évvel később mehetek nyugdíjba na akkor nyaljál a nyugdíjadért a gecinél!!!!!

 76. Mindenki nyugodjon le, a számok nem hazudnak. Van nekünk egy kiváló statisztikánk: “bevándorlás ellenes népszavazás” -> a “kormány” ~ 20.000.000.000 adóforintot szórt ki az ablakon, hogy meggyőzze a komplett lakosságot, arról, hogy szavazzunk és, hogy NEM-re tegyük az X-et. ~3.300.000 polgár ment el szavazni (+ ebben sokan direkt IGEN-re is szavaztak). Erre a szavazásra csak ov-nak volt szüksége, hogy az őrült Brüsszel-ellenes (szín)játékában biztos sikere legyen. [“…na meg, hogy habonyék megtudják venni a régóta áhított Van Gogh festményeket…”] VISZONT, ha összevetjük a számokat, akkor egyértelműen látható, hogy a többség elvesztette bizalmát császárunkkal kapcsolatban és szerintem napról-napra csak fogynak azok az emberek akik még a fideszben látják a jövőt.

  Két lehetőség marad:
  – a félelem és a kilátástalanság teljesen kiűzi innen az értelmiséget és csak fogatlan bunkó szavazók maradnak -> fityesz nyer…
  – bunda, csalás, átverés, -> fityesz nyer…

  egyébként, ha minden úgy történik ahogy annak történnie kell, akkor egy rendkívül demokratikus kormány fog megalakulni minden féle-fajta pártokból összetevődve.

  Egyéb tekintetben egy rendszerváltás már tényleg nem ártana, mert ez a 4-évenkénti szavazósdi egyáltalán nincs rendben………………………

 77. Nagy tévedés, mivel távolról sem tetszettem lemaradni semmiről!!! Sok éve küzdök azért, h. mindenki megértse, mert lassan és SOKSZOR mondom:
  Súlyos tévedés, Tengerpici, mivel maximálisan egyetértek és minden számomra rendelkezésre álló módon támogatom végre már egy szakértői kormány felállítását Úgy az aláírásommal, mint rendszeres megosztásaim, jegyzeteim v. kommentjeim által! (Bp.-től távol és életkörülményeim miatt ennél többre – sajnos – már nem vagyok képes, ám ezt nem mulasztom el. és nem is adom fel soha!!!)
  Ennek bizonyságául pl. az anno “TÁMOGATOM EGY SZAKÉRTŐI ÁRNYÉKKORMÁNY FELÁLLÍTÁSÁT” címmel indított peticióhoz az egyik hozzászólásom:

  “Már sok-sok éve igyekszem meggyőzni a különböző szekértáborok mindenre elszánt prominenseit és fanatizált híveit arról, hogy egymás ellen hadakozva, ill. a kompromisszum teljes hiányában az ellenzék erőit szétforgácsolva csakis az ország válsághelyzetének rohamos elmélyítését érhetik el!!! Ám hiábavaló volt minden igyekezetem…
  Remélem, a kormány már 6. éve tartó ámokfutása és a rendszerváltás óta lezajlott folyamatok immár valóban széles tömegeket győztek meg arról, hogy nincs más alternatíva megfordítani e tragikus tendenciát, amely végérvényesen a totális diktatúra bevezetésévek fenyeget!!!
  Ehhez kiegészítésül részlet egy sok évvel korábbi, ám máig is aktuális fb-kommentemből még:

  ” Mindezek alapján tehát meggyőződésem, hogy erre csakis egy olyan szakmailag több területen is nagyon felkészült, kikezdhetetlen, itthon és külföldön egyaránt ismert és elismert, hazája iránt megkérdőjelezhetetlenül elkötelezett szaktekintély volna képes, mint RÓNA PÉTER, aki élvezi a lakosság bizalmát, mivel sok éve segíti már önzetlenül elemzéseivel, tanácsaival úgy a politika szereplőit, mint a közemberek tájékoztatását valós viszonyainkról. S noha alapítványa révén támogatja ugyan az LMP-t (lévén, hogy az egyetlen párt volt, mely felismerte országmentő elképzelései realitását), politikailag mégis független maradt, ezért személye nem volna megosztó sem.
  Mondom ezt erősen balos irányultságom ellenére, míg ő alapvetően konzervatív beállítottságú. Ez azonban arra is alkalmassá teszi, hogy megnyerje azok támogatását is OV leváltásához, akik a jelenleg regnáló pártszövetség végsőkig eltorzult politikáját, hatalomgyakorlási módszereit elfogadni éppen úgy nem tudják, miként az ellenoldalt sem, ám egy ilyen alapállású tekintélyes szakértő jelöltet nem utasítanának el a konszolidált viszonyok megteremtése érdekében.
  Nem mellékes szempont az sem, hogy az ellenzéki szekértáborok közötti feszültségek is jelentősen mérséklődnének, amennyiben valamennyien elfogadnák őt közös jelöltnek, s ezáltal a személyi konfliktusok már jóval kevésbé hátráltatnák választási szövetségük programjának kidolgozását!
  Az pedig nem valós érv Róna Péterrel szemben, hogy Kálmán Olgánál egykor úgy nyilatkozott, ő nem volna alkalmas a min.elnöki posztra. A riportot ha újra végignézitek, akkor ezzel a kijelentésével nem utasította el kategorikusan ezt a lehetőséget. Az indoklásából ugyanis világosan ez derült ki, hiszen elmondta: ő azt a néhány embert, akiket a gazdaságában és a sajtüzemében foglalkoztat, el tudja vezetni, de egy ország irányításához ennél sokkal több kell! Aki erre vállalkozik, annak szüksége van egy 100 – 200 fős csapatra, amely segíti a szakpolitikai tervek kidolgozásában. Mögötte viszont egy ilyen team nem áll!
  Vagyis akkori kijelentése egy megfontolt gondolkodású, lehetőségei korlátait pontosan ismerő ember felelős válasza volt csupán, nem pedig egyértelmű elhárítása egy esetleges felkérésnek. Aki ezt állítja, az nem sokat értett meg a szavaiból. Vagy mert nem figyelt rájuk eléggé, vagy azért, hogy vele ne kelljen számolniuk a továbbiakban, és e szövegkörnyezetéből kiragadott mondatát igyekszik felhasználni arra, hogy talonba tehessék őt!
  Szomorú tény, de máig sem érkezett egyik formációtól sem felkérés hozzá – kivétel nélkül saját üdvöskéik trónra juttatásáért hadakozik valamennyi. Egyikük sem hajlandó belátni, vagy legalább egyetlen percig is elgondolkodni azon, hogy ezzel az ország esélyét játszák el, hogy valaha is reményünk lehessen normális viszonyok közt élni!!! PEDIG ADOTT VOLNA A LEHETŐSÉG – CSAK RAJTUNK MÚLIK ÉSZREVESSZÜK-E ÉS ÉLÜNK-E VELE?! Mert ha legalább mi, kisemberek valamennyien felsorakozva mögötte kiállnánk érte, azt a legelszántabb pártvezérek sem hagyhatnák figyelmen kívül a saját jól felfogott érdekükben…”

  Vagy akár ezt megelőzően a 2010-ben napvilágot látott (ma már nem beszerezhető) verseskötetem üzenetei által is próbáltam tenni azért, h. felébredjen és saját önvédelme érdekében, jogai érvényesítéséért a sarkára álljon végre ez a nép abból a zombikénti vegetálásból, amelynek végkimenetele enélkül garantáltan a teljes pusztulása lesz!!!
  https://www.facebook.com/notes/v%C3%A1ndor-andrea/csak-sz%C3%A1nlak-de-nem-sajn%C3%A1llak/351421718261034

  Ám hiábavaló volt minden eddigi igyekezetem (ahogy sokan másokéi is): tiszta sor, h. ’18. után az állami diktatúra gránit szilárdságúvá válik e kicsiny, agyongyötört hazában – talán mindörökre!!! https://uploads.disquscdn.com/images/b14d19c04ee9e6933e03379ec2fe5a5b91355a5bbf5e4347a73a2c339a41b8ba.jpg

 78. Ha húsz évig lennének ezek a tolvajok akkor még húsz év múlva is ” nyócéveznének “, hiába loptak el az ő nyolc évük alatt egy évi nemzeti összjövedelmet ( már régen nem lenne adósságunk )!

 79. Nagy tévedés, mivel távolról sem tetszettem lemaradni semmiről!!! Sok éve küzdök azért, h. mindenki megértse, mert lassan és igen SOKSZOR mondom:
  maximálisan egyetértek és minden számomra rendelkezésre álló módon támogatom végre már egy szakértői kormány felállítását Úgy az aláírásommal, mint rendszeres megosztásaim, jegyzeteim v. kommentjeim által!
  (Bp.-től távol és életkörülményeim miatt ennél többre – sajnos – már nem vagyok képes, ám ezt nem mulasztom el. és nem is adom fel soha!!!)
  Ennek bizonyságául pl. az anno “TÁMOGATOM EGY SZAKÉRTŐI ÁRNYÉKKORMÁNY FELÁLLÍTÁSÁT” címmel indított peticióhoz az egyik hozzászólásom:

  “Már sok-sok éve igyekszem meggyőzni a különböző szekértáborok mindenre elszánt prominenseit és fanatizált híveit arról, hogy egymás ellen hadakozva, ill. a kompromisszum teljes hiányában az ellenzék erőit szétforgácsolva csakis az ország válsághelyzetének rohamos elmélyítését érhetik el!!! Ám hiábavaló volt minden igyekezetem…
  Remélem, a kormány már 6. éve tartó ámokfutása és a rendszerváltás óta lezajlott folyamatok immár valóban széles tömegeket győztek meg arról, hogy nincs más alternatíva megfordítani e tragikus tendenciát, amely végérvényesen a totális diktatúra bevezetésévek fenyeget!!!
  Ehhez kiegészítésül részlet egy sok évvel korábbi, ám máig is aktuális fb-kommentemből még:
  ” Mindezek alapján tehát meggyőződésem, hogy erre csakis egy olyan szakmailag több területen is nagyon felkészült, kikezdhetetlen, itthon és külföldön egyaránt ismert és elismert, hazája iránt megkérdőjelezhetetlenül elkötelezett szaktekintély volna képes, mint RÓNA PÉTER, aki élvezi a lakosság bizalmát, mivel sok éve segíti már önzetlenül elemzéseivel, tanácsaival úgy a politika szereplőit, mint a közemberek tájékoztatását valós viszonyainkról. S noha alapítványa révén támogatja ugyan az LMP-t (lévén, hogy az egyetlen párt volt, mely felismerte országmentő elképzelései realitását), politikailag mégis független maradt, ezért személye nem volna megosztó sem.
  Mondom ezt erősen balos irányultságom ellenére, míg ő alapvetően konzervatív beállítottságú. Ez azonban arra is alkalmassá teszi, hogy megnyerje azok támogatását is OV leváltásához, akik a jelenleg regnáló pártszövetség végsőkig eltorzult politikáját, hatalomgyakorlási módszereit elfogadni éppen úgy nem tudják, miként az ellenoldalt sem, ám egy ilyen alapállású tekintélyes szakértő jelöltet nem utasítanának el a konszolidált viszonyok megteremtése érdekében.
  Nem mellékes szempont az sem, hogy az ellenzéki szekértáborok közötti feszültségek is jelentősen mérséklődnének, amennyiben valamennyien elfogadnák őt közös jelöltnek, s ezáltal a személyi konfliktusok már jóval kevésbé hátráltatnák választási szövetségük programjának kidolgozását!
  Az pedig nem valós érv Róna Péterrel szemben, hogy Kálmán Olgánál egykor úgy nyilatkozott, ő nem volna alkalmas a min.elnöki posztra. A riportot ha újra végignézitek, akkor ezzel a kijelentésével nem utasította el kategorikusan ezt a lehetőséget. Az indoklásából ugyanis világosan ez derült ki, hiszen elmondta: ő azt a néhány embert, akiket a gazdaságában és a sajtüzemében foglalkoztat, el tudja vezetni, de egy ország irányításához ennél sokkal több kell! Aki erre vállalkozik, annak szüksége van egy 100 – 200 fős csapatra, amely segíti a szakpolitikai tervek kidolgozásában. Mögötte viszont egy ilyen team nem áll!
  Vagyis akkori kijelentése egy megfontolt gondolkodású, lehetőségei korlátait pontosan ismerő ember felelős válasza volt csupán, nem pedig egyértelmű elhárítása egy esetleges felkérésnek. Aki ezt állítja, az nem sokat értett meg a szavaiból. Vagy mert nem figyelt rájuk eléggé, vagy azért, hogy vele ne kelljen számolniuk a továbbiakban, és e szövegkörnyezetéből kiragadott mondatát igyekszik felhasználni arra, hogy talonba tehessék őt!
  Szomorú tény, de máig sem érkezett egyik formációtól sem felkérés hozzá – kivétel nélkül saját üdvöskéik trónra juttatásáért hadakozik valamennyi. Egyikük sem hajlandó belátni, vagy legalább egyetlen percig is elgondolkodni azon, hogy ezzel az ország esélyét játszák el, hogy valaha is reményünk lehessen normális viszonyok közt élni!!! PEDIG ADOTT VOLNA A LEHETŐSÉG – CSAK RAJTUNK MÚLIK ÉSZREVESSZÜK-E ÉS ÉLÜNK-E VELE?! Mert ha legalább mi, kisemberek valamennyien felsorakozva mögötte kiállnánk érte, azt a legelszántabb pártvezérek sem hagyhatnák figyelmen kívül a saját jól felfogott érdekükben…”

  Vagy akár ezt megelőzően (mikor még az internet kapcsolatom sem létezett) a 2010-ben napvilágot látott (ma már nem beszerezhető) verseskötetem üzenetei által is próbáltam tenni azért, h. felébredjen és saját önvédelme érdekében, jogai érvényesítéséért a sarkára álljon végre ez a nép abból a zombikénti vegetálásból, amelynek végkimenetele enélkül garantáltan a teljes pusztulása lesz!!!
  https://www.facebook.com/notes/v%C3%A1ndor-andrea/csak-sz%C3%A1nlak-de-nem-sajn%C3%A1llak/351421718261034

  Ám hiábavaló volt minden eddigi igyekezetem (ahogy sokan másokéi is): tiszta sor, h. ’18. után az állami diktatúra gránit szilárdságúvá válik e kicsiny, agyongyötört hazában – talán mindörökre!!!
  Csak mert ez a társadalom minden biztatás ellenére https://uploads.disquscdn.com/images/b14d19c04ee9e6933e03379ec2fe5a5b91355a5bbf5e4347a73a2c339a41b8ba.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/5153f44d66b0f2e9ab5ba900e6445f18534142de4dbce2a58a3757291b97429c.jpg már régen lemondott a túlélés lehetőségéről… :'(

 80. Emberek vegyétek észre itt minden arról szól az elmúlt 2 évtized alatt hogy, hogy lehet még több bőrt lehúzni a magyarról, és minden más kisemberről. Fölösleges ilyen dolgokon vitázni is hogy nem így van. A munkanélküli segélyek megnyírbálása, a bérek szándékos alacsonyan tartása, a hazudott rezsicsökkentés, nyugdíjkorhatár emelés, az oktatás és a kórházak elhanyagolása ápolók orvosok kűlföldre űzése, az emiatt bekövetkező több elhalálozás nyugdíasok betegek közt, akinek nem kell rokkantságit, nyugdíat fizetni, magánnyugdíj pénzek lenyúlása, a közlekedési bírságok és árak egekbe emelése, egykulcsos adózás, közmunka programon keresztüli olcsó munkaerő, ukrajnából importált olcsó munkaerő madár és sertésinfluenzával meg mindenfélékkel való megfélemlítés…. itt minden arról szól hogy, hogy lehet megnyomorítani kihasználni mindenkit akit csak lehet, rabszolgává kiszolgáltatottá tenni a kisembereket. Ezek csak azon gondolkoznak gondolkoztak akik trónon ültek eddig hogy hogy találjanak ki úgy újabb adókat hogy ne lássák az emberek át hogy mi a céljuk meg azon hogy bebetonozzák a hatalmuk, befogják a szánkat a a lehető legkevesebb jóval, és sok rosszal, sajtókorlátozással, meghozott irreális törvényeikkel mindennel.. Eddig sem az volt a baj hogy nem volt pénz és mostanra értük el hogy megérdemeljük a béremelést ez is csak hazugság kibújás a felelősség alól. Azt hazudják azért dolgozzunk kevésért mert majd később jó lesz a rendszerváltás óta pedig azért hogy átverjenek. Mindezt miért? Nem azért mert nincs pénze az államnak hanem azért hogy legyen mit ellopni a pénztáros strómanoknak, hogy legyen sok közpénz aminek nagy része elvesztheti a közpénz jellegét, legyen mit eltulajdonítani a mocskoknak a halomragyűjtött nagycsomóból, legyen szó Fityisz ről vagy MaSZoPóról. Miből telik stadionra? Vagy körbekeríteni az országot? Kampányolni mint az állat?… Szórják a milliárdokat mint az állat tönkreteszik az országunkat és mindezért milliós béreket kapnak..?
  Legyen valaki melós vagy munkanélküli nem úgy kell különbséget tenni köztük hogy dögöljön éhen menjen útra aki elvesztette az állását vagy álljon be közrabmunkásnak, még többet venni el mint eddig, hanem úgy ahogy külföldön munkabért kell adni ötször ennyiket hogy legyen kedv a munkához lássák az emberek hogy úgy lehet boldogulni haladjon az ország előre… Nem nyugdíkorhatár emeléssel, meg munkaerőimportálással, meg erőszakkal és mindenféle rafináltságokkal kell rabmunkára kényszeríteni az embereket. Tanulni kell egy kis kinti mentalitást. Kint a segély több mint itthon a tisztességes diplomás és szakmunkás emberek bére sok esetben, most az agyonreklámozott semmicske béremelések után, amit évekig kaphatnak sokszor, 7-8 szor ennyiket is megkeresnek az emberek az ottaniak,, sokszázezres nyugdíjak vannak és mégse sír az idegen állam hogy nincs pénze… Szóval ezek a mi jelenlegi hatalmon lévő kiskirályaink kurvára elb*sszák a dolgokat és szerintem szándékosan nem azért mert hülyék hozzá..
  Összejátszanak a külföldi vezetőkkel akik évtizedek óta rabolják az országot a már hússzor visszafizetett de még mindig meglévő és egyre emelkedő államadósságon keresztül.. Kell az elszámoltatás, vagyonelkobzás és a büntetések diplomák visszavonása, kifizethetetlen bebörtönzések, hogy legyen visszatartó erő a korrupciótól, hozzá nemértő pozícióbetöltésektől.. Tanulni kell a románoktól és lassan mindenkitől körülöttünk sajnos..

 81. Kit is gyűlölök én? Nem maradok távol a gyerekektől, csak azért, mert egy minyon azt mondja.

 82. AZ, hogy nehezen viselem a mocskos beszédet, épp nem erre vall. De hát ezt nem mindenki érti….

 83. Igen Mohácson elvannak az ilyen agy mosottak,mivel a polgármester is egy nagy fidesz nyik,persze,hogy engedi a gyerekeket hülyíteni. Adjál már választ,hogy miért is vagyok mocskos szájú?Ne akard megtudni milyen az ha mocskos szájú vagyok.Ez mondja neked egy minyon

 84. Ön hány éves? Ha nyugdíjasnak néz, milyen jogon tegez le? Én nem ezt tanultam és nem ezt tanítom, nem vall jó modorra. 1. Nem vagyok nyugdíjas, van még sok-sok évem, és elég hosszútávú munkám. 2. Soha nem voltam MSZMP szavazó. 3. Van 4 gyermekem, akik nem készülnek elmenni az országból. 4. Megfelelőképpen előtakarékoskodom, nem félek a nyugdíjas évektől. Nos mindezt összefoglalva, jól benézte.

 85. Miért halna éhen az, aki fiatal kora óta előtakarékoskodik? Jó néhány fiatal menekül, inkább tanulna. AZ én gyermekeim nem menekülnek.

 86. Majd fognak!!! vagy ők is éhen pusztulnak itt putrisztánban 😀 Na mennyit tudtál te előtakarékoskodni? 20-30 millát?

 87. Fideszes vagy tehát MSZMP-s!!! Az a sok sok év meg ahogy nézem max 10 lehet 😀

  Na remélhetőleg egy 30 millát sikerült félretenned ,mert bizony itt már lassan orvos sem lesz aki ellásson 😀

  Minden 6. magyar gyerek külföldön születik illetve minden 3. rikárdó. Na kitalálod mi lesz így az országgal MSZMP-s?

 88. Ahha hát persze! 😀 Elég ránézni a CÖF-re meg a fideszes gyűlésekre! Átlagéletkor 70 meg a halál között! 😀 Sok ostoba kádár roncs nyugger! 😀 Ezek vagytok ti senkiházi kommunista fideszes vén moslékok!

 89. Hát hogyne! :d Szerencsétlen kommunista fideszes majom!

  Minden 6. magyar gyerek külföldön szülteik (ja és ebben nincsenek benne a vegyes házasságokból születette). Tele van az ország rikárdóval.

  Na szerinted itt milyen jövő is lesz? 😀 Itt fogsz éhen dögleni a moslék MSZMP-s fideszes kommunista fajtáddal együtt te nyomorult! 🙂

 90. Igen, sok mindenben.A sértegetésben viszont Ön vezet. Én csak a nevéből vezettem le mondanivalómat.

 91. Nem vagyok vén, nem tudom, hány évesnek néz, de most már kíváncsi is vagyok. Nem ez a tapasztalatom a szavazóbázist illetően. FIDESZ gyűlésre én nem járok. Az Ön szája legalább olyan mocskos, mint itt jó néhány, FIDESZ-eseket gyalázónak. Nem tudják megtagadni Önmagukat. Önmegtartóztatásról meg még nem is hallottak, úgy látszik. Elég könnyen ítélkeznek, meggyőződés nélkül. Tegyék nyugodtan, engem nem zavar, az igazság úgysem Önöknél van, mert látatlanban ítélkeznek.

 92. Nem vagyok semmilyen pártnak a tagja. A FIDESZ nem egyenlő az MSZMP-vel. Eddig még senki nem világosította fel Önt? Jóval több, mit 10 évem van. Nem minden ember beteg, tehát nem 30 millában kell mérni. A nyugdíjra írtam, nem orvosra. Van orvos hiány, de én még nem sokat vártam orvosra és nem az összeköttetések miatt. NEM VAGYOK MSZMP-s Ön viszont szövegértésből megbukna a kompetenciamérésen, bármelyik évfolyamon.

 93. Nem fognak. Sőt még Pesten sem szeretnének élni. Jó nekik a vidék is. Nem fogom az orrára kötni, mennyit, de még a módját sem, mert senkinek semmi köze hozzá, csak jeleztem, hogy előreláthatólag nem lesznek gondjaim, mint ahogyan most sincsenek, pedig 3 egyetemista gyermeket nevelünk, egy negyedik pedig általános iskolás.

 94. Milyen negatív kritikáról van szó? Egyelőre a FIDESZ szavazókat fikázzák, olyan érveket felsorolva, amelyek nem állják meg a helyüket. ha valaki felveszi a kesztyűt akkor az negatív kritika? Igen el van tájolva.

 95. Minyon!!!!Tudod ki nem vallalja a nevet???Hat megirom neked a tolvaj , rablo , hazug semmirevalo , troger, gazember !!! Tehat te ezek köze tartozol

 96. Komolyan mondom, egy rakáson ennyi hülyét még nem láttam. Mind a kommunista időkben megragadt senki, akik a liberalja szövegükkel valakinek érzik magukat.
  A reagálóknak jelzem, hülyék között a normális számít bolondnak!

 97. Elnézést! De én nem azt nézem, hogy milyen ideológiai önös érdekeket képvisel valaki. Nálam teljesen mind egy, hogy kinek mi a hovatartozása. Hovatartozás elfogultságával nem lehet menni semmire. Ami jó azt el kell ismerni, függetlenül attól, hogy ki az aki csinálja. Ami rossz azt meg el kell ítélni, függetlenül attól, hogy ki csinálja. Hovatartozás szemléletével nem szabad ítélkezni, mert az nagyon rossz tanácsadó. Mert aki a hovatartozásával ítélkezik, az mindég elfogult lesz. Akár felveszi a kesztyűt akár nem. TENGERPICI 2017.03.31.

 98. Ha nekem címezte amit írt, akkor csak arra kérem, hogy olvassa el az írásaimat, és saját magától ráfog jönni, hogy semmi olyan dolgot nem írtam, hogy mit kellene eltörölni. Elnézést! Ha be méltóztatik írni a keresőbe, hogy – TENGERPICI – Minden írásomat meg tud találni. Azt is megtalálja, hogy mit írtam a bevándorlókkal kapcsolatban. TENGERPICI 2017.03.31.

 99. Mondhatnám, hogy nekem az a hátborzongató, ahogy egy egyszerű ártatlan mondatból horrort készít az ellenzéki újságíró, de én már ezeken meg sem lepődöm!

 100. Na figyelj Szubutáj!!! Az igaz, hogy az mszp kormány vezette be a magasabb nyugdíjkorhatárt, de meghagyta az előrehozott csökkentett nyugdíj lehetőségét!!! (2év) Ezt a fidesz egyből eltörölte!!!! Megszüntette az adójóváírást, ami HAVI 15000 forintot jelentett az alacsonyabb keresetűeknek!! Számolj, hogy az elmúlt 7 év alatt az : 12X15000x7!!! Számoltad??? Az 1260000 forint!!!! (EGYMILLIÓ-KÉTSZÁZHATVANEZER!!!!!!)Nem beszélve az inflációról, amit az ö számításaik szerint mesélnek!!! Azért csak szeresd ezeket a hulladékokat!!! A nyugdíjpénztárakat, az egészségügy helyzetét, az üzemanyagárakat, a valutaárfolyamokat még na is említsük!!! Egészében kell nézni a dolgokat, nem elhinni amit ezek hazudoznak!!! Ezek ellenőrzéséhez nem kell különösebb tudomány, csak egyszerűen figyelni kell!!!!

 101. Nekem sem nagyon tetszik az mszp, de a teljes összefogást kell szorgalmazni a jelenlegi hatalom leváltására!!!

 102. Egyetlen lehetőség, a TELJES ellenzéki összefogás!!! Így még az ellenzéknek van esélye a porondon maradni!!! Vagy továbbra is a fidesz, vagy a teljes ellenzék!! Más megoldás, kis pártocskák villongása csak humbuk!!!

 103. Na figyelj!!! Egy másik hívőnek szólt, de ideillik!!! Na figyelj Szubutáj!!! Az igaz, hogy az mszp kormány vezette be a magasabb nyugdíjkorhatárt, de meghagyta az előrehozott csökkentett nyugdíj lehetőségét!!! (2év) Ezt a fidesz egyből eltörölte!!!! Megszüntette az adójóváírást, ami HAVI 15000 forintot jelentett az alacsonyabb keresetűeknek!! Számolj, hogy az elmúlt 7 év alatt az : 12X15000x7!!! Számoltad??? Az 1260000 forint!!!! (EGYMILLIÓ-KÉTSZÁZHATVANEZER!!!!!!)Nem beszélve az inflációról, amit az ö számításaik szerint mesélnek!!! Azért csak szeresd ezeket a hulladékokat!!! A nyugdíjpénztárakat, az egészségügy helyzetét, az üzemanyagárakat, a valutaárfolyamokat még na is említsük!!! Egészében kell nézni a dolgokat, nem elhinni amit ezek hazudoznak!!! Ezek ellenőrzéséhez nem kell különösebb tudomány, csak egyszerűen figyelni kell!!!!

 104. Pedig össze kellene fogniuk, mert eltűnnek a süllyesztőben!! Utolsó esélyük!! Ha a fidesz nyer bedarál mindent és mindenkit!!!

 105. Na az nem ér semmit!!! Örül is az orbán az ilyen elképzeléseknek!! A legerősebbb ellenzéki pártra kell szavazni, mert a többi szavazat lehet, hogy elveszik!!! Legfontosabb a váltás!!!

 106. Az USA-ban a mostani 40-es nemzedék számára kilátástalan a szociális háló jövője, mire nyugdíjba mennek, mert nincsen szaporulat és nem lesz aki termeljen… (Első kézből, gazdaságban dolgozótól tudom!)

 107. Idegennyelvtudással, hittel, pozitív életszemlélettel nem ártok nekik, inkább használok, persze csak annak, aki meghallgat.

 108. Nagy a baj!!! Tudja mi??? Szekeresnek igaza van!!! Persze ahhoz hogy rájöjjön ITT KELLENE ÉLNIE!!! Nem álomvilágban!!! Persze előzőekben írta, hogy az Ön családja megfogta az isten(orbán) lábát és jól él!!! Van, akiknek kedveztek az intézkedéseik!! Ne gondolja, hogy Önökre gondoltak, csak bekerültek a jóba!! Azért azt ne akarja, hogy a sok ember aki rosszul járt velük szintén szeresse őket!! Tudja: kinek a pap, kinek a papné!! Tartsuk tiszteletben egymást!!!

 109. A Nők 40+?. Nem tudom, milyen adókedvezményt szüntetett meg, én olyat nem kaptam, amit én évekig kaptam a gyerekek után, azt a FIDESZ adta, A GYES-t az első MSZP_SZDSZ kormány vette el, akkor létminimum alatt éltünk három gyerekkel. Ma érezhetően jobban élünk, mint amikor elvettek bizonyos dolgokat. AZ egészségügy helyzete itt jó, máshol is amint hallom, és a keleti országrészről beszélek. Figyelek, tapasztalok. AZ életszínvonal nálunk nő, szépül a város. vannak dolgok, amik nem tetszenek, de összességében javul minden körülöttünk. Azt mindenki tudta, hogy csettintésre nem megy, azt csak az MSZP ígérte be a pedagógusoknak, aztán meg is szavazták őket és lett az ígért 50%-ból kb. 30, ugyanakkor mindenki ránk fújt, aki nem pedagógus volt éppen.

 110. A fidesz egyenlő az MSZMP-vel! Nem ál másból a párt mint MSZMP-ből, KISZ titkárból meg III/II-.ből!

  Mi a helyzet a magas rangú kitüntetett kommunista besúgó Tasnádival? Hallom most Pintérnek dolgozik!

 111. Mint mondtam a tények nem hazudnak! A fiatalok menekülnek innen aminek már most elég nagy gondot okoz!
  Vagy is az ország szépen lassan ki fog pusztulni!

 112. Mire akar cáfolatot? Nem vagyok MSZMP-s FIDESZES, csak jobboldali érzelmű, keresztyén gondolkodású értelmiségi. Na, erre mit fog fröcsögni? Ne a nevemből induljon ki. Akkor nagyon rossz nyomot követ. Hogy az én környezetemben ki megy ki? az alul képzettek, akik nem találnak itthon munkát, mert itthon büdös a mosogatás, kint jobb lesz. Aki értelmiségiként kimegy, az néhány év után itthon van. Lányomnak épp most lett osztálytársa egy Berlinben született kislány, akik a migránsok miatt hazajöttek. Ön migránsokat akar?

 113. Utolsó mondatával egyetértek, de nem látom azt a tömeget, akinek az előző nyolc évben olyan jól ment és most nyomorog. Itt élek, méghozzá a keleti határszélen, nem a fejlett nyugati határnál. Kis fizetések, de becsülettel meg lehet élni. Senki nem mondta, hogy ránk gondoltak, de a családot igenis támogatják, nekünk meg van 4 gyermekünk. Két lábbal a földön élek, tisztességes polgári állásom van a férjemmel együtt és keressük a boldogulásunkat, hajlandóak vagyunk érte áldozni is.

 114. Addig kell váltogatni, amíg lesz egy olyan kormány aki a nép javát akarja!!! Az, hogy azok is loptak, meg ezek is lopni fognak az nem jó szöveg!!!!

 115. Két szobás lakótelepi lakásban nőttem, kocsink nem volt, de engem taníttattak a szüleim, annak ellenére, hogy nekik érettségijük sem volt. Nem ment jól a szekér, csak úgy, mint mindenkinek. Volt munka, olcsó volt minden. Nem szedtük meg magunkat egyáltalán. Most van biztos állásunk és négy gyerekünk. nem vagyunk vállalkozók. Elképzelheti, hogy most sem vet fel a pénz, de nem panaszkodom. Amire szükségünk van, az megvan, mert beosztjuk.

 116. Ha az lenne, akkor nem védené a kormányt! Senki sem jön haza te nyomorult! 😀 Álmodozzatok csak ilyeneket fideszkomcsik.

  Konkrétan a statisztika pont azt mutatja ,hogy egyre kevesebb a szakember és a diplomás is! Mindenki megy el innen!

  Istenem ostoba fideszes öregasszony! 😀 😀 😀 Ja a hanyatló nyugatról menekülnek a migránsok miatt ide putrisztánba a rikárdók földjére! 😀 😀 😀
  Tényleg a fideszre már csak az ostoba prolik szavaznak! 😀

 117. Ez egy demagóg marhaság. Rengeteg fiatal van a FIDESZBEN, akik nem is lehettek MSZMP-tagok, koruknál fogva. Már én is határeset vagyok, nem tudom,koromnál fogva lehettem-e volna párttag, amikor még létezett. Itt a helyi vezetés és tagság java része, aktivistákkal együtt fiatalabb nálam, tehát MSZMP tagság kilőve. Ezt kár hajtogatni.

 118. Mit tehet Ön ez ellen? Ha ezt így látja, tegye meg. Én megforduló tendenciát látok. A hazafias nevelés otthon kezdődik, amit mi az iskolában megtehetünk, azt meg is tesszük. Érdekes, hogy sok-sok határontúli diákunk van, akik őrzik mélyen magyarságukat.

 119. Ja rengeteg fiatal akinek az apja anyja rohadt nagy komcsi volt! 😀

  Íme egy lista volt párttag fideszes politikusokról és háttéremberekről, ami bizonyára még jócskán bővíthető:

  Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

  Járai Zsigmond – MSZMP-tag

  Matolcsy György – MSZMP-tag

  Martonyi János – MSZMP-tag

  Pintér Sándor – MSZMP-titkár

  Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

  Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

  Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

  Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

  Fónagy János – MSZMP-tag

  Vonza András – MSZMP-tag

  Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

  Chikán Attila – MSZMP-tag

  Boros Imre – MSZMP-titkár

  Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

  Harrach Péter – MSZMP-tag

  Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

  Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

  Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

  Boross Péter – MSZMP-tag

  Balogh Gyula – MSZMP-tag

  A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

  Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

  Varga Mihály – KISZ-titkár

  Rogán Antal – KISZ-titkár

  Deutsch Tamás – KISZ-titkár

 120. Ön hány éves? De jönnek haza, sorban, ismerettségi körömben, volt tanítványaim. Persze lesz, aki soha, de sokan meg jönnek, akár tetszik, akár nem. Igen, városunkban legalább 15 német családot ismerek személyesen, akik áttelepültek, vagy max. kétlaki életet élnek. mert élhetőbbnek tartják a magyar kisvárost. Nem kell elhinni, hisz Ön szerint csak egy “ostoba FIDESZ-es öregasszony” mondja. Bezzeg, amit XY kommunikál… Be lehetne helyettesíteni jó néhány párt katonáival. Prolinak sem érzem magam, cseppet sem, de Ön megmondta a tutit. Látatlanban ítélkezik, akárcsak egyéb kérdésekben.

 121. És? Akkor más sem létezett. Ha valaki tevőlegesen hozzá akart járulni az ország dolgaihoz, akkor így indult el. Nos az én szüleim nem tették ezt, úgyhogy nem kell Önök előtt szégyenkeznem emiatt a stigma miatt.

 122. Nekünk? Azért, mert annak idején ez mindenkinek megvolt? Akkor sem a fenekük alá tették. Én még jócskán albérletbe születtem. És? Vállaltak a szüleim, nem akartak előbb lakást, kocsit jólétet. A családi boldogság nem itt kezdődik. A fiatalnak ma is meg kell érte dolgozni. Nem fogunk tudni a 4 gyereknek kocsit, lakást adni indulásul. Ezzel mindannyian tisztában vannak, mégsem vágynak el. van viszont szerető családi légkör, ami ma nagyon sok helyen hiányzik.

 123. Örülök, hogy Önök meg vannak elégedve, de van olyan, hogy: TÁRSADALMI SZOLIDARITÁS!! A másik dogozó ember is éljen megfelelő körülmények között! Lehet, hogy a keleti határszélen nem látszik, hogy hogyan élnek nyugaton a hasonló kaliberű emberek!!! Egy okos ember írta,: Ha az ember a munkájával annyit tud elérni, hogy van mit ennie és van hol aludnia, azt RABSZOLGASÁGNAK HÍVJÁK!!( Nem pontos idézet, de igaz!!!!)

 124. Mivel rendszeresen járok nyugaton, tudom, hogyan élnek. Csak azt nem kell elfelejteni, hogy nem azonos magasságú ugródeszkáról indultak azok az országok és mi. Mai napig különbség van Kelet-, és Nyugat-Németország színvonala között. Ausztriában 25 évvel ezelőtt mondta egy kedves ismerős, hogy az oroszok által annak idején megszállt területek még mindig nem zárkóztak fel. Aki a nyugati életstílust ácsingózza, az valóban menjen, próbálja ki. Én megtehetném, mert anyanyelvi szinten beszélek németül és felső fokon angolul, de soha nem vágytam kint másodrendű állampolgár lenni. Nyaralni, barátokat látogatni, tolmácsolni nagyon szeretek, de semmi több. A RABSZOLGA tegyen ez ellen. Tanuljon, keresse a lehetőségeket, stb. Én megtettem és nem érzem magam rabszolgának.A lehetőség bárki előtt ott áll.

 125. Nhttp://www.consultatiobp.hu/cms/cms.php?newsId=100em Adókedvezmény, hanem adójóváírás! Nem azt mondom, hogy a fidesz mindent rosszul csinált, de ennyi uniós pénz elköltése után nem itt kellene tartani!! Túl sok ment saját zsebre!! Csak meg kell nézni a fideszközeli haverokat!! A gazdaság az Uniós pénz beszámításával van pluszban!! Na ez a nagy baj!! Erre nem mentség, hogy amazok is loptak!! Le is lettek váltva!! Ezek is lopnak!! LE KELL VÁLTANI ŐKET!!!! Majdcsak lesz egyszer egy becsületes kormányunk!! Nem kell szemet hunyni senki csalása felett!! Az hogy az mszp, vagy a fidesz lop!!?? Nem !! A benne lévő emberek lopnak!! Azokat kell leváltani!!!!

 126. Viszont a tények azt mutatják ,hogy a fiatalok 80%-a elvágyik ebből a korrupt , csóró országból!

 127. Hát ,hogyne persze! 😀 Reménykedjél fideszes, reménykedj csak!

  Akár tetszik akár nem egy ostoba, tukkó, proli, kommunista fideszes vagy!!!! Mit nem fogaz fel abból ,hogy már minden 6. gyerek külföldön születik? Jaja élhetőbbnek tartják a 300 eurós fizetést az 1500 eurósnál! 😀 😀 😀

  Szépen lassan kifog pusztulni ez az ország! Nem maradnak itt mások csak a nyuggerek meg az Orbáni rejtett erőforrások.

 128. Mert te egy agy mosott fideszes vagy! A hazafis nevelés ott kezdődik ,hogy a gyerekeink nyakára nem szavazzuk rá a kommunista tolvajokat!

  Na, de mivel ti ezt előszeretettel teszitek már 27. éve így a fiataloknak nincs más választásuk , mint menekülni ebből a csóró, putri országból!

  A határon túli mocskos parazitákat meg ne emlegesd!!! Azokat akik a pénzért bárkire ráhúzzák az x-et!!!!!!!!

 129. Az egyetlen lehetőség az, ha legalább 100.000 ember kimondja, hogy az Alaptörvény érvénytelen, és hogy mindegyik párt közrejátszott ennek létrehozásában.
  Képviselőknek nem volt joga új alkotmányt létrehozni!
  Tehát nem az ellenzékre kell szavazni, ők is a rendszer részei.
  Aki 25 éve jelen van, az nép nyomorításán dolgozik, nem a felvirágoztatásán, csak van aki nemzetibb a másiknál.
  Bővebb infó: Alkotmányos Ellenállás, Alkotmányos Magyarország!

 130. Az egyetlen lehetőség az, ha legalább 100.000 ember kimondja, hogy az Alaptörvény érvénytelen!
  Képviselőknek nem volt joga új alkotmányt létrehozni!
  Tehát nem az ellenzékre kell szavazni, ők is a rendszer részei.
  Aki 25 éve jelen van, az nép nyomorításán dolgozik, nem a felvirágoztatásán, csak van aki nemzetibb a másiknál, különben már rég jólét lehetne az országban.
  Bővebb infó: Alkotmányos Ellenállás, Alkotmányos Magyarország!

 131. Ha 2018-ban nyernek, leszámolás fog jönni. Nem tartom azt se kizártnak hogy a negatív kommentelők is sorra kerülnek. Hogy már most lista van róluk az 100%.

 132. Milyen áron? Maszoposoknak még tömérdek hitel felvétele mellett is csak egy kvázi államcsőd jött össze.

 133. Ha az érvénytelen szavazatok száma közel azonos az előző szavazáskor leadott számával akkor az érvénytelen szavazatok a Fideszt erősíti. De ha szignifikánsan, nagyságrenddel nagyobb számú érvénytelen szavazat érkezik, az nem lehet úgy magyarázni, hogy véletlenül ennyien elrontották a szavazólapot. Az elindít egy olyan bizalmatlansági lavinát ami a pártok legitim voltát is megkérdőjelezik. Bizalmi válság lép fel, ez egyfajta tiltakozás a Fidesz, az igazságtalan választási rendszer, valamennyi párt, végső soron a maga a kapitalista rendszer ellen. Csak ahhoz az kell, hogy legyen meg szavazók bátorsága azok között, akik azt hiszik a Fideszt meg lehet verni szavazással. Hát nem. A választási rendszer olyan, hogy a Fidesz akkor is nyer, ha ténylegesen veszít. Mindegy hogy kire szavaz. Akkor nem mindegy hogy ha esetleg nem lesznek mások bátrak, kockázat nélkül, hogy milyen szavazott adsz le? Azon áll bukik ez a szisztéma, hogy, először is politikailag érjenek meg az emberek, legyenek valóban felelős szavazó polgárok, ne dőljenek be a pártok szirén hangjainak, értsék meg ezt a bonyolult, de alkalmazható rendszert. A pártszavazók jöjjenek rá, hogy átb@szák a pártok őket, mert a látszat ellenére a kapitalizmus emelt szintjét, az NWO valagát nyalják.

 134. Ön észrevette amit nagyon sokan nem.A nagy bevándorló megállítás abból állt hogy a határon feltartóztatták őket.Ugye a tömeg mindig feszültséget generál.Aztán bemondott név, hovatartozás után átengedték az országon.Ez valóban jól jött demonstrálni a veszélyt.Egyet sem toloncoltak vissza.Nem vagyok migránssimogató.Ez már tényleg sok Európának.A rendbontókat, káoszcsinálókan meg kell büntetni.Miért nem teszik?De kik is háborúznak a közel keleten, Afrikában meg a fél világon?Amerika,Franciaország,Németország,Anglia stb..Közvetve mi is.Van ugye menekült,Lusta aki nem akar dolgozni.Persze terrorista is.Ne feledjük több országban olyanok követtek el terrorcselekményt akik ott születtek.Itt persze csak rendes emberek vannak/agyonüti gyermekét, feleségét, férjét, szomszédját, barátnőjét stb./Azt azért megkérdezném a sok másképp gondolkodótól:mi köze ennek ahhoz hogy milyen kormányt szeretnénk.Hát nem ilyet mint a mostani.Aki nem egyengondolkodik az mind ballibsi, migránssimogató, hazaáruló.Szebb jövőt.Tisztelettel.

 135. Egy másik hozzászóló épp most írta, hogy nem a pártokkal van a baj, hanem az emberekkel. nem az ország korrupt és csóró, hanem az emberek. Aki többre vágyik és elvágyik, már bocsánat, de menjen, meglátja, hogy máshol sem jobb. Én többre vágyom és itthon teszek érte, gyermekeimnek is ezt a szemléletet adtam át

 136. A NYUGDÍJASOK (beszéljünk több tisztelettel róluk, valószínű, hogy a szülei is ebbe a kategóriába tartoznak) közül ugyanolyan arányban panaszkodnak, mint a fiatalok körében. Aki egy életet ledolgozott, annak van tisztességes nyugdíja. Van nem rejtett erőforrás is, aki marad. Ne képzelegjen.

 137. Nem ott kezdődik a hazafias nevelés, hanem ott, hogy nem a szomszéd fűje a zöldebb, már ha érti, amit írok. Ön egyszer sem ment el szavazni? Akkor most mit sír itt, hogy kik vannak az ország élén? Van választás. nem menekülni kell, hanem tenni. Ők is szavazóképesek, szarban hagyják az országot, mert kint többet lehet keresni és többet lehet fizetni az életért? Az egyén anyagi érdeke. Nem ettől lesz valaki boldog, de ezt Ön úgy sem érti. Én nem egy csóró putri országban lakom. Ha Ön igen, akkor Ön előtt is ott az út, keressen egy helyet, ahol boldogabban tid élni. A határon túl nem mocskos paraziták élnek, hanem olyan magyar emberek, akik a politikai viharok nyomán nem élhetnek nemzetükkel egy hazában, de Ön ezt sem érti. Ezek a fiatalok azért vannak itt, mert otthon nem tudják megoldani, hogy magyarul, az anyanyelvükön használható tudást szerezzenek. Nem kívánom Önnek, hogy átélje ezt az érzést.

 138. Bocsánat, elírtam, GYED-et akartam írni. Egy tollvonással. Lehet, hogy Önt nem érintette, sok-sok embert annál inkább. Két diplomás ember szakmájában napi 8 órában, létminimum alatt keresett, ez Ön szerint normális? Szerintem nem.

 139. Elég gyenge irás. Kövér úrnak teljesen igaza van. Amúgy semmi esélyük a kormányra kerülésre .Szerencsére. Nekem megfelel ez a rendszer.

 140. Mindenki látott migránsokat Budapesten randalírozni, vonulni a hidakon, autópályákon, százezrével, pontosabban 400 ezren. Láttuk mivé lett egy nap alatt az éppen akkor felújított Baross tér, És láttak migránsokat a falvak lakói, akinek kertjein átcsörtetett a megélhetési migránsok tömege. A déli határ mentén nincs kőrvasút,,egyébként is, az áradatot nem lehetett megfékezni, mert a legrövidebb úton akartak Ausztria felé menni. Szerencsére nem szándékoztak itt maradni, de ha nem lenne kerítés, most is százezrével mennének át rajtunk, rabolva, fosztogatva.
  .

 141. Igazat beszélt. Jól beszélt. A nemzetellenes baloldal visszaoldalgása a kormányra, egyet fog jelenteni a magyarság számára a végpusztulással.

 142. Érdekes ez a balliberális gondolkodás a ¨demokráciáról….előrehozott választás ,véres polgárháború,felkötni a Fidesz szimpatizánsait,stb.!? Már nincs MSZMP …,MUNKÁSŐRSÉG ,stb.igaz a HAZAÁRULÁS az folyamatos ! ÉBRESZTŐ !

 143. Elmentek ti a büdös faxba a béraggódásotokkal! Miközben Gergényi és bűnbandája épp csak egy “ejnye-benye” ítéletet kap, holott a Fidesznek egy jó alapos büntetés lenne az érdeke, akkor mitől kell félteni az igazságszolgáltatást? A sajtó “foszlányai”-ról pedig annyit: Sírjatok csak még a Népszabi miatt, de vajon miért adta el sz MSZP a részét? 1. Bárki indíthat bármilyen lapot. Tessék kérni Demszky 164 milliárdjából egy kicsit egy lapindításra! 2. Amennyi mocsok a baloldali sajtóból a jobboldalra ömlött az utóbbi években, inkább a korrekt tájékoztatás miatt kellene aggódnotok, mint a magyar sajtószabadságért! A német sajtószabadságért mikor fogtok aggódni, hogy utasították őket, hogy ne tudósítsanak a migránsok által elkövetett dolgokról? Tagoltan nem volt gázáremelés, tagolatlanul de még mekkora! A kamattámogatott forinthitel “igazságtalan” volt, de azért Medgyessy még gyorsan felvett egyet, mielőtt megszüntette volna…, rá pár évre pedig jöhettek a “szép” devizahitelek… 1998-2002 között csökkent az ország adósságállománya, 2002-2010 között jelentősen nőtt. Tehát már a múltban bebizonyosodott Kövér aggodalma, hogy a baloldal szétver mindent, amit a jobboldal elért.

 144. Ön meg egy hátulgombolós kis játékfigura, körülbelül ugyanannyi ésszel, mint amennyi egy minyonba belefér, ráadásul hiába a szemüveg, úgy látszik nincs olyan vastag szódásüveg, ami a látásán segítene. Lehet, hogy néhány évet csalnak a képek. Ja, és ha annyinak néz, mi jogon tegez le egy nőt? ennyi illemet az orbánfóbiásoknak is kellett volna már tanulniuk.

 145. Nagy tévedés, mivel távolról sem tetszettem lemaradni semmiről!!! Sok éve küzdök azért, h. mindenki megértse, mert lassan és igen SOKSZOR mondom:
  maximálisan egyetértek és minden számomra rendelkezésre álló módon támogatom végre már egy szakértői kormány felállítását Úgy az aláírásommal, mint rendszeres megosztásaim, jegyzeteim v. kommentjeim által!
  (Bp.-től távol és életkörülményeim miatt ennél többre – sajnos – már nem vagyok képes, ám ezt nem mulasztom el. és nem is adom fel soha!!!)
  Ennek bizonyságául pl. az anno “TÁMOGATOM EGY SZAKÉRTŐI ÁRNYÉKKORMÁNY FELÁLLÍTÁSÁT” címmel indított peticióhoz az egyik hozzászólásom:

  “Már sok-sok éve igyekszem meggyőzni a különböző szekértáborok mindenre elszánt prominenseit és fanatizált híveit arról, hogy egymás ellen hadakozva, ill. a kompromisszum teljes hiányában az ellenzék erőit szétforgácsolva csakis az ország válsághelyzetének rohamos elmélyítését érhetik el!!! Ám hiábavaló volt minden igyekezetem…
  Remélem, a kormány már 6. éve tartó ámokfutása és a rendszerváltás óta lezajlott folyamatok immár valóban széles tömegeket győztek meg arról, hogy nincs más alternatíva megfordítani e tragikus tendenciát, amely végérvényesen a totális diktatúra bevezetésével fenyeget!!!
  Ehhez kiegészítésül részlet egy sok évvel korábbi, ám máig is aktuális fb-kommentemből még:
  ” Mindezek alapján tehát meggyőződésem, hogy erre csakis egy olyan szakmailag több területen is nagyon felkészült, kikezdhetetlen, itthon és külföldön egyaránt ismert és elismert, hazája iránt megkérdőjelezhetetlenül elkötelezett szaktekintély volna képes, mint RÓNA PÉTER, aki élvezi a lakosság bizalmát, mivel sok éve segíti már önzetlenül elemzéseivel, tanácsaival úgy a politika szereplőit, mint a közemberek tájékoztatását valós viszonyainkról. S noha alapítványa révén támogatja ugyan az LMP-t (lévén, hogy az egyetlen párt volt, mely felismerte országmentő elképzelései realitását), politikailag mégis független maradt, ezért személye nem volna megosztó sem.
  Mondom ezt erősen balos irányultságom ellenére, míg ő alapvetően konzervatív beállítottságú. Ez azonban arra is alkalmassá teszi, hogy megnyerje azok támogatását is OV leváltásához, akik a jelenleg regnáló pártszövetség végsőkig eltorzult politikáját, hatalomgyakorlási módszereit elfogadni éppen úgy nem tudják, miként az ellenoldalt sem, ám egy ilyen alapállású tekintélyes szakértő jelöltet nem utasítanának el a konszolidált viszonyok megteremtése érdekében.
  Nem mellékes szempont az sem, hogy az ellenzéki szekértáborok közötti feszültségek is jelentősen mérséklődnének, amennyiben valamennyien elfogadnák őt közös jelöltnek, s ezáltal a személyi konfliktusok már jóval kevésbé hátráltatnák választási szövetségük programjának kidolgozását!” Folyt. >>>

 146. Folyt.: Az pedig nem valós érv Róna Péterrel szemben, hogy Kálmán Olgánál egykor úgy nyilatkozott, ő nem volna alkalmas a min.elnöki posztra. A riportot ha újra végignézitek, akkor ezzel a kijelentésével nem utasította el kategorikusan ezt a lehetőséget. Az indoklásából ugyanis világosan ez derült ki, hiszen elmondta: ő azt a néhány embert, akiket a gazdaságában és a sajtüzemében foglalkoztat, el tudja vezetni, de egy ország irányításához ennél sokkal több kell! Aki erre vállalkozik, annak szüksége van egy 100 – 200 fős csapatra, amely segíti a szakpolitikai tervek kidolgozásában. Mögötte viszont egy ilyen team nem áll!
  Vagyis akkori kijelentése egy megfontolt gondolkodású, lehetőségei korlátait pontosan ismerő ember felelős válasza volt csupán, nem pedig egyértelmű elhárítása egy esetleges felkérésnek. Aki ezt állítja, az nem sokat értett meg a szavaiból. Vagy mert nem figyelt rájuk eléggé, vagy azért, hogy vele ne kelljen számolniuk a továbbiakban, és e szövegkörnyezetéből kiragadott mondatát igyekszik felhasználni arra, hogy talonba tehessék őt!
  Szomorú tény, de máig sem érkezett egyik formációtól sem felkérés hozzá – kivétel nélkül saját üdvöskéik trónra juttatásáért hadakozik valamennyi. Egyikük sem hajlandó belátni, vagy legalább egyetlen percig is elgondolkodni azon, hogy ezzel az ország esélyét játszák el, hogy valaha is reményünk lehessen normális viszonyok közt élni!!! PEDIG ADOTT VOLNA A LEHETŐSÉG – CSAK RAJTUNK MÚLIK ÉSZREVESSZÜK-E ÉS ÉLÜNK-E VELE?! Mert ha legalább mi, kisemberek valamennyien felsorakozva mögötte kiállnánk érte, azt a legelszántabb pártvezérek sem hagyhatnák figyelmen kívül a saját jól felfogott érdekükben…”

  Vagy akár ezt megelőzően (mikor még az internet kapcsolatom sem létezett) a 2010-ben napvilágot látott (ma már nem beszerezhető) verseskötetem üzenetei által is próbáltam tenni azért, h. felébredjen és saját önvédelme érdekében, jogai érvényesítéséért a sarkára álljon végre ez a nép abból a zombikénti vegetálásból, amelynek végkimenetele enélkül garantáltan a teljes pusztulása lesz!!!
  https://www.facebook.com/no
  Ám hiábavaló volt minden eddigi igyekezetem (ahogy sokan másokéi is): tiszta sor, h. ’18. után az állami diktatúra gránit szilárdságúvá válik e kicsiny, agyongyötört hazában – talán mindörökre!!!
  Csak mert ez a társadalom minden biztatás ellenére már régen lemondott a túlélés lehetőségéről… :'( https://uploads.disquscdn.com/images/b14d19c04ee9e6933e03379ec2fe5a5b91355a5bbf5e4347a73a2c339a41b8ba.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/5153f44d66b0f2e9ab5ba900e6445f18534142de4dbce2a58a3757291b97429c.jpg

 147. Tehát KÖVÉRelmentek ti a jó édes anyátokba ,bár ő lehet hogy nem tehet arról hogy a fia ilyen szemét modon viselkedik hogy finoman fogalmazzak,és emberek itt lessz a kánoán ha megnyerik a választást ,még a levegőért is adót kell fizetnünk

 148. Nem a személy a mérvadó, hanem, hogy mit, mikor, miért, hogyan tesz. Elsősorban a társadalomért és nem a saját kis önös ideológiai érdekét kell, hogy nézze. Legyen az bárki is legyen az! TENGERPICI 2017.04.01.

 149. Ha olvasta volna a FÁMA 2008 című írásomat, akkor most nem írt volna ekkora tévedést! A hatalom ott van, ahol akarják. Ha megengedik, hogy a pénz és a vagyon diktáljon, akkor nem is fog semmi megváltozni, marad a feudalizmus, amit tévesen demokráciának neveznek. Ahhoz, hogy demokrácia legyen, ahhoz le kell mondani az önös érdekről, meg kell tanulni demokratikusan gondolkodni: – Csak annyi rosszat okozz másnak, amennyi rosszat magad is elfogadsz másoktól – ! A demokráciát nem építik hanem fejlesztik. Mert a demokrácia az NÉPHATALOM, és nem egyes ideológiák, dogmák, és egyes egyének önös érdekeinek az érvényesítése. Na ide kell felnőni a társadalomnak. Minden társadalomnak joga van a saját határait őrizni. Az adott társadalom területére való belépést feltételekhez kötni. Normális emberi mércével. Nem lehet több joga a menekültnek sem mint az adott állam területén élő állampolgárnak. Ha az adott társadalomban az állampolgároknak vannak kötelezettségei, akkor az oda érkező állampolgároknak is be kell tartani, az adott állam területére vonatkozó szabályokat. Korra, nemre, fajra, hovatartozásra, és beosztásra való tekintet nélkül. TENGERPICI 3017.04.01.
  TENGERPICI 2017.04.01.

 150. Gyalogos Balogos te egyáltalán a saját véleményedet mondta el vagy a szádba rágták ezt a nyomorúságos mondatokat a fidesznyikek ???Sajnálom magyarországot hogy ilyen senkiháziak diktálják a tempot MO.-n !!!

 151. Az Orbán elvetette a félelem és a terror magját MO.n ! A magyar nép meg van félemlítve és nem csodálozom azon hogy a fiatalság otthagyja ezt az arogáns gyúlölet keltő Fideszotánt !!! Mert ha megbukik az Orbán kormány akkor polgár háború fog kitörni MO-n .Ezt egy külhoni szívvel lélekkel magyar írja !!!

 152. Már sokadszor próbálom eljuttatni válaszom a fenti megjegyzésre hozzám, de még részletekben sem sikerül, mert v. “spam”-nek minősítve törlődik, máskor hosszúnak – v. ki tudja…! Most is csak a vége olvasható, ezért meglehetősen értelmetlen az eleje nélkül. Ezért megkísérlem az elejét is átküldeni – hátha úgy könnyebben szót érthetünk…
  Folyt.2 >
  ” Mindezek alapján tehát meggyőződésem, hogy erre csakis egy olyan szakmailag több területen is nagyon felkészült, kikezdhetetlen, itthon és külföldön egyaránt ismert és elismert, hazája iránt megkérdőjelezhetetlenül elkötelezett szaktekintély volna képes, mint RÓNA PÉTER, aki élvezi a lakosság bizalmát, mivel sok éve segíti már önzetlenül elemzéseivel, tanácsaival úgy a politika szereplőit, mint a közemberek tájékoztatását valós viszonyainkról. S noha alapítványa révén támogatja ugyan az LMP-t (lévén, hogy az egyetlen párt volt, mely felismerte országmentő elképzelései realitását), politikailag mégis független maradt, ezért személye nem volna megosztó sem.
  Mondom ezt erősen balos irányultságom ellenére, míg ő alapvetően konzervatív beállítottságú. Ez azonban arra is alkalmassá teszi, hogy megnyerje azok támogatását is OV leváltásához, akik a jelenleg regnáló pártszövetség végsőkig eltorzult politikáját, hatalomgyakorlási módszereit elfogadni éppen úgy nem tudják, miként az ellenoldalt sem, ám egy ilyen alapállású tekintélyes szakértő jelöltet nem utasítanának el a konszolidált viszonyok megteremtése érdekében.
  Nem mellékes szempont az sem, hogy az ellenzéki szekértáborok közötti feszültségek is jelentősen mérséklődnének, amennyiben valamennyien elfogadnák őt közös jelöltnek, s ezáltal a személyi konfliktusok már jóval kevésbé hátráltatnák választási szövetségük programjának kidolgozását!

 153. A válaszom törlődött eleje:

  Nagy tévedés, mivel távolról sem tetszettem lemaradni semmiről!!! Sok éve küzdök azért, h. mindenki megértse, mert lassan és igen SOKSZOR elmondom:
  maximálisan egyetértek és minden számomra rendelkezésre álló módon támogatom végre már egy szakértői kormány felállítását Úgy az aláírásommal, mint rendszeres megosztásaim, jegyzeteim v. kommentjeim által!
  (Bp.-től távol és életkörülményeim miatt ennél többre – sajnos – már nem vagyok képes, ám ezt nem mulasztom el. és nem is adom fel soha!!!)
  Ennek bizonyságául pl. az anno “TÁMOGATOM EGY SZAKÉRTŐI ÁRNYÉKKORMÁNY FELÁLLÍTÁSÁT” címmel indított peticióhoz az egyik hozzászólásom:

  “Már sok-sok éve igyekszem meggyőzni a különböző szekértáborok mindenre elszánt prominenseit és fanatizált híveit arról, hogy egymás ellen hadakozva, ill. a kompromisszum teljes hiányában az ellenzék erőit szétforgácsolva csakis az ország válsághelyzetének rohamos elmélyítését érhetik el!!! Ám hiábavaló volt minden igyekezetem…
  Remélem, a kormány már 6. éve tartó ámokfutása és a rendszerváltás óta lezajlott folyamatok immár valóban széles tömegeket győztek meg arról, hogy nincs más alternatíva megfordítani e tragikus tendenciát, amely végérvényesen a totális diktatúra bevezetésével fenyeget!!!
  Ehhez kiegészítésül részlet egy sok évvel korábbi, ám máig is aktuális fb-kommentemből még:

 154. Úgy szeretném hinni azt, h. ez alkalommal sikerült legalább részleteiben eljuttatnom a válaszom az eredeti megszólíttatásomra! Igaz, így nem folyamatában olvasható, de összeollózva az érveim kellően respektálhatók lesznek mindazok számára, akik időt szánnak az elolvasásukra. (már ha egyáltalán megjelennek itt…) Mert nekem meggyőződésem, h. igenis döntő befolyással lesz 2018-ban (is) a választás kimenetelére, h. kikre számíthatunk min.elnök jelöltekként az egyes pártok részéről! És sokkal inkább, mint a programjaik. Több idő pedig nem adatik már nekünk a vitákra, ha valóban változást akarunk.

 155. Jaja, ismerős. Ha ti elcseszitek, az a külföld miatt van, ha jobban megy, akkor ti vagytok a királyok. A fityisznél meg fordítva. De mindegy. Sz*ptok jövőre is, az a lényeg.

 156. Ha 100.000 ember kiáll a parlament elé, azt már nem vehetik félvállról. Kikényszerítjük, hogy legyen jogi vita az Alaptörvény érvénytelenségről. Innentől kezdve a képviselők, pártok csomagolhatnak, mindazok, akik nem eltek szót ez ellen. Az előző alkotmányban benne volt, h nem alkothatnak új alkotmányt.
  Itt lehet megfogni magát a rendszert, és nemcsak a kormányt.
  Ezután pedig elkezdődhet egy minket szolgáló alkotmány megalkotása, és a valódi népszuverenítás visszavétele!

 157. Tiszelt Balog Úr. Azért még mindig jobb a helyzet Svédországban,ahol Ön szerint jórészt már csak fejetlen svéd nők vannak, mint itt, ahol -bár úgy látom pl. Önnek is van feje. – azt semmire nem használják, csak arra jó, hogy legyen hol a fület elhelyezni amin a propaganda -KÖZPÉNZBŐL -göbbelsi példára- ára folyamatosan. ENGEM, meg a feleségem-gyerekeim, nem kell, hogy a kormány megvédjen, megjegyzem, a magyar rablóktól se tudott, saját lakásomban kapta el a fiam egy magyar fiatalember egy késsel, a rendőrség pedig betette az ügyet a “sürgősek” közé. HA Ön fél, vásároljon egy komondort, régi magyar fajta, elég jól beválik a védelemben. Tisztelettel kívánok Önnek szép napot, és minden jót!

 158. Kedves Szalai Úr. Nézzen már legyen kedves utána, hogy milyen arányokban van idehaza a “migráncsok” által elkövetett nemi erőszak, és a “hazai” között.

 159. Kedves Uram. A világon mindenhol, ahol emelkedik a várható élettartam NŐ a nyugdíj korhatár. (Dániában 67!!!) Ha Ön csak ez miatt szavaz erre, vagy arra a pártra, akkor jaj nekünk, mert sajnos sokan vannak, akik csak a jéghegy csúcsát látják

 160. Tisóczki Úr, Önnek van esze! Az egy dolog, de használja is! Csak egy a baj, kevés ilyen ember él Magyarországon. ….

 161. Hallott már Ön mészároslőrincről? Aki azt sem tudja aznap éppen mit vett, TV-t vagy rádiót, vagy újságot vagy szállodát? Fogadásom van rá, hogy nem tudná leírni sem számmal sem betűvel, hogy négymilliárd ötszázhuszonkétezer hatszáznyolcvanöt. Vagy hogy mit mondott az egyik főfideszes? Ezt :

  Lánczi András: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ha ez Önnek nem elég, akkor GRATULÁLOK!!

 162. Kedves Zsuzsanna! Mára minden 6. magyar gyerek külföldön születik, ha ennek a kormánynak az ellenkező a célja, akkor nem értenek a munkájukhoz. És kérem tényleg ne haragudjon, de az nagyon rossz emberismeretre vall, hogy nem érzékeli milyen gyökeresen fordult ki magából egy ember pár év alatt. Az vagy betegség jele, vagy a hatalom -pénz mellékhatása de ezt nem észrevenni….. elvakultság. Szép napot kívánok!

 163. A társadalmi problémákat már nem megoldani akaró kormány és a Parlamentbe felhatalmazással került képviselők visszaéltek a nép bizalmával. Őket már csak a 18-as módszerekkel lehetne kimozdítani az elbitorolt pozíciókból ? Na nem ! Nem engedhetjük nekik, hogy a demokratikus választások látszatát keltve a módozatokat a saját érdekük szerint újra átírják ! A kormány +” NER programját ” mondvacsinált indokokkal reklámozzák, miközben a valódi problémákról elkívánják terelni a figyelmünket ! Az Aljas indokok miatt határozott kiállással, kemény fellépéssel kell válaszolni, el kell felejteni, hogy védi őket a mentelmi jog ! Bűnös összefonódásaikkal a nép elleni kalóz működésük , tetteik miatt nem érdemelnek mentességet !

 164. Értem én! A fideszkomcsik szerint az a hazafias nevelés ,ha beleneveljük a gyerekbe ,hogy rabszolgaként kell robotolnia dicső hős vezéreinkért!
  Voltam szavazni csak hát mit tehetek én 2,8 millió nyugdíjas meg 1 millió kisebbségi ellen? Az elmúlt 27 év politikusai mind értük küzdöttek és mindig az nyert aki mellé álltak!

  Szarban ti hagyjátok az országot sőt konkrétan a szarba is ti juttattátok bele. Így van a csóró rabszolgaságtól leszünk mi boldogok itt dicső Viktor király árnyéka és a kommunista lobogó alatt!
  De bizony! Egy csóró putri országban laktok ami konkrétan haldoklik ,mert elüldözi a fiatalokat vagy is a jövőt. D hát minek is magyarázom ezt egy őskomcsinak hisz úgy sem értheti….

 165. Nem nem a szüleim közel sem ebbe kategóriába tartoznak, de nem is fognak ,hiszen pár éven belül össze fog omlani a nyugdíjrendszer!
  Nem képzelgek fideszkomcsi tényeket kölök! Mára már minden 6. magyar gyerek külföldön születik és ez a szám egyre csak nő!!!!!!!

 166. Ja meglátja ,hogy máshol sem jobb csak 5x! 😀 Ezt ezt aztán mikor beüt a csőd akkor mi lesz? 😀

  Tényekkel próbálsz meg vitatkozni fideszkomcsi! 😀

 167. Nem !!! Botka nevével csak a hirhedt Junker hozta összefüggésbe a migránsokat. Megismétlem: migránsokat egyetlen épeszü ember sem kíván maga köré, azonban indokoltan menekülőket nem lehet egy kalap alá venni velük! Majd a jövő bemutatja, hogyan viselkedtünk azokkal.

 168. Miért is? Kérem, linkelje be, hogy honnan tudja, hogy minden 6. gyereke külföldön születik. Soha ennyi támogatást nem kaptak a családok. Nézőpont kérdése. A hatalom mindenkinek árt, de ettől még valakinek ott kell állni.

 169. Voltak még néhányan, akik nem nyugdíjasként és nem kisebbségiként rá szavaztak, ezek a sztereotípiák a történelem során még soha nem vezettek jóra. Milyen rabszolgaságról beszél? Ki a rabszolga? Akinek nincsenek jogai. Kinek nincsenek jogai? Maximum az elítélteknek van kevesebb, de még nekik is van sok mindenhez. Újabb sztereotípia. AZ MSZP az utolsó győzelmekor a pedagógusokért küzdött, meg is nyerte. Aztán meg átverte. Mitől kommunista újabban a rendszer az ellenzék szerint? Ne kezdjük, hogy nincs sajtószabadság, mert van. Az írott sajtót tudomásul kell venni, hogy háttérbe szorul, a nyugdíjasok érnek rá olvasni azt. A fiatalokat nem kell elüldözni, mennek maguktól mindazok, akiknek minden azonnal kell, nem tudnak küzdeni semmiért. Sem nekünk, sem a szüleinknek nm volt rögtön ház, kocsi, vagyon. Most is így van. Ez a küzdelem sokak számára nehézséget jelent, nem akarnak ezzel szembesülni. Aztán kiderül, hogy kint sem kolbászból fonják a kerítést és még ráadásul sokan, nagyon sokan másodrendű állampolgárok maradnak. Nagyon hamar ítélkezik, ha rólam kijelenti, hogy őskomcsi vagyok. Nem ismer, gondolom,mindenről csípőből véleményt mond, de emiatt sok minden nem helytálló. Soha nem voltam még KISZ tag sem, pedig a mi időnkben majdnem kötelező volt. Keressen mást, akit lekomcsizhat. lehet, hogy ha egy kicsit megbolygatnánk Önről viszont kiderülne egysmás? Én nem érzem magam rabszolgának, még ha Ön ki is jelenti, hogy azok vagyunk.

 170. Mitől vagyok fideszkomcsi? Magyarázza már meg valaki, hogy én, aki még csak KISZtag sem voltam, mitől lettem most egyszerre komcsi? Ki és mit derített ki rólam? Látom, azért jönnek sorra haza a kiköltözött ismerőseink.

 171. MIlyen rabszolgaságról??? Arról ,hogy az emberek robotolnak és a belüket kidolgozzák szaros 3-400 eurós fizetésekért!
  ” Akinek nincsenek jogai. Kinek nincsenek jogai? ” Hát kinek? Hogyan is írták át a fideszkomcsika munkatörvénykönyvet?

  “Mitől kommunista újabban a rendszer az ellenzék szerint? ” Attól ,hogy korrupt mocskok vagytok! Attól ,hogy fenyegetőztök! Élő példa volt erre Bozsik József megfenyegetése aki kritizálni merte a beszédhibás tolvaj Lőrinc semmit érő munkáját!!!! Le is váltották szerencsétlent ,mert nem nyalta a komcsi fidesz seggét!
  “Ne kezdjük, hogy nincs sajtószabadság, mert van. ” Van hát csak éppen kirúgják az embert érte!
  Tényleg azzal a beruházással mi van? Hova lett a lóvé??????

  “A fiatalokat nem kell elüldözni, mennek maguktól mindazok, akiknek minden azonnal kell, nem tudnak küzdeni semmiért. ” Még ,.hogy nem vagy te kommunista!! EZ KŐ KOMMUNISTA DUMA!!!!!!!!!!!!! Mért küzdjünk itt MSZMP-s? Viktor királyodért meg a sok parazita eltartásáért?

  “Aztán kiderül, hogy kint sem kolbászból fonják a kerítést és még ráadásul sokan, nagyon sokan másodrendű állampolgárok maradnak. ” Ja 5 évig míg meg nem kérhetik az állampolgárságot! 😀

  Látom a fideszes proli agy az nem képes felfogni ,hogy kipusztul az ország ,mert a fiatalok lelépnek innen! 😀 A tények engem igazolnak!

 172. Nem kell küzdeni, el kell menni, ott könnyebb az élet. Igen, másodrendű marad az életben állampolgárság ide, vagy oda, ugyanis sem a kulturális dolgokat, sem a nyelvet nem jellemző, hogy abszolút elsajátítaná. Tudja, mit? Ha Önnek ez jól esik, kommunistázzon tovább. Nem igen ismeri a szó jelentését, de nem baj, ha nem tetszik, amit mond valaki, akkor lehet csípőből mondani hülyeségeket. A kommunizmusban nem küzdeni kellett volna az elvek szerint, hanem mindenből egyenlően részesedni. AKi mindent egyszerre akar, munka nélkül, inkább nevezhető kommunistának. De csak kommunistázzon tovább, ha jól esik.

 173. Figyú, te sorosbérenc vagy?
  Mivé lett a keleti baszod?
  orbán keresztény apád terelte őket a keletibe, mert kellett neki a sok lopás eltereléséhez.
  még mielőtt nekem libsiznél, menj a sorosista libsi és keresztény orbánoddal együtt Szibériába és vidd magaddal a baloldali ellenzéket is, mert a magyar nép nem kér a fajtátokból.

 174. Kedves Zsuzsánna! Nem teszek ilyet, mert lehurrogná a forrást. Kérem írja be a Google-ba, hogy: minden 6. magyar gyerek külföldön és válogasson melyik forrásnak hisz a legkevésbé. 🙂 Bár szeretném azt hinni, hogy nem olyan mint azok, akiket az adatok sem zavarják meg a hitükben, szembe mennek a valósággal. Nekem mindegy jobb, vagy baloldal, nem hit kérdése, hanem EMBERSÉGÉ, normális országok (Németország, Ausztria, Anglia stb….) akkor teljesítenek a legjobban, ha JOBBOLDALI A KORMÁNY!!! Bár itthon is így lenne……. Nekem nincs ideológiám, hogy “vegyük el a gazdagoktól, és adjuk a szegényeknek” vagy “aki nem ért el semmit az annyit is ér” Mindkettő sima populizmus, ezekben nem hiszek. Én Istenben hiszek, másban nem, még magamat is becsaphatom, Benne viszont soha nem csalódtam, többet kaptam mindig, mint amit megérdemeltem. HA kormányról van szó, egy nézőpontom van csupán. A MI pénzünkért dolgozzanak jól, hozzanak megbecsülést az országnak, álljanak ki a nyilvánosság elé, tájékoztassák azt az oldalt is, amelyik nem rájuk szavazott, -mert Magyarok ők is- és főleg!!!!! NE LOPJÁK AZT, AMI RÁJUK LETT BÍZVA. Ezt még egy 70e forintos fizetésű csősztől is alapból elvárom, az a dolga itt kezdődik, minden más amit csinál a ráadás. Nem kívánom, hogy megölesse magát, ha más lopni akar, fusson el, jelentse a rendőrségen. DE NE LOPJON!!!! Köszönöm a figyelmét, szép estét, jó pihenést, és vidám ébredést kívánok. 🙂

 175. Már kaptál tényeket ,de hát téged azok nem igen érdekelnek! Csakis a saját baromságodat hajtod a TÉNYEK figyelembe vétele nélkül.

  A fidesz 90%-a MSZMP-s, KISZ titkár meg III/II-es!

 176. Ez akárhogy számolom, nem 90%., de az végképp nem, hogy ez mindenkire vonatkozik. 90% nem egyenlő 100%-kal.

 177. Nem érzem, hogy bárki ki lenne utálva. Milyen jelei vannak ennek Ön szerint? ha az, hogy nem mindenkinek jók az aktuális intézkedések, akkor már értem, ugyanis van minden kormánynak olyan intézkedése, amely nem mindenkit érint pozitívan.

 178. Így kedves. “Mohácsi Mátyás Kertészeti Szakközépiskola”Gondolom,hogy a CEU körüli cirkusszal is a kormánnyal ért egyet pedagógus létére.

 179. Kedves Zsuzsánna! Regisztráció nélkül, vagy regisztrálva? Az első adat Pintér szerint 85 ezer(!!!!!) a regisztráltak pedig kb 100 ezer. Ebből pár ezret felhoztak pestre, pár hétig fektették a Keletiben, hogy megfelelő legyen a hangulat, aztán a többit BKV BUSZOKKAL vitték az osztrák határhoz. Kérem nézzen utána. Az, hogy itt nincsen migráns nem a kormány érdeme, itt még a magyar fiatalok közül is sokan menni akarnak annak ellenére, hogy a családjuk, lakásuk, barátaik HAZÁJUK itt van. Ez tény. Eddig az összes kérdésére egyszerű kereséssel a Google megadta a választ jobb- és baloldali médián egyaránt. Feltételezve, hogy a kormányt a jó szándék vezeti azt kell mondanom, hogy valamit elszámoltak. Ha viszont nem a jó szándék vezeti őket, akkor nincs mit mondanom. Szerintem egyébként kár politikán vitázni, ha valaki szimpatikus nekem pl a politikai palettáról, azt 10x olyan alaposan vizsgálom meg, mint egy ellenszenvest, mert én szeretném először tudni, hogyha valami simlisséget csinál. Mint egy házasságban, az nem érdekel, hogy más felesége kivel, mikor, mit, de az én feleségem ne próbáljon meg becsapni, ha már egymást választottuk. 🙂 Szép, derűs napot kívánok!

 180. Először is ez az iskola egy Mohácsy Mátyás nevű kertészről kapta a nevét. Másodszor már nem ott dolgozom, hanem a Gyulai Katolikus Gimnáziumban. Harmadszor Olvasta a vitát a bezárás körül, vagy csak az ellenzéki sajtóból tájékozódott?

 181. Baszki tényleg minden fideszes agyhalott, ostoba tukko! 😀 😀 😀 Mindegy nektek mit mond az ember ,hogy mik a tényeket titeket a KISZ titkár Viktor iránti szerelem vezérel! Ha Vitya aszongya ,hogy az ég ződ akkor nektek az is lesz! 😀

 182. Ez a kormány a pályakezdő fiatalokon élősködik. A nyuggereknek meg a segélyes Orbán rokonsága rejtetteknek osztanak vissza mindent míg a fiatalok nem kapnak semmit csaj rabszolgasorsot! Ezért is lépnek le innen tucatszám az emberek!

 183. A fidesz az oktatás és az egészségügy leépítésén munkálkodik!! Lehet, hogy újat mondok??? Nem kell okos és hosszú életű ember!! Az okos nem “vesz” be mindent, a hosszú életűnek pedig sokáig kell nyugdíjat kell fizetni: Ez azért elég rossz jövőkép!!!!?

 184. Előző folytatása. Ez elég “logikus”, de nagyon pofátlan lépés a kormánytól, hiszen ők is voltak fiatalok és lesznek öregek is!!

 185. Miért??? Volt??? Ki vitázott, kivel?? Döntéshozó nem vett részt benne, tehát parttalan vita volt!!!

 186. A fiatalok számára sok lehetőség van, adókedvezmények, a tanulás támogatása, CSOK, és biztos van más is. Ez azért messze van a rabszolgasorstól. Az, hogy nem mindenkire vonatkozik, nem meglepő. Akinek nem tetszik, menjen, meglátja, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés.

 187. Szövegértésből egyes. A kérdésem nem az volt, hogy hány migráns volt regisztrálva, vagy lépett be regisztráció nélkül. A kérdés második felére már nem figyelt. Az ellenzéki sajtó gondolatmenetét idézte. Kérdés, hogy mi a valóság. Ön elhiszi ezt, tehát Önnek ez. A magyar fiatalok közül azok mennek el, akik nincsenek azzal megelégedve, hogy 5 év alatt nem tudnak házat, kocsit venni. Kint lehet, hogy könnyebben, de soha nem lesznek egyenlők a “bennszülöttekkel”. Ők tudják. Én németül anyanyelvi szinten beszélek, angolt csak felsőfokon, állásom is rögtön lett volna angol tanárként, biztos többszörösét kerestem volna annak, amit itthon,mégsem gondolkodtam egy percig sem azon, hogy itt mindent feladjak-e.

 188. Az oktatás terén ez az eddigi rendszerekre volt jellemző. Az, hogy rendet igyekszenek teremteni, ez nem tetszik sokaknak. Az egészségügybe nagyon sok pénzt fektetnek, de nem tudnak mindent varázsütésre rendbe tenni. Az egyházi oktatás előtérbe helyezése nem az oktatás tönkretételét jelenti, ezt aki benne van, tudja. A hosszú élet pedig józanul jobban megy, a pia és a cigi áremelése is ezt szolgálja. A sok sok szűrőprogram? Ahol én élek, kiemelt szerepe van. Rossz jövőkép, amit vázol valóban, de ez nem a ami kormányzat jövőképe.

 189. Kedves Zsuzsánna! Szerintem ha megadom, hogy hány migráns jött be így vagy úgy az országba, Ön pedig bizonyára tudja, hogy mi a német helyzet, akkor egyszerű osztással kiderül az arány. Ezt Önre bíztam, ahogy a migránsbejövetelre sem konkrét választ adtam, hanem az internetes találatokat, és nem véletlenül. Mivel Ön hit alapon fogadja el a jelenlegi kormányt (olyan kormány a világon nincs, amiben én TÖKÉLETESEN megbíznék, nem is lesz) ezért nem egy cikket citáltam be, mert abban biztos talált volna valami kifogást, hogy a hitét ne ingassa meg. Abban igaza van, hogy SOKAN a gyorsabb gazdagodás miatt mentek külföldre, és hogy ezzel semmilyen magyar kormány nem tudna megbirkózni. Sokan, de még többen pl az olyan kormányzati döntések miatt, mint most a CEU. Mint látta, 10-15e jórészt fiatal áldozta a szabadidejét arra, hogy tüntessen egy agyament hatalommániás döntés ellen. Ön tanárként tudja, hogy a tanításban milyen fontos a szabadság, és a választási lehetőség. Végezetül: Ahol a kormány érdekeit rendszeresen büntetett előéletű kopasz aljas arrogáns emberek védik (kubatov gárda) ott nem szívesen lennék én sem fiatal. Gondolom tudja, hogy a Fidesz székház “védelmekor” pl. egy volt gyilkos is ott volt a “védők” között, a választási irodánál pedig az ÖSSZES OTT MEGJELENT KOPASZ büntetett előéletű volt. Erre van szüksége a jelenlegi kormánynak? HA ezekről nem hallott, -bár gondolom olvas újságokat- kérem nézzen utána, elég a címszavakat beírni a keresőbe. Nem venném a bátorságot, hogy egy tanárnőt világosítsak fel a magyarországi eseményekről. A két nyelvvizsgához őszintén gratulálok, sajnos nekem nincs nyelvérzékem, pedig jó pár évet fordítottam nyelvtanulásra. Szép napot, és jó egészséget kívánok! 🙂

 190. AZ az érdekes, hogy ha utánanézek, sose azt találom egyértelműen, amit Önök egyértelműnek vesznek. A FIDESZ szavazókat szokták birkaként emlegetni. Én nem használnám ezt a szót, hanem azt mondanám, hogy Önök egyoldalúan tájékozódnak,mindent készpénznek vesznek, ami a kormány elmarasztalásáról szól. Pedig a kormány is tsz jó dolgokat.

 191. Milyen lehetőségek? Egyet nem tudtál mondani agyhalál! 😀 😀 Nem nincs adókedvezmény max csak a vállalkozónak aki felvesz! A tanulás támogatását meg nehogy már kiemeljük mikor annak alap feltételnek kell lennie egy jól működő országban! A CSOK meg mióta a pályakezdőké?????

  Megy is mindenki! Na ,de akkor veletek mi lesz? Erre még mindig nem válaszoltál?

 192. Rögtön hármat soroltam. Nem a pályakezdőkről volt szó. Miért nem értik az emberek, amit olvasnak? “A fiatalok számára sok lehetőség van, adókedvezmények, a tanulás támogatása, CSOK, és biztos van más is.” Tudja itt valaki, hogy ha Németországban egyetemre akarnál menni, az mibe kerül? A 2 ingyenes OKJ-s képzés az mi? Adókedvezmény van. Nem vagyok vállalkozó, mégis kapom, illetve kaptam a gyerekek után, amíg meg nem nőttek. A friss házasok adókedvezménye? Igaz, csak azok tudják az utóbbi kettőt igénybe venni, akik dolgoznak, de nem kell hozzá vállalkozni. Miért is kellene félnünk? előtakarékoskodunk és a mi gyerekeink nem akarnak elmenni, minő csoda.

 193. “Nem a pályakezdőkről volt szó.” Azt a rohadt élet! 😀 :d A fideszesek tényleg agyhalottak! :d Legalább olvasnád vissza a kommenteket! 😀 😀

  Igen tudom… SEMMIBE! Sőt Európai állampolgárként jelentkezhetek külföldi egyetemekre TÁMOGATÁSSAL. Volt is ismerősöm aki külföldön tanult INGYÉRT!

  Az első szakma ingyenes illetve az első OKJ-s képzés… A munkaügyes 3 hónap alatt villanyszerelő leszel képzéseket meg inkább hagyjuk.

  ” Adókedvezmény van. Nem vagyok vállalkozó, mégis kapom, illetve kaptam a gyerekek után, amíg meg nem nőttek” B+ TE TÉNYLEG ILYEN HÜLYE VAGY??? Azt az adókedvezményt nem a fiatal pályakezdő kapja essél hanyatt!!!!!!!

  “. A friss házasok adókedvezménye? ” Még mindig pályakezdőkről beszélünk agyhalál!!!!!!!!!!!!!

  “Miért is kellene félnünk? előtakarékoskodunk és a mi gyerekeink nem akarnak elmenni, minő csoda.” Mert nem lesz orvos aki ellásson vagy ápolónő! Nem lesz szakember aki bármit megjavítson és nem lesznek termelésben dolgozó fiatalok sem!!!! Itt megint a sok rabszolgabéres gyárat hagyjuk….

 194. Az egyetem nem kerül semmibe, de fizesd ki az életet. Nem tudom, milyen ösztöndíjjal tanult az ismerőse, aki az én ismerőseim közül kint tanult, mind fullgazdag szülőkkel rendelkezett. Tisztességes OKJ-s képzések is vannak. A fiam is elvégzett egy egyévest, már a második állását kapja azért, mert ez megvan neki.
  Úgy látszik Önöknél elég gyakori az agyhalál szó, tudja egyáltalán mit jelent? mert ha igen, elég furcsa, hogy állandóan ezzel dobálózik, jelzem, nincs egyedül. Mindig lesz szakember, mert nem mindenkinek a szomszéd fűje a zöldebb. Ön még itthon van? Ha ennyire elégedetlen mindennel, akkor miért is?

 195. Kint is lehet egyetem mellett dolgozni! A kinti élet meg kb ugyan annyiba kerül mint itt!
  Ja mindig lesz szakember…. csak kérdés ,hogy mennyi? Ja ,hogy lesz majd 100.000 emberre 3 kőműves meg 2 asztalos?? Na vajon milyen árban fognak dolgozni és vajon milyen várólistával? Szakemberek már most sincsenek! SZAKEMBER HIÁNY VAN! Nem tetszett hallani? vagy azt a fidesz TV-ben nem mondogatják?

  Én se sokáig leszek már itt! Épp úgy ahogy a fiatalok többsége sem! Senki sem marad itt ebben a koldus putri szar országban ahol beszédhibás buta tukko cigányok pár év alatt milliárdossá válhatnak csak azért ,mert a haverjuk egy mocskos kommunita korrupt cigány politikus!

  Na ,de térjünk is akkor arra vissza ,hogy milyen támogatást is kap a pályakezdő?? Ja ,hogy nem kap semmit? na hát akkor meg?

 196. AZ élet ugyanannyiba kerül, kivéve a lakhatást. az horribilis összeg. Az egyetem mellett itthon is lehet dolgozni, illetve nyáron kimenni, a három egyetemista gyermekem nekem szinte semmibe nem kerül, mert megkeresik a lehetőséget a munkára. Akkor meg miért lennének távol? Én eddig még nem éreztem a szakemberhiányt, akivel folyamatosan dolgoztatunk, mert meg vagyunk vele elégedve, esze ágában sincs kimenni.
  Nem nézek semmilyen TV-t, mert sajnálom rá az időt, inkább a családommal töltöm.
  Már Gyurcsány is megmondta, hogy el lehet menni, csak nyugodtan, legalább aki marad, annak lesz bőven munkája.
  A támogatásokról már írtam, ha ez nem elég Önnek, sajnálom, befejeztem, mert nem érti, amit olvas.

 197. Szerintem 4-500 euró egy másfél szobás komfortos lakásét nem horribilis. Kint a minimálbér durván 1300 euró nettó (400.000ft) míg itt 275 euró (85.000ft). Itt egy szintén másfél szobás albérlet várostól függően minimum 50.000.

  Te tényleg rohadt nyomorult vagy!!!! Nem fogod fel ,hogy ez egy csóró putri ország? Egy fiatalnak nem életcél rabszolgaként szaré hugyé dolgozni azért, hogy a KISZ titkár nagyvezér meg a komcsi sleppje milliárdokon urizáljon!!!!!

  “legalább aki marad, annak lesz bőven munkája. ” Lesz ám! Pl az orvosok majd 96 órázhatnak meg hasonlók! 😀 A kérdés csak az ,hogyha a fiatalok 80%-a lelép akkor kik maradnak itt? 😀 Ja ,hogy a tukko prolik meg a kivénhedt nyuggerek? na hát akkor még is milyen jövője lesz az országnak?

  “A támogatásokról már írtam, ha ez nem elég Önnek, sajnálom, befejeztem, mert nem érti, amit olvas.” Baszd meg te agyhalott ostoba iskolázatlan elmebeteg!!!!!!!!!!!!! TE KÉPTELEN ÉRTELMEZNI AMIT ÍROK IGAZ FIDESZES AGYHALOTT A 6 OSZTÁLYODDAL?????????????????????????????????????????????????????????????? TE OSTOBA SZERENCSÉTLEN TUDATLAN BAROM!!!!! ELMAGYARÁZTAM A NAGY TÁMOGATÁSAIDAT UGYE TE ÉRTELMILEG ELMARADT FIDESZES TUKKO PROLI??????????????????????

  NEKED TÉNYLEG ENNYI ESZED VAN ??? MENNYI AZ IQ-D BASZOD 60??????????????????? SIKERÜLT AZÉRT A 8 OSZTÁLYT ELVÉGEZNI TE IDIÓTA FOGALMATLAN GYÖKÉR???????????

  Hát már nem hiszem el ,hogy valaki tényleg ilyen hülye lehet….. esküszöm már tényleg el kap az idegromah ettől!!! Ennyire hülye tényleg nem lehetsz….. szerintem te csak engem akarsz idegesíteni!!!!!!!!!! Ilyen nem létezik… bár ,de!!! Sajnos a fideszesek mind ilyen tukko agyhalott elmebeteg fogalmatlan barmok! Ezért is van ez a csóró putri szar ország ott ahol!!!

 198. Aki ingyen tanul kint, annak nincs 1300 Eurója és nem mindenütt van ilyen olcsó lakás, van, ahol 1000 Euronál kezdődik. Én szegény nyomorult valóban nem érzem az országot csóró putrinak, sajnálom. Én jól érzem itt magam. Megvan mindenem, amire szükségem van. Nem szaré hugyé dolgoznak a fiatalok, hanem pénzért, ki kevesebbért, ki többért, sok mindentől függően. Ön miért nem lépett már le, ha ennyire rossznak érzi a helyzetet? netalántán hiányzik a nyelvtudás? Nem lép le 80 %, ez csak a demagóg szövegekben olvasható, van egy jó nagy réteg, aki itt fogja leélni az életét és dolgozni fog a megélhetéséért. A nyugdíjasok iránt kérem, hogy legyen több tisztelettel, megérdemlik.
  Én feltenném Önnek kérdést, annak alapján, hogy nem érti, amit írok, hány elemije van Önnek? Ha megválaszolja, én is megírom, hogy nekem milyen végzettségem van. Lehet, hogy nem vagyok alul iskolázottabb, mint Ön.
  Gratulálok az idegrohamához. Remélem, hamar túl lesz rajta, és az Ön körül élőket nem készíti ki teljesen.

 199. Nyilvánvalóan, és ezt nem is szoktuk vitatni. A probléma pont az Önhöz hasonló emberekkel van, akik addig is véleményt alkotnak amikor a valóságnak csak töredékét ismerik. Mivel ha jól értettem nem külföldön él, és feltételezem hogy a barátai nagyobb része sem, illetve nagyrészük szintén Fidesz-imádókból áll, honnan veszi, miből gondolja hogy minden fiatal a gyorsabb meggazdagodás miatt lép le, elsősorban? Hány hamincas értelmiségivel beszélget Ön aki nem osztja a vallását? Ez legalább annyira buta általánosítás mint a minden bevándorló erőszaktevő. Ha lennének ismerősei az “ellenoldalról” és ha néha, tényleg csak néha belenézne a nem kormányközeli média híreibe, akkor árnyaltabb lenne a kép. Üdvözlettel, egy harmincas angoltanárnő aki nagyrészt szintén Viktor ténykedése miatt keres munkát külföldön. Németül, angolul, spanyolul beszélek, az egyetemen arabot és perzsát tanultam. Csóközön! @susztermatt:disqus A felvilágosultságot pedig nem nyelvvizsgapapír alapon osztogatják, örülnék ha végre kimászna az ország ebből a ‘nekem papírom van tehát tudok németül’ hagyományból – bocsánat erre nagyon ugrom.:) nem a papír kellene hogy számítson, hanem a tehetség és a tudás, a papír csak másodlagos.

 200. Van olyan ismerősöm, nem egy, aki néhány év kintlét után hazajött (orvos, építőmérnök, stb) azt hiszem ez elég érv. Én tájékozódom, sőt van egy állandó vitapartnerem, aki mindent megoszt velem a másik oldali médiából és el is olvasom. Még a családban is van, akivel nem egy oldalon állunk, tehát ez sem áll. Ne adjon a számba olyat, amit nem mondtam. Nem állítottam, hogy minden fiatal azért lép le, de sokan ezt kommunikálják a világ felé. Én ötvenes angol-német szakos tanárnő vagyok, aki nagyon jól érzi magát itthon, tanári állásban vagyok, annak minden előnyével és hátrányával. Az én nyelvtudásomat nem a papír igazolja, hanem a sok elégedett ügyfél, akinek fordítok és a sok elégedett tanítvány és szülő. Heti szinten keresnek, mert valaki ajánlott, ennyit elvállalni sem tudok. ha közel lakik, szívesen átadok belőle, mert nem győzöm, hátha nem kell elmennie. Azt hiszem, nyelvvizsga, szakos tanári diploma és szakfordítói végzettség mellett elhiszi, hogy nem csak papírom van. A gyerekeim sem vágynak el az országból, pedig nem tudok lakást, meg kocsit tenni a fenekük alá.

 201. Mert?
  Mert sorosbérencnek neveztem azt, akik sorospénzen nevelkedett közpénztolvaj orbánt védik?
  melyik nem igaz?
  Nem soros fizette orbánékat?
  Nem lopják a közpénzt?
  Vagy az nem igaz, hogy mindkét oldal (bal és jobb is) tönkre tette az országot?

 202. 1. hogyan kerültek a keletibe? később egyből a nyugati határra vitték őket buszokkal.
  2. Milyen stílus? Nem szidtam senki anyukáját, ahogyan bayerzsóti szokta, csak a TÉNYEKET írtam le. Neharagudjon, de aki saját népét nyúzza, meglopja, azt babusgatni, becézgetni kell, vagy igenis a nevén nevezni, hogy az ami. Amikor ők hazaárulózták a bukott baloldalt, az szép stílus volt?
  Hogyan lehetséges, hogy saját közpénztolvaj kormányfőjétől elfogadja a bunkó kereszténytelen stílust, de ha más mutat tükörképet, akkor finnyáskodik?
  És ön ismét a szokásos módszert alkalmazza, hogy véletlenül sem a TÉNYEKRE reagál (max 1 mondat), hanem a stílusba PRÓBÁL belekötni, amikor annak semmi köze a tényekhez, mert én nem számítok, hanem az számít, hogy mit tesznek és mit tettek 27 év alatt az országgal. Szégyellje magát mindenki, aki ezt elfogadhatónak tartja, hogy tönkre tette a két oldal az országot! Akár ön is, és akkor jöhet a pipiskedésével, hogy jaj a stílus. Olvasson a keresztény nemzeti oldalakon, ott az anyázás, libsizés állandó!

 203. Ha Ön ezt szokásos módszernek nevezi, akkor lehet, hogy mégis van valami baj a stílusával. Hát azért nem ugyanaz a stílus. ha Önnek ez egyenlő, akkor már nagy a baj. Ön miért pipiskedik?
  NINCS HARMADIK OLDAL: MOST MI LESZ?

 204. Kedves janecatherineanne

  Nem emlékszem, hogy mikor írtam, hogy egy nyelvvizsga bizonyítványt többre tartanék mint a valódi ismeretet, szerintem is a tudás, és a tehetség számít, Amit találtam a “két nyelvvizsgához őszintén gratulálok, nekem sajnos nincs nyelvérzékem……” mondatban sem egy bizonyítvány iránti vágyamnak, hanem valódi, főleg beszédkészségen alapuló tudás hiánya miatti szomorúságomnak adtam hangot úgy, hogy közben gratuláltam annak, akiről feltételeztem, hogy ennek ő birtokában van. Önnek ezen felül legalább még egy okom van gratulálni, sajnos én már 30 nem leszek, viszont nagyon jól emlékszem rá milyen baromi jó volt 🙂 Szia, szép napot Neked akárhol is jársz.. 🙂

 205. Zsuzsánna Márta Szákné Bajnai! Tanár létedre sötét vagy. Okosnak tartod magad, mert tanításból és fordításból élsz. Drága óraadó tanárként vajon mennyit adózol? Felemelkednének azok a javaid, amik adózás nélküli béredből kerültek a tulajdonodba, átlátható lenne a látóhatár a fejed felett? Kossuth díjat is szeretnél kapni? Áldozat vagy tudom. Azért vagy áldozat, mert te “nagymagyarságos magyar ” vagy, amilyen hozzád hasonlatos nincs is a föld kerekén, itthon maradtál, és ezért kell téged értékelni, mert te ezt megérdemled. Ez igen! Pálcát törni mások felett, az igen. Szabolcs és szomszédos megyéit javaslom neked életed részévé, és kiderülhetne számodra, hogy miért elégedetlenek az emberek. Az is kiderülhetne, hogy a te áldozatod csak egy felfújt lufi, egy hazugság, ami lefölözi Münchausen báró nagyotmondásait is. Szánalmas vagy, nem egy olyan ember akire fel kellene nézni, azt te csak szeretnéd, hogy úgy legyen. Részed legyen abban az életben, amit azok az emberek élnek, akiket te lenézel, csak azért, hogy téged becsüljenek, hiszen te itt pár kommenten keresztül hozsannázod magad.

 206. László Szentmiklósy! A migránskérdésben az a legrosszabb, hogy mindenki azt szajkózza, aminek az igazságtartalmáról nincs meggyőződve. A déli határ közelében nem volt semmi rendkívüli amit akkora vehemenciával kellene támadni ahogy teszitek. Megsúgom neked, hogy a legnagyobb migráns áradat idején és korábban sem tudtunk éjszakánként pihenni. Az erkélyem alatt hugyoztak, szartak, szexeltek, ordítoztak, ittak, füveztek,verekedtek, éjszakáról éjszakára! Nem a migránsok, nem! A “szép magyar” beszédű táppénzcsaló kurvahajcsár diszkópatkányok, akik nagyon is idevaló nemzettségűek.Próbálsz nekik szólni, még örülj, ha csak annyival megúszod, hogy az ablakod bedobják egy kisebb méretű kővel és csak az üveg törik. Ne kérdezd, hogy hol a rendőrség! Na ezt kellene rendbe tenni.

 207. Egyszer megalázta az öregeket ( Hogy akasszák fel magukat ) De most én kívánom azt neki és minnél előbb tünjön el !!!!

 208. OLYAN SÖTÉT VAGY MINT A LÉPCSŐHÁZ. MONDHATNAK NEKED ITT BÁRMIT TÉNYEKET TE CSAK MONDOD A MAGADÉT IGAZI FIDESZ BIRKA VAGY.

 209. Kedves hithű Zsuzsánna! Kérem írja már meg mit “ad” a fidesz? Mert eddig mindenkitől csak elvett. Ön a l3. havi nyugdíjat szajkózza, pedig egy év, csak 12. hónapból áll. Nincs szükség rá. De arra igen, hogy az infláció szerint emeljék a nyugdíjakat és amikor majdnem 4 %-os az infláció, ne adjanak 0,9 % emelést. A fiatalok pedig azért mennek el, mert itthon bizonytalan a megélhetésük ráadásul szabad, demokratikus országban szeretnének élni. Egyébként önnel, meg a hasonló narancsködösökkel vitatkozni sem érdemes, mert az agyuk helyén mocsár van….sajnos.

 210. Mert aki itt a FIDESZ-t kritizálja, az elfogad bármit abból, amit a kormány elért? az nekik mind semmi. Soha nem mondtam, hogy csak jót tesznek, bőven van hibás lépés is.

 211. A Soros- ösztöndíj egy másik rendszerben egész mást jelentett. A tények mögött a körülmények nagyon fontos szerepet játszanak. A FIDESZ nem tette tönkre az országot. Csak körül kell nézni, mi minden épült, javult az elmúlt években (ne jöjjön a stadionokkal).

 212. Szükség van egy sürgős kölcsönre? Magán hitel, üzleti kölcsön, anyasági kölcsön, háztartási kölcsön, házfelújítási kölcsön, új otthon vásárlására, általános célú kölcsön minimális kamatozás mellett. Kérdésekért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: (boroka-marton@naver.com)

 213. Nem jövök a stadionokkal! Itt vannak, sajnos. Sőt uszodáink is vannak. De minek?
  És munkahelyek? Azok nincsenek.
  És az éhbér megszűnt? Nem, további milliók süllyedtek az éhezők életszínvonalára. Éhbérért dolgoznak és vegetálnak.
  Mit épített még a Fidesz? Kisvasútat Felcsúton? Elvette Nyíregyházától.
  Mit épített még a Fidesz? Kacsalábon forgó palotákat épített a Fidesz saját vezetőinek.
  Mit épített még a Fidesz? Az ócsai „lakótelepet”.
  Nem sorolom, mert felesleges. minden értelmes ember tudja, hogy a Fidesz csak rombolt.

 214. A fidiótákat lelkesíti a lehetőség, hogy megszűnhet az önállóan gondolkodni képes civil szféra.
  Az egészen nyilvánvaló, hogy ennek a kormányzatnak a legnagyobb ellensége, a cselekvési szabadság jogához ragaszkodó civil.

 215. kis kegyed bayer zsoltnak viszont tapsol,tehát nem kellene számon kérni máson a stilust,ön ezt a közeget szereti ,isteníti,mert ebben él,nem értem a rinyálását

 216. ön most mit mond?aki tegnap jótevő az ma ellenség.
  ez veszett kutyára jellemző.tudja ,hogy azzal mi történik?

 217. Kövér elvtárs !! Te úgy vagy hülye ahogy megszülettél. Te egy arrogáns, gátlástalan, köpönyegforgató, jellemtelen személy lettél, ha voltál valaha is gerinces valaki?

 218. Zsuzsanna amit leírt ez nem igaz. Az igaz élni akarnak, de nemhogy lakást nem tudnak még tíz éven belül sem venni, de még bérleti díjat sem tudják kifizetni és még a családot is el kellene tartani. Az sem igaz, hogy nem veszik egyenlő számba, ha ugyanazt a munkát végzik. Teljesen mindegy, hogy magyar vagy ír származású tanítja az iskolában az angolt, ugyanaz a megbecsülés és fizetés jár neki. A lakás, a rezsiköltség és a gyermekek taníttatása sem okoz megélhetési gondot, mint idehaza, nem beszélve az egészségügy és az oktatás színvonaláról.

 219. Hány megerőszakolt nőről tudsz? Mert ahol én élek a 13. kerületben két sarokra tőlünk van egy baptista befogadó otthon. Ki-be járnak a migránsok, de azon kívül, hogy köszönnek és a fal mellett közlekednek egy rossz szavam sem lehet rájuk.

 220. Egy a kitántorgott sok százezerből. Nekem meg van két unokaöcsém, akik már az egyetemet sem Magyarországon végezték/végzik, és eszük ágában sincs hazajönni. Az egyikük a Deutche Bank londoni központjában dolgozik, a másik pedig most Skóciában végzi az egyetemet, és Kanadát célozta meg, mint jövőbeli élőhelyét.

 221. Mert van lakása, állása és fizetése amiből meg tud élni. De az elvándorolt fiatalok többsége minimálbérből tengődött jobbik esetben vagy inkább még állása sem volt.

 222. Mondjon már valamit, amit jót tesznek (pl. nem engedik, hogy a nép fellélegezjen, nyomorba tartsák, mert megártana egy kis jólét mindenkinek).

 223. Ne öntsük ki a fürdővizzel együtt a gyereket.Sok mindent talán jól csinált a Fidesz.De sok mindent nagyon rosszul.Egy biztos hogy a Magyar emberek nagy többségében mélyen megrendült a bizalom a Fideszben..Ezért is menekülnek külföldre a reményvesztett emberek.tömegei. A nép itélete. .Soha többé MSZP, Soha többé Fidesz. Talán jön egy új és értékes politikai fiatal csapat akik tanultak az előző politikusok hibáiból ……….

 224. Budapest és a nagyobb városok rég nem látott módon tele vannak toronydarukkal. (Építkezések). A személygépkocsik rendszámbetűi úgy szaladnak, mint a játékgépek szám vagy betűhengerei. Már a p betűnél tartunk. (Sokan vannak, akik új autót tudnak venni). Ennek a két hónapos károgásnak a szajkózása csak felesleges ajvékolás.

 225. Reméljük hogy csak álmodozik Kövér elvtárs!Én elhiszem hogy nekik a kormánynál nagyon jó,mert duskálnak a pénzben!De az ország lakossága nyomorog,28.000 ft-os nyugdijból akarják hogy éljenek az emberek!Nem csökkennek a kórházi várólisták!Én például két és fél hónapra kaptam időpontot a Kékgolyó utcába vizsgálatra!Hazudnak ők is mint Fletóék tették éjjel,nappal,reggel és mindig!Azt hiszik az emberek hülyék és hisznek nekik!

 226. Nem tapsolok, sőt Deutsch Tamásnak sem. Attól, hogy valaki egyetért az alapokkal, nem biztos, hogy minden lépést és minden embert elfogad. Ez gondolom, az ellenzéki ougyanígy működik.

 227. Itt nem arról van szó, hogy miből épült, hanem arról, hogy a meglévő forrásokat fel tudja használni, vagy sem.

 228. Van lakásom, állásom, és fizetésem.Még szép, ötven éves vagyok, tanultam rengeteget (sokszor tandíjasan). Viszont 4 gyermeket nevelünk úgy, hogy nem vágynak el, pedig nincs a 3 nagynak lakása, kocsija és még tanulnak (itthon), lassan kezdik az önálló életet. Meg fogják találni a módját, hogy itthon boldoguljanak. Igaz, egyelőre a tanulás terén, de meg is tesznek érte mindent. Az elvándorolt fiatalok jó része tanulni nem akart, illetve mindent egyszerre akar. Mi is fokozatosan jutottunk el erre a szintre.

 229. Jó néhány ismerősömnek kezd elege lenni a kintlétből, a másodrendűségből. Épp tegnapelőtt jött haza az egyik fiatal pár végleg. Vettek itt egy lakást, kezdik az életüket felépíteni. Pedig 4 éve úgy mentek el, hogy soha többet Magyarország, itt nem lehet élni. Az Angliában élő ismerősök közül nem egy itt kezelteti a krónikus problémáit. Miért is? Az oktatás színvonala: Akik iskolás gyerekekkel költöznek ki, azt mondják, fényévekkel többet tudnak a mi gyerekeink.

 230. Az én gyerekeim meg itthon tanulnak, pedig két nyelven folyékonyan beszélnek. Gratulálok az unokaöccseinek.

 231. A régi keleti ország csak tranzit a migránsoknak. Mind tovább akar menni Nyugatra ennyi. A migráns politika csak szemfényvesztésre kell a tolvaj fejedelemnek a hatalom megszilárdítására.

 232. Kérem elárulná nekem, hogy ki véd minket a népet, és kitől? De ne a jelenlegi kormányt mondja, mert az nem igaz! Ők saját magukat védik, véd és dac szövetséget kötve a néppel szemben akiket kiraboltak teljesen, ! Kivételt képezve azok akiknelk a lojalitására szükségük van ahhoz hogy az ország kirablását veghez vigyék!

 233. Ha valódi forrásból tájékozódnál akkor nem szajkóznád a Fidesz hülye propaganda szövegét.

 234. Hitler is 12 évig uralkodott /1933-1945/. Csak romok maradtak utána. Köszönjük Köteles úr, elég volt.

 235. Stomi61!
  Talán azért, mert az EU előírások szerint nem engedhettük volna legálisan tovább őket.
  Én különben láttam migránst és nem csak Magyarországon, hanem franciában és németben is. Azok bizony sohasem fognak beilleszkedni. (tisztelet egy pár kivételnek)

 236. Ha rendes fizetést kapnának a fiatalok igenis 5 év alatt tudni kellene venni házat kocsit..Ebben az országban nem csak annak a pár embernek kellene gazdagodni (lásd gázszerelönk és a többi Fidesz barát) hát ezért mennek el a fiataljaink.

 237. Nagyon jól tették, mert Pesten annyi Önhöz hasonló él.Hogy tán észre sem vené ha százezreket etetnének itatnának utaztatnának az adófüzetök pénzéböl.

 238. Bolond lyukból bolond szél fúj nem ellenszél ,egyszerűen egy rakás szemét vagytok ,akik feláldoznák az országot népestől az Európai egyesült államok fantazmagóriás álmáért , remélem a magyarok helyre küldenek titeket jövő tavaszon a szemétdombra ! Nem szeretjük Orbánt ,de tőletek félünk mint a dögvésztől !

 239. Kutya ugat.Bírom az ilyen alakokat akik még a pofájukat is szégyellik. De azért a kormányt aki nem bújik kutyabörbe szapulja, még akkor is ha az jót tesz neki.

 240. Hát pont evvel támasztja alá azt az állítást hogy a jobb jövedelem és kedvezöbb életvitel húzza nyugatra az embereket.

 241. Ha a szüleid öt év alatt mindent összehoztak akkor adódik a kérdés.Vagy nyertek a lotton vagy valami nagyon jó mellék állásuk volt.

 242. József Varga! Ha már ilyen szép magyar neved van, és bizonyára kiváló “mélymagyar” ember vagy, azért rendesen megtanulhatnád a magyar nyelvet és a magyar helyesírást is!

 243. Tehát az ön gyerekeinek olyan jól megy az anyuka és apuka iszonyatosan magas jövedelméből, hogy ők meg tudják fizetni a magyar tandíjakat. Az unokaöcséim édesapjának nem került volna semmibe kifizetni bármelyik magyar vagy külföldi egyetem tandíját, de a fiúk inkább a maguk, és nem más lábaira kívántak állni. Viszont úgy vannak vele, hogy miért jöjjenek haza, amikor kint a kezdő fizetés akkora, mint nálunk húsz év után. Arról nem is beszélve, hogy az idősebbik srác, már meg is találta élete párját, egy lengyel lány személyében.

 244. Pont erről van szó, vagy miért ürül ki az ország? Tegnap este hallgattam, hogy az ápolónők közül 15.000 fő hiányzik. Egy lakás felújításhoz nem lehet iparost találni. A Balaton parti vendéglátáshoz sem lehet embert találni. de nem baj, majd OGV ész nélkül építtet mé néhány stadiont és minden rendben lesz. Na ez az ami nem igaz.

 245. A fenti linken található írást elolvasva, bár a szerző nem vállalja a nevét, iszonyú baromságok találhatók. Nincs közgazdasági végzettségem,de annyi nekem is lejött, hogy a szerző a Boros Imre, Bogár László típusú hülyeségeket böfög.

 246. Azért megyünk el mert nem akarunk egész életünkben 80000-150000-ft ért dolgozni és ebből nem, hogy 5 év alatt nem, hanem soha sem lesz lakás. Ja és ami a legfontosabb család! Egy ép elméjű ember nem csinál gyereket a semmire, hogy majd csak lesz valahogy!

 247. Vazze, erre azért térjünk vissza úgy két-három év múlva…
  a ti érveitek roppant szánalmasak, és szűklátókörűségre vallanak.

 248. Mondjuk úgy, hogy az egyetlen ütőkártyája a migránskérdés. Ezt aztán jól meg is lovagolják, kérdés, ha tényleg idekényszerítik a kvótázott “agysebészeket”, akkor mennyire lesz majd kemény az ellenállás. A dupla kerítés ugyanis nem lesz elegendő. Még árammal tuningoltan sem.

 249. Azért, mert még nincs itt a kritikus tömeg. Amint elegen lesznek, te fogsz a fal mellett sunnyogni…

 250. Ott kezdődik, hogy eleve nem menekült az, aki átjött x háborúmentes országon, míg ideért. Ezek egyszerűen megélhetési kalandorok, és vallási fanatikusok, egy részük veszélyes terroriste. Ezeket ideszervezték Európába, informálják őket minden jogukról, optimális útvonalról, és embercsempészek hadával átjuttatnják a határokon. Mire a sok simogatónak ez leesik, már nem lesz kezelhető az invázió.

 251. Csak tudja kedves olyan megy ki akinek nincs semmilye és szeretne házat vagy lakást, normális exisztenciát. Szülői támogatás nélkül mennyi fiatal házas tud venni magának NEM hitelből ? 10-1. Kicsit tovább kell látni a dolgokat. Mi sem tudunk magunknak venni és így is el kellett hagynom a szülőfalumat hogy beköltözzek egy városba albérletbe hogy legyen munkánk, mert falunk nincs munkahely csak közmunka van, abból meg csak max éhen nem halunk. Van rendes szakmám, kint 6-7 szer annyit keresnék mint ahol most dolgozom. Egy dolog tart vissza a 2,5 eves kisfiam, mert még kicsi hogy félévente 1x lásson. Dolgoztam kint még a házzasságom előtt tudom miről beszélek. Amúgy úgy veszem észre, azért mert a Fidesz nem enged be migránsokat, el van nézve neki minden. Aki meg nem ért eggyet a kormány simlis ügyeivel azt meg jól le Sorosozzuk. Ez ma magyarország, igen is ki fog menni aki tud, és igen is szakember hiány van és lesz is.

 252. Így igaz, egyedül a cigányokat és a zsidókat támogatja orrvérzésig, a magyar a betonba van döngölve mint évszázadok óta. De ezt tette a ballibsi oldal is…nincs alternatíva…

 253. Zsuzsanna! NEM azert mentem el Magyarorszagrol, hogy gyorsan meggazdagodjak, hanem mert nem akartam vegignezni, ahogy a befizetett adombol sorra epitik a stadionokat es vagyonosodnak a gazszerelok, mikozben a korhazban nemhogy vecepapir, de vizcsap sincs a veceben. Meg kotszer a surgossegin. Az en eletem 70-90 ev, az orszage tobb szaz. En ezt a par evtizedet nem vagyok hajlando felaldozni azert, hogy Orbannak az osszes gyereke a labamra allhasson. Ennyike.

 254. Nem véletlen építették ki a Kádári besúgó hálózatukat,új” munkásőrség” is van,csak magán hadsereg néven,de sajnos az a gyanúm már most is késő,14,ben kellett volna megállítani ha az mszp akkor is tisztességes lett volna,Nagyon dühítő,hogy ilyen bf..sz ellenzék van,A jobbik meg kifejezetten támogatta,és támogatja a kormány minden lépését.A migránsozás Is ezt a célt szolgája,nem az emberek védelmét felfoghatná már ez a nép.

 255. Kedves Zsuzsanna, Nagyon kérem, maradjon a nyelvi fordulatoknál, ragozásoknál, ami az Ön szakterülete. Gazdasági kérdésekről (mint a fenti hozzászólásban) inkább csak halkan nyilatkozzon. Bődületes butaság, pont mint az Ön által favorizált párt programnak álcázott jegyzettömbje. A gazdasági programot mint kifejezést nem sértegetném azzal, hogy azonos relációba teszem a Fidesz firkálmányával. És számít, hogy miből épült, hiszen pont ezt jelenti a források elosztása és újraelosztása. Üdvözlettel, Ildikó

 256. … a gázszerelős részre miért nem reagálsz? Ott is egy lottó 5-ösről lehet szó?
  Nem értem… ezekre soha nem írtok ti, fideszesek cáfolatot… ez a téma valahogy olyan tabu… valahogy olyan “az úgy rendben van” dolog…. meg hogy jajj, hát mér’, és az előzőek is loptak, na…

 257. Ez mind igaz, de igaz volt 10-15 évvel ezelőtt is, ehhez ennek a kormánynak ilyen formában nincs köze. nagyon alacsonyak a fizetések, már nagyon régen, van, akinek sikerül előrelépni, van, akinek nem. Meg kell keresni a módját. Ha valaki kint boldogul. ám legyen, de számoljon azzal, hogy a családi, baráti kapcsolatok megsínylik. Megértem, hogy nem megy, ne is menjen. Számtalan példát láttam, ahol a házasság emiatt ment tönkre. Nem, emiatt nem kell neki semmit elnézni, hiszen ez jó, de ami rosszat tesz, azt igen is számon kell kérni.

 258. Higgye el, abból is meg lehet élni, vagy tanulni kell, keresni a lehetőségeket és lesz több pénz. Jó gondolat. Legyen előbb vagyon, autó és ház, aztán gyerek, csak addigra megöregszünk. Tudom ez egy kicsit sarkos, de ez nem jó út. El kell indulni, keresgélni, de tudomásul kell venni, hogy nem lesz mindjárt Kánaán

 259. Öt év alatt miből lenne kocsi és ház? Hol élünk? aki így gondolkodik, az tényleg menjen ki, szedje össze ott magát.

 260. A mi városunk folyamatosan épül, szépül. Tegnap jelentette be a kormány az újabb családtámogatási elemeket.

 261. Kezi csókolom fogalma sincs milyen végzettségem van! De a legtöbb ember nem teheti meg, hogy lediplomázzon! Nem biztos, hogy azért mert nincs esze hanem azért mert esetleg nincs rá pénze a szüleinek!

  2017-ben a diplomásoknak is jár a garantált bérminimum, ami bruttó 161.250 Ft. Ez nettóban minden hónapban 107 231 Ft-ot jelent.

  Szóval lehet évekig tanulni mivel a szülők nem tudják kifizetni a tandíjat lehet hitelt felvenni! Amit fizetünk nagyon sokáig!
  Meg lehet élni ennyi pénzből természetesen! Albérlet rezsivel 100000.- lehet számolni! Szóval Akinek nincs hátszele az menekül külföldre! Nagyon szeret mindenki távol lenni a szeretteitől! Szerintem jobban tenné ha végig gondolná mielőtt leír valamit! Nem csak a Fidesz tehet arról ami ma agyarországon folyik! De nagyban hozzájárult a dolgokhoz! A hazudozásuk és a pofátlan rablásuk meg már egyenesen vérlázító!

 262. Annyira okosnak tetszik lenni! Szerintem nincs joga, hogy leírjon másokat úgy, hogy önnek fogalma sincs, hogy mit miért tesznek!

 263. Senkit nem írok le. Aki azt írja, hogy öt éven belül lennie kell háznak és kocsinak, az van kissé elszállva, de ők tudják, mit miért tesznek. Nem lehet mindent egyszerre akarni, illetve lehet, akkor keresse meg hozzá a lehetőséget. Ha ezt kint találja meg, akkor meg ne essen neki rosszul, hogy el kell menni.

 264. Nem érti ugye? Tényleg nem érti!
  Kívánom önnek, hogy soha ne keljen átélnie azt amit a szüleimnek! 3 gyermekük 3 különböző helyen! Nem azért mert 5 éven belül lakást akartak! De ezt ön sosem fogja megérteni! Kérem! Tessék végiggondolni mielőtt leír valamit!

 265. Egy dolgot azért fogadjon el! Nem mindent lehet és kell a külső tényezőkre fogni.

 266. Amit Kövér mondott , ha akarod félre lehet magyarázni, lehetsz anarchista , nihilista, csámcsoghatsz rajta , de talán jobb lenne , ha megértenéd és nem félreértenéd

  Mi ez a titkosrendőrség , akkor nem akarod tudni véleményem . Akkor ez a régi idők szele ?
  Csak utólag láttam , hogy igazolnom kell magam , ezért a hozzáfűzés.

 267. Ja kérem akkor nem kellett volna megdönteni a szocializmust.Meg kellett volna hagyni a határzárat és a vámot, betiltani a szabad piacot.Szorgalmasan teljesíteni az 5 éves terveket és a szocialista szombatokat.A lehetö legkevesebb valuta használatal.Gondolom a szülei nem szövetkezeti lakást kaptak hanem bányász lakást ami hasollo mint az állami csak a válalaté.Hát ez már a multé.

 268. Nem tudom mire céloz.Gáz szerelö van több is de nem mind válalkozó.Ismerek sok embert aki megpróbálta valakinek bejön valakinek nem.Mindenesetre ha valami törvényellenes vállalkozásrol tud akkor ne itt panaszkodjon,vannak erre hivatalos hejek.Sorosnak több pénze van mint az összes gázszerelönek magyarországon és tuti hogy nem a vasmüben vagy a bányába kuporgatta össze.Egyébként nem vagyok Fideszes, sokáig drukkoltam a jobbiknak de mikor kufárkodott a Magyar nép döntésével a választások után.Rájöttem hogy nekik csak a hatalom kell a nemzetre meg nagy ívben ………

 269. Nézi Ön egyáltalán mi töténik a környezö országokban.Szerintem pont Önök azok akik a polgárháborun dolgozgatnak.Valószínü irígylik Ukrajnát.

 270. Ide figyelj te …….. az sem volt jó de legalább mindenkinek volt munkája esélye a lakásra és volt idejük az embereknek egymásra! Az a rendszer is elavult volt de ez is szar! Te meg szemellenzős vagy ha ezt nem látod be vagy nagyon közel vagy a tűzhöz és van mit vesztened! Az nem vezető akinek az a legfőbb célja, hogy mindent ellopjon amit lehet! Gusztustalan amit csinálnak és az a legrosszabb, hogy vannak olyanok akik ezt még támogatják is! Tudok nekik gratulálni. Majd ha tőled is ellopnak mindent akkor te is rájössz! Addig meg legyen szép életed!

 271. Megértetted?Soros biztos leírná helyesen de lehet a házkörül semmit nem tudna megjavítani.Én igen.Soha nem voltam írástudo és 55 évesen már megszoktam az ilyen piszkálodásokat.

 272. Te szerencsétlen hülye kádárnyugger!!! Ti éltétek fel a jövőnket 2002 2010 közt te primitív idióta. Diktatúra mi??? Akkor nem gyurcsány apád lövetett a népre 2006 ban ugye?? Polgárháború?? Miről beszélsz te idióta?? Összesen nem tesztek ki a hitvány drogos. liberális buzi kölykeitekel 20 százalékot te barom!!! A jobbik is útál benneteket rendőrspicli ávósivadékokat mint a szart. Hol élsz ember. Erősebb szemüveg kéne???? Egy polgárháború esetén egy hét alatt eltakarítana benneteket a nemzet írmagig
  !!!!!!!

 273. Soha többé olyan garnitúra ne kerüljön az ország élére, amelyik nem épített, csak rombolt,
  kórházakat, postákat, iskolákat zárt be, amelyik elsíbolta a Metrópénzt, amelyik alatt csak eladósodtak az önkormányzatik, iskolák, kórházak! Nem kell a hatalomért reszkető Gyurcsány, vagy Botka, sem a Jobbik, sem az összes kézivezérlésű jelentéktelen pártocska, sem az újabban a meleglobbiért és legális drogokért tüncizgető kis csődület… Azok az arrogáns, nagyképű és szemtelen ifjoncok sivalkodnak a diktatúráról, akiknek halvány gőze nincs, hogy mit jelent! Én meg abban nőttem fel, – tudok különbséget tenni….

 274. Libsibolsi baromság. Hazudoztok össze-vissza,mert tudjátok,hogy a libsi fajtátokra egy rozsdás tyúkketrecet sem lehet rábízni,mert eladtok,elloptok mindent.

 275. Ha a ballibbantak győznének, az pártállástól függetlenül, minden polgár számára a Mohácsi Vész lenne, a ballibbantaké is, csak még nem fogták fel. Visszajönnének a rendszeres áremelések, újra kifosztanák az államkasszát, eladósodnánk az IMF felé, ismét szolgasorba süllyedne az ország minden polgára. Aztán áhítozhatnánk a béka hátsóján tartózkodó görög életszínvonal után. A Farkasból sosem lesz bárány, legfeljebb ideiglenesen a bőrébe bújik.
  „ … nem kell magasztos dolgokra gondolni – mint az igazságszolgáltatást, vagy éppen a sajtó megmaradt foszlányait tönkrezúzzák majd, és onnantól esély nem lesz arra, hogy egy demokratikus kormány mindezt visszacsinálja.”
  Ezt az ökörséghalmazt talán nem is kellene kommentálnom, de annyira vad, hogy nem tudom magam visszafogni.
  Az igazságszolgáltatás az EU erőszak hatására még mindig balfüggő, lásd a tömeggyilkos egykori belügyminiszter ügye, a tévé székházban a rendőreit szándékosan cserbenhagyó főkapitány négyszázezres büntetése, stb.
  A sajtóban még mindig túlsúlyban vannak a ballibbantak: RTL, ATV, Hírtv, Klubrádió, HVG, és még sorolhatnám. AZ MTI is a befolyásuk alatt áll. Ha nem lenne sajtószabadság, akkor ez a „cikk” hol jelent volna meg?
  Ha jól tudom a jelenlegi parlamentet szabadon, demokratikus módon, 2/3-al szavazták meg a választópolgárok. Demokráciában a polgárok többsége által választott parlament alkot törvényeket, – ők és a kormány hoz döntéseket. Igen furcsa demokrácia szemlélet, ahol a kisebbség kinevezi önmagát a demokrácia kizárólagos képviselőjének és anarchista tüntetésekkel próbálja, erőszakkal átvenni a hatalmat.

 276. Az ország épül szépül mig a komcsik alatt a mostani gorogök sorsára jutottunk volna ennyire elvakultnak nem szabad lenni amig ilyen plakátokat akaszthattok ki addig nem kell a demokráciát félteni az hogy kevés a követötök arrol pedig ti tehettek az kevés hogy be akarom sározni a kormányt közben bizonyitott korupcio és lopás meg a liberokra ég.Ugy hogy követ ne dobáljon az aki paszravágta az országot a magyar embereket és ha ez nem tetszett akkor kilötték a szemét.Magyar ember lövetett magyarra most meg polgárháboruba sodorná csak hogy hatalomra jusson Tudjátok ott meghalnak emberek és lehet hogy te leszel én azt mondom magyarként hogy érted is kár lenne hisz te is itt élsz mint magyar

 277. Teljes mértékben igazat mondott, erre nagyon jó példa 2002-2010. Ahogy hatalomra került a szoclib rablóbanda, megszüntette a kedvezményes lakáshiteleket, továbbá:”Közel 190 céget privatizált az állami vagyonból a Medgyessy-Gyurcsány-kormány 2002 és 2010 között. Ebből 756 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, miközben óriási volt az államháztartás hiánya: például csak 2006-ban több mint 2100 milliárd forint.”
  http://valasz.hu/reflektor/az-allam-rossz-gazda-76715
  eladósították az országot, Brüsszel kapcarongya voltunk…. és még sorolhatnám.
  Ha tetszik ha nem, jelenleg nincs náluk jobb, és még legalább 8 évig ők lesznek hatalmon. Na most lehet a hátat borzongatni….

 278. Mert van tapasztalatod? Valamivel alá tudod ezt támasztani? Valami teljesen hitelesre gondolok, és nem arra amit a királyi tv mond…..bizonyitsd be először!!!!!

 279. Ne gondold, hogy csak a fiatalok mennek világgá! Igaz, nekem csak egy nyomorék gimnáziumi érettségim van, meg 3 szakmám….de sikerült “kitaszigálni” engem is a HAZÁMBÓL!

 280. Vicc, hogy azok beszélnek lopásról, akiknek a vezetői ellopták a nemzeti vagyont, és a birkákkal fizettettek meg mindent(többek közt velük). És ezt tapsikolják vissza…

 281. Sosem akarok szoci ingyenélőt! Soha!
  Liberális agyhalottra meg sosem szavaznék. Soha
  Nem, nem, soha!

 282. Tudjuk, azt szeretnéd, hogy hosszú évekig átjáróház legyen Magyarország, s mind többen és többen jönnek, s te útcára sem mehetsz …

 283. Ez rohej. Ez egy taplo bolsi oldal. Suk sük fartőmatyik önkielegitő kozteri mutatvanya. Szuterenfeju “gondolkodok”.

 284. Ezt a cikkírót sem lopják el az eszéért. Szánalmas az ellenzék. Egy fikarsztnyi hazaszeret sincs bennük.

 285. Szerintem ezt senki nem szeretné, de úgy gondolom, hogy aki segítségre szorul, annak meg kell adni.
  Roppant egyszerű a történet: Aki a határátkelőn érkezik papírokkal, azokat regisztrálni (ujjlenyomat etc…), amennyiben háborús övezetből érkezett, a többit meg visszafordítani és farkfelcsapva húzzon oda, ahonnan jött!

 286. Látom, és örömömre szolgál, hogy támogatja mind a 6 unokám nevelését, a családokat, a nyugdíjasokat, az iskolákat. Te látom a kecskehágókra vágysz, mert még a fizimiskádat is szégyelled, úgyhogy sok sikert! Egyelőre még ki kell menned hozzájuk Ausztriába.

 287. Csak az ostobáknak áll fel a szőr a hátán, az okos emberek tudják, hogy a Fidesz mit miért tesz……és nagyon jól teszik amit tesznek……. Hajrá Fidesz 2018-ban is…Az, hogy szembeszáll egy politikai elittel, aki terrorista módon csak a saját érdekeit akarja érvényesíteni, az európai népet semmibe véve, az enyhe szó, hogy felháborító……A brüsszeli elitet, akik egy nagyobb gazdasági érdekeket kiszolgáló (aki képbe van tudja kikről van szó, akik meg nincs kérem tájékozódjon)…..tehát a kiszolgálókat, mint Merkel, Soros, stb, stb….baromira nem érdekli a saját polgárai, csak a hatalom és a profit meg a gennyes lázálom egy egységes világkormányról, ahol minden tagállamnak kuss… A baloldali szavazókat arra kérem, hogy ne az Orbán elleni utálatukat helyezzék ebben a helyzetben figyelembe, hanem a gyermekeik, unokáik jövőjét. Szeretné látni ahogy idegen fajok (migránsok) megerőszakolják, megverik? szeretnék látni? Mert a baloldal, mivel a háttérhatalmi elit seggnyaló bábja, egy kis hatalomért és pénzért természetesen……igencsak szarnak magukra és be fogják a csőcseléket engedni……Utána lehet majd rinyálni, mert nem lesznek segélyek, meg fizetésemelések, hanem jönnek majd a hitelek, amit azért kell felvennünk, hogy a migránsok ingyen éljenek és megkapjanak mindent. Lesz majd a tizenharmadik havi nyugdíj helyett…..adóemelések, árdrágítások….mert még nekik is kell a mani……Nem is értem, hogy lehetnek még mindig szavazóik, pedig már jócskán szétrabolták ezt az országot pofátlanul, csődbe vitték és még mindig nem sül le a pofájukról a bőr, hogy kiállnak ígérgetni. Tehát kedves baloldali szavazók, tegyék félre az utálatukat és gondolkodjanak a józan eszükkel…..védjék meg a gyermekeiket, unokáikat……Ja és mielőtt jönnének a válaszok, nem vagyok troll és fideszbérenc, csak egy józanul gondolkodó, magam is édesanya és MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR…aki látja és érdeklődve figyeli mi történik nyugat európában…….

 288. Természetesen Orbán Viktor.Soha többet bal oldal.13-ik havi nyugdíj,fizessenek,a gazdagok.Ugyan már.Hazudnak reggel délben,meg este.

 289. ÉS AKKOR VÉGLEG ODA LESZ A MAGYAR HAZA!!! ÍGY VISELKEDNEK AZ IGAZI HAZAÁRULÓK!!!SIKERÜL VÉGLEG MEGVÉDENI!!!

 290. Jó akkor meg mindenki azért kiabált,mert hogy sokkal tehetségesebb mint valami segéd vagy szak vagy egyéb MUNKÁS.Az ország legalább 70% -a úgy gondolta hogy Ö dolgozik a sok semmittevöre.Most meg nem tudnak mit kezdeni a kiharcolt szabadságukkal és a hatalmas tehetségükkel.Ujra fuggövé szeretnének válni csak hát a munka már egy kicsit szagos.Nem szabad megfeledkezni arrol hogy akár milyen vezetöröl vagy politikusrol beszélünk ezek mind közülünk kerültek ki.Tehát ne legyen túl magas a velük szenben támasztott elvárásunk.A nemességet a fentebb említett jó szocializmus írtotta ki.Bár sokszor ez a lopás csalás csak nézöpont kérdése.Mindig voltak,vannak és lesznek kiskapuk amit a spekulánsok kitudnak használni lelkük rajta.

 291. Nem vagyok fideszes de tetszik az amit csinálnak.Apro de biztos lépésekkel joghatáron belül keményen haladni a cél felé.

 292. Az a szerencsénk, hogy bár az ellenzékkel szemben kevesen nyilvánulnak meg, de mégis sokan vagyunk. remélem, elegen.

 293. Lehet azért amiért Én sem nyilatkoztam sokáig.Pocsék a helyesírásom de azért véleményem van.Felbuzdulva azon hogy itt sokszor még bunkó trágár emberek is nyilatkoznak,rászántam magam.Aki akarja megérti aki meg nem az olvasson másoktol.De azért is irkálok hogy lássák nem csak lusta nagyravágyó magyarok léteznek.Nekem “semit” nem adtak a szüleim csak az életet,szeretetet és megtanítottak becsületességre munka szeretetére és megbecsülni a kicsit is.Sajnos már nem élnek de ennél többet nem is vártam tölük.Nagyon hiányoznak de az élet megy tovább.Ez az amire mi is megtanítottuk a gyerekeket.Ha mindenki csak addig nyujtózkodna ameddig a takarója ér akkor nem tudna eladósodni.

 294. Igen, sajnos a helyesírását láttam, de ne szégyellje, biztosan van oka. Én is csak figyelni szoktam, de néha kinyílik a bicska a zsebemben és nem bírom tovább. Én is kb. annyit kaptam, bár engem kitaníttattak, haláluk után örököltem utánuk, sajnos az enyémek sem élnek, de megköszöntem, amikor felnőttem mindazt, amit kaptam, és ugyanazt adtuk tovább mi is a gyermekeinknek. Mi sem adósodtunk el. Bejelölne FB-on? Én nem találom Önt.

 295. Hiába próbálok eligazodni a Magyar embereken nem megy….. csak pofáznak csak firkálnak, de nem tesznek semmit. Amióta az eszem tudom, mindig azt hangoztatták, hogy Magyar birka nép, nahát ez igaz… csak firkáljatok puffogjatok,,,,, attól változik valami????,

 296. Példát a kurva életbe! Baromi jó, hogy , mint munkavállaónak már semmi jogom, szokássá tették a minimálbért ( kormányzat által engedett adóccsalás); Fizethetek ha még a megmaradt jogaimat érvényesíteni akarom, olyan idegen testület elött, melyett az adónkbül tartunk el. Ahhoz, hogy dolgozzon a jó kurva anyjukat, még fizessek is. Tapsoljak az egybites milliárdos köcsögökhőz? Vagy az olyan választópolgárhoz, mint amilyen őn? Hát a nagy büdős ló..f…t!

 297. Szükséged van egy finanszírozásra, és a bankok csalódást okoztak neked. Florida USA-ban élünk, és ma boldog nő vagyok? Mondtam
  magamnak, hogy bármely olyan kölcsönhitelező, aki megváltoztathatja az
  életemet és a családom életét, utalok minden olyan személyre, aki hitelt
  keres. Ha hitelre van szüksége, és 100% -ban
  biztos a hitel visszafizetéséről, kérjük, vegye fel velük a kapcsolatot,
  és kérjük, mondja meg nekik, hogy Mrs. Sharon Coolidge Lynn erre
  hivatkozott.
  diamondmiller581@gmail.com

 298. Szükséged van egy finanszírozásra, és a bankok csalódást okoztak neked. Florida USA-ban élünk, és ma boldog nő vagyok? Mondtam magamnak, hogy bármely olyan kölcsönhitelező, aki megváltoztathatja az életemet és a családom életét, utalok minden olyan személyre, aki hitelt keres. Ha hitelre van szüksége, és 100% -ban biztos a hitel visszafizetéséről, kérjük, vegye fel velük a kapcsolatot, és kérjük, mondja meg nekik, hogy Mrs. Sharon Coolidge Lynn erre hivatkozott.
  diamondmiller581@gmail.com https://uploads.disquscdn.com/images/41ea17ec7e5bf2a498e8d56e91026d9498f4f0f42e321d00a5e6dc635aff12dc.jpg

 299. európai uniót úgy fikázza ez a szemét gyökér, hogy csodálkozom az EU még nem zárt el minden csapot!!! nem lennék meglepve…egy azonban biztos…ezeket a rohadékokat nem szabad újra megválasztani!!!! ezt a tolvaj mocsok bandát nem lehet !!!! soha többé !!!

 300. Talán mert lett volna mit feladnia. Mitől ilyen cinikus, hogy az megy el aki 5 év alatt nem tud házat kocsit venni? Tudja aki tényleg nem tud, az azután sem, soha, mert ha albérletet fizet, akkor miből spóroljon bármire? (Már ha van állása.)Ugyanis addig is kell valahol lakni, esetleg gyereket nevelni..

  Most látom, hogy nem is friss a téma. Itthon van még?…)))

 301. Ez nem cinizmus, hanem néhány ismerősöm kifejtette, hogy ezért megy el. Amit leír, mind igaz, mégis milliók meg tudják oldani valahogy. Hogy itthon vagyok-e? Hol lennék, természetesen itthon vagyok. és mind a 4 gyerekem szintén itthon (3 gyakorlatilag felnőtt, de még tanulnak, mellette dolgoznak és gyűjtenek a házas életre.

 302. Jó nap,
  Sürgős hitelre van szüksége … akarsz
  Tisztázza az adósságát, az üzleti tevékenység bővítését, a személyesét
  Kölcsön “, akkor lépjen kapcsolatba velünk a gyors és
  Megbízható hitel 3% -os alacsony kamatlábbal, és
  Megfizethető visszafizetési terv jó hitel
  Feltételek e-mail: alexpeter718@gmail.com

 303. Helló, ez Mr. Morrison Hurley. Szeretném felhívni a nyilvánosság figyelmét arra, hogy bármilyen típusú kölcsönt kínálunk a nagyközönségnek. 2 000 euróról 50 000 000 euróra. Kölcsönünk gyors és egyszerű, 24 órán belül feldolgozható. Szüksége van egy kölcsönt adósságának kifizetésére? Szüksége van egy kölcsön megvásárlására egy autó vagy egy óra? Szüksége van egy kölcsönre, hogy vállalkozást kezdeményezzen vagy finanszírozzon vállalkozását? Bármi is van szüksége hitelhez, forduljon hozzánk, és készek vagyunk segíteni.

  Email cím:
  morisonhurley@gmail.com

  Morrison Hurley

 304. a megerőszakolást mi a sajátos magyar nemzethy módunkon csináljuk. Van amikor csak a vak komondor jön, van amikor a körmendi alpolgi, de ha kell mi a kutyát is leszopjuk, nem kell nekünk migráncs ehhez.

 305. NAGYON ÚGY TŰNIK HOGY te MÁR TUDOD !!!!!! Téged már megerőszakoltak azért tudod hogy kik,Ők !!!!!!!!!!!!!!!!

 306. Jozsef Szalai—-Amit leírtál abból egyértelmű hogy ,téged már megerőszakoltak !!! te már tudod hogy ,kik Ők ??? ( nem rokon volt véletlen aki karóra húzott ?? )

 307. Senkit nem pártolok. Te megmondtad az igazságot. Némelyik ember nem érti meg hogy mi van, mert tájékozatlan.Nem is vitték a déli határhoz, csak Bicskéig. Alig várták, hogy át menjenek a határon. Ilyen rafinált párttal mint a Fidesz, még nem találkoztam.

 308. Ömlik a pofádból a hazugság! Ötvenes létedre egy fidess-nyalonc birka vagy, aki jól él , mint minden fidess-mutyis !

 309. Hát ez tényleg egy kutyához tartozó vélemény ! Miért nem merik az ilyen kommenteket vállalni az igaz emberek arcukkal ? Mert tényleg kutyául érzik magukat ! Az enyém itt van, igazi, utána lehet járni, mert én amit leirok, azt merem is vállalni !

 310. Az orbánc seggét nyaló fidess-mutyis retkek nagyon jól élnek Orbánisztánban ! …….az egész családod a hazaáruló Fidess híve?

 311. Az agymosott narancsos birkák a letelepedési kötvény lényegét nem értik ! ……..szerencsétlen bolondok!

 312. Körülnéztem, és CSAK a hazám pusztulását látom, amit a narancsos maffia idézett elő ! ….igaz vannak stadionok, ahol sz@r focit játszanak, így a kutya sem látogatja és rengeteg gyűlöletre uszító plakát. ………és látom a kórházakat ……..majd, ha oda kerülsz, gondolj rám !

 313. Hazudózó vén narancsos lotyó!……..mindig vannak kivételek, de tízezrével vannak akik maradnak ! Orbánisztán egy fostenger !

 314. A narancsos maffia mindent visz! Ilyen rohadék, hazug, mocskos tolvaj kormánya még nem volt hazánknak! ……..Zsuzsánna, te egy mocskos fidess-troll vagy ,akit a CÖF -ös gazemberek pénzelnek !

 315. Idióta agymosott! Keresgélni Orbánisztánban? ………nincs mindenkinek hosszú nyelve és nincs mindenkinek gusztusa orbánc füstös seggéhez!

 316. Szákné Zsuzsanna egy büdös bunkó narancsos ! …….orbánc maffia bandája megadta a kegyelemdöfést hazánknak !

 317. Zsuzsánna egy rohadék fidess-mutyis ! ………a hosszú nyelvével boldogul Orbánisztánban ! Undorodom a fajtájától !

 318. Jó neked fidess-nyalonc ! ……..a hazugságaidért jól fizet a CÖF ! A gyerekeidet is gazembernek nevelted?

 319. Ha a fideszes retkek nem lopnának el mindent, maradna a tisztességesen dolgozó fiataloknak is! ….sajnos egy rohadék vályogsori suttyót választott a magyar birka vezérnek, akinek a génjeiben van kódolva a lopás és gazemberség!

 320. Gondolj a fideszes és álkeresztény gazemberekre, akiknek a kölkeik már 10 éves korukra lakással, házzal rendelkeznek ! A lopásban nem ismerik a mértéket ezek a rohadék gazemberek !

 321. Idióta ! Szerinted ki döntötte meg a szocializmust?……..elárulom! A Soros pénzelte , magukat fiatal demokratáknak nevező Orbánc banda ! …..ruszkikhaza Viktor, ma Putyin talpát nyalja és naponta csinál segget a szájából !

 322. A cigánysoron szocializálódott, kommunista Viktorból Soros csinált hazaárulót ……majd magánszorgalomból ma Orbán egy maffiózó ………. szép karrier! ……és taccsra tette az országot!

 323. Kipróbáltuk sajnos több irányból is a körházat, akár hiszi, akár nem, minden rendben volt.

 324. Ki kell próbálni a másikat, ha ez nem tetszik. Én nem megyek sehová, pedig nyelvtudásom és megfelelő végzettségem is van.

 325. Ne izgulj! Nagyon sok a narancsos birka Orbánisztánban ! …..az agymosott fajtád nem látja, hogy a narancsos maffia teljesen letarolja hazánkat!

 326. Arendszerváltást be kellene végre fejezni erre pedig akkor van esély ha a szocializmus utolsó bástyája a Fidesz eltűnik a lecsóba.

 327. Csak úgy élek, mint minden munkatársam. Egy forinttal sem keresek többet, semmi előnyöm nincs abból, hogy mi a véleményem. Nem kell ehhez Fidesz-hívőnek lenni.

 328. Te szerencsétlen barom ! …….Orbánisztánban, a narancsos maffia uralta országban hol van becsület, tisztesség? Szerinted az Orsós pereputty , a fideszes haverok addig nyújtozkodnak, amíg a takarójuk ér?…..az a gond, hogy a fideszes gazemberek a szegény emberek takaróját is ellopják !

 329. Szánalmas vagy Jóska! Tanulj meg először magyarul írni és olvasni! …..szerintem azért nem érted Orbánisztán történéseit, mert nagyon buta vagy !

 330. Sem a Fidesztől, sem a CÖF-től nem kapok pénzt. Még csak állami alkalmazott sem vagyok, és annyit kapok, amennyit a bértábla mutat, akárcsak a bármely irányban elkötelezett munkatársaim.

 331. Történelmet nem tanultál?……nagyon buta vagy és éppen ilyen buta emberekre van szüksége a csúti törpének! …..a fajtádnál a leghatékonyabb az agymosás !

 332. Micsoda érvek……… itt élek, itt keresem meg a pénzt az életre, itt költöm el. Mi a problémája velem, hölgyem? Szeretném látni a képét.

 333. Nem is vettem észre, hogy körbeszagolgatott. Ez egy elég értelmetlen kijelentés volt. Megmagyarázná kérem?

 334. Idióta vadbarom! ……nyomod a több milliárdból fenntartott rogánTóni propaganda minisztériumának mocskos dumáját!

 335. Szerencse, hogy a Fidess haverok és az Orsós pereputty “beilleszkedtek” Orbánisztánban. ,…….. hazudnak, lopnak csalnak …..a narancsos magyar birka, pedig ennek örül !

 336. Mi vezérli az olyan embereket, mint Ön? Jól érzi magát, ha talál valakit, akit szapulhat? Mert ezek a kommentek másra nem igen jók. Ha így érzi jól magát, kívánok minden jót hozzá.

 337. Te ekkora barom vagy ? …….a csibedrót kerítés szerinted valakit visszatart? ……annó az aknamezőkön is kiszöktek nyugatra “fiaink” !

 338. Zsuzsánna ! A rogánTóni propaganda minisztériumának “kommunikációját” nem ismered?……pedig milliárdokat szórnak el közpénzből a sok mocskos hazug, úszító szövegre !

 339. Amit Ön a hosszú nyelvemnek tulajdonít, azt úgy nevezném: önképzés. Van néhány diplomám, szakvizsgám, egyéb végzettségem. 22 éve ugyanazon a munkahelyen dolgozom, nem állami alkalmazásban. Tisztességgel nevelem a 4 gyermekemet, férjemmel együtt. Ha nem ismeri a másik ember körülményeit, nem tudom, mi jogosítja fel erre a vagdalkozásra. Az undorát pedig végképp nem értem, hiszen még soha nem találkoztunk.

 340. És Ön hogyan definiálja magát? Nekem lenne egy-két megfelelő szavam, de nem szalonképes, úgyhogy inkább megtartom magamnak.

 341. A vályogsori suttyó és maffia bandája, CSAK rosszat tett hazánkkal ! …… Te álszent narancsos lotyó !

 342. Nincs mit izgulni. Azt Önöknek kellene, hogy vajon lesz-e egyáltalán kormányváltó erő:

 343. A kommunista ifjakból lett narancsos hazaáruló, tolvaj gazemberek alapja? …….ne röhögtess, vén agymosott !

 344. Semmit nem kapok a CÖF-től. Több egyesületnek tagja vagyok, de garantáltan politikamentesek, ha akar, utánajárhat. A gyermekeimet hazájukat, családjukat, munkájukat szerető emberekké sikerült nevelni. ha ez a gazemberséggel jár Önnél együtt, akkor igen.

 345. A tisztességesen dolgozó fiatal sem tud 5 év alatt mindent előteremteni, mint ahogy eddig sem volt ilyen. Türelem, munka.

 346. Engem nem uszítanak, mert nem érdekel. Itt vidéken nem folyik a csapból egyik oldal sem, azt olvassuk, amit akarunk.

 347. Mi látjuk, hogy az adófizetők pénzéből mennyi rohadék fidess-haver, fidess-csicska él ! …..azokat kell laposra taposnunk, mert a Fidess maffia az igazi ellenség!

 348. HA UNIÓBÓL MAGYARORSZÁG TÁVOZIK….NÉP SZOLGA LESZ…….ÉS AZ ASZTAL ALÓL NÉZHETIK ÉVEKIG..HOGY MULATNAK A FIDESZ URAK….NÉHA HA JÓL GAZSULÁLNAK KAPNAK EGYPÁR LERÁGOTT CSONTOT…..

 349. Hú, mert amíg nem ők voltak hatalmon, addig tényleg Kánaán volt az ország. Nahát, hogy nem vettem én ezt akkor észre?

 350. Ez annál inkább vicces, mert életemben nem beszéltem még senkivel, akinek a CÖF-höz bármi köze lett volna.

 351. Te a csúrifejű Balogra gondoltál?……a mocskos állatra? Az is barom aki rábízta az egészségügyet és az oktatást erre a szemét f@szkalapra !

 352. Te akkora barom vagy, hogy már ketrecben kéne mutogatni! Apád nem mondta, hogy amihez lövésed sincs, abba ne pofázz bele?

 353. én örültem volna,,szeretem az erőszakot,,egy jó kis erőszak mindig jól jön,,de hát így most baszhatok egyedűl

 354. Ha nem ért máshoz, minthogy sértegessen, lehet, jobb lenne, ha hallgatna és inkább körülnézne, nyitott szemmel.

 355. Szerencsétlen fidess-nyalonc barom ! Orbánc és bandája hazaszerető?………eladták az országot Putyinnak !

 356. Legyen szíves nézze meg a városomat, nagyon sok milliárdot beépítettek az elmúlt néhány évben. A tárgyi környezet mellett, rengeteget fordítanak a kultúrára, de hát, ahogyan sejtem, Önt ez nem igen hatja meg. Pedig a Nemzet kultúrájában él.

 357. Te idióta! Neked a narancsos maffia garázdálkodása tetszik? …….ha beteg leszel, egyből ajvékolni fogsz, mert a fideszes férgek taccsra vágták az egészségügyet !

 358. Nincs mibe belezavarodni, elég világos a kép, de csak annak, aki érti ezeket a folyamatokat.

 359. Mit ad te szerencsétlen agymosott narancsos szatyor? …..sajnos a közpénzt a csúti törpe úgy kezeli, mintha a sajátja volna !

 360. Az elmúlt egy-két hétben bejelentett intézkedésekkel csak a devizahiteleseken, a diákhiteleseken és a nyugdíjasokon segít, és folyamatosan jelentik be az intézkedéseket. Munkahelyteremtés, pedagógus bérrendezés, és még sorolhatnánk napestig. De úgy sincs kinek, mert ez az Önök szemében semmi, vagy még annál is rosszabb.

 361. A betegekkel mi van?…….a rokkantnyugdíjat is taccsra tette a Fidess ! A betegek éhhalálra vannak ítélve !

 362. Ekkora barom nem lehetsz, Tengerpici! ……a narancsos maffia ellopta a nyugdíjvagyont és az EU pénzeket! ……az ellenzéknek ennyi lehetősége nem volt! Jaaaa?…….töröld le a szádat Tengerpici, mert a csúti törpe végtermékétől maszatos !

 363. A Fidesst kényszeríteni? A Fidesst rávenni egy jogi vitára?……Hol él?….ez Orbánisztán a narancsos maffia uralta ország!

 364. Orbánisztánban egy személy mérvadó a csúti vályogsoron szocializálódott, a Soros pénzén kikupált , hazaáruló Orbán !

 365. Ha 56-ban a Nyugat is így gondolkodott volna a menekülőkről mint Kövér,akkor ma is Albánia lett volna a Magyar honból.Nyugat befogadott bennünket,Kövér csak azokat a muszlimokat és más keleti népeket(többek közt akik az ISIS-t is támogatták) fogadták be,akik ezt búsásan megfizették! Akik úgy gondolkodnak mint Kövér,azok nem érdemlik meg hogy az EU-ban élhessenek!

 366. Én nem izgulok, az az ellenzék sajátja. Tényleg tarol, azért fejlődik egy csomó minden, bárhová nézel. Az ellenzéknek a Dárius kincse sem lenne elég. Bezzeg, amikor ők kormányoztak, mindenki olyan jól élt. Én például többdiplomásként olyan jól kerestem, hogy még gyermekvédelmi támogatásra is jogosultak voltunk.

 367. Köszönöm Veronika Szabó! Az elmúlt 27 évben szétlopták az országot a rendszerváltók, miközben a tíz millió szegényből, létrehoztak hat millió koldust a saját hazájában. A narancsosok és a többiek is felelősek azért ami az elmúlt 27-ben történt. Melyik oldalhoz tartozik? Akik kirabolták az országot, vagy azok közé akiket kiraboltak? Ha már olvas valamit, akkor tessék megnézni, hogy mi van odaírva, ugyanis a kisbetűkkel írt / Tengerpici/ az egy világutazó tisztességes nő! ÉN NAGY BETŰKKEL ÍROM, HOGY – TENGERPICI – látja ennyire figyelmetlen és elfogult! Ne tegye! Csak annyi rosszat okozzon másnak, amennyi rosszat Ön is elfogad mástól! Azt sem tudja, hogy ki vagyok, de azért osztja az észt? Hát nem érdekes? TENGERPICI 2017.10.20.

 368. Ezek szerint Ön már hallott erről, csak azt nem értem, miért nem fogadta meg ezt a tanácsot.

 369. Ha én szatyor, akkor Ön mázas cserépedény, hogy finom legyek. Nem lehetne egy hozzászólást szitokszavak nélkül megejteni?

 370. Mit ért demokratikusnak? A feudalizmust? Mert ugye mindenütt feudalizmus van, ahol demokratikus dolgokról beszélnek, meg demokráciáról! Amit manapság demokratikusnak neveznek, az a feudalizmus szentesítése és diktatúrája. A demokrácia az meg NÉPHATALOM és nem egyes érdekisták csoportosulásának a hatalmaskodása a társadalom felett. TENGERPICI 2017.10.20.

 371. Az elvakult, öntörvényű, kapzsi, harácsoló, diktátorok, csak is a saját kis önös érdekeiket tudják képviselni, mert amikor eladják magukat, nem veszik észre, hogy fizetett bérencek lesznek. Mert valójában nincs épkézláb mondanivalójuk, csak annyi, hogy másokat szapuljanak. Már 2006-ban leírtam a FÁMA 2008 című írásomban, hogy mi fog történni. Ha érdekli megtalálja a http://velemenyek2.blog.hu oldalon. TENGERPICI 2017.10.20. https://uploads.disquscdn.com/images/881d888347ee8cb1cdb5cd540fbadabb84d696fb8a9424d5b19c44822d605b63.jpg

 372. …hát ezaz, amikor az édespapa – 10 évig! – szexuálgatja az édes lányát, az édesmama tudtával, s aztán ‘angyalt csinálnak’ a pulyából…

 373. Szalait te egy címeres orbáni ökör vagy.A követőiddel együtt és nem kell kiabálni az csak azt bizonyítja hogy gyengeelméjű vagy.

 374. Az a baj hogy neked már az agyad van megerőszakolva! és nem a migránsok hanem a jelenlegi kormány által! vittem egy párat na nem kettőt a platómon és megkértem őket távozzanak, szó nélkül azaz sűrű sorryk mondása közepette elhagyták azt, de volt akit kézenfogva segítettem le, és egy sem akart megerőszakolni, na persze nálam nem dolgozik az agybogár meg én már láttam közelről is nemcSAK A MÉDIÁBÓL 🙂

 375. Nézzen körül nyitott szemmel, minden település egyre szebb, rendezettebb, középületek újulnak, korszerűsítenek mindenütt, lehet, hogy az Önök településére ez nem jellemző?

 376. nem kell addódni,majd a nyugdíjasok megválasztják őket!Éppen most vásárolják meg őket!Ha így lesz menjen az összes keresőképes el ebből az országból,aztán majd orbán a saját zsebéből fizetheti a nyugdíjukat

 377. Igen, kapjunk észbe! Ha rá tudjuk venni az ellenzéki pártokat a civil társadalom kényszerítő erejével, hogy 1.) az összes körzetben egy jelöltet támogassanak, 2.) méghozzá tök mindegy kit, csak a választók számára elfogadható legyen, 3.) mindezt azzal az ígérettel, hogy győzelem esetén a közös jelöltek elfogadják a most a parlamentben beterjesztett nyolcpárti, választási rendszer-reformról szóló törvényjavasltatot és aztán rögvest új választást írnak ki, amin már mindenki szavazhat a kedvenc pártjára, jelöltjére, nos, akkor a mostani kormányzat röhögve legyőzhető. Ha viszont marad az ellenzéki pártok közötti vesztes-nyertes játszma, akkor még 50 évig marad a nyakunkon a NER. Nagyjából ez a tét.

 378. Az egy másik kérdés, a kötelező betelepítésnél nem kérdezik, akar-e jönni. Szerencsénk, hogy nem is akarnak jönni, és ez mindkét oldalnak köszönhető. Az egyik nem engedi, a másik meg olyan sötét képet fest az országról, hogy nem lesz tőle vonzó számukra

 379. De szívesen betenném Önt közéjük, aztán meghallgatnám a véleményét. Ön szerint minden rendben lenne?

 380. A “VOLT KOMMUNISTA—KÖVÉR ELVTÁRSBÓL” —FRÖCSÖGŐ “‘ÁL–POLGÁRI” felkapaszkodó “SENKI”–LETT! POLGÁRI OSZTÁLYBA–“SZÜLETNI”–KELL!!! Sok VOLT–“ELVTÁRSÁVAL” MEGTAGADJÁK “BÜSZKE–KOMCSI”–MÚLTJUKAT.

 381. Én is gratulálok. Van mivel felvágni! Igaz, hogy sokan többre nézzük azokat, akik a saját országukban élnek, és még jól is érzik magukat!

 382. Idióta agymosott! A tolvaj fideszes banda ad? ….ezek a mocskos volt fiatal demokrata maffiózók a szegények szájából az utolsó falatot is kilopják…….. szemét narancsos söpredék !

 383. Magyarország nem a narancsos férgeké. !. …….. laposra fogjuk taposni a mocskos orbánc bandát és a híveit is !

 384. Bravó! Akkor egyszerűen nagyon hülye vagy ! …….a gyerekeidet sajnálom, hogy a hülye anyjukat el kell viselniük !

 385. Ne hazudj! Te is ott meneteltél a CÖF -ös majmokkal, akik a csúti pockos tolvaj bandáját éltették ! …..

 386. Hol élsz?….vedd le a narancssárga szemüvegedet és akkor meglátod, mennyit lopnak a fidess haverok és az Orsós pereputty …….gondolom pl. FarkasFlóriról nem hallottál aki a börtönben végezte el a 8 osztályt és most havi több millióért “tanácsot ad” a csúti poskosnak ! …és ellopott 1,6 milliárdot, amit közpénzből fizetett be helyette a csúti suttyó……..és lehetne sorolni Matolcsy “trükkjeit” …….de hülyéknek kár minden szó !

 387. CSAK a tisztességtelen fidess haveroknak és Orsós pereputtynak sikerül “előteremteni” 5 éven belül lakást…..sőt a fidess kölköknek már születésekor van nevén ingatlan ! Mocskos tolvaj Fidess !

 388. Bolondította már eleget az embereket ez a kormány,elég volt belőlük.Meguntuk a sok hazugságot és gyűlölet keltést.

 389. Nekiálltak a határnál regisztrálni őket, és – állítólag – naponta néhányszor 10-et regisztráltak is… vagyis szabotálták a regisztrációjukat. Aztán – azt mondták, hogy nem tudják megkülönböztetni az afgánt a szírtől… ezen olyant röhögtem, hogy majd’ leesett a plafon. Mert mind szírnek mondta magát. És nem volt egyetlen okos sem, aki odaállított volna egy olyan embert, aki már akkor meg tudta volna állípítani ki-kicsoda, amint az kinyitja a száját… Itthon is meg tudod állapítani, ki milyen tájszólással beszél, csak szólaljon meg. 🙂
  A magyar fiatalok migrációjáról: mennek, mert nem tudnak itt rendesen megélni. Sokuk mögött nem áll anyuci-apuci, aki tángálná őket. Azok, akiknek devizahitelük van netán, mégjobban mennek – és túl sok kivetnivalót nem látunk menésükben. Mennek, pedig rájuk nem is lőnek, ahogyan sok szírre, afgánra lőttek (volna), ha hazájában marad. Utóbbiakon csodálkozunk, hogy menekülnek. Otthonuk szétlőve, sehol áram, víz, élelem. Csak romok.
  Mi meg azon akadunk fel, hogy még regisztrációjuk sincs.

 390. Erre azt mondta valaki, hogy – nincs garancia arra, hogy a maga képe tényleg a magáé. Mert bárki képét odateheti a magáé helyett. Vagy nem? Innentől – kishíján mindegy, hogy kutya képe vagy macskáé van kint.

 391. Szép lassan elfogyunk, az nem baj? Egyébként – ha megfigyelte – mostanában az “illegális” szót óvatosan kicserélték a migránsos szóösszetételükből központilag az “idegen” szóra. Tehát már az is baj, ha idegen az az idegen… De idegennek addig idegen valaki, amíg meg nem ismerkedünk vele. A kötelező betelepítést Orbánék is megszavazták az EU-s zárónyilatkozat aláírásakor. Sőt… valahogyan mégis itt vannak az ön által rettegett és gyűlölt idegen migránsok – mert ha nem lennének, nem törénhetett volna meg az őcsényi eset, és Cserdi polgármestere sem hívhatta volna meg őket, ha nem lennének.
  Ittlétüket miért nem kötötte Orbán úr a népe orrára, vajon – de legalább a magácskáéra? Rendben van ez így ön szerint?

 392. Gyermekem szegény osztálytársának van tabletje, az enyémnek nincs. Ó ingyen kap az iskolában mindent, mi 4 gyerekesként nem, igaz, nem vagyunk szegények. Akkor milyen falatot lopnak ki és kinek a szájából?

 393. SZóval a “van sapka, nincs sapka” esete áll fenn, nem baj, legyen ezen hitében boldog.

 394. Legyen szíves a vádját képpel bizonyítani: Na ,erre lennék kíváncsi, ugyanis egyetlen egy menetben láthat évente és az a séta a mellrák ellen GYulán, soha semmilyen más vonulásban nem vettem részt az elmúlt 27 évben.

 395. Érződik a mondataiból, ahogy fröcsög, amikor leírja. Kívánom, hogy ettől legyen boldogabb, ha másképp nem megy.

 396. Ezt meg honnan veszi? Talán ott volt, amikor a férjemet baleset után behozta a mentő? Vagy amikor éjszaka a fiam a szájsebészetre bement mert a bölcsesség foga berobbant és nem bírta tovább? Vagy amikor az én gennyes fogamat lekezelte a fogorvos? Vagy amikor elment a hangom és a fül-orr-gégére jártam inhalálni? lehet, hogy Önöknél másképp megy, nálunk minden esetben rendben volt minden.

 397. Ülj le, sértegetésből ötös. Bebizonyítani nem tudja, hogy hazudok, csak fröcsög. Sok boldogságot.

 398. Most igazat szólt, nem történelemből diplomáztam, de nincs miért izgulnom, hiszen nem én vagyok a diktátor, sem a pereputtya. )nézze meg a nevemet).

 399. Szerencsére nem megy el mindenki. Mi sem tudunk anyagilag a gyerekeinken segíteni, mégis maradnak. Magyarnak neveltük őket és kitaníttattuk őket, tehát becsületes szakmája lesz mindegyiknek előbb-utóbb.

 400. Ez itt igenis Magyarország!
  Szerencsére letörtük a maffia álbaloldal szarvát, ügynök néni edd a kefét, sokáig éljen Orbán!

 401. Bunkótól, bunkó érvelés, hiszen ha éveken keresztül ” csak” átvonulnak, itt kő kövön nem marad!

 402. A napi hírek tele vannak magyar megerőszakolókkal, késelőkkel,
  gyilkosokkal, őrültekkel.
  Miről dumáltok itt?

 403. Pénzért jöhet a migráns? Budapest tele velük. Az nem veszélyes a lányainkra?
  Amúgy, hol az a pénz? És kezdjük-e már gyűjtögetni a 30 év múlva kamatostól visszafizetendő ténylegesen és látványosan ellopott pénzeket?

 404. pontosan arról van szó, hogy aki magyarnak nevelte a gyerekét az nem megy el. Két fiam végzett egyetemet, 5 unokám van és soha elő nem fordult, hogy el akartak volna menni. A rosszul asszimiláltak és kishitűek mennek el és a hülyék vettek fel devizahiteleket, mert hittek a liberálbolsi, kommunista meséknek.

 405. amíg ilyen rémhírterjesztők működnek, mint te, addig a hazaáruló orbán-bandát segítik hatalomban maradni

 406. Alvaro Martinez Hello, Jogos és megbízható Pénzügy / Hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Sürgős pénzügyi segítséget igényel? Szüksége van egy sürgős kölcsönre, hogy visszafizesse az adósságait, vagy tőkehitelre van szüksége, hogy javítsa üzleti tevékenységét? 2% -os kamatozású kölcsönöket kínálunk az egyéneknek és a vállalatoknak világos és érthető feltételek mellett. Kölcsönöket bármilyen összegről bármilyen célra szállítunk, ezért vegye fel velünk a kapcsolatot ma, hogy azonnali hitelt kapjon. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailen keresztül: (safeloanglobalcompany@gmail.com)

 407. Ha sürgősen igényel hitelet, vegye fel a kapcsolatot a SUNSHINE PÉNZÜGYI CSOPORTtalal, hogy késedelem nélkül, vagy rejtett díjak nélkül 100 százalékos garanciát kapjon. Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  A WhatsApp-on keresztül is felveheti velük a kapcsolatot: (+14092201434)

 408. Hello, megkapom a $ 20,000.00USD összegű kölcsönt a {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}

  Sürgős hitre van szüksége az elkövetkező 24 órás időszakban Németország nevem Mary Anne-től. A REMY FINK COMPANY-tól kölcsönöket kapok a stressz vagy késedelem nélkül, ha késedelem nélkül szükséged van sürgős kölcsönre, az E-MAIL-on: {remy.credit111 @ gmail.com}

  E-mailt küld neki most egy gyors kölcsön EMAIL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM

  Isten áldja meg REMY úrral

 409. Keres egy üzleti hitel? Személyi hitel, diákhitel, diákhitel, diákhitel, adósság konszolidációs hitelt, fedezetlen hitel, kockázati tőke, stb ha igen írj nekünk ma: (dakany.endre(a)gmail.com) és kap a hitel Ma.

  Sürgős kölcsön ajánlat.

 410. Sürgős hitelre van szükséged, ha igen, akkor ma kapcsolatba léphet velünk a kölcsöneden keresztül
  e-mail:

 411. mindig boldog vagyok, mivel találkoztam ezzel a céggel kaptam a (2million rands) kölcsönöket, amellyel megvásároltam a mezőgazdasági területemet, Johannensburgban, dél-afrikában élök, sok kölcsönökkel kölcsönöztem, de legtöbbjük nem valós mert csak annyi pénzt gyűjtenek az emberektől, és soha nem adják meg nekik a kölcsönt, de ez a cég más volt, egy barátom volt, aki bemutatta ezt a céget, hogy megkapta a kölcsönt a cégtől, és sok vallomást láttam az interneten, hogy a vállalat hogyan használja az embereket a világ minden tájáról, függetlenül attól, hogy Ön származik, akkor kapcsolatba léptem velük, és megkérdezik az én személyi igazolványomat és a részleteket, így beadom az összes dokumentumot, amit tőlem kérdeztek, és én is fizetett az átutalási díjért, mert azt mondták, fizetnem kell, hogy akkor nincs más választásom, mint fizetni, mert tudom, hogy ez a cég nem mehet el, aztán minden dolgot megkaptam a hitelem azon a napon … szóval azt akarom venni az én idejem, hogy bizonyságot tegyek a világon a jó hitel kölcsönadó számára R Délnyugat-Afrikában van, kölcsönöket kölcsönöznek minden megfizethetőségben, és úgy vélem, hogy segíthetnek neked is, mint én, így tanúskodhatok is, és én is imádkozom, hogy az isten továbbra is megáldja őket jó munkáikért, COMPANY EMAIL VIA rolandsmithtrustfund @ gmail.com

 412. Jó napot mindenkinek,
  A nevem Lisa Scott, azt szeretném használni ezt a médiumot, hogy megosszák ezt a vallomást arról, hogy megkaptam a hitelemet egy Legit Loan Company-től. Néhány hónappal ezelőtt pénzügyileg feszült voltam, sürgősen szükségem volt a hitelre, ezért kapcsolatba léptem olyan sok társasággal, és annyi erőfeszítés és kifizetés után nem adtam kölcsönet, összesen 3000 eurót becsaptam. csalódott és kétségbeesett egészen egy hűséges napig, úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépjek egy barátommal, aki a közelmúltban kölcsönzött hitelt, elmondtam neki a pénzügyi helyzetemet, majd elmondta nekem a SUSAN WEALTH LOAN COMPANY cégről (susanwealthloancompany @ gmail.com). Felvette a kapcsolatot a Társasággal, és megkapta a Társaság Általános Szerződési Feltételeit, amelyeket elfogadtam és legfeljebb 48 órán belül a legnagyobb meglepetésemre jóváhagyták a 40.000 euró összegű Hitelösszeget, és átutalták számlámra. Azt hiszem, mások is bizonyságot tesznek erről a tisztességes hitelhitelezőről. Sürgősen szüksége van egy kölcsönre? kérjük, forduljon a Társasághoz e-mailben: susanwealthloancompany@gmail.com

 413. 2% -ban kölcsönt könyvelni, számlázni vagy vállalkozásba kezdeni? Válasz erre az e-mail címre: (dakany.endre@gmail.com)
  július 11, 2018 at 4:29 de.

  Bármely hitelre kérjen @ 2% kamatot évente. Forduljon hozzám további részletekért: (dakany.endre(a)gmail.com)

  Hitel ajánlat.

 414. Sürgős hitelt igényel? ha igen, lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: (richardcosmos5(a)gmail.com)

 415. Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik az embereket, cégeknek, akiknek frissíteniük kell a pénzügyi helyzetüket a világ minden táján, nagyon minimális éves kamatlábakkal, mint egy év alatt 2% -kal, 30 évre visszafizetési időtartamra a világ bármely részére. Kölcsönöket adunk ki az 5.000 és 100.000.000 euró között. A hitelek jól vannak biztosítva, a maximális biztonság érdekében a mi elsőbbséget élvez. Az érdeklődő személynek e-mailben kérem lépjen velünk kapcsolatba: (24hourstloancompany1@gmail.com vagy info@24hoursloan.online)

 416. Sürgős valódi hitel felajánl, alkalmaz most:
  Keres egy üzleti hitel?, személyi kölcsön, ház hitel, autó hitel, diákhitel, adósság konszolidációs hitel, biztosított és fedezetlen hitelek, jelzálog, kockázati tőke, stb Vagy, voltál visszautasított egy kölcsön mellett egy part vagy akármi pénzügyi intézmény részére akármi okok. Mi a magán hitelezők, hitelezés hitelek üzleti férfiak/nők és magánszemélyek alacsony és megfizethető kamatláb 2% évente. Ha érdekli a kölcsön, lépjen kapcsolatba velünk most e-mailben: (pataibalint01@gmail.com), és kap-a hitel ma ASAP.

  Valódi hitel ajánlat.

 417. A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamattal járt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com

 418. Ha szüksége van egy sürg?s kölcsönre, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit, €3000 és €80 000 000 közötti hiteleket kínálunk. Max, megbízható, hatékony, gyors és dinamikus, 100% -os garantált kölcsönökkel. A hitelek kamatlába (2%) ha érdekli, hogy visszatérjen hozzánk. E-mail (richardcosmos5(a)gmail.com)

  Hitel ajánlat.

 419. Szüksége van pénzügyi támogatásra? Cégünk magánjellegű és törvényes hitelintézet, amely személyi kölcsönöket, rossz hiteleket, rossz hitelgaranciával és nem garantált kölcsönökkel járó alacsony működési eredményeket nyújt. Ha őszinte és megbízható, akkor lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: infoecotrustfund@gmail.com
       Jelentkezzen be és kössön kölcsön a következő 24 órában, Isten áldja meg Önt és családját.

 420. A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt az én dolgom összeomlott, nem reméltem, hogy újból elkezdtem az üzleti életemet. Megpróbáltam pénzt kölcsönbe venni a bankból, de nem volt elég pénzem a hitelkártyámon, és nem tartozék, mint garancia a kölcsönzéshez, aztán egy nagyon közeli barátom, Camila Diego, bevezettetett egy valódi hitelnyújtónak az interneten keresztül GINA MORGAN KERESKEDELMI KFT. Ez a női kölcsöncég 160.000 euró értékű kölcsönt tudna nekem nyújtani fedezetként vagy hitelkártyaként, de bizalommal adta nekem. Szóval a barátaim azt mondtam magamban, hogy miért önző, ezért úgy döntöttem, megosztom ezt az információt mindenkinek. Ha hitelre van szüksége egy megbízható hitelezőtől, akkor kapcsolatba léphet Gina Morgan e-mailjével: ginamorganloancompany@gmail.com

 421. Üdvözlet ..

  Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot (richardcosmos5(a)gmail.com) a biztonságos és fedezetlen hitelhez 2%

  Hitel ajánlat.

 422. Üdvözöljük az Apex Hitelházban, üzletember vagy nő vagy? Pénzre van szüksége a saját vállalkozás megkezdéséhez? Szüksége van a hitelre, hogy rendezze az adósságát, vagy fizesse ki a számláit, vagy kezdjen el egy szép üzletet? Pénzre van szüksége a projekthez? Biztosítjuk a biztonságos és biztosított hiteleket bármilyen mennyiségben és bárhol a világon (magánszemélyek, vállalkozások, ingatlanok és jogi személyek) 3% -os kiváló áron.

  Kérjük, ha érdekel, kérjük, vegye fel velünk ezt az e-mail címet: (apexlendinghouse@gmail.com vagy apexlendinghouse@yahoo.com)

 423. 2% -os kamatlábbal kínálunk hiteleket. Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk most további részletekért e-mailen keresztül: dakany.endre(a)gmail.com

 424. Kérje meg a hitel 2% -os válaszát erre az e-mailre: (dakany.endre(a)gmail.com) további információért

  Hitel ajánlat.

 425. Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik az embereket, cégeknek, akiknek frissíteniük kell a pénzügyi helyzetüket a világ minden táján, nagyon minimális éves kamatlábakkal, mint egy év alatt 2% -kal, 30 évre visszafizetési időtartamra a világ bármely részére. Kölcsönöket adunk ki az 5.000 és 100.000.000 euró között. A hitelek jól vannak biztosítva, a maximális biztonság érdekében a mi elsőbbséget élvez. Az érdekelt személynek e-mailen keresztül kell lépnie velünk: (24hourstloancompany1@gmail.com vagy info@24hourloan.online)

 426. Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbeesett pénz iránti igénye voltam, ezért gondoltam, hogy kölcsönöket kapok, akkor olyan sok csalót követtem el, akik 2500 eurót gyűjtöttek tőlem, és nem tesznek e-mailt. Nagyon frusztrált voltam, és végül egy részeg, egy hűséges nap, amikor egy klubba mentem egy kis italt, ahol találkoztam egy régi barátommal, elmondtam neki mindazt, ami velem történt, bemutatta a GINA MORGAN HITELEZŐ KFT. cím (ginamorganloancompany@gmail.com), elmondta nekem, hogy a Társaság segített neki és családjának. Azonnal felkerestem, azonnal hazaértem, a szabályokat és szabályokat megmondtam, a kölcsön feldolgozása után kevesebb mint 24 órában megkaptam a 80.000 eurós hitelemet. Tehát, ha érdekelt a kölcsön, akkor is kapcsolatba vele az e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com

 427. Szüksége van egy kényelmes kölcsön az Ön elégedettségére? Kínálunk megfizethető hitel 2% -os kamatláb áll rendelkezésre a helyi és nemzetközi hitelfelvevők. Mi tanúsított, megbízható, megbízható, hatékony, gyors és dinamikus, és együttműködünk. hosszú távú hitelt adunk ki két-ötven évig.
  lépjen velünk kapcsolatba: norasmithloancompany@gmail.com

 428. Ha szüksége van egy sürgős kölcsönre, hogy megoldja a pénzügyi szükségleteit, 3 000 és 80 000 000 dollár közötti hiteleket ajánlunk fel. Max, megbízhatóak, hatékonyak, gyorsak és dinamikusak, 100% -os garantált hitelek is Fib (euró, szórakoztató vagyok és dolcsi vagyok. ) A hitelek kamatlába (3%), ha érdekli a visszajuttatás. E-mail: nortonfinance35@gmail.com