Visszanyalt a fagyi: Balog Zoltán a magyar egészségügy áldozata lett

Balog Zoltán

Történt, hogy a TV2 stúdiójába meghívták Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert, és megkérdezték a kormányzati intézkedésekről, arról, hogy miként értékeli a jelenkori magyarországi viszonyokat.

“Ezekben az ügyekben fontos, hogy honnan indultunk, hova jutottunk, és merre szeretnénk továbbmenni. Minden említett ügyben ma jobb a helyzet, mint a kormányzásunk elején volt” – mondta magabiztosan a miniszter.

Ezen a ponton szeretnénk megjegyezni, hogy a Publicus kutatóintézet felmérése alapján az emberek kétharmada szerint az elmúlt években romlott az állami egészségügy állapota, 56 százaléka szerint pedig mindezért az Orbán-kormány tehető felelőssé.

Valami aztán eszébe jutott Balognak, mert korrigálta a fentebb idézett kijelentését: „ha azt mondjuk, hogy jobb, az nem azt jelenti, hogy jó, hanem hogy jobb annál a helyzetnél, mint ami korábban volt. Szándékosan mondtam ezt így.”

Nem sokkal utána beleállt, hogy amit eddig mondott annyira nem is igaz: „Vannak helyzetek, amikor én sem vagyok elégedett a magyar egészségüggyel.”

Azurák Csaba kíváncsi lett, és belekérdezett, hogy milyen helyzetre gondol a miniszter. Balog Zoltán pedig elárulta, hogy ő maga is az egészségügy áldozata.

“Amikor miniszterként rajtam végeztek egy apró műtétet, aztán elrontották… én sem voltam boldog ettől természetesen.”

Ha esetleg ez egy fejműtét volt, az magyarázatot adna arra, hogy miért folytat Balog kormányzati ámokfutást. Ha más műtétről, akkor a miniszter úr a saját csapdájába sétált.

loading...