Ez a beszéd! Vastapsot kapott az év EP-képviselője az Orbánnak címzett beszólásáért

Egyedüli magyar uniós honatyaként, az Év Európai Parlamenti Képviselője díjat vehette át szerda este Ujhelyi István Brüsszelben. Az MSZP politikusa és a párt alelnöke a közlekedési és idegenforgalmi bizottsági munkáját érintő elismerésként kapta meg a kitüntetést.

A brüsszeli uniós politikával foglalkozó kéthetilap, a Parliament Magazine minden évben kiírja a MEP AWARDS-ot, vagyis az európai parlamenti képviselők díját. Több kategóriában versenyeznek a politikusok, akiket magánszemélyek, képviselők, vagy civilszervezetek jelölhetnek. A beérkezett többezer jelölésből végül a Parliament Magazine szerkesztősége választ ki minden kategóriában 3-3 képviselőt, alapvetően az alapján, hogy kik és hányan jelölték, illetve milyen valós indokok és munka támasztja alá a jelölést. Ezután, a döntőbe jutott jelöltek közül egy szakmai zsűri választja ki a legjobbakat.

Az ajánlások alapján idén immár második alkalommal jutott a döntőbe Ujhelyi István, akit tavaly a turizmusban végzett munkájáért jelölték elismerésre, most azonban a közlekedés kategóriában jutott a legjobb három közé, s nyerte el végül a díjat. Ujhelyi, aki az Európai Parlament közlekedési és turisztikai bizottságának alelnöke is egyben, aktívan szerepet vállal például a magyar fuvarozók érdekképviseletében a tagállami minimálbér-rendelkezések kapcsán, de mentorként tevékenykedett az ingyenes InterRail-bérlet programjának elindításában is.

Az átadó ünnepségen Ujhelyi többek között azt mondta: európai képviselőként három fontos célt tűzött maga elé mandátumának kezdetekor. Egyfelől mindent megtanulni az Európai Unióról, másodikként elérni, hogy a turisztikai iparág megkapja a neki kijáró figyelmet és támogatást az európai intézményekben, illetve, hogy a manapság az európaiságot megvető illiberális magyar kormányzat működésével szemben megerősítse az európai értékeket a magyar választók körében és bizonyítsa, hogy igenis van Magyarországnak európai arca is.

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • János Dunai

  ezzel is ugyanugy kitörölhetjuk a seggünket mint vonával orbannal lmp-vel…már kurvara szarunk a hamukara meg az öntömjénezesre.nincs olyan hulye magyar ha egy sort nem olvasott tv radiot nem használt se hogy ezeket élből ne köpje le

  • Lendvai Attila

   Jogos.szöveg az van…

  • Réfy Vilmos

   Ahogy olvasom ezt a derűlátó hozzászólást, te mindent leszarsz…

  • Lajos Szombati

   Ezért tartunk itt.Még van pár ökör aki ugyan így gondolkodik és ezért történt meg hogy orsós hatalomra került mivel a jogosultaknak a 39%-a nem ment el szavazni mert beleszartak.Nézték a meccset a és itták a sört mert jobb volt otthon maradni most meg sírnak hogy szar az élet.Azt meg végképp nem értem hogy Vonát miért kellene leköpni mikor még nem is voltak kormányon ??Csak nem ők lopják szét és teszik tönkre az országot ?? De ahogy látom a féreg MSZP kimaradt a felsorolásból !! Na őket lehetne leköpni akasztás előtt.

   • Sanyi Kiss

    Mond már meg vazm, ha te a másikat féregnek nevezed akkor te mi a fasz vagy? Akkor nyaljáj be a fidesznek.

  • Sanyi Kiss

   Te kit szeretnél, mond már meg vazm.

 • Pál Ambrus

  A doktorokból is elegünk van ,Újhelyi úr ! -Nem lessz senki jobb ember ha megjátsza magát ,és ezzel nem csak magának árt !

 • Serena Czippel

  Mennyi primitív hozzászólás, mindenhol. Mondjak nem unjak?