Brutális, 20%-os drágulást jelentettek be, ami mindenkit érinteni fog

Megszokhattuk már, hogy a Fidesz-kormány nem hisz az adóemelésben, mert azt csak a gonosz, népellenes ellenzék akarja. Ennek apropóján egy újabb sarcot jelentettek be, ami nem két forinttal fogja megrövidíteni a zsebünket.

A kötelezővé tett online számviteli rendszer miatt 20 százalékkal nőhet a temetkezési vállalkozók költsége, amit végső soron az elhunyt hozzátartozói fizetnek majd meg.

Még tavaly decemberben módosították a temetőkről és a temetkezésről szóló törvény végrehajtását szabályzó kormányrendeletet, amelyt olyan szolgáltatásokat is fizetőssé tett, amit eddig ingyen kaptak az elhunyt hozzátartozói. A temetkezési vállalkozásoknak júliusig kell átállni az online számlázási rendszerre, az ehhez szükséges szoftvert azonban csak áremeléssel tudják finanszírozni a cégek – írja a Napi.hu.

Czirléné Kovács Tímea, tótkomlósi vállalkozó szerint a ravatalozó használati díját most több tételre bontották: a személyi okmányokért, valamint az elhunyt ruháinak az átvételéért, a statisztikai adatszolgáltatásban való közreműködésért, az elhunyt megtekintéséért is pluszköltséget kell számolni. “Növekszik az adminisztrációnk, új számlázó-programot kell venni, ami a legenyhébb árakkal számolva is minimum 20 százalékkal növeli a temetési költségeket” – teszi hozzá a vállalkozó.

A Magyar Temetkezési Szolgáltatók Országos Szakegyesületének vezetője, Palkovics Katalin szerint folyamatos az egyeztetés a Belügyminisztériummal a kormányrendeletben előírt egységes számlakép minél egyszerűbb használatáért.

 Forrás: HVG.hu
loading...