Bayer Zsolt a butugicsai haláltáborral riogat a Heineken vörös csillagja miatt

Nem az zavaró, hogy a jobboldal megpróbálja úgy bemutatni a Heineken ellenes hadjáratot, mint a vörös csillag elleni hirtelen kiállást, amit az antikommunista fideszes elvtársak követelnek a szabadság jegyében, hanem hogy teljesen hülyének néznek minket. Egy piaci szereplőt akarnak versenybe hozni a másikkal szemben, és nem riadnak vissza az indirekt piacbefolyásolástól sem.

Bayer Zsolt a Magyar Időkben megjelent publicisztikájában arról értekezik, hogy mennyire szörnyű volt a butugicsagi haláltábor, ahol csak egy konzervdoboz jelöli a gyalulatlan fakereszt tetején az azonosítószámát az elhunytnak. Ír még a különféle kivégzési, kínzási módszerekről is, többek között a komarkiról, vagyis a cölöphöz kötözésről napokig, miközben az áldozatot a szúnyogok csípik halálra.

Az, hogy egy piaci kérdést miként hasonlít Bayer tömeggyilkosságokhoz, nem derül ki az írásból. Szerinte ez a vörös csillagról szól. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a jelkép csak ürügy. Ha ne adj Isten, épp a Csíki Sörön lenne egy ilyen középkori szimbólum, a Fidesz “nevetséges szenzációhajhászásnak” könyvelné el a hisztit, ha valaki amiatt szeretné ellehetetleníteni a terméket. Ez a csillag azonban a konkurencián van, tehát törvényt is hozhatunk róla.

Bayer azt is elővetíti, hogy valószínűleg elbuknak majd az európai bíróság előtt. Így igaz, hiszen az európai bíróságon úgy átlátnak majd a kormány nevetséges törekvésein, hogy kokival küldik vissza a törvényt, mert az abszurdum. A butugicsai haláltáborról beszélni a Heineken vörös csillaga kapcsán pedig vegytiszta elmebaj.

11 Comments

 1. ezekből elég.ez a mocsok kivételesen rühes kutya.de ki jöjjön helyettük?a fehérterrorral riogatok?igaz volt mind a ketttő.ezek unokai ülnek a nyakunkon különböző mezekben megint,.a kamatos pénzhatalom politikai kiszolgalói.jo lenne mar valodi népszavis lközvetlen elso embervalasztas népszavis ellenörzesevel ennek az ipsenek folyamatosan a mindkét oldali uzsorasok kitenyesztett tamogatottjaiból.,forradalom szakszervezettel vagy anélkül de kell hogy legyen valami

 2. Én nagyon nem értem, hogy mi bajuk a Heinleinnel. 😛 Eddig is rajta volt, és ez a Tapló Zsóti (feltehetően) többször is taj részegre itta magát belőle… Akkor miért nem zavarta?
  Mééé’nem a vizes VB. arénáról mekegsz, ami már a négyszeresébe kerül a népnek? Ragályos a skizofrénia???

 3. Akkor tiltsuk be/ki a vörös csillagos elvtársakat is ! 🙂 A Fidesz MSZMP-tagjai :
  Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke .
  Járai Zsigmond – MSZMP-tag
  Matolcsy György – MSZMP-tag
  Martonyi János – MSZMP-tag
  Pintér Sándor – MSZMP-titkár
  Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
  Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
  Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
  Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
  Fónagy János – MSZMP-tag
  Vonza András – MSZMP-tag
  Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
  Chikán Attila – MSZMP-tag
  Boros Imre – MSZMP-titkár
  Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
  Harrach Péter – MSZMP-tag
  Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
  Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
  Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
  Boross Péter – MSZMP-tag
  Balogh Gyula – MSZMP-tag
  Orbán Győző – MSZMP-tag , a legjobban teljesítő üzemi párttitkár
  A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
  Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
  Varga Mihály – KISZ-titkár
  Rogán Antal – KISZ-titkár
  Deutsch Tamás – KISZ-titkár

  Emlékeztető: „A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt.” (Márai Sándor)
  🙁 Kik is ma a haszonélvezők ? 🙁

 4. Sőt, az igazi csíki sörön pedig az iszlám félhold díszeleg, persze az most éppen nem zavarja B. Zsolt lovagkeresztes zsurnalisztát!

 5. Teljesen fölöslegesen osztogatod ezt a névjegyet, hiszen tudom, hogy Székely Mózes (Erdély tragikus sorsú fejedelme volt a XVI. században) használta először e jelképeket (csillag és félhold kék alapon egy vízszintes arany sáv található) a lobogóján. Mindössze – még, ha nem is értette meg mindenki – B. Zsolt szokásos kettős mércéjére utaltam, amikor szóba hoztam, hogy (pontosan úgy, mint az iszlám minareteken csillag nélkül!) a Szeredában gyártott sörön a “török félhold” látható, s valaki – hasonlóan a Heineken körüli hisztihez – bele akar magyarázni a jelképekbe bármit is, akkor szinte tetszőleges lehetősége van rá. Sajnálom, ha valakinek el kell magyarázni az ironikus gondolatot, de ez nem az én bajom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.