Bayer Zsolt a butugicsai haláltáborral riogat a Heineken vörös csillagja miatt

Nem az zavaró, hogy a jobboldal megpróbálja úgy bemutatni a Heineken ellenes hadjáratot, mint a vörös csillag elleni hirtelen kiállást, amit az antikommunista fideszes elvtársak követelnek a szabadság jegyében, hanem hogy teljesen hülyének néznek minket. Egy piaci szereplőt akarnak versenybe hozni a másikkal szemben, és nem riadnak vissza az indirekt piacbefolyásolástól sem.

Bayer Zsolt a Magyar Időkben megjelent publicisztikájában arról értekezik, hogy mennyire szörnyű volt a butugicsagi haláltábor, ahol csak egy konzervdoboz jelöli a gyalulatlan fakereszt tetején az azonosítószámát az elhunytnak. Ír még a különféle kivégzési, kínzási módszerekről is, többek között a komarkiról, vagyis a cölöphöz kötözésről napokig, miközben az áldozatot a szúnyogok csípik halálra.

Az, hogy egy piaci kérdést miként hasonlít Bayer tömeggyilkosságokhoz, nem derül ki az írásból. Szerinte ez a vörös csillagról szól. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a jelkép csak ürügy. Ha ne adj Isten, épp a Csíki Sörön lenne egy ilyen középkori szimbólum, a Fidesz “nevetséges szenzációhajhászásnak” könyvelné el a hisztit, ha valaki amiatt szeretné ellehetetleníteni a terméket. Ez a csillag azonban a konkurencián van, tehát törvényt is hozhatunk róla.

Bayer azt is elővetíti, hogy valószínűleg elbuknak majd az európai bíróság előtt. Így igaz, hiszen az európai bíróságon úgy átlátnak majd a kormány nevetséges törekvésein, hogy kokival küldik vissza a törvényt, mert az abszurdum. A butugicsai haláltáborról beszélni a Heineken vörös csillaga kapcsán pedig vegytiszta elmebaj.

loading...