Na vajon kit ültettek be havi bruttó hárommillióért az MNB monetáris tanácsába?

Sem a makrogazdasághoz, sem a monetáris politikához nincs köze szakterületét tekintve az új MNB monetáris tanácstagnak. Az  önéletrajza alapján ért a vállalati versenyképességhez, a vezetésszervezéshez és a gazdasági szabályozáshoz az állam és a gazdasági szereplők kapcsolatán keresztül. Egyik terület sem passzol az MNB-s tisztséghez. Doktori értekezését pedig a kis- és középvállalkozások túlélési esélyeiről írta 2010-ben a Nyugat-magyarországi Egyetemen.

Hogy kiről van szó?

Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének a feleségéről, Parragh Biankáról. Nem csak publikációs listája rövidebb elődjénél, de arra sem lehet igazán büszke, ahogyan az elmúlt években bekerült a hírekbe. 2014-ben a hvg.hu és a Népszabadság írt arról, hogy Parraghék több cége elmulasztotta a kötelező kamarai tagdíj befizetését. A cégek egyike a Parragh Kft. volt, amelynek az egyik tulajdonosa az egyesült államokbeli offshore-paradicsomban, Delaware-ben bejegyzett International Tiles Connections Corporation. Ennek a kézbesítési megbízottja Parragh Bianka volt – írja a HVG.

Mellette még Kocziszky Györgyöt is beválasztották a tanácsba. Mindketten a jegybankelnök fizetésének hatvan százalékára, vagyis havi bruttó hárommillió forintra jogosultak.

Nem Parragh az egyetlen közvetlen rokon, aki fontos szerepet tölt be. Szintén a HVG számolt be arról, hogy bár az igazságszolgáltatás a harmadik független hatalmi ág, a bírósági vezetők egy részének kiválasztása lényegében egyetlen személytől, Handó Tündétől függ, aki az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és mellékesen Szájer József felesége…

Már csak arra várunk, hogy Lévai Anikót kinevezzék alkotmánybírónak vagy Rogán Cecíliát az Eximbank elnökének…

 

 

loading...