Pukli István feltört a mélyből, és megagiga újdonsággal állt elő

24.hu

Polgári Világ néven hozott létre Facebook-oldalt Pukli István a Tanítanék Mozgalom egykori arca. Ha emlékszünk még, a nagy és látványos kiszakadása után csepegtették az információt, miszerint új pártot alapítana a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, nemrégiben pedig be is jelentette Kálmán Olgánál, hogy ezt fogja tenni. Jó hírünk van: az arculat is elkészült hozzá!

Ezzel az esztétikus logóval indította el Pukli az oldalt, és a mai napon többek között engem is meghívott, hogy kedveljem azt a Facebookon.

polgi

“Én 2010-ben és 2014-ben Orbán Viktorra és pártjára szavaztam. Azt viszont ne várja el senki, hogy meghazudtoljam magam és a saját elveimmel szembemenjek” – mondta “civilként” Pukli.

Akkoriban megjelent egy cikk a Magyar Narancs hasábjain, amely egy beszélgetésről számol be ahol az iskolaigazgató elmondja konkrét terveit.

„Határozottan kijelentem, hogy nem leszek államtitkár, nem vett meg az állam, bár voltak olyan események, amelyek félreérthetők voltak ebből a szempontból” – mondta Pukli, aki üzeni Palkovicsnak, hogy kilépését ne értékelje gesztusként. És ekkor jelentette be a Teleki jelenlegi igazgatója, hogy nem kívánja folytatni az igazgatói munkát, nem szeretne második ciklust (Pukli első ciklusa jövőre lejár), mert „nem változott semmi”. Így jövőre, július 31-ével beadja a felmondását, és el is megy az iskolából.

Ez merőben más, mint amit Pukli még szeptemberben nyilatkozott a Magyar Időknek („Egyre népszerűbb az iskola. Nem szeretném, ha ezt ki kellene dobni az ablakon, így megpróbálom még egyszer.”), ezért a Narancs megkérdezte, hogy miért gondolja ezt most másként, mi változott azóta. „Fölállt az új Klik, és azért látni azt, hogy nem lett nagyobb a mozgástér, így vagy meghajlok teljesen, vagy kiszállok belőle” – válaszolta Pukli.

Azt is elmondta az este folyamán, hogy jelenleg más utat keres magának, ahol hatékonyabban tudja képviselni az oktatás ügyét, és szeretne egy konzervatív szemléletű pártot, amelyet nem a pénz és a hatalom hajt.

Nyilván ez sokkal jobb lesz, mint a többi 624 párt, amelyiket “civil” szereplők hoztak létre.

loading...