Döbbenetes mondatok kerültek elő Orbántól – nem hittük el, hogy tőle származnak

Olyan mondatokat, idézeteket sorolunk fel, amelyek kivétel nélkül Orbán Viktortól valók. Némelyik hihetetlenül hangzik, hiszen napjainkban már a szöges ellentétét szajkózza, mégis mindegyik tőle eredeztethető.

“A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja… a modern XX. század végi liberalizmus” – mára ez illiberalizmus lett. Furcsa.

“Egyszer már volt részünk ilyen mocskos kampányban, ahol lezsidózták és lekommunistázták az ellenzéket. Ennek azonban egyszer s mindenkorra vége” – még szerencse, hogy nincs se zsidózás, se kommunistázás a Fidesz részéről.

“Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely… nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés – legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről – csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül… Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen… Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az… idegengyűlölettel…” – Viktor, te vagy az? Biztos?

“A populizmus élő klasszikusai szájában a “liberális” szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet… Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához” – ki is a populista?

“A radikális jobboldal nemzetiségi politikája patetikus magyarkodásban, hazafias frázisokban… merül ki. Visszaélnek a nemzeti retorikával, valójában nemzetellenes politikát folytatnak… Csak olyan liberális pártok érdemlik meg, hogy talpon maradjanak ebben az országban, amelyek képesek választ adni arra a politikai kihívásra, amelyet a határainkon kívül élő magyarok iránti felelősség jelent… Ugyanakkor egyetlen magyar kormány sem érezheti felhatalmazva magát arra, hogy a kisebbségek iránti politikai felelősséget átvállalja a határainkon kívül élő magyarok politikai szervezeteitől” – hoppá.

Ezek után mondja valaki, hogy Orbán Viktor hiteles ember…

18 Comments

 1. Ahogy mindig is mondtam. Ez a köztörvényes cigány bűnöző, bárminek is vallja magát, megmaradt annak, ami mindig is volt.

  Erőszakos cigány jogvédő azaz liberális bolsevik. A fajtájának a legeklatánsabb példánya, aki még a káromkodást is papírról olvassa fel. Orbánt max. Száva Vincével lehetne összehasonlítani…

 2. Az írás akkor lenne hiteles, ha az idézetek pontos helyét és idejét csatolná a szerző. Mert így nincs kedvem ellenőrizni (ettől még lehet igaz, de “dolgozni csak pontosan, szépen, …”)

 3. A Hantás Viktort minősítve:A beszédei alapján tipikus hülyegyerek,van benne némi ösztönös ravaszság,mint a disznóban,de ez minden!

 4. Az ,hogy a körülmények,a helyzet megváltozása,arra kényszerít valakit,hogy korrigálja a nézetét,véleményét,természetes.Viktorunk valahol elvesztette a fonalat,életidegen politikát folytat,ami pontosan ellentéte,a korábbi meggyőződésének.Valószínű,hogy a fenti gondolatok,ha tetszik hitvallása,1992-3.körüliek,de annyit nem változott a világ,hogy megtagadja önmagát!!!!!!……………….

 5. …összességében az MDF egy olyan elkorhadt, régi világot képvisel, ami
  soha többé nem fog Magyarországra visszatérni. […] a XX. század végi
  modern társadalomtól idegen az a gondolatvilág, amellyel kéretlenül
  boldogítani akarják a nemzetet. [Az MDF] a társadalommal szemben keres
  politikai szövetségest az egyházakban. […] vajmi kevés esély van arra,
  hogy a kormánykoalíció pártjaiból korszerű konzervatív párt alakuljon
  ki. (A Fidesz pécsi kongresszusa, 1992. május)[4]

 6. Mondjuk nem ártott volna a hitelesség kedvéért az idézőjelek után egy hivatkozást tenni (dátum és az elhangzás helye, vagy a nyomdatermék neve, amiben megjelent). Nem mintha nem tudnánk, hogy ilyeneket valóban mondott. Aki követi a napi eseményeket, az pontosan tudja, hogy Orbán egyébként sajnos ezeket a mondatokat már akkor se gondolta komolyan. Elvtelen és hatalommániás. Minden tettét ez irányította és ma is ez irányítja. Talán azért gondolják sokan, hogy ő fiatalon liberális volt, mert akkor még elhitték ezt neki. Szerintem sose volt se liberális, se konzervatív, se hívő.

 7. Viszont, ha megvannak a források, óriásplakátra velük: mit mondott évekkel ezelőtt, s mi lett mára belőle!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.