Sokkoló, hogy Orbán Viktor miről beszélt: a saját rémuralmát festette le

Kép forrása: szabadibela.hu

Ha megpróbáljuk értelmezni, mi is történik napjainkban és egy kicsit körbenézni az orbáni Magyarországon, láthatjuk, hogy melyik területeken csapott le a kormány vasökle. Némely ágazatokban, ilyen többek között az egészségügy, még a fideszes szavazók is egyetértenek azzal, hogy az ország rossz irányba halad.

A bizonytalan szavazók 78 százaléka elégedetlen a helyzettel. A Fidesz-szavazók 49 százalékának nem tetszik, amit lát az egészségügyben. Erről bővebben itt írtunk.

Orbán Viktor, mintha mai önmagát gúnyolta volna ki 2002-ben a Kossuth téri nagygyűlésen.

“Elindultunk kifelé abból a világból, ahol a nyugdíjasok nyugdíját tönkre tették és ha munkát vállaltak, adóval büntették őket. Elindultunk végre kifelé abból a világból, ahol az alulról jövők előtt tandíjjal reteszelték el a felfelé vezető utakat. És elindultunk kifelé abból a világból, ahol a magyar gazdát magára hagyták, egyenlőtlen küzdelemre ítélték. Elindultunk kifelé abból a világból, ahol a körülmények hatalma újra és újra úrrá lett a lelkünkön és lefogta a kezünket. Elindultunk kifelé abból a világból, ahol mindig arról beszéltek nekünk, mit miért nem lehet megcsinálni. Hinni kezdtünk végre saját magunkban, egymásban és a közös akaratunk erejében.”

Nézzük csak meg ezt pontosan:

  • Elindultunk befelé abba a világba, ahol a nyugdíjasok nyugdíját tönkre tették – elloptuk a magánnyugdíj-pénztári vagyonokat.
  • Befelé abba a világba, ahol egykulcsos adóval kedvezünk a gazdagoknak, és sújtjuk vele a munkavállalókat.
  • Abba a világba, ahol nem tandíjjal reteszelik el a felfelé vezető utakat, hanem képzéseket szüntetnek meg és semmiféle lehetőséget nem teremtenek arra, hogy a szerényebb jövedelmű szülők gyermekei anélkül is szerezhessenek diplomát, hogy erre a forrást önerőből kelljen előteremteniük.
  • Abba a világba tartunk, ahol a magyar gazdát magára hagyták, egyenlőtlen küzdelemre ítélték a haverokkal szemben.
  • Befelé abba a világba, ahol a körülmények hatalma újra és újra úrrá lesz a lelkünkön és lefogja a kezünket.
  • Elindultunk befelé abba a világba, ahol mindig arról beszélnek nekünk, mit miért nem lehet megcsinálni, csak mi nem foglalkozunk vele. Lásd: olimpiai népszavazás.
  • A közös akaratnak nyomát sem találjuk. Itt mindössze egy akarat létezik, és az csak a Fideszé…

Köszönjük szépen a lelkesítő beszédet a miniszterelnök úrnak!

loading...