Vágó István zseniális fotóval mutatott görbe tükröt Lázárnak és Semjénnek

Kép forrása: Blikk.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hirtelen annyira fontos lett, hogy a piaci termékekről tűnjenek el az önkényuralmi jelképek, hogy Lázár János aludni sem bír, amíg ott vannak, úgyhogy Semjénzsótival gyorsan be is nyújtottak egy törvényjavaslatot ebben az ügyben, ami már ott figyel a Parlament honlapján.

A két kormánypárti politikus által országgyűlési képviselőként benyújtott javaslat szerint az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célból történő megjelenítése, “és ezáltal lopakodó társadalmi elfogadtatása egyfajta legitimációját jelenti a diktatúrák korábbi szimbólumrendszereinek.

A valóság ezzel szemben az, hogy Lázárék magasról ejtenek arra, hogy mi van ezekkel a jelképekkel. Arról szól igazából a fáma, hogy a Heineken sörön egy vörös csillag ékeskedik, a Fidesz pedig a Csíki sör hamis propagandáját akarja meglovagolni, tettekkel bizonyítva a külhoni magyarok melletti kiállását.

Most pedig Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az MTI tudósítása szerint azt mondta csütörtökön, hogy

“A kormány kész állami támogatást nyújtani Az Igazi Csíki Sör gyártásáhozés helyzetbe hozná a kézműves söröket is.”

Mit reagált erre Vágó István?

vágó

nari

Ennél keményebb oltás talán nem is kell Lázárnak és Semjénnek…

100 Comments

 1. Így igaz, sörivó vagyok. Minden sört meg szoktam kóstolni, amihez hozzájutok. Ezt is megkóstoltam – egyszer. Igya aki ezt szereti.

 2. Mindkettőt ismerem, viszont részemről a székely sör jobbnak minősül !
  Miért is? Mivel több ízfaktorral rendelkezik az arany nektár lötty… …. előre is jelzem, nem a reklám, vagy önérzetes általi nemzeti hozzáállás miatt írok, hanem az alkohol és a víz közötti különbség zamatának mértékegységére, amely egy gördülően jól iható csíki ser a torkomban!

 3. Vicces, de nagyon találó, amit Vágó István mond!
  Ízlések, és pofonok…
  A sört nem szeretem, nem is értek hozzá.
  De, amennyire én tudom, előbb volt a Heineken, mint a CCCP!
  A narancs meg biza igen silány minőségű már jó ideje!

 4. Akkor mondom, mi van, Semjén! A vörös csillagotokkal összefüggésben még a kormánymédia is azt írta néhány hónapja, 2016 novemberében, hogy:
  a Heineken-féle vörös csillagnak semmi köze sincs az 1917-es oroszországi bolsevik forradalomhoz, sem pedig a kommunista eszméhez. (…) A piros csillagot a középkori szimbolikából vették át. A csillag négy sarka a vizet, a földet, a levegőt és a tüzet szimbolizálja, az ötödik pedig a mágikus erőt, ami itt konkrétan a főzet különlegességére, egyediségére utal.

 5. Marhaság! Csak az ellenzéknek tetszik ez a blődli. Tudniillik ez nem önkényuralmi jelkép, ellentétben a horogkereszttel és a vörös-csillaggal! Kapaszkodik az ellenzék mindenbe, dehát savanyú a szőlő. Vágó is…komolyabb embernek gondoltam. 🙁

 6. “a Heineken-féle vörös csillagnak semmi köze sincs az 1917-es oroszországi bolsevik forradalomhoz, sem pedig a kommunista eszméhez” Stimmel! Ugyanúgy mint ahogyan a szvasztikákanak sincs semmi köze a fasiszta rendszerhez! Ennek ellenére nem igazán örvendenék ha bármilyen kereskedelmi terméken a horogkereszt nézne farkasszemet!

 7. Ez nagyon gyenge és olcsó “poén”. Vágót komolyabb embernek ismerte meg műsorvezetőként az ország, de úgy látszik idős korára a demencia hatása alá került

 8. A probléma az Vágó úr megjegyzésével, hogy a narancs nem önkényuralmi jelkép de a vörös csillag igen! Ezt azonban úgy gondolom – nem vagyok fideszes (Isten őrízzen) csak ragaszkodjunk már a tényekhez – Vágó István pontosan tudja! Ő ezek szerint elviségében – polgár pukkasztás – leragadt a három madárnál! 🙂

 9. Így van! Le az önkényuralmi jelképekkel! És ne hagyjuk félúton abba! Ne csak a horogkereszt és a vörös csillag pusztuljon, de ne legyenek sasok se az állatkertben, mert az engem a Habsburgok önkényuralmára emlékeztet! És ki a lovakkal is az országból, mert a lófarkas zászlók meg a 150 éves török önkényuralomra!

 10. Ugy “latom” itt sokaknak elgurult valahova a gyogyszere :-(. Voros csillag, horogkereszt, stb. Mi van/legyen/lenne akkor pl. a VW = VolksWagen markaval? Ez ugye elvileg az A.H. (=Adolf Hitler) altal “szponzoralt” Ferdinand Porsche (es a mogotte levok) zsenialis akkori negykereku krealmanya, alkotasa a Bogar azaz Kaefer. Most akkor be kellene tiltani, leverni, ledonteni ezt a “brand namet” (is)???

 11. Ez így van. Aki a paranoiát hivatalossá és törvényessé akarja emelni, annak a jelképét, még a színeit is el kell tüntetni az országból.

 12. A Fidesz tele van ilyen hülyeséggel, csak az foglakozik, aki vagy nem normális, vagy valami miatt érdekében áll hülyíteni a népet. Ha elkezdjük ezt a hülyeséget ragozni, akkor bizony be kell soroljuk az önkényuralmi jelképek közé a keresztet, a félholdat, a burkát,stb. ÉS ezután jöhetnének a különböző nemzeti jelképek és zászlók és ahogyan Vágó Úr teszi, és végül, a különböző párt logók, legelső ként a narancs, mint a legkártékonyabb magyar párt jelképe.
  Kész idiotizmus! Az új demokratikus magyar kormánynak és parlamentnek az első dolga kell legyen, hogy kitörölje, még az emlékezetből is, az ilyen idióta törvényeket a magyar jogalkotásból. Van belölük csőstül!

 13. A Fidesz tele van ilyen hülyeséggel, csak az foglakozik, aki vagy nem normális, vagy valami miatt érdekében áll hülyíteni a népet. Ha elkezdjük ezt a hülyeséget ragozni, akkor bizony be kell soroljuk az önkényuralmi jelképek közé a keresztet, a félholdat, a burkát,stb. ÉS ezután jöhetnének a különböző nemzeti jelképek és zászlók és ahogyan Vágó Úr teszi, és végül, a különböző pártlogók, legelsőként a narancs, mint a legkártékonyabb magyar párt jelképe.
  Kész idiotizmus! Az új demokratikus magyar kormánynak és parlamentnek az első dolga kell legyen, hogy kitörölje, még az emlékezetből is, az ilyen idióta törvényeket a magyar jogalkotásból. Van belölük csőstül!

 14. Nem tudom, az a kifejezés, hogy “kézműves sör” mennyiben illik egy ipari mennyiségben előállitott termékre? Tömjén zsót megmagyarázhatná. Egyébként meg költözzenek ki a románokhoz, és szivják azoknak a vérét.

 15. Pont ezért, Indiában nem biztos, hogy be tudná valaki tiltatni, mert ott egészen más a jelentése. Jelentése Indiában, az Indus menti Mohendzso Daro kultúrában (i. e. 2500-1500) jó szerencse, míg Kínában halhatatlanság volt. A magyar népművészetben is előfordul, tekerőlevél néven. Legtöbbször úgy helyezték el, hogy a vonalak vízszintesen és függőlegesen legyenek, bár néha 45 fokkal elforgatva is használják; a hindu változatban gyakran egy-egy pöttyöt is tesznek a szárak közé. Politikai és antiszemita töltését a 20. század elején kapta. Egy bizonyos Lanz von Liebenfels Ostara nevű újságjában tűnt fel, Hitler ebből kölcsönözte, s a jól ismert, sarkára állított formájában ő tette meg a német nemzetiszocializmus jelképévé.

 16. A Heineken valójában egy aljas trükkel próbálja maga körül eltávolítani az apró konkurenciát, ehhez asszisztál a magyargyűlölő román kormány! A kreált ok az, hogy a “Ciuc” néven forgalmazott “Csíki” név kísértetiesen hasonlít számukra és névhamisítással vádolták a Csíki sör forgalmazóját! Az pedig természetes, hogy egy nemzetben gondolkodó kormány próbálja minden eszközzel segíteni a Magyart! Csak az ilyen, magyarellenes, széthúzó köcsög DK.-s barmok, meg a szintén nemzetellenes birka hívői próbálnak tréfát űzni az ilyen helyes törekvésből! Számomra Vágó is és gazdája Fletó is egy parazita féreg!!! 😠

 17. Te hibbant! Arany Jánost, legnagyobb Magyar költőnket se tiszteled, mert a romániai Nagyszalontán született, tehát Román?

 18. Ha-ha-ha…
  Egyrészt a narancs még nem szerepel a törvényi felsorolás önkényuralmi jelképei közt…
  Másréstr meg hogy “sukunkban riadalmat kelt”, hát az eléggé szubjektív… Mert kinek mi a “sok”?

  Pár száz sípoló az nem túl sok…

  A sok az a több szavazónál kezdődik… A többi a kisebbség… És bár volt olyan időszak, mikor a farok csóválta a kutyát és egy szűk kisebbség dirigált a többségnek, de az meg tényleg sokaknak volt sok… Szóval Vágó a Fantával most gagyi volt…

 19. A csiki sör mennyiben magyar? Többségében holland tulajdonú sör. Az meg külön vicces, amikor egy magyarkodó nem tud magyarul. 2. mondata értelmetlen alany-állítmány-tárgy egyeztetése hiányzik. Magyarul helytelen a nagybetűvel írt Magyar szó, mivel a főneveket, amennyiben nem tulajdonnév, kisbetűvel írjuk. És a nép nevek köznevek vagy melléknevek. Az mitől volna magyarellenesség, hogy valakik a magyar adófizetők pénzét nem egy, pontosabban két külföldi cégnek akarják adni. Ez inkább a hazaáruláshoz közelít

 20. A Heineken vörös csillaga 1889 óta ott van a cég logóján, így nyilvánvalóan semmi köz sincs az önkényuralmi jelképhez. “Az 1889 után palackozott sörök címkéjén nem csak az elnyert rangos díj, hanem már a híres vörös csillag is rajta volt. A piros csillagot a középkori szimbolikából vették át. A csillag négy sarka a vizet, a földet, a levegőt és a tüzet szimbolizálja, az ötödik pedig a mágikus erőt, ami itt konkrétan a főzet különlegességére, egyediségére utal.”
  Amúgy amit Vágó mond, irónia -ennek az értéséhez különösebb tanultság sem kell -, ezzel a mostani kormányra diktatórikussá váló rendszerér utal. Mivel a Fidesznek a narancs a jelképe, így narancs= diktatúra. Ebben amúgy mi volt a polgárpukkasztás? Vagy nem tudja a szó jelentését? Az meg külön vicces, hogy a DK-s Vágót a volt SZDSZ madaraival hozza kapcsolatba. Szóval tombol a butaság minden mondatában

 21. Én is kikérem magamnak, hogy megengedik a narancsot a Fantán. Mindig ez jut ezsembe: Orange is The New Black!

 22. Erőlködj vén hülye, csak nehogy előbb csusszanjon be a sportszelet, mielőtt hozzák az ágytálat!
  Nyugodj bele vén komcsi szaros…nem mostanság lesz a politikai életben a Gyurcsány haverod és a seggéből kikandikáló Vágó és csapata politikai tényező….és ez így van jól, hiába vered itt a taknyod. :)))))

 23. Vágót nem nagyon kedvelem, mert pártkatona, de ez jó poén volt és sajnos igaz is. Amennyire bíztam a Fideszben, annyira utálom most és sajnos a Ti agyatokban végrehajtott visszafordíthatatlan rombolást is nekik tulajdonítom.

 24. Az európai kultúrában is jelen volt, a görög cserépedények díszítésétől kezdve a lengyel hadijelvényekig és az amiens-i katedrális padlóburkolatáig. A húszas években reklámként használta a Coca Cola és a holland Carlsberg sör címkéjén is megjelent. Csak ugye Hitler óta nem szalonképes, ezért mindenhonnan eltüntették a múltbeli használat nyomait.

 25. Az európai kultúrában is jelen volt, a görög cserépedények díszítésétől kezdve a lengyel hadijelvényekig és az amiens-i katedrális padlóburkolatáig. A húszas években reklámként használta a Coca Cola és a holland Carlsberg sör címkéjén is megjelent. Csak ugye Hitler óta nem szalonképes, ezért mindenhonnan eltüntették a múltbeli használat nyomait…

 26. És akkor mi van a kinai repülö gépekkel . Ezek akkor be se jöhetnek az országba mi … sok hülye rá érö barom !

 27. A horogkereszt is évszázadokkal előbb jelen volt már a nagyvilágban, mint önkényuralni jelkép lett …

 28. Oké, ha ízlik, igyad, amennyi beléd fér. De ugye attól még nem vagyunk nemzetárulók, ha mi Heinekent iszunk?

 29. Hülye vagy ülj le 1 -es
  Veréb mielőtt írsz valamit használd az újaidat billentyűk néz utána aztán már át gondoltan megírhatod

 30. Az ötágú csillag ősi jelkép, melyet a közel-keleti vallások (a zsidó és a keresztény is) arra használtak, hogy megjelenítse azt az eretnek gondolatot, hogy a szent(ség) az emberiségben rejlik. Ez volt az oka, hogy Marx és Engels – mint radikális humanisták – kedvelték ezt a csillagot. Vörös színűre festették, és ezzel a „küzdelemben” hullajtott vért szimbolizálják, és azt is, hogy minden ember vére ugyanolyan, tekintet nélkül rasszokra, nemre és osztályra. Az 1889 után palackozott sörök címkéjén voltak először vörös csillag jelölések A vörös csillagot a középkori szimbolikából vették át Karl Marx 1883. 03. 14. halt meg

 31. Vágó megint tanúját tette ,hogy nem olyan művelt mint gondolták sokan ! Magyarországon a régi Btk. 269/B. § (1) szerint mint önkényuralmi jelképnek tiltott volt a használata. Jelenleg az önkényuralmi jelképekről az új Btk. 335. §-a rendelkezik, szűkítve a tilalmazás körét az olyan esetekre, amikor a használat a köznyugalom megzavarására alkalmas. Úgy tudom a narancs nincs betiltva és nem önkényuralmi jelkép . Lázárék támadása törvény adta lehetőség és nem véletlen baszogatják a sör gyártott , a nevezet sörgyár elég galádul bánt el egyes kis sör gyárakkal . Vágó ezzel is tanú bizonyságát adta ,hogy előbbre helyezi egyes multik törekvését a nemzet felett. Magyarul azon liberális seggnyaló aki nem ért a politikához de beleugat a jó állás vagy nagy köteg pénz reményébe.

 32. Gondolom ezek után neked is ! De felvilágosítalak, hogy nem ,de ettől nyogottan nyaljátok ki egymás seggét

 33. Te veréb ha már a wi…ból kimásoltad (A piros csillagot a középkori szimbolikából vették át. A csillag négy sarka a vizet, a földet, a levegőt és a tüzet szimbolizálja, az ötödik pedig a mágikus erőt, ami itt konkrétan a főzet különlegességére, egyediségére utal ) Akkor legalább annak is utána nézhettél volna , hogy a vörös csillag honnan ered ……………..Az ötágú csillag ősi jelkép, melyet a közel-keleti vallások (a zsidó és a keresztény is) arra használtak, hogy megjelenítse azt az eretnek gondolatot, hogy a szent(ség) az emberiségben rejlik. Ez volt az oka, hogy Marx és Engels – mint radikális humanisták – kedvelték ezt a csillagot. Vörös színűre festették, és ezzel a „küzdelemben” hullajtott vért szimbolizálják, és azt is, hogy minden ember vére ugyanolyan, tekintet nélkül rasszokra, nemre és osztályra. Az 1889 után palackozott sörök címkéjén voltak először vörös csillag jelölések A vörös csillagot a középkori szimbolikából vették át Karl Marx 1883. 03. 14. halt meg

 34. Izlések és pofonok Csíkit még nem ittam de Heinekent igen és igen szar a részemről De, hogy a Sógoromék 11 éve Hollandiába élnek így többször meglátogattam és ott azt tapasztaltam , hogy nem a Heineken a sztár

 35. “Tehát minden ember igya a sörüket mert mindenki Heineken” Nem ez a célja bármelyik sörgyártónak vagy úgy általában annak aki vállalkozik, hogy mindenki az ő termékét használja?

 36. Azt nem vágom, hogy egy ilyen intelligens ember miért verebezik.

  Igazából csak annyit akartam írni, hogy elismerésem az eszmefuttatásért, tetszett!

 37. Azért még a gyurcsányi hipnózis sem kéne, hogy annyira elhomályosítsa a szebb napokat látott kvízmester agyát, hogy lássa, azért egy “kis ” különbség van a két rendszer között, már csak a halottak és az internáltak/bebörtönzöttek számát tekintve is. Párhuzamot vonni nettó ostobaság, de látva, hogy egyesek még tapsikolnak is neki, hogy “most aztán jól megmondta”, inkább vérlázító.

 38. Nagyon szép ,köszönjük ,nem is tudtam amúgy 1 valami bánt ,Zsoldos úr monológja még innen hiányzik

Leave a Reply

Your email address will not be published.